My Navia Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload

 Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum
Regulamin oraz opis zmian w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2012-12-04, 11:27
clarion map360 i programy nawigacyjne
Autor Wiadomość
imar42 
guru
GC 5066FMBT



Pomógł: 61 razy
Wiek: 54
Dołączył: 05 Maj 2009
Posty: 1051
Skąd: Olsztyn
Wysłany: 2011-05-05, 14:27   

Wobec tego polecam lekturę wątków o instalacji i patchowaniu:
http://www.my-navia.pl/vi...der=asc&start=0
http://www.my-navia.pl/vi...der=asc&start=0
http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=20022
wiem, wiem trochę tego jest...
_________________
Uniwersalne ImarMenuRC do urządzeń z ekranem 480x272 i 320x240

 
 
 
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Pomógł: 730 razy
Wiek: 106
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9766
Wysłany: 2011-05-05, 14:36   

A polecam zaznaczyc w patcherze, że masz Windows CE 4.2
_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
 
 
maciej_bronisla
Waypoint


Dołączył: 04 Maj 2011
Posty: 15
Wysłany: 2011-05-05, 14:55   

zaznaczyłem... aha i takie pytanie... jak patchuje to wybieram zeby rozpakował gdzies na dysku w komputerze ? czy na karcie SD ? bo moze to jest problemem... ja dalem ze na dysku a pozniej przy instalacji dalem zeby instalowal na karcie zpatchowany pliczek
 
 
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Pomógł: 730 razy
Wiek: 106
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9766
Wysłany: 2011-05-05, 15:04   

maciej_bronisla, wypakowujesz gdzie chcesz. Z którego linka AM? Próbowałeś instalować bez zaznaczenia?
_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
 
 
maciej_bronisla
Waypoint


Dołączył: 04 Maj 2011
Posty: 15
Wysłany: 2011-05-05, 15:09   

tak instalowalem bez znaznaczenia i mowie ze zainstalowalem zpatchowany pliczek setup.exe na karcie pozniej wsadzilem karte do nawigacji i ruszylo z napisem ze licencja jest na pawla i wszystko fajnie oprocz tego ze pisze ze mapa jest nie zarejestrowana i zebym zarejestrował ją... AUTO MAPA wersja 6.7 byla instalowana w orginale bez witaminek rzadnych. wszystko zrobilem wg instrukcji instalacji na tym forum i odznaczylem przy instalacji rejestruj i zaznaczylem sys win ce 4.3 w patcherze i raport z patchera był ok wszedzie... nie wiem naprawde nie wiem co robie zle i dlaczego to nie chce ruszyć ;(

[ Dodano: 2011-05-05, 15:29 ]
DZIAŁA... format karty pomogl i zainstalowanie jeszcze raz !!!! ufff udało się !! ;)
 
 
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Pomógł: 730 razy
Wiek: 106
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9766
Wysłany: 2011-05-05, 15:30   

maciej_bronisla, wrzuć plik oryginalny-nie patchowany *.exe z katalogu AM oraz oryginalne pliki map.a, AutoMapa.amm z katalogu mapy
_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
 
 
marcin32 
azymut


Wiek: 37
Dołączył: 12 Sie 2011
Posty: 4
Wysłany: 2012-10-18, 20:43   Wgrywanie mapy do Clarion MAP360

Wgrywanie mapy do Clarion MAP360

Witam wszystkich mam nawigacje Clarion MAP360 i chciałbym wgrać do niej mapę np. AutoMapa ale jest problem bo nie wiem jak się za to zabrać i już mnie trafia bo kombinuje już 3 dzień i nic.
Czy ktoś mi by napisał krok po kroku jak wgrać mapę do tej nawigacji ???

Proszę o odp.
 
