Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przestał łapać sygnał GPS
Autor Wiadomość
gustawox_1 
Maestro GPS
Nv33 i NaviaII



Pomógł: 381 razy
Wiek: 107
Dołączył: 06 Mar 2009
Posty: 3666
Skąd: Poland
Wysłany: 2012-02-01, 10:33   

http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?p=61706#61706
_________________

< ------------------------------------------------------------>
Wiktor Hugo
; Bądź uroczy dla swoich wrogów, nic ich bardziej nie złości;
Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2012-02-01, 11:18, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9602
Wysłany: 2012-02-01, 11:00   

Wejdź w opcje Larka i tam powinien być GPS - zobacz, czy tam masz sygnał.
jeśli nie - to uszkodzony moduł GPS i żadne ustawienia w AM nie pomogą
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 527 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18774
Wysłany: 2012-02-01, 11:13   

I przeczytaj wątek, do którego dołączyłem Twój post
Oraz p.4 regulaminu
_________________

 
 
p1sprite
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 17 Sie 2011
Posty: 8
Wysłany: 2013-03-15, 17:42   Lark freebird 50.3 nie łamie zasięgu gps

Witam, mam nawigacja Lark Freebird 50.3. Dawniej nawigacja działała prawidłowo, a niedawno siadło i nie chce się połączyć. Na nawigacji była automapa. Wywalilem stara i wgralem najnowsza, zrobilem reset do ustawien fabrycznych i dalej nic, caly czas wyszukiwanie sygnalu na zero. W statusie GPS wyswietla sie:
SignalState:Invalid
Latitude i Longtitude pokazuje wspolrzedne
TotalStatellites:12
StatellitesInUse:0

Nie wiem w w czym może być problem.
 
 
Sahem 
Maestro GPS



Pomógł: 576 razy
Dołączył: 28 Maj 2008
Posty: 6443
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2013-03-15, 17:49   

p1sprite, wg tego http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?p=38138#38138 na tym modelu ustawia się w AM port com 1 lub 2 lub 8 oraz prędkość 4800. Sprawdź co masz u siebie.
_________________
Rem tene, verba sequentur.
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 527 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18774
Wysłany: 2013-03-15, 17:52   

p1sprite napisał/a:
W statusie GPS
W statusie AM, czy larka?
_________________

 
 
p1sprite
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 17 Sie 2011
Posty: 8
Wysłany: 2013-03-15, 18:08   

Zmienilem port, dalej nic.


jacekp1313 napisał/a:
p1sprite napisał/a:
W statusie GPS
W statusie AM, czy larka?

W statusie Larka
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 527 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18774
Wysłany: 2013-03-15, 18:11   

Spróbuj resetu ustawień http://img838.imageshack..../schowek01r.jpg
Gdy nie pomoże, to serwis.

Oczywiście, szukasz sygnału poza domem?
_________________

 
 
Sahem 
Maestro GPS



Pomógł: 576 razy
Dołączył: 28 Maj 2008
Posty: 6443
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2013-03-15, 18:15   

p1sprite napisał/a:
Zmienilem port, dalej nic.

Zmieniłeś port, zrobiłeś reset nawigacji, wyszedłeś pod chmurki, uruchomiłeś AM, poczekałeś kilka minut i nic? Jeśli tak nie zrobiłeś, tylko siedzisz w ciepełku na kanapie to nic dziwnego że brak sygnału. Jeśli tak zrobiłeś(sprawdziłeś te trzy porty) to zrób to co radzi wyżej Jacek. Jeśli nie pomoże to serwis.
_________________
Rem tene, verba sequentur.
 
 
p1sprite
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 17 Sie 2011
Posty: 8
Wysłany: 2013-03-15, 18:17   

Tak, pod golym niebiem :) Resetowałem już wcześniej i dalej nic. Moze cos z softem padło? Jak wyglada tutaj wymiana softu, dam rade zrobic to w domu? Bo w niedziele potrzebna mi navi.
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 527 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18774
Wysłany: 2013-03-15, 19:00   

Wymiana softu polega na wgraniu nowego programatorem kości pamięci.
Ale to raczej wymiana modułu GPS.
_________________

 
 
szymon189
GPS instruktor


Dołączył: 23 Lip 2011
Posty: 535
Wysłany: 2013-05-13, 15:36   

Znajomy posiada Larka 50.3 Chciał zainstalować AM. Nawigacje wczytuje mu mapy, ale nie widzi satelity. GPS nie reaguje. Co mógł sknocić?

[ Komentarz dodany przez: jacekp1313: 2013-05-13, 18:09 ]
------------------------------------------------------------------------------------------
Wydzieliłem z wątku Odblokowanie lark 50.3
Proszę o przestrzeganie regulaminu forum - punkt 3
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9602
Wysłany: 2013-05-13, 18:01   

Do scalenia z http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=28022

Do sprawdzenia
- port i prędkość w AM
- działanie GPS w Larku
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
szymon189
GPS instruktor


Dołączył: 23 Lip 2011
Posty: 535
Wysłany: 2013-05-13, 19:16   

W Larku i AM Gps nie działał. Zresetowalem GPS w urządzeniu i jest Ok
 
 
log000
azymut


Dołączył: 06 Wrz 2012
Posty: 4
Wysłany: 2014-03-01, 21:23   

ja chciałbym dołączyć się do pytania ponieważ siedzę i kombinuje czemu mi gps padł podobnie jak kolegom ustawiałem trasę i dead.

ma ktoś pomysł co zrobić? w menu nawigacji wchodzę w gps, resetuje wczytuje się od nowa i widać ileś tam tych satelit krążących w okół nas ale cóż z tego jak am nie działa i ta larkowa mapa też nie odbiera ...
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,12 sekundy. Zapytań do SQL: 12