Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Problem z Automapą - Lark 50.3
Autor Wiadomość
marcin255 
Waypoint


Dołączył: 19 Cze 2009
Posty: 170
Wysłany: 2010-01-03, 18:09   

Witam , mam taki problem ,navi działała oki ,wgrałem mapę finał 6.1 i urządzenie zgłupiało , co 30s około wywala wszystko pojawia się klepsydra i mam stronę główna automapy i -szukam sygnału gps , resetowałem gps i nic ,zmieniałem mapy ,format sd i dalej to samo.
Co 30 s regularnie szukam sygnału gps , co dziwne jak gps jest wył. to tez pojawia się klepsydra i wywala -szukam sygnału gps

[ Dodano: 2010-01-04, 20:58 ]
nikt nie pomoże

[ Dodano: 2010-01-04, 21:01 ]
nikt nie poomoże
_________________


Lark 50.3-AM
 
 
omzig 
młodszy inspektor GPS


Wiek: 35
Dołączył: 10 Gru 2010
Posty: 7
Skąd: Wawa
Wysłany: 2010-12-13, 15:06   50.3 wyłącza sie po właczeniu Automapy

Heja!
Kupiłem niedawno owego Larka 50.3 i sprzedawca w sklepie powiedział, że niby jest odblokowany. Trzeba tylko dokupić kartę microSD najlepiej 2GB i zmienić w ustawieniach ścieżkę z której ma odcztytac nową mapę.
Zatem kupiłem kartę, kupiłem także oryginalną AutoMapę Polski (po czym aktualizowałem ją na stronie), zainstalowałem ją na karcie microSD i lipton... Tu się zaczęły schody - kartę odnajduje, niby plik AM też, ale za cholerę nie chce jej uruchomić. Więc moje pytanie brzmi: Co zrobić żeby było dobrze? :)
[/b]
Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2010-12-14, 18:49, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
gustawox_1 
Maestro GPS
Nv33 i NaviaII



Pomógł: 381 razy
Wiek: 107
Dołączył: 06 Mar 2009
Posty: 3666
Skąd: Poland
Wysłany: 2010-12-13, 15:10   

omzig napisał/a:
- kartę odnajduje, niby plik AM też, ale za cholerę nie chce jej uruchomić

Wyświetla jakiś komunikat podczas uruchamiania :?:
_________________

< ------------------------------------------------------------>
Wiktor Hugo
; Bądź uroczy dla swoich wrogów, nic ich bardziej nie złości;
 
 
 
omzig 
młodszy inspektor GPS


Wiek: 35
Dołączył: 10 Gru 2010
Posty: 7
Skąd: Wawa
Wysłany: 2010-12-13, 15:15   

tylko "bateria rozładowana" - ale normalnie dalej działa...
 
 
gustawox_1 
Maestro GPS
Nv33 i NaviaII



Pomógł: 381 razy
Wiek: 107
Dołączył: 06 Mar 2009
Posty: 3666
Skąd: Poland
Wysłany: 2010-12-13, 15:20   

To jak uruchamia się AM czy nie bo nie rozumie :roll:
omzig napisał/a:
tylko "bateria rozładowana"

Naładuj baterię na full.
_________________

< ------------------------------------------------------------>
Wiktor Hugo
; Bądź uroczy dla swoich wrogów, nic ich bardziej nie złości;
 
 
 
omzig 
młodszy inspektor GPS


Wiek: 35
Dołączył: 10 Gru 2010
Posty: 7
Skąd: Wawa
Wysłany: 2010-12-13, 15:27   

Działa Lark, a AM nie.
Dobra idę naładować, dam znać później.
 
 
omzig 
młodszy inspektor GPS


Wiek: 35
Dołączył: 10 Gru 2010
Posty: 7
Skąd: Wawa
Wysłany: 2010-12-14, 16:59   

No naładowałem tego swojego i dalej to samo...
Bez kitu nie wiem o co chodzi...
Może ta AM zła...?
Albo Lark zje...ny?
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 527 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18779
Wysłany: 2010-12-14, 17:13   

omzig napisał/a:
nie wiem o co chodzi...
Jak działa z fabrycznie zainstalowanym programem nawigacyjnym? Jeśli OK, to coś z AM lub kartą.
_________________