 
___Olivia_ 
Maestro GPS


Pomogła: 175 razy
Wiek: 25
Dołączyła: 19 Gru 2009
Posty: 4447
Skąd: Wawa
Wysłany: 2012-10-18, 21:04   

marcin32 napisał/a:
chciałbym wgrać do niej mapę np. AutoMapa
Pobierz tu :arrow: http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=35543
marcin32 napisał/a:
Czy ktoś mi by napisał krok po kroku
Instrukcja krok po kroku jest tu :arrow: http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=32484
_________________
Nawigacja, to sztuka jedyna, niepowtarzalna bez kopi, backupów, ale codziennie aktualizowana.
 
 
 
marcin32 
azymut


Wiek: 37
Dołączył: 12 Sie 2011
Posty: 4
Wysłany: 2012-10-19, 15:38   

___Olivia_ napisał/a:
marcin32 napisał/a:
chciałbym wgrać do niej mapę np. AutoMapa
Pobierz tu :arrow: http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=35543
marcin32 napisał/a:
Czy ktoś mi by napisał krok po kroku
Instrukcja krok po kroku jest tu :arrow: http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=32484


To to już wiem tylko jak wgram mapę to nie działa na tej nawigacji tylko uruchamia się oryginalna mapa a AutoMapa nie startuje co robię źle ???

Czytałem coś o odblokowaniu ale o co chodzi to ja nie kapuje.
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
MX3+Primo+MM legal


Pomógł: 515 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18117
Wysłany: 2012-10-19, 19:32   

To taka delikatna aluzja, że powinieneś przeczytać cały wątek...

Wykonałeś?
_________________

 
 
marcin32 
azymut


Wiek: 37
Dołączył: 12 Sie 2011
Posty: 4
  Wysłany: 2012-10-20, 19:09   

Sorki panowie ale nie idzie mi to.
Już mi ręce opadają nie działa za czorta ta mapa zaraz poleci przez okno ta nawigacja.
:cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9466
Wysłany: 2012-10-20, 20:26   

Jakie pliki i foldery masz na SD?
Jaka karta - niektóre urządzenia nie czytają SD większych od 2GB
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
Arturek 
guru



Pomógł: 28 razy
Dołączył: 14 Gru 2008
Posty: 1412
Skąd: Kraków
Wysłany: 2012-10-21, 07:47   

marcin32 napisał/a:
Sorki panowie ale nie idzie mi to.
Już mi ręce opadają nie działa za czorta ta mapa zaraz poleci przez okno ta nawigacja.
:cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:


Witam

1) A czy nie jest tak, że nowa Automapa nie chce działać ze starym Windows 4.x? - moze tu jest problem
2) Jesli chodzi o uruchomienie AM, bez odblokowania, to polecam fabryczne menu wyboru
(zamiast słowa "Automapa" bedziesz miał napis "Mapamap" ale co za problem
Całą AM wgrywasz na kartę, a w pliku INI podajesz ścieżkę do AM
Trzeba pobrać, rozpakować i wgrać plik
http://chomikuj.pl/a_krak...u,370959791.rar

Menu wyboru pochodzi z Clariona 770, ale ma też pliki dla nawigacji 3,5"

pozdrawiam
Arturek
P.S. Tak to potem wygląda

_________________
Naviflash / MIO / Clarion
-----------------------------
 
 
marcin32 
azymut


Wiek: 37
Dołączył: 12 Sie 2011
Posty: 4
Wysłany: 2012-10-21, 11:24   

Arturek, Jesteś wielki i teraz wszystko śmiga jak powinno.
Piękne dzięki POZDRAWIAM :-) ;-) :-D
 
 
Arturek 
guru



Pomógł: 28 razy
Dołączył: 14 Gru 2008
Posty: 1412
Skąd: Kraków
Wysłany: 2012-10-21, 11:52   

bo u nas liczy się zadowolenie kolegów :)

Arturek
_________________
Naviflash / MIO / Clarion
-----------------------------
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  
 
 

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,11 sekundy. Zapytań do SQL: 10