My Navia Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload
 Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum
Regulamin oraz opis zmian w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2012-12-04, 11:27
clarion map360 i programy nawigacyjne
Autor Wiadomość
waglik87
azymut


Dołączył: 05 Sie 2010
Posty: 2
  Wysłany: 2010-08-12, 22:39   Clarion map 360 plus AM

Witam mam taki problem jak wgrac Am na ta nawigacje przeszukalem chyba wszystkie fora i nic normalnie rece rozkladam jak by ktos mogl mi pomoc jak to wgrac jakis opis albo cos posiadam karte SD 2 gb
Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2012-10-19, 06:30, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Pomógł: 730 razy
Wiek: 106
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9769
Wysłany: 2010-08-13, 06:08   

waglik87, instalujesz na SD. Później reset + flaga. My Device > Storage Card > Automapa EU > Automapa EU.exe
_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
 
 
waglik87
azymut


Dołączył: 05 Sie 2010
Posty: 2
Wysłany: 2010-08-13, 14:16   

zrobilem tak i dalej nic wyskakuje mi ekran startowy i jak chce kliknac na ta ikonke z satelita to nie raguje
 
 
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Pomógł: 730 razy
Wiek: 106
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9769
Wysłany: 2010-08-13, 14:20   

waglik87, odblokuj nawigacje. My Device > Storage Card > Automapa EU > Automapa EU.exe
_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
 
 
kraszer 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 14 Maj 2010
Posty: 7
Wysłany: 2010-08-14, 13:11   

Cześć.
Ja na Clarionie kolegi MAP370 zrobiłem tak:
1. karta pamięci do czytnika
2. instalacja AM na karcie pamięci dla urządzeń wince 4.2 i następnie witaminka programu (lepiej mieć licencje)
3. karta do urządzenia i poprzez activesync tworzysz na myflashdisk folder Automapa EU
4. zgrywasz wszystko oprócz map z karty pamięci z folderu AM na pamięć flash pod uprzednio utworzony katalog AM
5. plik "automapa EU.exe" kopiujesz do katalogu clarion w pamieci flash
6. zmieniasz nazwę pliku "clarion.exe" na np "clarion.exe.bak" - backup pliku
7. zmieniasz nazwę pliku "automapa EU.exe" na "clarion.exe"

i kolega cieszy się teraz działającą wersją AM 6.5. Jedyny problem jaki mu czasem się ukazuje to taki że po raz na 10 uruchomień musi w programie ponownie załadować mapę. Tak jakby AM sama nie pamiętała gdzie ma zainstalowaną mapę. Działa u niego do dziś dzień nawet po HR.
 
 
 
maciej_bronisla
Waypoint


Dołączył: 04 Maj 2011
Posty: 15
Wysłany: 2011-05-04, 13:34   clarion map360 i programy nawigacyjne

Witam,

Z racji tego ze jestem kompletnym laikiem i mimo szukania zmudnego na forach nie umiem się połapać postanowilem zalozyc temat.

Moim podstawowym pytaniem jest to czy da sie w ogole zainstalowac mapamap albo jakas inna mape na clarionie map360 ? jak wchodze to mam mobile map i mapamap ktore nie dziala bo pisze ze "nie ma takiej aplikacji na urzadzeniu"... nie wiem tez o co chodzi z tym odblokowywaniem nawigacji ? czy jak ja odblokuje to dopiero wtedy moge cos zainstalowac ? jak to dziala ? i gdzie to znalesc ? zrobilem jedna rzecz : mianowicie zainstalowalem mapemap wersje 3.8 podlaczylem do laptopa zsynchronizowałem i zainstalowalem na karcie ale nei aktywowałem tej mapamap3.8 poniewaz nie mialem kodow rzadnych ani nic wiec jesli ktos ma takie kody to bardzo prosze.
Nie wiem tez o co chodzi z rejestracją produktu na stronie mojemapy.imagis.pl ale to szczegol...

Ogolnie chcialem tylko uaktualnic mapy na moim clarionie map360 i nie wiem jak to zrobic i jak sie za to zabrac co sciagnac a co nie gdzie wejsc a gdzie nie wchodzic itd... ogolnie do tej pory korzystalem tylko z mobilemap w tej nawigacji bo z mapamap sie nie dalo (to ma tak byc czy nie ? ) ehh pomozcie mi ludziska i powiedzcie co powinienem był zrobić zeby było dobrze !!?????

Z Góry Dziękuje !!
Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2013-07-23, 19:25, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Pomógł: 730 razy
Wiek: 106
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9769
Wysłany: 2011-05-04, 13:46   

