Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Navio 500 - różne problemy
Autor Wiadomość
miwcar
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 18 Gru 2011
Posty: 5
Wysłany: 2011-12-18, 14:22   

jestem_ktoś napisał/a:
Do pobrania z podpisach Dasiora

hmm,jestem tu nowy co to jest podpis dasiora_
 
 
dasior591 
Maestro GPS
GoClever 5065FMBT



Pomógł: 279 razy
Wiek: 27
Dołączył: 07 Cze 2008
Posty: 8306
Skąd: Poznań
Wysłany: 2011-12-18, 14:29   

W podpisie juz nie mam. Dział GC, temat o menuHD i pod koniec w postach szukaj.
_________________
Jeśli chcesz się odwdzięczyć zapraszam TUTAJ
Jak nie odpisuje w temacie lub na PW to się przypomnij :-)
 
 
 
miwcar
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 18 Gru 2011
Posty: 5
Wysłany: 2011-12-18, 16:52   

dasior591 napisał/a:
W podpisie juz nie mam. Dział GC, temat o menuHD i pod koniec w postach szukaj.
dzieki wielkie pomoglo
 
 
Mesiek 
azymut


Dołączył: 31 Gru 2011
Posty: 3
Skąd: Bielsko-Biała
Wysłany: 2012-01-01, 02:26   

No tak, u mnie problem podobny. Nawigacja navio 500 plus. Niestety starałem się wchłonąć wiedzę dotyczącą operacji odblokowania i wprowadzenia nowego menu. Niestety okazuje się że przerosło to moje możliwości :-| . Finał jest taki, że uruchamia mi się strona startowa z wnętrzem samochodu i pojawia się małe okienko ze złowieszczym komunikatem load error i kuniec. Strona startowa jest inną stroną niż pierwotnie. Wiem, wiem ... już więcej nie zabiorę się za coś na czym się nie znam ;-) . Próbowałem wrzucić menu od Dasiora i chyba problem w tym że to jest na navi innego typu. Mea culpa, ale tymczasem proszę o pomoc. Jak to wszystko odkręcić? Te kombinacje alpejskie miały służyć temu, by dało się odpalić na urządzeniu program LK8000. Sęk w tym, że potrzebuję aby komunikował się przez BT z innym urządzeniem nie będącym telefonem komórkowym, ale to już na inny temat...

[ Dodano: 2012-01-01, 08:20 ]
Tak, już sobie poradziłem dzięki Dasiorowi (dziękuję!). Znalazłem na forum Dasior591-ową instalkę HD 1,6 final (nie mogłem się jej doszukać jest TU. Wystarczyło wrzucić na kartę SD i postępować wg instrukcji ;-) )Teraz muszę podładować baterię i w domowym zaciszu zabiorę się do testów ;-) .
 
 
lo-k
azymut


Dołączył: 02 Sty 2012
Posty: 2
Wysłany: 2012-01-03, 14:45   GoClever Navio 500 plus , automapa, odblokowanie

Witam serdecznie, jestem nowy i szukam konkretnych informacji na temat wgrania AutoMapy do urzadzenia GoClever Navio 500 plus - jesli to mozliwe linki do instruckji itd itp.
Wiem ze moze uwazacie ze trzeba szukac , jednak wasze (nasze) forum jest kopalnia wiedzy i juz utonalem w informacjach.
Pozdrawiam i z gory dziekuje za odpowiedz
 
 
gustawox_1 
Maestro GPS
Nv33 i NaviaII



Pomógł: 381 razy
Wiek: 107
Dołączył: 06 Mar 2009
Posty: 3667
Skąd: Poland
Wysłany: 2012-01-03, 14:47   

lo-k, najprościej zainstalować AM na karcie SD i w Menu programu zmienić ścieżkę dostępu do AutoMapy.
_________________

< ------------------------------------------------------------>
Wiktor Hugo
; Bądź uroczy dla swoich wrogów, nic ich bardziej nie złości;
 
 
 
lo-k
azymut


Dołączył: 02 Sty 2012
Posty: 2
Wysłany: 2012-01-03, 14:49   

Nie trzeba jej w zaden sposob odblokowac ?
A co w momencie kiedy chcialbym miec czysty system - gdy chcialbym wgrac dodatkowe aplikacje ?
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 525 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18661
Wysłany: 2012-01-03, 14:54   

1. Opis instalacji AM na SD znajdziesz w dziale o Automapie - pięknie napisany poradnik "[FAQ]Instalacja Automapy i patchowanie"
2. uruchamianie innego programu nawigacyjnego na 500+ znajdziesz w wątku "Goclever navio 500 plus i programy nawigacyjne" w tym dziale
3. Do programu nawigacyjnego nie trzeba odblokowywać. Ale jeśli chcesz miec innypanel z większymi możliwościami lub odblokowanie do Windowsa - zobacz "Goclever 500 Plus FMBT HD 800x640"
_________________

 
 
gustawox_1 
Maestro GPS
Nv33 i NaviaII



Pomógł: 381 razy
Wiek: 107
Dołączył: 06 Mar 2009
Posty: 3667
Skąd: Poland
Wysłany: 2012-01-03, 14:58   

lo-k napisał/a:
Nie trzeba jej w zaden sposob odblokowac ?

