Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Navio 500 - różne problemy
Autor Wiadomość
gringi
Waypoint


Dołączył: 10 Lip 2010
Posty: 27
Wysłany: 2011-04-14, 21:41   Navio 500 plus hd - kilka pytań

Czy da sie cos zrobic zeby to nie bylo wszytko takie miniaturowe mowie tu o windowsie i przegladarce internetowej ?

Czy podswietlanie ekranu mozna zwiekszyc tylko z poziomu orginalnej nakladki?
Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2011-05-05, 13:29, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
 
dasior591 
Maestro GPS
GoClever 5065FMBT



Pomógł: 279 razy
Wiek: 28
Dołączył: 07 Cze 2008
Posty: 8301
Skąd: Poznań
Wysłany: 2011-04-14, 21:44   

Nie da sie, taki urok HD.
Do podświetlania jest program na forum, pod procesory MTK (Mediatek).
_________________
Jeśli chcesz się odwdzięczyć zapraszam TUTAJ
Jak nie odpisuje w temacie lub na PW to się przypomnij :-)
 
 
 
pisakus1978
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 16 Sty 2011
Posty: 6
Wysłany: 2011-04-27, 15:40   goclever navio 500 plus

szukałem na forum, ale nic nie znalazłem na ten temat.
Kupiłem w/w nawigację oraz kartę micro sdhc 4 gb. Problem w tym, że nawigacja tej karty nie widzi.
Dowiedziałem się, że nie wszystkie urządzenia współdziałają z kartami sdhc oraz micro sdhc i mogą być używane wyłącznie sd i micro sd
Czy w tym urządzeniu nie działają karty micro sdhc i mogą być wyłącznie micro sd?
 
 
Sahem 
Maestro GPS



Pomógł: 576 razy
Dołączył: 28 Maj 2008
Posty: 6442
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2011-04-27, 15:48   

Wg info http://www.kurtmedia.pl/p...5066-FM-BT.html ta nawigacja powinna czytać karty micro sdhc do 8GB. Czy formatowałeś kartę?
_________________
Rem tene, verba sequentur.
 
 
pisakus1978
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 16 Sty 2011
Posty: 6
Wysłany: 2011-04-27, 16:53   

tak, karta została sformatowana. dodam,że na zwykłej micro sd 2 gb wszystko jest w porządku.
 
 
Sahem 
Maestro GPS



Pomógł: 576 razy
Dołączył: 28 Maj 2008
Posty: 6442
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2011-04-27, 16:56   

Cóż albo karta zwalona albo producent oszukuje, że urządzenie czyta karty sdhc. Sprawdzałeś kartę np. w czytniku czy wsio z nią ok? Zapytam jeszcze tylko tak proforma, karta w żaden sposób nie jest zabezpieczona?
_________________
Rem tene, verba sequentur.
 
 
Hukkle
Maestro GPS
Akira512



Pomógł: 87 razy
Dołączył: 02 Mar 2008
Posty: 2772
Skąd: 52.8 17.2
Wysłany: 2011-04-27, 17:00   

GC 5040 z poziomu menu nie widzi PUSTYCH kart SD/SDHC. Po wgraniu dowolnego pliku cudownie odzyskuje wzrok. Może tu zachodzi analogiczny przypadek?
 
 
janusz_40 
Maestro GPS
CM-7068, GC-5055+



Pomógł: 114 razy
Dołączył: 15 Cze 2008
Posty: 3914
Wysłany: 2011-04-27, 17:29   

pisakus1978 napisał/a:
Problem w tym, że nawigacja tej karty nie widzi.
NA stronie Goclewer jest informacja mowiaca, ze karty firmy "Kingston" moga nie dzialac na tych urzadzeniach - wprawdzi testowalem na Kingstonie 8 Gb i doskonale sobie moj GC z nia radzi, ale moze akurat trafiem na komopatybilnego Kingstona ;-)
500 plus na pewno obsluguje karty sdhc i nie tylko do 4 Gb.
Sprawdz na innej karcie..
_________________
Zastrzegam sobie prawo do zmiany zdania w dowolnej chwili, wyrażona opinia jest aktualna tylko w chwili jej pisania..
 