Zadałeś tyle pytań, ale postaram się odpowiedzieć na niektóre. Na przyszłość to najlepiej numeruj.
maciej_bronisla napisał/a:
czy da sie w ogole zainstalowac mapamap albo jakas inna mape na clarionie map360 ?
Tak
maciej_bronisla napisał/a:
nie wiem tez o co chodzi z tym odblokowywaniem nawigacji ?
Odblokowanie Windowsa to likwidacja tego menu, a będzie takie coś jak Windows 98. Można zainstalować inne menu, wtedy ale to nadal będzie odblokowanie.
maciej_bronisla napisał/a:
czy jak ja odblokuje to dopiero wtedy moge cos zainstalowac ?
Możesz również teraz, jak podmienisz standardowy program nawigacyjny na inny lub program nawigacyjny na menu wyboru programów nawigacyjnych.
maciej_bronisla napisał/a:
jak to dziala ?
Zbyt rozległem pytanie. Nie bedę ci opisywał całego pracy systemu. W skrócie to program ładuje się do RAMu, a pózniej procesor skaczę adresu, gdzie jest początek programu i wykonuje to co jest podane w programie.
maciej_bronisla napisał/a:
i gdzie to znalesc ?
W dziale Linki, ale na razie musimy dogadać się jaki chcesz program nawigacyjny.
maciej_bronisla napisał/a:
mianowicie zainstalowalem mapemap wersje 3.8 podlaczylem do laptopa zsynchronizowałem i zainstalowalem na karcie ale nei aktywowałem tej mapamap3.8 poniewaz nie mialem kodow rzadnych ani nic wiec jesli ktos ma takie kody to bardzo prosze.
Zainstaluj nowszą wersje. Do tej nie ma cracków (dalej nazywanymi cukierkami), a z programem generującym klucze sobie nie poradzisz (keygen)
maciej_bronisla napisał/a:
Nie wiem tez o co chodzi z rejestracją produktu na stronie mojemapy.imagis.pl ale to szczegol...
Poczytaj na stronie imagis.pl. W skrócie rejestracja jest tylko dla tych, co kupili program. Umożliwia pobieranie instalatora, aby móc zainstalować ponownie oraz zakup i aktualizację map
maciej_bronisla napisał/a:
(to ma tak byc czy nie ?
To zależy, czy masz licencje i kopiłeś ten program, czy nie. Poszukaj w pudełku oryginalnej płyty.

Teraz ja pytam.
1. Chcesz inny program nawigacyjny? Do Mobile Map nie ma już aktualnych map (iGo 8.0)
2. http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=1389 punkt 3
3. Na jakie programy masz licencje? Chcesz ją zakupić, czy szukasz innego sposobu?
_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
 
 
maciej_bronisla
Waypoint


Dołączył: 04 Maj 2011
Posty: 15
Wysłany: 2011-05-04, 14:25   

Chciałem po prostu zainstalowac jakas nawigacje w tym clarionie obojetne jaką byle by działała ale nie wiem za bardzo jak to zrobić naprawde nie ma znaczenia co to bedzie byle by bylo w miare aktualne i prowadzilo dobrze ;p jezeli chodzi o plyte cd to nie moge znalezc nawigacje kupilem orginalnie w sklepie ale plyte posialem i nie wiem gdzie jest neistety ;( licencje ? nie wiem na co posiadam licencje a na co nie... wiem tylko ze mobile map dziala ale jest slaby tak jak mowisz nie aktualizowany a mapamap jak daje to mowi ze nie ma wiec du** ! ;( jakbyś mi tak wytlumaczył mniej wiecej krok po kroku co mam zrobic to byl bym wniebowziety... (aha i nie chce nic kupowac. chce po prostu uaktualnic mapy - jak kolwiek się to robi ) ;p
 
 
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Pomógł: 730 razy
Wiek: 106
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9769
Wysłany: 2011-05-04, 14:29   

maciej_bronisla, to jeszcze 2 pytanie.
_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
 
 
maciej_bronisla
Waypoint


Dołączył: 04 Maj 2011
Posty: 15
Wysłany: 2011-05-04, 22:46   

udalo mi się odblokowac clariona... jak teraz wgrac jakas mape do tej nawigacji ??
 
 
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Pomógł: 730 razy
Wiek: 106
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9769
Wysłany: 2011-05-04, 22:48   

maciej_bronisla, można, ale 2. http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=1389 punkt 3 a dopiero później można kombinować, bo nie wiem w ogóle, co ty tam masz.
_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
 
 
maciej_bronisla
Waypoint


Dołączył: 04 Maj 2011
Posty: 15
Wysłany: 2011-05-04, 22:53   

3. Jakiego programu nawigacyjnego używa Twoja nawigacja ?

jezeli o to chodzi to nawigacja przed "odblokowaniem" uzywala mobilemap co bylo w standarcie i bylo jeszcze mapamap ale tak jakby nie chodzilo badz nie bylo zainstalowane na urządzeniu... (?)
 
 
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Pomógł: 730 razy
Wiek: 106
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9769
Wysłany: 2011-05-04, 22:58   

Pomyłka. Chodziło mi oczywiście o punkt 4
_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
 
 
maciej_bronisla
Waypoint


Dołączył: 04 Maj 2011
Posty: 15
Wysłany: 2011-05-04, 23:20   

http://www.voila.pl/334/5a73j/?1 flash disk
http://www.voila.pl/338/dacwe/?1 windows
http://www.voila.pl/344/e9itb/?1 storage card

wystarczy czy jeszcze ? ;)
 
 
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Pomógł: 730 razy
Wiek: 106
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9769
Wysłany: 2011-05-04, 23:25   

Wydaje mi się, że jest to model podobny do MAP770, więc teraz pytania dotyczące programu.
1. Cenisz bezawaryjność, prostotę, intuicyjność obsługi, nie wiele gorsze mapki, czy dużo bajerów, lepsze mapki, ale częstsze problemy?
MapaMap vs. Automapa.

[ Dodano: 2011-05-05, 00:25 ]
PS. Jak możesz to jeszcze katalog Clarion na dysku My Flash Disk.
_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  
 
 

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,22 sekundy. Zapytań do SQL: 13