Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2016-09-06, 21:14
Program nawigacyjny dla Ameryki Polnocnej (Kanada, USA)
Autor Wiadomość
Andrzej Gdz 
Navi Expert


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 01 Mar 2008
Posty: 303
Skąd: Grudziądz
Wysłany: 2008-03-26, 18:41   Szukam mapy USA ( stan Ilinois ) moze ktos poratuje skad ?

Witam !

Moze ktos z kolegow posiada lub wie skad pobrac mapke USA ?

Az takim wielkim specem nie jestem to rowniez mam pytanie jezeli by juz byla mapka USA to czy ona "wspolpracuje" z kazda Aplikacja czy tylko wybrana , jezeli tak to z jaka ?

Andrzej
 
 
Luccas
GPS instruktor


Pomógł: 7 razy
Dołączył: 21 Lip 2007
Posty: 591
Wysłany: 2008-03-26, 22:01   

Mapki dla USA sie znajda, tylko z pierwszego rozeznania w rachube wchodza takie programy nawigacyjne jak:

IGO/MIO
TomTom
Route66

Zdecyduj sie na jakis to podesle ci zrodla.

A tak na dzien dobry masz link do map do igo -
klik
_________________
----------------------------------------------------------
Link do gier pod wince - GRY WinCe
Dlle i inne pliki systemowe - Pliki systemowe Win Ce
 
 
 
Andrzej Gdz 
Navi Expert


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 01 Mar 2008
Posty: 303
Skąd: Grudziądz
Wysłany: 2008-03-26, 22:15   

Mam TOMTOMa pobralem i zainstalowalem z tego Forum.
 
 
diego6 
guru
szuruburu i fotograf



Pomógł: 31 razy
Wiek: 45
Dołączył: 06 Mar 2008
Posty: 1152
Skąd: Poznań
Wysłany: 2008-03-27, 05:15   

Też polecam TomToma 6.000 + mapka US_CDN_v650.1109
_________________
N 52.42230, E 16.90681
FS LOOX N100 [2GB] + TT7, AM5, R66.7
NOKIA E90 [2GB] + GarminXT

LARK 35.7 [0GB] MM6 easy
NOKIA 9300 [2GB] + HOLUX GPSSlim236 + TT5
AKIRA MM3518 A3 [0GB] + MM4
AKIRA MM512 [4GB] + TT6, iGo8, AM5, MM5, R66 i GarminXT
GARMIN-Palm iQue 3600
GARMIN nüvi 360
 
 
 
Andrzej Gdz 
Navi Expert


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 01 Mar 2008
Posty: 303
Skąd: Grudziądz
Wysłany: 2008-03-27, 14:43   

No ok ale mozesz podac skad pobrac w/w mapke USA ?
 
 
diego6 
guru
szuruburu i fotograf



Pomógł: 31 razy
Wiek: 45
Dołączył: 06 Mar 2008
Posty: 1152
Skąd: Poznań
Wysłany: 2008-03-27, 15:15   

Ja zaopatruję się w eMule - stamtąd też ciągnę szeroką gamę innych mapek i POI's krajów do których się wybieram.

Tu masz link ed2k do emula ze względów optycznych forum został on zmodyfikowany i podzielony na trzy wiersze - aby zadziałał w emule wklej go sobie do notatnika i złącz wiersze w jedną całość:

Kod:
ed2k://|file|
TomTom%20Navigator%206%20Map%20USA%20&%20Canada%20V650.1109.rar
|885047055|87F7512B4EEA044F5541720101882F07|/


P.S. Ma ktoś pomysł jak wklejać linki ed2k aby były w całości, a nie rozwalały szerokości kolumny forum?
_________________
N 52.42230, E 16.90681
FS LOOX N100 [2GB] + TT7, AM5, R66.7
NOKIA E90 [2GB] + GarminXT

LARK 35.7 [0GB] MM6 easy
NOKIA 9300 [2GB] + HOLUX GPSSlim236 + TT5
AKIRA MM3518 A3 [0GB] + MM4
AKIRA MM512 [4GB] + TT6, iGo8, AM5, MM5, R66 i GarminXT
GARMIN-Palm iQue 3600
GARMIN nüvi 360
Ostatnio zmieniony przez diego6 2008-03-27, 16:11, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
 
Andrzej Gdz 
Navi Expert


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 01 Mar 2008
Posty: 303
Skąd: Grudziądz
Wysłany: 2008-03-27, 15:41   

Dzieki juz sie biore za pobieranie, i jeszcze pytanko ?

