My Navia Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload

 Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum
Regulamin oraz opis zmian w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Menu KULKI dla GC xx66
Autor Wiadomość
dasior591 
Maestro GPS
GoClever 5065FMBT



Pomógł: 279 razy
Wiek: 26
Dołączył: 07 Cze 2008
Posty: 8317
Skąd: Poznań
Wysłany: 2011-05-19, 09:26   Menu KULKI dla GC xx66

Witam
Jako że wielu osobom nie pasuje wgrywać menu na wewnętrzny dysk to od jakiegoś roku próbowałem któreś menu dostosować na SD. W międzyczasie powstało nowe menu i nie udostępniałem a kombinowałem. Z pomocą przyszedł kolega yanusho, stworzył specjalny lancher. Potem kwestia dopasowania do SD i do naszych nawigacji. I tak po tygodniu pracy mamy nowe menu na SD, nie ingerujące w pamięć wewnętrzna.
Funkcje\programu menu:
-FM i BT
-odtwarzacz MP3 z minimalizacja
-bardzo fajny odtwarzacz video
-zmiana ścieżki GPS
-przycisk "wiecej" w menu GRY, odpala podmenu SDMMC\Gry\gry.exe (można sobie stworzyć) a jak nie znajdzie to pokazuje zawartość folderu SDMMC\Gry
-dodaje toolhelp.dll do katalogu Windowsa
-resztę poznacie sami :-)
Menu jest dostosowane dla GC 5065BTFM, 5066, 5066BTFM, 4366, 4366BTFM. Jak będę miał chwile to dostosuje do BLOW GPS43Ybt, GPS50Ybt (działa wszytko ale coś z podmenu wyłączania jest nietak).
Proszę o sprawdzenie czy działa na 5065BT.




Wersja 1.0 do pobrania TUTAJ
Wypakowyjemy na SD i menu samo odpali się po restarcie. W razie jakby nie to wybieramy gpstest.exe jako program nawigacyjny.

# Rozpowszechnianie w inny sposób jak link do strony zabronione.
# Sprzedaż na allegro (i innych) oczywiście też.
# Nie biorę odpowiedzialności ze nieumiejętne wykorzystanie informacji i plików zawartych na tej stronie.
_________________
Jeśli chcesz się odwdzięczyć zapraszam TUTAJ
Jak nie odpisuje w temacie lub na PW to się przypomnij :-)
 
 
 
yanusho 
azymut


Wiek: 42
Dołączył: 19 Maj 2011
Posty: 1
Skąd: Zielona Góra
Wysłany: 2011-05-19, 11:47   

Teraz czas na HD :)
 
 
 
klawisz 
Waypoint
klawisz


Dołączył: 03 Cze 2010
Posty: 54
Skąd: Z DOLNY-ŚLĄZAK
Wysłany: 2011-05-19, 12:36   

bardzo przyjemne menu -jestem mile zaskoczony [zawsze to cos nowego w temacie ] --podziekowania za włożony trud w dotychczasowe prace :mrgreen:
_________________
Kiedy wyda Ci się,że jesteś dobrym kierowcą ,który wie już wszystko o jeżdzie i o szosach,sprzedaj jak najszybciej swój pojazd i nigdy więcej nie siadaj juz za kierownicą. Cmentarze sa pełne grobów bardzo dobrych kierowców
 
 
scotty^ 
azymut


Wiek: 36
Dołączył: 18 Maj 2010
Posty: 4
Skąd: Toruń
Wysłany: 2011-05-19, 12:53   

Witam.
Testowałem menu na Gocleaver 5066 FMBT działa :-) . Moje sugestie: przydałby się przycisk Exit z menu i powrót do wbudowanego menu GC.
Najbardziej zastanawia mnie jak kolega dasior591 dobrał się do transmitera ??
Przeglądam strukturę menu xml'e i nic nigdzie żadnego fm.exe :-)
Czy kolega zdradzi nam tajemnicę jak odpalić obsługę transmitera?
Pozdrawiam i szacunek za włożony wysiłek w zabawę w tworzenie tego menu.
 
 
dasior591 
Maestro GPS
GoClever 5065FMBT



Pomógł: 279 razy
Wiek: 26
Dołączył: 07 Cze 2008
Posty: 8317
Skąd: Poznań
Wysłany: 2011-05-19, 13:03   

scotty^ napisał/a:
Czy kolega zdradzi nam tajemnicę jak odpalić obsługę transmitera?