Nic nie musisz odblokowywać ,aby skorzystać z innego programu nawigacyjnego .Na karcie możesz mieć jeszcze np.igo lub MapaMap .... i analogicznie zmieniać ścieżkę do danego programu nawigacyjnego i uruchamiać z fabrycznego przycisku NAWIGACJA .Zaletą tego wszystkiego jest to ,że po wyjęciu karty SD wystartuje oryginalny program nawigacyjny.
_________________

< ------------------------------------------------------------>
Wiktor Hugo
; Bądź uroczy dla swoich wrogów, nic ich bardziej nie złości;
 
 
 
Mesiek 
azymut


Dołączył: 31 Gru 2011
Posty: 3
Skąd: Bielsko-Biała
Wysłany: 2012-01-06, 15:38   

No tak. Miałem nadzieję, że nie będę musiał kolejny raz pisać w tym wątku z pozycji proszącego o pomoc. Po kolei jednak. Sprzęt: Goclever navio 500 plus
1. Wgrałem nowe menu (made by Dasior - dzięki kolego! super sprawa)

2. Zależało mi bardzo na tym żeby uruchomić program na nawigacji, który będzie otrzymywał dane z urządzenia zewnętrznego przez bluetooth (inny GPS przesyłający dodatkowo kilka innych ważnych danych)
Sęk w tym że o ile nawigacja widzi urządzenie to jako przystosowana do komunikacji z telefonami komórkowymi, nie podejmuje komunikacji z innymi urządzeniami) Przeczytałem o genezie problemu- port BSP2 to nie port com. O ile od strony informatycznej nie rozumie tego, o tyle szukając rozwiązania trafiłem na alternatywę(?) - mnjVTRPDrv.

3. Zrobiłem kopię rejestru, i na swój lamerski sposób próbowałem żeby to zadziałało. Bez pozytywnych efektów (zapewne moja wina).

4. Dalej kombinując wypróbowałem działanie programu Port Splitter.Niestety po wypróbowaniu kilku konfiguracji, straciłem możliwość komunikowania się z AS. Wyskakiwać zaczął błąd mówiacy bodajże o tym , że blutooth nie działa prawidłowo lub w ogóle nie istnieje. Co dziwne, po wejściu do menu połączeń z telefonem komunikacja przebiegała prawidłowo. Tym samym straciłem możliwość komunikacji z AS (nie widział urządzenia). Przełączyłem w tryb usb.

5. Tu o zgrozo przyszedł mi bardzo głupi pomysł. wrzuciłem ponownie pliki na kartę z Dasiorowym menu i odpaliłem konfigurację.
Stan aktualny.
Uruchamia sie tylko do planszy startowej i menu serwisowego (search,calibrate, reboot, updete,exit i wolne okno.) Dalej to już najwyżej komunikat av.mscr i: there is no application associated with av....itd
Dostęp mam do dysków urządzenia przez usb.

Czy jestem w stanie jakoś to odkręcić?
 
 
dasior591 
Maestro GPS
GoClever 5065FMBT



Pomógł: 279 razy
Wiek: 27
Dołączył: 07 Cze 2008
Posty: 8306
Skąd: Poznań
Wysłany: 2012-01-07, 20:07   

www.gocever.cba.pl dział 5066HD punkt 4
_________________
Jeśli chcesz się odwdzięczyć zapraszam TUTAJ
Jak nie odpisuje w temacie lub na PW to się przypomnij :-)
 
 
 
boih1
azymut
bohun


Dołączył: 08 Cze 2012
Posty: 1
  Wysłany: 2012-06-09, 22:33   problem z goclewer 500

Witam wszystkich którzy mogą pomoc,mam problem z gc navio 500 (win ce 6),pobawiłem się tydzień i lipa, po ok 10 min nawi przechodzi w stan czuwania czy cos takiego,gaśnie , nawet po wlaczeniu menu glownego ,po wciśnięciu przycisku power wraca do nawi. zasilanie zewn,resety nic nie pomagają,MENU ORG NIC NIE ZMIENILEM z tego co wyczytałem to tom tom ktorego skasowalem narobił spustoszenie prawdopodobnie w rejestrze,PROSZĘ O KOPIE ORG REJESTRU DO GC 500 (NIE PLUS) MOŻE TO POMOŻE.
 
 
waldi4110 
Waypoint


Pomógł: 3 razy
Dołączył: 03 Sty 2010
Posty: 73
Skąd: lubuskie
Wysłany: 2012-06-09, 22:53   

Masz fabryczne menu to oddaj na gwarancji a nie baw się w reanimację tak prościej no i wymienią co trzeba a serwis mają przyjazny oddawałem moja navkę 2 razy :mrgreen:
_________________
Goclever5066fmtb
 
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9556
Wysłany: 2012-06-10, 14:54   

boih1 napisał/a:
po ok 10 min nawi przechodzi w stan czuwania czy cos takiego,gaśnie , nawet po wlaczeniu menu glownego
A naładowałeś akumulator?
boih1 napisał/a:
tom tom ktorego skasowalem narobił spustoszenie
Na pewno nie program TomTom, a jakis dziwny skrypt uruchomieniowy -może jakies szczegóły?
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
ewa0123 
azymut


Wiek: 41
Dołączył: 03 Sty 2009
Posty: 1
Wysłany: 2013-09-26, 08:16   

Czy ktoś wie jak rozwiązać problem gaśnięcia w navio 500 plus win ce 6.0?

[ Komentarz dodany przez: jacekp1313: 2013-09-26, 09:54 ]
------------------------------------------------------------------------------------------
Wydzieliłem z wątku Navia Nv45 >> Hardware - technikalia - HELP ! >> Navia gaśnie
Prosze o przestrzeganie regulaminu forum
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,1 sekundy. Zapytań do SQL: 9