Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Lark 50.3 reanimacja
Autor Wiadomość
rys1986 
azymut


Wiek: 33
Dołączył: 20 Gru 2010
Posty: 2
Skąd: legionowo
Wysłany: 2010-12-21, 21:47   50.3 nie włacza się

Witam jestem od niedawna na posiadaczem larka 50.3 i już zdołałem w nim zamieszać
chciałem zmienić sobie meni nawigacji, ale zapomniałem go najpierw odblokować:( w ukrytym rejestrze ResidentFlash2 zmieniłem na http://www.my-navia.pl/vi...p=115014#115014 oraz http://www.my-navia.pl/vi...p=115014#115014, i lark padł:)
jak zrobić hart reset albo co kolwiek co pomoże
_________________
rys1986
Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2011-03-09, 18:52, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 527 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18762
Wysłany: 2010-12-21, 22:05   

Masz połączenie z kompem?
Ekran reaguje na klikanie?
Dla pewności - na ekranie nie ma krzyżyka?

Na początek rozładuj baterie do zera - aż się przestanie w ogóle włączać, potem naładuj (jest to forma resetu)

[ Dodano: 2010-12-21, 22:07 ]
Teraz zobaczyłęm podtytuł. "Jak włączam larka pokazuje się bjały obraz startowy" Czyli jest Lets start, czy jakies strzałki?

Jeszcze jedno - popraw linki.
_________________

 
 
rys1986 
azymut


Wiek: 33
Dołączył: 20 Gru 2010
Posty: 2
Skąd: legionowo
Wysłany: 2010-12-22, 09:50   

Drogi kolego mam połączenie z nawigacją przez komputer i tylko przez komputer, z poziomu nawigacji nic,biały startowy powitalny obrac żadnych strzałek, jedynie jak klikam na wyświetlacz słychać dźwięki kliknięcia, Activsync działa, Mobiler działa, próbowałem przez totalcomander z wtyczką która widzi połączenie sieciowe naprawić pliki i nic, namieszałem w ukrytym pliku ResidentFlash2, zmieniłem go niepotrzebnie dogrywając nakładkę ze zmianą meni startowego, prawie w całości, zrobiłem oczywiście jego kopie i próbuje podmienić przy pomocy Total comandera, ale niektóre pliki nie chce mi się przenieść Rozładowanie nic nie dało:( baterii .
Myślę że po prostu błędnym plikiem mój lark 50.3 próbuje odszukać plik z meni startowym. mam nawet rejestry do larka ale niewiem jak je podmnienić
Czy ma ktoś back-up do larka 50.3?
I czy jest możliwość z poziomu komputera powyłączać niektóre procesy w larku, żebym mógł naprawić te pliki w ResidentFlash2 odpowiedzialne za start nawigacji?
I oczywiście jak zamienić rejestry w Ceregeditor bo mam z kopiowane ale nie u mniem ich zamienić ma ie ze strony http://www.przeklej.pl/pl...0022bm1lbb5r3sp

[ Dodano: 2010-12-22, 09:54 ]
Meni startowe brałem z tej stronki http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=12481
a konkretniej te pliki http://www.przeklej.pl/pl...ar-00032sc2p96u , a z tego postu resztę http://www.my-navia.pl/vi...p=115014#115014

[ Dodano: 2010-12-22, 11:19 ]
Jakoś dałem radę już wszystko widzi, nawigacja się zresetowała i wszystko dobrze, jednak bateria wcześniej mi się do konca nie rozładowała i nic się nie wykasowało, ale już działa, mam nauczkę na przyszłość nie wrzucać nić do pamięci ResidentFlash tylko na karcie się bawić. dzięki za pomoc już działa dobrze:)))))
_________________
rys1986
 
 
gamera11
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 26 Lut 2011
Posty: 7
Wysłany: 2011-02-26, 08:08   Zawiecha Larka 50.3 - program NYDITOT

Chciałam obrócić obraz w Larku o 90 st programem NYDITOT i mi sie zawiesił.....
Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2011-03-09, 19:48, w całości zmieniany 3 razy  
 
 
pionaj 
GPS instruktor



Pomógł: 12 razy
Wiek: 64
Dołączył: 04 Gru 2009
Posty: 605
Skąd: krak
Wysłany: 2011-02-26, 08:48   

gamera11 napisał/a:
Może podładować go do oporu i ruszy?