Skoro mam TOMTOMa to jak to pobiore to co i jak dalej ?
Ostatnio zmieniony przez Andrzej Gdz 2008-03-27, 16:29, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
diego6 
guru
szuruburu i fotograf



Pomógł: 31 razy
Wiek: 45
Dołączył: 06 Mar 2008
Posty: 1152
Skąd: Poznań
Wysłany: 2008-03-27, 16:05   

Jeśli masz TT w wersji 6.000 i działa Ci on z karty bez zmiany jej nazwy - czyli od razu po wgraniu - to mapki możesz wgrywać na kartę w dowolne jej miejsce.

1. Dla wygody utwórz sobie katalog o nazwie "mapy" i tam wrzucaj wszystkie nowe mapki. Oczywiście wrzucasz za pośrednictwem czytnika kart - bo to trwa znacznie krócej niż transfer PC-AKIRA.

2. Pamiętaj by kartę SD/MMC wyjmować zawsze na wyłączonym urządzeniu - to zapewni, że ew. uruchomione aplikacje się nie zawieszą. Pamiętaj jednak, że przed dodaniem map do karty - warto jest zamknąć program TomTom navigator.

3. Po ponownym umieszczeniu karty w nawigacji włączasz ją, i uruchamiasz aplikację TomTom.

4. Wchodzisz w zmień ustawienia/2 strona/Zarządzaj mapami/Przełącz mapę/
Jeśli mapa jest poprawnie wgrana i zgodna z aplikacją - zobaczysz ją na liście dostępnych map.

5. Klikasz na nazwę nowo dodanej mapy i powinno ruszyć.

W PRZYPADKU PROBLEMÓW:
Czasem przy nowych mapach TT może się zawiesić, ale jest to dość rzadkie zjawisko. Jeśli jednak tak się stanie, zrób reset urządzenia przyciskiem z tyłu i ponownie uruchom TT.
Jeśli program nie da się uruchomić - to znaczy, że kopiowanie mapy na kartę przebiegło niepoprawnie i któryś z jej plików jest uszkodzony.
W takim przypadku - robisz reset urządzenia - potem wyjmujesz kartę - usuwasz swoją nowo wgraną mapę (cały katalog) i ponownie wykonujesz kroki 2-5
Jeśli ponownie dojdzie do zawieszenia aplikacji - oznacza to, że ściągnięta przez Ciebie mapa, a ściślej - któryś z jej plików jest uwalony i należy ściągnąć ją z innego źródła.

Jeśli powyższa instrukcja zadziałała - kliknij "pomógł" :-)

P.S. > Jeśli możesz - zmodyfikuj swój post i usuń z cytatu link ed2k - ja zaraz zmodyfikuję swój post i nam się zwęzi kolumna bo strasznie się to czyta jak się tak rozjechało.
_________________
N 52.42230, E 16.90681
FS LOOX N100 [2GB] + TT7, AM5, R66.7
NOKIA E90 [2GB] + GarminXT

LARK 35.7 [0GB] MM6 easy
NOKIA 9300 [2GB] + HOLUX GPSSlim236 + TT5
AKIRA MM3518 A3 [0GB] + MM4
AKIRA MM512 [4GB] + TT6, iGo8, AM5, MM5, R66 i GarminXT
GARMIN-Palm iQue 3600
GARMIN nüvi 360
 
 
 
Andrzej Gdz 
Navi Expert


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 01 Mar 2008
Posty: 303
Skąd: Grudziądz
Wysłany: 2008-03-27, 16:35   

Ok rozumie dzieki.

Czyli jak rozpakuje pobrana mapke USA a TomToma mam na na karcie SD to po prostu za pomoca czytnika wkleic pobrana mapke do Folderu TOMTOM.
Cytat:
4. Wchodzisz w zmień ustawienia/2 strona/Zarządzaj mapami/Przełącz mapę/
Jeśli mapa jest poprawnie wgrana i zgodna z aplikacją - zobaczysz ją na liście dostępnych map.

