Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
43.2 i multimedia
Autor Wiadomość
mbana 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 15 Gru 2008
Posty: 9
Wysłany: 2011-05-09, 18:07   

sorki że dopiero teraz. to jest zdjęcie mojego menu :)

 
 
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Pomógł: 730 razy
Wiek: 110
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9736
Wysłany: 2011-05-09, 19:15   

mbana, prawdopodobnie się nie da, a jak już to mozesz uwalić nawigacje, bo menu przypomina mi menu oparte na PVSHell.exe
_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
 
 
JasonOgg
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 28 Paź 2010
Posty: 5
Wysłany: 2011-05-10, 08:05   

Da się i to nawet dosyć łatwo.
Wystarczy MortScript + odpowiednio spreparowane skrypty.
Efekt jak mam włożoną kartę uruchamia się TCPMP , inaczej oryginalny odtwarzacz.
Edit :
Znalazłem skrypt:
If( DirExists( "\StorageCard" ) )
If( ProcExists( NavMenu.exe ) )
Kill( NavMenu.exe )
EndIf
If( FileExists( "\StorageCard\PLAYER\PLAYER.exe" ) )
Run( "\StorageCard\PLAYER\PLAYER.exe" )

EndIf
Else
Run("\mesada\$MSD$\App\VideoPlayer1.exe")
EndIf
 
 
mbana 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 15 Gru 2008
Posty: 9
Wysłany: 2011-05-10, 13:35   

:)
a czy mógłbyś mi to napisać krok po kroku :) bo jakoś tego nie czaje :)
 
 
JasonOgg
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 28 Paź 2010
Posty: 5
Wysłany: 2011-05-10, 20:16   

Potrzebujesz :
1 MortScript
składa się z 3 częsci biblioteki MortScript, pliku uruchamiającego .EXE i skryptu .MSCR
Jak go masz tworzysz pliki (zmieniając nazwy) Videoplayer.exe i videoplayer.mscr
Do pliku .MSCR wklejasz w notatniku skrypt z postu wyżej.
oczywiście ścieżki dajesz do swojego playera

2 obojętnie jak wchodzisz do katalogu MESADA/app na larku.
Zmieniasz nazwę Videoplayer.exe na videoplayer1.exe a potem wklejasz pliki Mortscrip.

I tyle
 
 
mbana 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 15 Gru 2008
Posty: 9
Wysłany: 2011-05-13, 06:49   

wielkie dzięki za opis :)
w weekend zobacze czy m się uda :)
powiedz tylko gdzie ten MortScript znajdę. mam to ściągnąć, czy jest gdzieś w nawigacji?
 
 
JasonOgg
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 28 Paź 2010
Posty: 5
Wysłany: 2011-05-13, 19:28   

Tu masz MortScript i to co zrobiłem dla siebie.
wystarczy pozmieniać ścieżki i wkleić
MortScript
 
 
jajus2600 
młodszy inspektor GPS


Wiek: 33
Dołączył: 25 Wrz 2011
Posty: 5
Wysłany: 2011-09-25, 13:07   lark 432 nie widzi karty sd hc toshiba 4 gb

otoz zakupilem taka nawigacje i probowalem wgrac jakas muzyke, zdjecia. na nia. wrzucilem te pliki na karte sd ,wlozylem do nawigacji a tam nic. karty w ogole nie widzi. co jest grane?
 
 
gustawox_1 
Maestro GPS
Nv33 i NaviaII



Pomógł: 381 razy
Wiek: 109
Dołączył: 06 Mar 2009
Posty: 3666
Skąd: Poland
Wysłany: 2011-09-25, 13:13   

jajus2600, jakiej karty SD używasz :?:
_________________

< ------------------------------------------------------------>
Wiktor Hugo
; Bądź uroczy dla swoich wrogów, nic ich bardziej nie złości;
 
 
 
jajus2600 
młodszy inspektor GPS


Wiek: 33
Dołączył: 25 Wrz 2011
Posty: 5
Wysłany: 2011-09-25, 13:26   

SDHC MEMORY CARD TOSHIBA 4 GB ta duza
 
 
gustawox_1 
Maestro GPS
Nv33 i NaviaII



Pomógł: 381 razy
Wiek: 109
Dołączył: 06 Mar 2009
Posty: 3666
Skąd: Poland
Wysłany: 2011-09-25, 13:32   

jajus2600, zainstaluj sobie ten pulpit :arrow: http://www.my-navia.pl/vi...&highlight=43.2 w nim jest odtwarzacz MP3 który powinien działać na Twoim Larku
_________________

< ------------------------------------------------------------>
Wiktor Hugo
; Bądź uroczy dla swoich wrogów, nic ich bardziej nie złości;
 
 
 
jajus2600 
młodszy inspektor GPS


Wiek: 33
Dołączył: 25 Wrz 2011
Posty: 5
Wysłany: 2011-09-25, 13:54   

mowisz ze to pomoże? na karcie mam duzo plikow wgranych,zdjecia ,muzyka.W nawigacji za to jak wchodze do menu muzyki nie ma nic... w czym tkwi problem ?
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
T700+NE


Pomógł: 529 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18891
Skąd: 3City
Wysłany: 2011-09-25, 14:28   

A w jakim formacie te pliki? Bo dużo urządzeń czyta tylko wma i wmv, a nie avi i mp3
_________________

 
 
jajus2600 
młodszy inspektor GPS


Wiek: 33
Dołączył: 25 Wrz 2011
Posty: 5
Wysłany: 2011-09-25, 14:45   

mp3 , jpg ...
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
T700+NE


Pomógł: 529 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18891
Skąd: 3City
Wysłany: 2011-09-25, 14:49   

orion23 napisał/a:
W instrukcji jest napisane, że filmy tylko w formacie wmv,
I pewnie audio tylko wma
_________________

 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,08 sekundy. Zapytań do SQL: 9