Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2011-12-19, 20:12
AutoMapa i Clarion MAP780
Autor Wiadomość
cymer
azymut


Dołączył: 12 Lut 2009
Posty: 3
Wysłany: 2009-02-12, 15:30   Wgranie automapy 5.3 na clariona 780

Witam kupiłem dzis nawigacje clarion 780 oraz sciagnolem auto mape.Wjaki sposob odpalic ja z karty sd(instalacja na karcie przebiegla pomyslnie)
 
 
renron 
Maestro GPS



Pomógł: 639 razy
Dołączył: 22 Lis 2008
Posty: 8838
Wysłany: 2009-02-12, 15:39   Re: Wgranie automapy 5.3 na clariona 780

cymer napisał/a:
Witam kupiłem dzis nawigacje clarion 780 oraz sciagnolem auto mape.Wjaki sposob odpalic ja z karty sd(instalacja na karcie przebiegla pomyslnie)


Spróbuj za pomocą wceAm.exe lub wce42Am.exe w katalogu głównym AM.
_________________
Peiying 4301 WinCe 5.0 - AM 6.16
 
 
cymer
azymut


Dołączył: 12 Lut 2009
Posty: 3
Wysłany: 2009-02-12, 15:42   

tzn?nie znam sie jak mam wejsc wogole do tego na clarionie?
 
 
renron 
Maestro GPS



Pomógł: 639 razy
Dołączył: 22 Lis 2008
Posty: 8838
Wysłany: 2009-02-12, 15:57   

cymer napisał/a:
tzn?nie znam sie jak mam wejsc wogole do tego na clarionie?


Masz clarion-a odblokowanego, tzn. czy można wejść do Windowsa ?

Druga sprawa to instalator AutoMapy oferuje opcję dodatku dla Clarion-a i po zainstalowaniu dodatku uruchamiasz AutoMapę z przycisku fabrycznego Clarion-a.

Pobierz załącznik, rozpakuj archiwum i powstały folder skopiuj na kartę SD, w folderze jest plik, który powinien uruchomić AutoMapę z przycisku fabrycznego.

Clarion.rar
Pobierz Plik ściągnięto 403 raz(y) 12,37 KB

_________________
Peiying 4301 WinCe 5.0 - AM 6.16
 
 
cymer
azymut


Dołączył: 12 Lut 2009
Posty: 3
Wysłany: 2009-02-12, 16:21   

Nie mam odblokowanego klariona,jak pisalem juz ze dzisiaj kupilem i nic sie nie znam.

[ Dodano: 2009-02-12, 16:24 ]
ok wgralem ten upgrade i dziala a teraz jak moge wlaczyc mapamap czy jakos tak bo mial juz wsobie

[ Dodano: 2009-02-12, 16:25 ]
zainstalowalem i dziala ale jak teraz mam wlaczyc program ktory byl juz na nim mapa map
 
 
renron 
Maestro GPS



Pomógł: 639 razy
Dołączył: 22 Lis 2008
Posty: 8838
Wysłany: 2009-02-12, 16:35   

cymer napisał/a:
ok wgralem ten upgrade i dziala a teraz jak moge wlaczyc mapamap czy jakos tak bo mial juz wsobie


Jeżeli MapaMap była wgrana do pamięci Clariona to usuń kartę SD i wtedy uruchomisz MM z przycisku fabrycznego, jeżeli była wgrana na kartę SD, zamień karty, jeżeli MapaMap i AutoMapa są na jednej karcie SD to nie uruchomisz z fabrycznego przycisku obu nawigacji, wtedy musisz mieć odblokowanego Clariona, żeby był dostęp do Windowsa i wtedy uruchamiasz z pliku exe mapę którą chcesz, albo jedną z pliku exe drugą z przycisku fabrycznego.
_________________
Peiying 4301 WinCe 5.0 - AM 6.16
 
 
SofJuras
azymut


Dołączył: 04 Mar 2009
Posty: 2
Wysłany: 2009-03-04, 21:28   AutoMapa i Clarion MAP780

Jak przełączać korzystanie z AutoMapy na przemian z wewnętrzną mapą w Clarion MAP780? Kiedy załączam urządzenie pojawia się ekran z możliwością wyboru multimediów, ustawienia i nawigacja. Wybranie nawigacji zawsze kończy się wybraniem wewnętrznej mapy. Karta SD włożona z AutoMapą. Jak załączyć AUTOMAPĘ?
 
