Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2015-08-07, 16:43
HTC HD programy nawigacyjne
Autor Wiadomość
Dorsześ 
Waypoint



Dołączył: 20 Gru 2008
Posty: 101
Skąd: Toruń / Aberdeen UK
Wysłany: 2009-05-28, 20:09   Z Binatone X430 na HTC Touch HD

Witajcie nawigatorzy.

Pytanko mam a w zasadzie kilka ale postaram się to w miare zgrabnie streścić.

Otóż, przesiadłem się z taniego Binatone X430 z Windows CE na HTC Touch HD z windows Mobile w wersji 6.5, czy jest możliwość sprytnego skopiowania plików z Binatone do mapy w HTC by w tym drugim były moje punkty POI, radary etc?
To po pierwsze,

po drugie czas w nawigacji w telefonie ustawioną mam poprawną datę i godzinę natomiast nawigacja wywala mi czas dojazdu wzięty z kosmosu np. w telefonie godzina 17 gdzie podróż trwa załóżmy 20 minut, to AM wywala czas przybycia o 15 :)
Dodam, że nawet gdy synchronizuje czas z GPS godzina nadal nie jest poprawna.


Pozdrawiam.
_________________
Doświadczenie powiększą naszą mądrośc, lecz nie pomniejsza naszej głupoty.
 
 
 
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Pomógł: 730 razy
Wiek: 108
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9736
Wysłany: 2009-05-28, 20:14   

Cytat:
Otóż, przesiadłem się z taniego Binatone X430 z Windows CE na HTC Touch HD z windows Mobile w wersji 6.5, czy jest możliwość sprytnego skopiowania plików z Binatone do mapy w HTC by w tym drugim były moje punkty POI, radary etc?
To po pierwsze,
Jaki program nawigacyjny?
W AM wystarczy skopiować folder Data Files
Dorsześ napisał/a:
po drugie czas w nawigacji w telefonie ustawioną mam poprawną datę i godzinę natomiast nawigacja wywala mi czas dojazdu wzięty z kosmosu np. w telefonie godzina 17 gdzie podróż trwa załóżmy 20 minut, to AM wywala czas przybycia o 15 :)
Dodam, że nawet gdy synchronizuje czas z GPS godzina nadal nie jest poprawna.
A Jak strefy czasowe? Aktualnie w Polsce jest GMT +2
_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
 
 
Dorsześ 
Waypoint



Dołączył: 20 Gru 2008
Posty: 101
Skąd: Toruń / Aberdeen UK
Wysłany: 2009-05-28, 20:27   

tak, zapomniałem napisac, że to Auto Mapa w wersji 5.3.
Strefa czasowa moja to GMT, bo mieszkam w północno wschodniej Szkocji (Aberdeen).
Tą też strefę mam ustawioną w telefonie, a nie wiem czy AM nie ma domyślnie strefy Polskiej (o ile ma takie funkcje zmiany czasowej w co głęboko wątpie)
_________________
Doświadczenie powiększą naszą mądrośc, lecz nie pomniejsza naszej głupoty.
 
 
 
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Pomógł: 730 razy
Wiek: 108
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9736
Wysłany: 2009-05-28, 20:32   

No chyba nie ma opcji zmiany strefy. Przynajmniej w dokumentacji nic nie piszą.
_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
 
 
161sj005
Waypoint


Dołączył: 19 Lis 2008
Posty: 27
Wysłany: 2009-06-17, 10:05   

Szanowni użytkownicy Akiry 517-jesteśmy The Best. Problemy z GPS jakie dopadły wielu innych nie dotyczą naszych chińskich pudełeczek :lol: . Mój znajomy (właściciel Larka) przypędził i wołał - RATUJ!!!! No i musiał pożyczyć AKIRE która oparła się kłopotom z sygnałem. Ciekaw jestem które jeszcze urządzenia wyszły obronną ręką i nie straciły fixa.
 
 
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Pomógł: 730 razy
Wiek: 108
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9736
Wysłany: 2009-06-17, 10:07   

161sj005, wszystkie na SirfStar
_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
 
 
161sj005
Waypoint


Dołączył: 19 Lis 2008
Posty: 27
Wysłany: 2009-06-17, 10:17   

Dzięki za podpowiedź. Znalazłem na necie info,że dla larków na stronie firmowej jest dostępna aktualizacja która usunie problem-nie sprawdzałem tego.
 
 
tomekfsx
Waypoint


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 24 Maj 2009
Posty: 28
Wysłany: 2011-05-16, 09:47   HTC HD programy nawigacyjne

Witajcie!

Czy jest jakiś sposób na "zmuszenie" mapymap do wyświetlania w poziomie na HTC HD2?
Obecnie, mapa nie zwraca uwagi na orientacje ekranu i zawsze wyświetla się w pionie...

T.
Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2013-10-26, 19:07, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 527 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18791
Wysłany: 2011-05-16, 10:05   

MM nie ma opcji obracania ekranu - instaluje sie (a potem wyświetla) na - nazwijmy to w skrócie - podstawowy ekran danego urządzenia.
Czyli na nawigacjach samochodowych poziomo, na telefonach pionowo
_________________

 
 
tomekfsx
Waypoint


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 24 Maj 2009
Posty: 28
Wysłany: 2011-05-16, 10:40   

jacekp1313 napisał/a:
MM nie ma opcji obracania ekranu - instaluje sie (a potem wyświetla) na - nazwijmy to w skrócie - podstawowy ekran danego urządzenia.
Czyli na nawigacjach samochodowych poziomo, na telefonach pionowo


Dzięki za odpowiedź.
Czy instalacja wersji SD zamiast PPC może to rozwiązać czy i tak się dopasuje do pionu?

T.
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 527 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18791
Wysłany: 2011-05-16, 10:50   

Nie sądzę. Ale warto spróbować.
_________________

 
 
bamil 
Waypoint


Wiek: 41
Dołączył: 14 Lut 2010
Posty: 57
Skąd: Szczecin
Wysłany: 2011-05-16, 11:46   

u mnie na Mio P560 (tzw. palmtop) jest albo pionowo albo poziomo w zależności od tego, jak ustawię ekran w samym urządzeniu (jest opcja przekręcania ekranu pion-poziom)

może u Ciebie też jest gdzieś taka opcja
_________________
Mio P560 + MM PPC
 
 
tomekfsx
Waypoint


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 24 Maj 2009
Posty: 28
Wysłany: 2011-05-16, 11:48   

@bamil: ekran obraca się akutomatycznie wg. czujnika, ale mimo obrócenia MM odpala się zawsze w pionie.

@jacekp1313: sprawdziłem wersję SD i też nic...

T
 
 
oscarlas 
Waypoint



Dołączył: 31 Gru 2009
Posty: 51
Wysłany: 2011-05-17, 19:58   

Spróbuj wejść w ustawienia/systemu/orientacja ekranu i wyłącz automatyczny obrót a włącz poziomo następnie odpal MM powinno zadziałać
 
 
tomekfsx
Waypoint


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 24 Maj 2009
Posty: 28
Wysłany: 2011-05-17, 21:42   

oscarlas napisał/a:
Spróbuj wejść w ustawienia/systemu/orientacja ekranu i wyłącz automatyczny obrót a włącz poziomo następnie odpal MM powinno zadziałać


Nie mam takiej opcji w ustawieniach...
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,08 sekundy. Zapytań do SQL: 12