My Navia Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload
 Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum
Regulamin oraz opis zmian w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2012-12-04, 11:27
clarion map360 i programy nawigacyjne
Autor Wiadomość
j717
azymut


Dołączył: 18 Lis 2012
Posty: 1
Wysłany: 2012-11-18, 20:23   

Witam...proszę o pomoc! wgrałem do mojej Map 360 AM 6.5 PL i gdy odpalam to startuje i wyskakuje komunikat, że mapa jest uszkodzona lub żle zarejestrowana...co żle zrobiłem
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
MX3+Primo+MM legal


Pomógł: 514 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 17934
Wysłany: 2012-11-19, 06:55   

j717 napisał/a:
co żle zrobiłem
A postępowałeś DOKŁADNIE wg poradnika?
Jaki folder wskazałeś patcherowi?

Jeśii ten model na WinCE4.2 - spróbuj też wg linków z postu http://www.my-navia.pl/vi...p=326117#326117
_________________

 
 
Bismar 
Maestro GPS



Pomógł: 157 razy
Dołączył: 05 Lut 2009
Posty: 3445
Skąd: Lubelskie
Wysłany: 2012-11-20, 17:40   

jacekp1313 napisał/a:
Jeśii ten model na WinCE4.2

Ten model ma win ce 4.2 i może mieć problem z najnowszą am bo nie jest on wspierany.
_________________
SGS I9505, XRN 3PRO ; Mio c250 Automapa6.8, tt7.910 , sygic 8.24, Navigon 7.4.3,
 
 
j69
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 20 Lis 2012
Posty: 14
Wysłany: 2012-11-20, 19:25   

Witam...na moim Map 360 zainstalowałem AM 6.8 pl i naczytałem się na forum jak odpalać AM bez odblokowania i za diabła nie wychodzi, proszę o pomoc...
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
MX3+Primo+MM legal


Pomógł: 514 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 17934
Wysłany: 2012-11-20, 20:08   

j69 napisał/a:
naczytałem się na forum jak odpalać AM bez odblokowania i za diabła nie wychodzi,
Bo od samego czytania nie ruszy. :-P

Opisz dokładnie, co robisz i jakie masz komunikaty
_________________

 
 
Bismar 
Maestro GPS



Pomógł: 157 razy
Dołączył: 05 Lut 2009
Posty: 3445
Skąd: Lubelskie
Wysłany: 2012-11-20, 20:14   

Możesz na zasadzie zamiany plików w nawi w folderze bodajże clarion i zmianie nazwy pliku wce42Am.exe na clarion.exe. Wtedy uruchamiasz z ikony w oryginalnym panelu. Z tym , że najpierw uruchom na nawi chociażby odtwarzacz bo nie będziesz mógł usunąć pliku clarion.exe. I oczywiście zrób kopię plików z nawi.
_________________
SGS I9505, XRN 3PRO ; Mio c250 Automapa6.8, tt7.910 , sygic 8.24, Navigon 7.4.3,
 
 
j69
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 20 Lis 2012
Posty: 14
Wysłany: 2012-11-21, 06:59   

już ruszyła AM bez odblokowania,postępowałem wg. sposobu kolegi z forum cytuję:
"Odpaliłem AM więc podam jak to wyszło:

1. podłączamy rządzenie z PC
2. usuwamy wszystko z folderu MapaMap 3.0 (pusty folder zostawiamy)
3. wgrywamy AM na kartę SD i dokonujemy PATCH-a ( witaminizujemy)
2. wycinamy wszystkie foldery i pliki z karty SD, pozostawiając na niej tylko folder MAPS
4. wycięte foldery i pliki z SD wrzucamy do folderu MapaMap 3.0 ( w urządzeniu). Następnie nazwe pliku wykonawczego " Automapa EU zmieniamy na MapaMap3.exe
5. Nazwe folderu na karcie SD MAPS zmieniamy na MapaMap 3.0
6. Wchodzimy w folder na karcie SD i zmieniamy plik wykonawczy Automapa EU na: MapaMap 3.0
7. Pliku wce42Am zlokalizowanego na SD nie zmieniłem na MapaMap i o dziwo hula.Mówię o dziwo bo wiele osób zaczynało poradę od zmiany tej nazwy.