Prawda jest taka ze sie nie da. Obsługa FM jest zaszyta w głównym menu lub w ustawianiach, zależy jakie masz menu. Niestety nie da sie tego przeskoczyć.

A Exit raczej nie możliwy chyba ze baaaardzo tego pragniecie.
_________________
Jeśli chcesz się odwdzięczyć zapraszam TUTAJ
Jak nie odpisuje w temacie lub na PW to się przypomnij :-)
 
 
 
scotty^ 
azymut


Wiek: 36
Dołączył: 18 Maj 2010
Posty: 4
Skąd: Toruń
Wysłany: 2011-05-19, 13:24   

Obecnie używam przerobionego przez siebie menu Adja, które działa na mortscripcie.
Odpalając menu adja, zabijam proces menu.exe oryginalnego menu Gocleavera ale nie potrafię podpiąć obsługi transmitera pod menu adja. Stąd moje pytanie :-) .
Wracając do nowego menu przydałoby się :
wywołanie klawiatury do cmd
ITakMgr w menu Użytki

Zaobserwowałem błąd w obsłudze ścieżek karty - nie wszystkie foldery umieszczone na karcie są widoczne. Np. mam założony folder ebook w katalogu głównym karty SD i przy podawaniu ścieżki do ebooka katalog nie jest wyświetlany.
I ostatnie pytanie : :-)
Posiadam telefon Samsung S7220 - po imporcie książki telefonicznej zamiast czytelnych nazw kontaktów wyświetla się ciąg przypadkowych ? znaków. Czy jest na to jakiś sposób ?
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9517
Wysłany: 2011-05-19, 13:34   

dasior591 napisał/a:
sie nie da
Ale w Twoim panelu "się dało".
Obstawiałbym rozwiazanie skryptem który:
- wyłącza panel -
włacza panel oryginalny
- uruchamia transmiter
- wyłacza panel GC
- włącza nasz panel
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
dasior591 
Maestro GPS
GoClever 5065FMBT



Pomógł: 279 razy
Wiek: 26
Dołączył: 07 Cze 2008
Posty: 8317
Skąd: Poznań
Wysłany: 2011-05-19, 14:09   

scotty^ napisał/a:
wywołanie klawiatury do cmd

Jak nie zapomnę to w wersji 1.1 będzie
scotty^ napisał/a:
ITakMgr w menu Użytki

Jest przecież resinfo
scotty^ napisał/a:
Zaobserwowałem błąd w obsłudze ścieżek karty - nie wszystkie foldery umieszczone na karcie są widoczne. Np. mam założony folder ebook w katalogu głównym karty SD i przy podawaniu ścieżki do ebooka katalog nie jest wyświetlany.

Bo nie masz w nim pliku exe to po co ma go pokazywać?
scotty^ napisał/a:
Posiadam telefon Samsung S7220 - po imporcie książki telefonicznej zamiast czytelnych nazw kontaktów wyświetla się ciąg przypadkowych ? znaków. Czy jest na to jakiś sposób ?

W seryjnym sofcie działa poprawnie?
jestem_ktoś napisał/a:
dasior591 napisał/a:
sie nie da
Ale w Twoim panelu "się dało".

