Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2012-01-17, 17:56
Navigo9i - modyfikacje
Autor Wiadomość
feliks 
guru



Pomógł: 26 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 1593
Wysłany: 2011-06-30, 10:42   

kg65 napisał/a:
Na tą chwilę mam już podmieniony kolor wyznaczonej trasy, z zielonego na pomarańczowy, teraz jest trochę bardziej kontrastowo.
Podmieniłem też parę ikon informacjnych, żeby nie były wszystkie jednakowego koloru. Nawet chyba lepiej to wygląda.
Co ciekawe, wszystkie ikony są w jednym pliku, co być może ułatwia podrasowywanie.
Gdzie to zmieniłeś ?.
_________________
MIO Moov 500v2 - AutoMapa 6.10 PL i Samsung Galaxy Note
http://w492.wrzuta.pl/aud...reussens_gloria
 
 
kg65 
azymut


Dołączył: 04 Kwi 2011
Posty: 4
Wysłany: 2011-07-29, 22:01   

feliks napisał/a:
kg65 napisał/a:
Na tą chwilę mam już podmieniony kolor wyznaczonej trasy, z zielonego na pomarańczowy, teraz jest trochę bardziej kontrastowo.
Podmieniłem też parę ikon informacjnych, żeby nie były wszystkie jednakowego koloru. Nawet chyba lepiej to wygląda.
Co ciekawe, wszystkie ikony są w jednym pliku, co być może ułatwia podrasowywanie.
Gdzie to zmieniłeś ?.


Kolor trasy - plik graficzny ROUTE.BMP
Plik z ikonami to POI0.BMP

Obydwa pliki znajdują się w folderze:

NAVIGO\IGL\VGA\

przynajmniej tak jest u mnie, być może gdzie indziej jest inaczej, np.

NAVIGO\IGL\QVGA

W każdym razie u mnie działa w VGA.

A w ogóle to po próbie instalacji mapy Polski w wersji 11.4 wywaliło mi cały system i nawigacja nie chciała już się włączyć. Interwencja serwisu komputerowego pomogła połowicznie, bo przy próbie zmiany ścieżki dostępu np. na program z karty znowu mi coś modyfikuje.
I w sumie nie wiem, czy to wina sprzętu, czy programu. W każdym razie jadę teraz na poprzedniej mapie 11.2 :(
 
 
prenrzyk 
GPS instruktor



Pomógł: 7 razy
Wiek: 60
Dołączył: 26 Sty 2008
Posty: 788
Skąd: Poniżej morza
Wysłany: 2012-07-12, 11:40   

Mam pytanie.Gdzie zmienić aby wyświetlana nasza prędkość / cyfry były większe i aby zniknęło "km/h".Oczywiście podobny manewr trzeba by wykonać przy wyświetlaniu przekroczenia dozwolonej prędkości.
_________________
Akira MM-512 > Mio Moov 500 >Tom Tom Start20 / Samsung S7
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,09 sekundy. Zapytań do SQL: 11