Ogłoszenie | Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN
|
Dyskusja - Poradnik reanimacji Mio 500 |
Autor |
Wiadomość |
___Olivia_
Maestro GPS

Pomogła: 183 razy Wiek: 29 Dołączyła: 19 Gru 2009 Posty: 4560 Skąd: Wawa
|
|
|
|
 |
Google
Maestro GPS

Pomógł: 36 razy Dołączył: 26 Paź 2010 Posty: 2390 Skąd: Google
|
Wysłany: 2012-03-29, 21:04
|
|
|
Pozwolę sobie zabrać głos gdyż naprawiałem sam takie Mio zanim ukazał się poradnik.
Tom a4 czy już po pełnej aktualizacji twoim sposobem Mio i uruchamianiu go z kartą będzie wyskakiwał ekran aktualizacji?
Ja go wyłączyłem aplikacją którą go wywołałem. Jak pisałem w swoim poradniku pominąłem fakt wsunięcia karty do czytnika (niedopatrzenie) i u mnie zamiast ekranu pojawił się ekran połączenia z komputerem. |
_________________ Poradniki
 |
|
|
|
 |
Tom a4
guru

Pomógł: 38 razy Dołączył: 21 Gru 2009 Posty: 1490 Skąd: Pomorskie
|
Wysłany: 2012-03-29, 21:10
|
|
|
Google napisał/a: | Tom a4 czy już po pełnej aktualizacji twoim sposobem Mio i uruchamianiu go z kartą będzie wyskakiwał ekran aktualizacji? | nie, ale jesli tobie wyskakuje ten ekran po odpaleniu mio z sd w czytniku można go wylaczyć |
_________________ Kliknij jesli pomogłem
Moj Oficjalny Poradnik jak naprawic zawieszone mio 500
Byl 35.4 Byl 43.0 Byl 43.1 Byl 50.1 Jest Mio Moov 500V2
 |
|
|
|
 |
Google
Maestro GPS

|
Wysłany: 2012-03-29, 21:22
|
|
|
Tom a4 napisał/a: | ale jesli tobie wyskakuje ten ekran po odpaleniu mio z sd w czytniku można go wylaczyć | Ja go wyłączyłem.
Pytałem tylko czy po tym resecie z kartą będzie wyskakiwał później. |
 |
|
|
|
 |
Tom a4
guru

Pomógł: 38 razy Dołączył: 21 Gru 2009 Posty: 1490 Skąd: Pomorskie
|
Wysłany: 2012-03-29, 21:42
|
|
|
Google napisał/a: | Ja go wyłączyłem.
Pytałem tylko czy po tym resecie z kartą będzie wyskakiwał później. |
Ekran wywołany moim sposobem nie jest uruchamiany aplikacja. Wywołany jest przez rom znajdujacy sie na sd. |
_________________ Kliknij jesli pomogłem
Moj Oficjalny Poradnik jak naprawic zawieszone mio 500
Byl 35.4 Byl 43.0 Byl 43.1 Byl 50.1 Jest Mio Moov 500V2
 |
|
|
|
 |
Google
Maestro GPS

|
Wysłany: 2012-03-30, 22:05
|
|
|
Tom a4 napisał/a: | Wywołany jest przez rom znajdujacy sie na sd. | OK. |
 |
|
|
|
 |
jacekp1313
Maestro GPS T700+NE

Pomógł: 529 razy Dołączył: 25 Wrz 2008 Posty: 18890 Skąd: 3City
|
Wysłany: 2012-04-24, 07:05
|
|
|
W tym wątku proszę dyskutować wyłącznie o poradniku, a nie o reanimacji Mio - od tego są inne wątki, na przykład "Mio Moov 500 wisi na ekranie startowym (MioExploreMore)" czy "Mio 500 cały czas ekran połączenia" albo "ratowanie mio moov 500" - w zależności, jaki jest problem/objaw |
|
 |
wiciu-pl
azymut

|
Wysłany: 2016-02-06, 14:16 Update do oficjalnego poradnika ratowania MIO 500
|
|
|
Witam. Właśnie jestem po zakończonej sukcesem próbie ratowania mojego MIO500. Przy tej operacji korzystałem również z waszego poradnika. Miałbym jednak propozycję małego update bo są tu pewne małe luki.
U mnie był problem z tym że system nawigacji zaatakował wirus (zarażający pliki .exe oraz .dll) którego miałem na kompie (sprzęt był podłączony w celu aktualizacji i oczywiście akurat nie miałem żadnego antywirusa na pokładzie więc żyłem parę dni w nieświadomości). Dodatkowe szkody poczynił antywirus (gdy się zorientowałem wrzuciłem na pokład Kasperskiego żeby wyleczyć zarazę) który prawdopodobnie pokasował jakieś kluczowe pliki. Z początku navi robiła jaja raz odpalała od razu raz za którymś z kolei, czasem zwisała na amen przy podłączeniu do kompa, na końcu nie przechodziła ekranu z info oprogramowania i wyglądało że nic nie da się już zrobić).
Przechodzę do meritum:
- navi da się też wyratować jeśli wisi już na czarnym ekranie (a więc przed tym zanim załaduje się pomarańczowe logo) tym z wersją oprogramowania...
- karta pamięci, u mnie zadziałała 1GB MICRO SD (w adapterze). Należy pamiętać że nie może być to karta SD HC (czyli nowe o dużej pojemności) bo tej podsystem nie zobaczy (sprawdziłem osobiście, nie widzi żadnych plików, prawdopodobnie i karty)...
- u mnie zadziałała również metoda z base ce upgrade, co wydaje się być logiczne bo problem leżał po stronie uwalonego systemu...
- na stronie gpspassion są dostępne dwie wersje oprogramowania moov500 r2 v1.00.0004 (druga z rozszerzeniem _poland), wbrew pozorom ta druga u mnie nie zadziałała (sprzęt kupiłem w Polsce), otrzymywałem komunikaty o nieprawidłowym region, za to zadziałała ta pierwsza... na SD wrzuciłem wszystkie 4 pliki jakie były w paczce a nie tylko te dwa z waszego tutoriala...
Myślę że warto uzupełnić, bo kilka małych szczegółów powoduje że można pochopnie uznać że nic nie da się zrobić, a tak było w moim przypadku. Pozdrawiam. |
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Strona wygenerowana w 0,07 sekundy. Zapytań do SQL: 11 |
|