 
pisakus1978
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 16 Sty 2011
Posty: 6
Wysłany: 2011-04-28, 09:00   

Cybant napisał/a:
Sprawdzałeś kartę np. w czytniku czy wsio z nią ok

sprawdziłem tą kartę, zainstalowałem nawet na niej automapę.
pójdę innym Twoim tropem i wezmę pod uwagę to, że karta będzie zwalona. Może być to wielce prawdopodobne, bo nie znalazłem na forum, aby miał ktoś z tym problem.
janusz_40 napisał/a:
NA stronie Goclewer jest informacja mowiaca, ze karty firmy "Kingston" moga nie dzialac na tych urzadzeniach

to nie była karta tej firmy, tak szczerze mówiąc to nawet nie zwróciłem na to uwagi, opakowanie od razu wyrzuciłem, a z karty nie sposób odczytać nazwy producenta.
Może tak przy okazji doradzicie mi, jaką najlepiej kartę kupić?
 
 
dasior591 
Maestro GPS
GoClever 5065FMBT



Pomógł: 279 razy
Wiek: 28
Dołączył: 07 Cze 2008
Posty: 8301
Skąd: Poznań
Wysłany: 2011-04-28, 10:16   

Najlepiej przetestuj w sklepie przy kupowaniu.
_________________
Jeśli chcesz się odwdzięczyć zapraszam TUTAJ
Jak nie odpisuje w temacie lub na PW to się przypomnij :-)
 
 
 
janusz_40 
Maestro GPS
CM-7068, GC-5055+



Pomógł: 114 razy
Dołączył: 15 Cze 2008
Posty: 3914
Wysłany: 2011-04-28, 16:52   

pisakus1978 napisał/a:
a z karty nie sposób odczytać nazwy producenta
Wiec nastepnym raze nie kupuj takich kart "no name" - solidny producent chwali sie swoim logo na karcie, a jesli brak logo, to nie warto sie taka karta interesowac nawet jesli cena jest niska..
_________________
Zastrzegam sobie prawo do zmiany zdania w dowolnej chwili, wyrażona opinia jest aktualna tylko w chwili jej pisania..
 
 
Sahem 
Maestro GPS



Pomógł: 576 razy
Dołączył: 28 Maj 2008
Posty: 6442
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2011-04-28, 16:56   

pisakus1978 napisał/a:
Może tak przy okazji doradzicie mi, jaką najlepiej kartę kupić?

Mnie nie zawiódł jeszcze nigdy SanDisk
_________________
Rem tene, verba sequentur.
 
 
Hukkle
Maestro GPS
Akira512



Pomógł: 87 razy
Dołączył: 02 Mar 2008
Posty: 2772
Skąd: 52.8 17.2
Wysłany: 2011-04-29, 13:02   

pisakus1978 napisał/a:
tak przy okazji doradzicie mi, jaką najlepiej kartę kupić?

Najlepiej taką by pasowała do slotu, nie za dużą ale też nie za małą bo wpadnie do środka ;-)
Jest taka anegdotka o starszej pani w monopolowym która nie mogła się zdecydować jaka wódeczkę wybrać, bo widok pełnych regałów ją oszołomił. Stojący za nią miejscowy specjalista i znawca alkoholi, potocznie zwany menelem, odezwał się w te słowa, nasycone długoletnim doświadczeniem - "Proszę pani, one wszystkie są smaczne".
 
 
Luzaczek 
azymut


Dołączył: 14 Kwi 2011
Posty: 2
Wysłany: 2011-04-29, 20:58   

Witam
Miałem podobny problem z nowymi kartami- dobrze ze są znajomi w sklepie i potestowałem pare kart z różnych firm. Jak dawałem prosto z opakowania to nic nie widział- nawet że jest karta wsadzona- z każdej firmy to samo się działo , dopiero z plikami dostawał oświecenia i widział wszystko. Zakupiłem 8GB Toshiby i wszystko śmiga i widzi .
:mrgreen:
 
 
lukasz980
[Usunięty]

Wysłany: 2011-05-01, 14:44   

Z kartą Kingston 4GB microSDHC śmiga, aż miło :)
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,1 sekundy. Zapytań do SQL: 10