 
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Pomógł: 730 razy
Wiek: 109
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9736
Wysłany: 2009-03-05, 18:59   

http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=1389
_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
 
 
SofJuras
azymut


Dołączył: 04 Mar 2009
Posty: 2
Wysłany: 2009-03-08, 12:59   

Dziękuję za link. Może nie pomógł, ale liczy się dobra wola. Urządzenie, o które pytałem nie ma nic odblokowanego. Jest kupione parę dni temu i ma działać bez dodatkowych "czarów". Instrukcja urządzenia niestety nie podaje szczegółów dotyczących pracy z mapami zawartymi na karcie SD. Nie udawało mi się wystartować z tej karty oprogramowania AutoMapy. Po wielu próbach udałem sie do sklepu, aby któryś ze sprzedawców podpowiedział mi co robić lub wymienił sprzęt na sprawny. Okazało się, że trzeba znać pewien trik przy starcie systemu urządzenia. Podaje to dla innych. Kartę pamięci wkładać zaraz po załączeniu Clariona, gdy na ekranie widnieje logo firmy, wówczas przycisk Nawigacja na interfejsie, który pokaże się po uruchomieniu systemu, załączy mapę z karty SD, a nie wewnętrzną, zapisaną w ROMie. Wkładanie kart w trakcie uruchomienia urządzeń jest dość niebezpiecznym przedsięwzięciem. Wszystkie instrukcje zawsze przed tym ostrzegają, ale widać świat się zmienia i teraz można, a nawet trzeba wkładać kartę pod napięciem. Dziwne, ale w tym wypadku działa. Żegnam i dziękuję za próbę pomocy.
 
 
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Pomógł: 730 razy
Wiek: 109
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9736
Wysłany: 2009-03-08, 13:01   

Ostrzegają przed wyjmowanie "pod napięciem"
Możliwość uszkodzenia systemu plików
_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
 
 
rafek81
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 21 Gru 2008
Posty: 6
Wysłany: 2009-03-27, 21:27   

najprosciej??!! instalujesz AM na karte SD albo na urzadzenie(dluzej trwa) i podczas instalacji masz ekrany na ktorych mozesz zaznaczyc dodatkowe opcje do instalacji.. zaznacz cos tam "Clarion autostart" czy cos podobnego.. po zainstalowaniu np na karte SD.. na owej karcie oprocz katalogu AM jest tez plik.. uruchamiasz Clariona z karta w srodku.. "wchodzisz" na karte SD.. uruchamiasz ten plik.. a nastepnie robisz reset zgodnie z poleceniem.. od teraz masz standardowy program ktory daje Clarion wgrany do pamieci a po wlozeniu tej karty z AM masz AM... nic prostszego.. :d pozdrawiam..
 
 
hddkill
azymut


Dołączył: 27 Kwi 2009
Posty: 3
Wysłany: 2009-05-20, 15:44   Automapa 5.xx na Clarion Map780 PROBLEM !!

Borykam się już drugi dzień z następującym problemem:
Mam oryginalną automape 5.1x i działa jak należy lecz ostatnio kupiłem sobie pojmniejszą karte i chciałem na nią zainstalować Automape 5.3 i gdy odpalam automape wszystko jest okay, oprócz tego, że np. gdy wchodze w zakładke poi to ekran zostaje taki jak był i moge się tylko cofnąć i to samo jest gdy chce wpisać adres, pokazuje się klawiatura moge pisać ale nie widze listy miast, ulic itd.
Więc postanowiłem wrzucić gotowca 5.5.1 i dalej to samo :/
Chciałem dodać, że powyższe wersje instalowałem już na wielu navi, i na wszystkich działa tylko ten pechowy Clarion ma problem..

Może ktoś ma pomysł, co może być nie tak.. ?
 
 
renron 
Maestro GPS



Pomógł: 639 razy
Dołączył: 22 Lis 2008
Posty: 8838
Wysłany: 2009-05-20, 15:50   

hddkill napisał/a:
Chciałem dodać, że powyższe wersje instalowałem już na wielu navi, i na wszystkich działa tylko ten pechowy Clarion ma problem..

Może ktoś ma pomysł, co może być nie tak.. ?

1. Spróbuj zresetować Clarion-a podczas zwiechy AutoMapy.
2. Spróbuj zainstalować na innej karcie.
_________________
Peiying 4301 WinCe 5.0 - AM 6.16
 
 
hddkill
azymut


Dołączył: 27 Kwi 2009
Posty: 3
Wysłany: 2009-05-20, 15:55   

1. ona sie nie zawiesza tak, że nie da się nic zrobic tylko nie pokazuje niczego i trzeba kliknać na strzałke lub krzyżyk żeby cofnąć... (najlepsze jest to, że na mapie wszystko widać i klikając po mapie moge sobie planować trase..)
2. próbowałem, to samo.. dodam, że instalowałem inne programy na tego clariona i jest wszystko OK.. więc chyba odpuszcze sobie tą nową automape :/
 
 
renron 
Maestro GPS



Pomógł: 639 razy
Dołączył: 22 Lis 2008
Posty: 8838
Wysłany: 2009-05-20, 16:01   

hddkill napisał/a:
1. ona sie nie zawiesza tak, że nie da się nic zrobic tylko nie pokazuje niczego i trzeba kliknać na strzałke lub krzyżyk żeby cofnąć... (najlepsze jest to, że na mapie wszystko widać i klikając po mapie moge sobie planować trase..)

Nie napisałeś czy robiłeś reset, jak AM jest uruchomiona ?, nie uwierzysz może, ale reset potrafi czynić cuda. ;-)
_________________
Peiying 4301 WinCe 5.0 - AM 6.16
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,1 sekundy. Zapytań do SQL: 13