no to na co czekasz? :-)
_________________
codziennie budzę się coraz piękniejszym ale dzisiaj to już przesadziłem :)
 
 
gamera11
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 26 Lut 2011
Posty: 7
Wysłany: 2011-02-26, 08:50   

ładuję dam znać za 2-3 godziny co się dzieje.Ciągle widać tylko wtyczkę z baterią na ekranie nic więcej....
 
 
pionaj 
GPS instruktor



Pomógł: 12 razy
Wiek: 64
Dołączył: 04 Gru 2009
Posty: 605
Skąd: krak
Wysłany: 2011-02-26, 09:42   

gamera11 napisał/a:
ładuję

ale w czym lub czym ładujesz?
_________________
codziennie budzę się coraz piękniejszym ale dzisiaj to już przesadziłem :)
 
 
gamera11
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 26 Lut 2011
Posty: 7
Wysłany: 2011-02-26, 09:47   

podłączam przewód do komputera przez USB

[ Dodano: 2011-02-26, 10:37 ]
Pojawiło się logo Lark Lest start i to wszystko...dalej nie idzie:(
 
 
pionaj 
GPS instruktor



Pomógł: 12 razy
Wiek: 64
Dołączył: 04 Gru 2009
Posty: 605
Skąd: krak
Wysłany: 2011-02-26, 11:33   

przez USB to można do ....j śmierci ładować :lol:
najlepiej mieć ładowarkę przynajmniej 1.5-2.0 A albo ładować w gnieździe zapalniczki w autku ...navi najlepiej mieć wyłączoną
_________________
codziennie budzę się coraz piękniejszym ale dzisiaj to już przesadziłem :)
 
 
gamera11
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 26 Lut 2011
Posty: 7
Wysłany: 2011-02-26, 16:03   

Logo startowe i brak restartu.
Ostatnio zmieniony przez gamera11 2011-02-28, 05:31, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 527 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18762
Wysłany: 2011-02-26, 16:27   

Uzupełniłem tytuł.
Nawiasem mówiąc nie jesteś pierwszym (ani niestety ostatnim), który tym programem załatwił sprzęt.
_________________

 
 
mirko1 
guru
Becker 7928



Pomógł: 21 razy
Dołączył: 18 Gru 2007
Posty: 1934
Wysłany: 2011-02-26, 21:37   

Ja kiedys nawet chcialem zalatwic Beckera 7928 tym programem.
Nie udalo sie :evil:
Okazuje sie ze program znakomicie na nim dziala ;-)

Na innych nawigacjach nie testujcie!
_________________
- Moje odblokowanie dla Beckera 7928 jest przeniesione tu:
http://www.my-navia.pl/vi...er=asc&start=15
 
 
mirko1 
guru
Becker 7928



Pomógł: 21 razy
Dołączył: 18 Gru 2007
Posty: 1934
Wysłany: 2011-02-26, 21:54   

Ale mialem z tym programem problem,zmniejszylem nim zbytnio czcionke :-)
Tylko twardy reset,heh.

Bylo wiecej sprzetow na ktorych programik chodzi.

Niemniej program nie jest wart podejmowania ryzyka.
Sa bezpieczniejsze programy do robienia rotate.

[ Dodano: 2011-02-26, 22:03 ]
jacekp1313 napisał/a:
Twój becker to chyba jakiś twór z kosmosu - lepiej powiedz, czego nie potrafi


Jeszcze tylko telewizji na nim nie odpalalem.
Mam tu na mysli DVB.
Prawde mowiac nie mam ochoty na to.
_________________
- Moje odblokowanie dla Beckera 7928 jest przeniesione tu:
http://www.my-navia.pl/vi...er=asc&start=15
 
 
gamera11
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 26 Lut 2011
Posty: 7
Wysłany: 2011-02-26, 22:03   

Nie będzie problemów z gwarancją skoro wgrałam ten program?
Ostatnio zmieniony przez gamera11 2011-02-27, 20:38, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
mirko1 
guru
Becker 7928



Pomógł: 21 razy
Dołączył: 18 Gru 2007
Posty: 1934
Wysłany: 2011-02-26, 22:09   

Raczej nie,bo beda musieli wgrac rom na nowo by lark ruszyl.
Tym sposobem zostana zatarte wszelkie slady odblokowania i ingerencji w soft.
Czy ktos mnie poprawi?
_________________
- Moje odblokowanie dla Beckera 7928 jest przeniesione tu:
http://www.my-navia.pl/vi...er=asc&start=15
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,11 sekundy. Zapytań do SQL: 12