 
 
omzig 
młodszy inspektor GPS


Wiek: 35
Dołączył: 10 Gru 2010
Posty: 7
Skąd: Wawa
Wysłany: 2010-12-14, 17:27   

Tak działa.
Karta jet nowa i wszystkie zapisane na niej pliki pokazuje.
Jak już wspomniałem Kupiłem AM w sklepie i ściągnąłem aktualizację ze strony lecz miałem problem z rejesrtacją... może to jest przyczyna...?
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 527 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18779
Wysłany: 2010-12-14, 17:29   

omzig napisał/a:
miałem problem z rejesrtacją... może to jest przyczyna...?
To może być wyjaśnienie.
A jakieś szczegóły?
I jak to wyłączanie larka wygląda? całkiem resetuje, wyłacza, czy lark przechodzi w uśpienie?
_________________

 
 
omzig 
młodszy inspektor GPS


Wiek: 35
Dołączył: 10 Gru 2010
Posty: 7
Skąd: Wawa
Wysłany: 2010-12-14, 17:33   

Jeśli chodzi o to wyłączanie to nie moja kwestia. Jeśli chodzi o mój sprzęt to zerknij na pierwszy wpis w temacie.
Podczas instalacji na kartę microSD podawałem numer licencji i wyskakiwał błąd, mimo to AM sie zainstalowała, ale się nie zarejestrowała...
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 527 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18779
Wysłany: 2010-12-14, 18:04   

omzig napisał/a:
kartę odnajduje, niby plik AM też, ale za cholerę nie chce jej uruchomić.
omzig napisał/a:
tylko "bateria rozładowana" - ale normalnie dalej działa
Faktycznie, kupa szczegółów - z naciskiem na kupę :shock: Nic, tylko wynając jasnowidza.


P.S. Zmieniłem tytuł. Pierwotny "Jak odblokować Larka FreeBird 50.3???" ma sie nijak do twojego problemu
_________________

 
 
Andrzej P 
guru
Merc(124)maniak



Pomógł: 72 razy
Wiek: 67
Dołączył: 20 Sie 2009
Posty: 1314
Skąd: (z)Dolny Śląsk
Wysłany: 2010-12-14, 19:36   Re: 50.3 wyłącza sie po właczeniu Automapy

omzig napisał/a:
... kupiłem kartę, kupiłem także oryginalną AutoMapę Polski (po czym aktualizowałem ją na stronie), zainstalowałem ją na karcie microSD...
Kupiłeś oryginalną AM i nawet jej nie uruchomiłeś przed aktualizacją?
omzig napisał/a:
Kupiłem AM w sklepie i ściągnąłem aktualizację ze strony lecz miałem problem z rejesrtacją...
Kupiłes Płytę DVD instalacyjną czy kartę SD?
Przecież (cytując za firmą Aqurat http://www.automapa.pl/?PEI=11256&lng=PL ):
Cytat:
Przed pierwszym użyciem konieczne jest zarejestrowanie mapy. Rejestracja przypisuje mapę do konkretnego urządzenia lub karty pamięci i tylko na tym urządzeniu (lub karcie pamięci) dana mapa będzie działać
Na mój rozum najpierw rejestracja - potem aktualizacja.
_________________
---
Lark 35.5c, 50.1, 50.3 - wszystkie WCE 5.0
 
 
Buffy
młodszy inspektor GPS


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 12 Gru 2010
Posty: 7
Wysłany: 2010-12-14, 22:04   

Wszyscy mówią że inny program do nawigacji wrzucają na kartę. A możecie tak z ciekawości powiedzieć co mogłoby się stać, bądź co komuś się stało, gdy wrzuci się drugą mapę do wbudowanej pamięci?
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9608
Wysłany: 2010-12-15, 07:31   

Buffy napisał/a:
co mogłoby się stać
Nic. po prostu instalacja takiej AM EU (ponad 2 GB) na kartę SD to 15 minut, na pamięć wewnętrzną przez Activesync to kilka (naście?) godzin + 20-30% szansy na uszkodzenie któregos pliku podczas transferu
Poza tym, większośc urządzeń ma za małą pamięc (góra 1GB) na kilka programów nawigacyjnych - nie wspomne o fakcie, że iGO bardzo nie lubi byc w pamięci wewnętrznej

P.S. Co Twoje pytanie ma do tematu wątku?
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,09 sekundy. Zapytań do SQL: 11