Tu rozumie ze to mam zrobic juz jak mam wlaczonego TomToma i tam szukac listy z dostepnymi mapkami ?
 
 
diego6 
guru
szuruburu i fotograf



Pomógł: 31 razy
Wiek: 45
Dołączył: 06 Mar 2008
Posty: 1152
Skąd: Poznań
Wysłany: 2008-03-27, 21:37   

Andrzej Gdz napisał/a:
Czyli jak rozpakuje pobrana mapke USA a TomToma mam na na karcie SD to po prostu za pomoca czytnika wkleic pobrana mapke do Folderu TOMTOM


Tak możesz też wkleić do folderu TomToma folder z mapą - ja tylko dla wygody zarządzania mapami proponowałem utworzenie folderu "Mapy".
Gdzie go nie wciśniesz - TomTom podczas startu ją wyszuka...

Cytat:
Tu rozumie ze to mam zrobic juz jak mam wlaczonego TomToma i tam szukac listy z dostepnymi mapkami ?


Tak - ponieważ punkt czwarty następuje po trzecim a w trzecim zawarłem uruchomienie aplikacji TomTom.
_________________
N 52.42230, E 16.90681
FS LOOX N100 [2GB] + TT7, AM5, R66.7
NOKIA E90 [2GB] + GarminXT

LARK 35.7 [0GB] MM6 easy
NOKIA 9300 [2GB] + HOLUX GPSSlim236 + TT5
AKIRA MM3518 A3 [0GB] + MM4
AKIRA MM512 [4GB] + TT6, iGo8, AM5, MM5, R66 i GarminXT
GARMIN-Palm iQue 3600
GARMIN nüvi 360
 
 
 
missy 
azymut


Dołączył: 16 Mar 2008
Posty: 1
Wysłany: 2008-05-21, 22:32   Program nawigacyjny dla Ameryki Polnocnej (Kanada, USA)

Witam,

moze posiada ktos mapy USA, a w szczegolnosci stany Arizona i Nevada?
A moze jakies namiary gdzie tego szukac.

thx
Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2016-09-06, 21:13, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
ksiadz666 
Waypoint


Pomógł: 7 razy
Dołączył: 07 Sie 2007
Posty: 189
Skąd: Łódź
Wysłany: 2008-05-21, 23:16   

Automapa ma mapy jedynie Europy. Jesli chcesz mape USA, to sprawdz np IGo. Tutaj masz namiary na mapy http://peb.pl/programy-na...-igo-8-a-3.html
 
 
diego6 
guru
szuruburu i fotograf



Pomógł: 31 razy
Wiek: 45
Dołączył: 06 Mar 2008
Posty: 1152
Skąd: Poznań
Wysłany: 2008-05-21, 23:19   

Opcją będzie też TomTom
_________________
N 52.42230, E 16.90681
FS LOOX N100 [2GB] + TT7, AM5, R66.7
NOKIA E90 [2GB] + GarminXT

LARK 35.7 [0GB] MM6 easy
NOKIA 9300 [2GB] + HOLUX GPSSlim236 + TT5
AKIRA MM3518 A3 [0GB] + MM4
AKIRA MM512 [4GB] + TT6, iGo8, AM5, MM5, R66 i GarminXT
GARMIN-Palm iQue 3600
GARMIN nüvi 360
 
 
 
matys1977
azymut


Dołączył: 27 Maj 2009
Posty: 1
Wysłany: 2009-06-08, 10:32   

A czy te mapy TT pojda na mio moov 200? Jeli tak to co trzeba zrobic zeby to ruszylo?
Dziekuje i pozdawiam:)
 
 
sterpel
azymut


Dołączył: 12 Paź 2008
Posty: 4
Wysłany: 2009-07-08, 13:54   Lark 35.1 na USA

Witam,
Moze to glupie pytanie, ale szukam map USA do swojego Larka 35.1. Na jesień wyjezdzam i przewiduje duzo jezdzic...

Pozdrawiam
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,59 sekundy. Zapytań do SQL: 12