Bo jest w "silniku" menu (tak jak w blow).
_________________
Jeśli chcesz się odwdzięczyć zapraszam TUTAJ
Jak nie odpisuje w temacie lub na PW to się przypomnij :-)
 
 
 
lechpl 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 22 Sty 2010
Posty: 7
Skąd: Mazury
Wysłany: 2011-06-15, 15:57   

Witam.
Panel testuje na GoClever 4366 - pierwsze wrażenie jest super.
Czego mi brak...
Nie można wyjść do menu oryginalnego GC, oraz nie mogę w żaden sposób wyłączyć nawigacji (urządzenia), pozostaje przycisk RESET.
Proszę o poradę co zmienić lub ustwić by można było wyłączyć urządzenie przyciskiem.
Pozdrawiam.
 
 
dasior591 
Maestro GPS
GoClever 5065FMBT



Pomógł: 279 razy
Wiek: 26
Dołączył: 07 Cze 2008
Posty: 8317
Skąd: Poznań
Wysłany: 2011-06-15, 16:30   

W menu seryjnym rozumiem ze chwilowe przyciśniecie to uśpienie a długie to wyłączenie?
Menu seryjne tyko po restarcie.
_________________
Jeśli chcesz się odwdzięczyć zapraszam TUTAJ
Jak nie odpisuje w temacie lub na PW to się przypomnij :-)
 
 
 
lechpl 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 22 Sty 2010
Posty: 7
Skąd: Mazury
Wysłany: 2011-06-15, 18:14   

Dokładnie tak.
W menu seryjnym chwilowe naciśnięcie to uspienie a dłuższe to wyłączenie.
Jednak gdy odpala się Twoje menu przycisk wyłączenia wcale nie reaguje, musze wcisnąć przycisk reset by wyłączyć urządzenie. Przydałby się przycisk w Twoim menu by wyjść z menu lub jeśli to jest niemożliwe to przycisk do wyłączenia urządzenia. Pozdrawiam.
 
 
dasior591 
Maestro GPS
GoClever 5065FMBT



Pomógł: 279 razy
Wiek: 26
Dołączył: 07 Cze 2008
Posty: 8317
Skąd: Poznań
Wysłany: 2011-06-15, 20:01   

Ciekawe, właśnie sprawdziłem i przycisk u mnie działa normalnie. Ktoś jeszcze ma podobny problem?
_________________
Jeśli chcesz się odwdzięczyć zapraszam TUTAJ
Jak nie odpisuje w temacie lub na PW to się przypomnij :-)
 
 
 
lechpl 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 22 Sty 2010
Posty: 7
Skąd: Mazury
Wysłany: 2011-06-15, 20:31   

Witam ponownie.
Mistrzu, jeśli mogę tak się zwracać. Szukam rozwiązania takiego...
Na karcie mam dwie mapy, na urządzeniu mapę. Wkładam kartę uruchamiam domyślną nawigację (podkreślam że jestem w aucie w trasie bez dostępu do kompa) i nagle mapa robi kaprysy gubi się i zawiesza (miałem taki przypadek kilka razy, AM) Uruchamiam ponownie urządzenie i chciałbym zmienić mapę (nawigacje) np. na MM bez ingerencji w pliki i urządzenie.
Jest takowy sposób. Twoje menu "kulki" pasuje mi jednak jak wspomniałem blokuje mi urządzenie i nie mogę wyjść z menu oraz wyłączyć urządzenia. Co Byś zaradził ?
Pozdrawiam.
 
 
kowal20 
Waypoint



Wiek: 29
Dołączył: 23 Wrz 2009
Posty: 35
Skąd: WWA/Ciechanów
Wysłany: 2011-06-18, 08:21   

menu bardzo przyjemne :)
ale...
- nie wiem czy zauważył to ktoś wyżej - jak ma się odpaloną AM, minimalizuje się ją to muzyki odpalić nie chce :(
więc może pojawi się za jakiś czas poprawiona wersja 1.1 jeśli dasior znajdzie troszkę czasu,
pozdrawiam :->
 
 
 
dasior591 
Maestro GPS
GoClever 5065FMBT



Pomógł: 279 razy
Wiek: 26
Dołączył: 07 Cze 2008
Posty: 8317
Skąd: Poznań
Wysłany: 2011-06-18, 10:36   

Jak skoczne w końcu menu iPhone to moze i to poprawie jak nie zapomnę :-)
_________________
Jeśli chcesz się odwdzięczyć zapraszam TUTAJ
Jak nie odpisuje w temacie lub na PW to się przypomnij :-)
 
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,2 sekundy. Zapytań do SQL: 10