Po tej operacji włączamy urządzenie. Ukaże nam się okno nawigacji z dwiema mapami: MapaMap i MobileMap- klikamy dwukrotnie ( zawsze klikałem tylko raz) i..już! "

mam pytanie do kolegów fachowców :czy ktoś przetestował która najwyższa wersja AM chodzi na Clarion Map 360?
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
MX3+Primo+MM legal


Pomógł: 514 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 17934
Wysłany: 2012-11-21, 07:27   

j69 napisał/a:
Automapa EU zmieniamy na MapaMap3.exe
j69 napisał/a:
Pliku wce42Am zlokalizowanego na SD nie zmieniłem na MapaMap
W sumie lepiej przemianowywać (i uruchamiać) AutoMapa EU.exe, bo ten plik sam szuka i uruchamia właściwy exek Poza tym - można go przenosić do różnych folderów, a wceAm.exe czy wce42Am muszą być obok reszty plików
_________________

 
 
Bismar 
Maestro GPS



Pomógł: 157 razy
Dołączył: 05 Lut 2009
Posty: 3445
Skąd: Lubelskie
Wysłany: 2012-11-21, 07:56   

j69 napisał/a:
Ukaże nam się okno nawigacji z dwiema mapami: MapaMap i MobileMap

Oryginalnie tego nie ma , dopiero po zainstalowaniu mapymap dla clariona powstaje ten wybór.
j69 napisał/a:
czy ktoś przetestował która najwyższa wersja AM chodzi na Clarion Map 360?

Nie testowałem ale najprawdopodobniej 6.10 bo miała w opcjach instalację dla win ce 4.2 . Zresztą ściągnij instalkę Polski i będziesz wiedział. Jeżeli jest w wyborze systemu to będzie chodzić bo map 360 ma 64 mb ramu.
_________________
SGS I9505, XRN 3PRO ; Mio c250 Automapa6.8, tt7.910 , sygic 8.24, Navigon 7.4.3,
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 258 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9396
Wysłany: 2012-11-21, 08:02   

Widze pewną nieścisłość:
Cytat:
2. wycinamy wszystkie foldery i pliki z karty SD, pozostawiając na niej tylko folder MAPS
4. wycięte foldery i pliki z SD wrzucamy do folderu MapaMap 3.0 ( w urządzeniu). Następnie nazwe pliku wykonawczego " Automapa EU zmieniamy na MapaMap3.exe
5. Nazwe folderu na karcie SD MAPS zmieniamy na MapaMap 3.0
6. Wchodzimy w folder na karcie SD i zmieniamy plik wykonawczy Automapa EU na: MapaMap 3.0
Wycinasz wszystko oprócz MAPS z SD, to skąd tam nagle plik wykonawczy?
Moim zdaniem dwa ostatnie punkty nie mają za dużo sensu - ale może to specyfika instalacji AM z dodatkiem Clarion...
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
j69
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 20 Lis 2012
Posty: 14
Wysłany: 2012-11-21, 08:08   

jeszcze jedno pytanie: czy na clariona map 360 można zaistalować Win Ce 5.0 bo AM 6.11 już podobno nie obsługuje CE 4.2
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 258 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9396
Wysłany: 2012-11-21, 08:55   

Nie ruszy bez przeróbek. Zobacz link kilka postów wyżej
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
j69
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 20 Lis 2012
Posty: 14
Wysłany: 2012-11-22, 08:38   

Chciałem zakomunikować, że AM 6.10 PL działa na Clarionie Map 360, tylko podczas wklepania jakiejś dalszej trasy np. dystans 600 km. wyskakuje komunikat "nie można pobrać danych hubnet" proszę o pomoc co to takiego?
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 258 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9396
Wysłany: 2012-11-22, 08:58   

http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=17098
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
divineman
azymut


Dołączył: 23 Lip 2013
Posty: 3
Wysłany: 2013-07-24, 12:59   Clarion MAP360 - brak mapy

Witam,

Od razu powiem, że jestem kompletnym laikiem jeśli chodzi o tematy związane z instalacją oprogramowania do nawigacji.

Posiadam sprzęt Clarion MAP360, działał bez problemu, ale ktoś (nie wnikajmy) chciał zrobić aktualizację mapy i .... nagle nawigacja nie działa. Po uruchomieniu nawigacji i kliknięciu CLARION MapaMap wyskakuje błąd "Nie znaleziono mapy. Aplikacja zostanie zamknięta. Zainstaluj mapy i uruchom program ponownie".

Nie mam pojęcia dlaczego, jak to naprawić i czy można np. wgrać całkiem innego softa, mapę itd. zaczynając od pustej karty SD.

Na karcie mam takie foldery jak:
-"2577" - gdzie znajduje się AUTOMAPA (nie wiem dlaczego, ponieważ była MapaMap)
-"AutoMapa EU"
-"AutoMapa EU.md5"

Ten ktoś prawdopodobnie chciał wgrać mapy AutoMapa, a była MapaMap. Tak to jest jak się pożycza navi komuś, kto chce tylko zaktualizować mape :/

Bardzo proszę o pomoc, a najlepiej wytłumaczenie, krok po kroku, instalacji mapy i softa. Nawigacja jest mi baardzo potrzebna.

Pozdrawiam
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  
 
 

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,2 sekundy. Zapytań do SQL: 10