Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2016-01-02, 14:42
NavRoad VIVO
Autor Wiadomość
qqlek 
Waypoint


Dołączył: 05 Cze 2008
Posty: 27
Skąd: Śląsk
Wysłany: 2011-04-29, 06:05   NavRoad VIVO

opis sprzętu:
Navroad VIVO to ultracienki system nawigacji GPS, w którym szczególny nacisk położono na wydajność działania nie tylko względem aplikacji nawigacyjnych, ale również zaawansowanych programów multimedialnych. Dzięki zastosowaniu wydajnej jednostki centalnej SiRF Atlas V o wysokiej częstotliwości pracy 500MHz oraz czułego, a jednocześnie energooszczędnego, 64-kanałowego chipsetu GPS tegoż samego producenta, korzystającego z technologii SiRFAlwaysFix, możliwe stało się zastosowanie akumulatora o zmniejszonej pojemności przy zachowaniu czasu pracy zbliżonego do urządzeń dysponujących większymi bateriami. Dzięki takiemu zabiegowi VIVO może pochwalić się przejrzystą matrycą dotykową o rozdzielczości 800 x 480 pikseli i przekątnej 6" umieszczoną w cienkiej, kompaktowej obudowie o głębokości 12,5 mm oraz niewielką wagą wynoszącą 250g.

warto?
czy będzie mulił jak reszta z HD?
 
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
NavitelT700+NaviExpe


Pomógł: 524 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18631
Wysłany: 2011-04-29, 06:30   

qqlek napisał/a:
czy będzie mulił jak reszta z HD?
Obstawiam, że tak. 500MHz to niewiele,a o 128RAM ani słowa, czyli jest 64.
_________________

 
 
marcin w 
młodszy inspektor GPS


Wiek: 36
Dołączyła: 13 Sty 2011
Posty: 10
Wysłany: 2011-04-30, 07:15   

Szersze dane techniczne to:
Cytat:
Procesor: SiRF Atlas V, 500 MHz
Pamięć RAM: 128 MB DDR
Pamięć ROM: 128 MB
Rozszerzenie pamięci: czytnik kart micro SD do 8GB
System operacyjny: Microsoft® Windows CE 6.0
Moduł GPS: Wbudowany SiRF Atlas V Antena GPS Wbudowana
Bateria Wbudowany akumulator: Li-Polymer, 1500mAh
Wyświetlacz: 6" TFT LCD
Rozdzielczość: 800 x 480
Złącze: PC Mini-USB
Audio: Wbudowany głośnik Gniazdo słuchawkowe 3,5 mm
Wymiary: 159 x 94,5 x 12,5 (mm)
Waga 250 g


Czy biorąc pod uwagę ilość pamięci i procesor urządzenie będzie dobrze pracowało przy ekranie o rozdzielczości 800 x 480 ?

Warto stać się posiadaczem tej nawigacji ?
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9540
Wysłany: 2011-04-30, 07:38   

Dwie wady: HD przy słabym procku i WinCE6
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
marcin w 
młodszy inspektor GPS


Wiek: 36
Dołączyła: 13 Sty 2011
Posty: 10
Wysłany: 2011-04-30, 07:43   

Ok, rozumiem że nie warto.

Co byście polecali, wymagania to ekran o przekątnej 5 lub 6 cali (nie mniejszej) o dobrej czytelności w każdych warunkach oraz system operacyjny windows CE.
 
 
dasior591 
Maestro GPS
GoClever 5065FMBT



Pomógł: 279 razy
Wiek: 27
Dołączył: 07 Cze 2008
Posty: 8311
Skąd: Poznań
Wysłany: 2011-04-30, 10:01   

BLOW 50YBT. Poczytaj oczywiscie wpierw trochę :-)
_________________
Jeśli chcesz się odwdzięczyć zapraszam TUTAJ
Jak nie odpisuje w temacie lub na PW to się przypomnij :-)
 
 
 
kkRiss
azymut


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 04 Maj 2011
Posty: 3
Wysłany: 2011-05-04, 15:54   BLOW vs VIVO

Nie mogę się zgodzić z opiniami powyżej. Vivo odtwarza AM jak i filmy płynnie, jedynie co to zauważam skoki przy otwieraniu menu AutoMapy. To jest niewielki koszt biorąc pod uwagę wysoką rozdzielczość ekranu VIVO - 800x480. Wspomniany wyżej Blow ma rozdzielczość 480x272 więc nie ma raczej co porównywac tych obu modeli.
I jeszcze jedno - RAM:
VIVO 128MB, BLOW - 64MB
Pozdrawiam
 
 
qqlek 
Waypoint


Dołączył: 05 Cze 2008
Posty: 27
Skąd: Śląsk
Wysłany: 2011-05-05, 06:08   

wreszcie jakiś użytkownik a nie teoretyk
filmy odtwarzasz w pełnej rozdzielczości? tzw dvdripy czyli 720x400 np?
jak chodzi Igo?
próbowałeś uruchomić jakieś menu do programów czy korzystasz z oryg. przełączania programów do nawigacji/playerów?
 
 
 
kkRiss
azymut


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 04 Maj 2011
Posty: 3
Wysłany: 2011-05-05, 10:49   Vivo

Wiekszosc filmow mam w 640x272 i jest ok, sprawdziłem 720x400 nie jest to TV ale spokojnie daje rade, nie raz na kompie oglądałem już w gorszej jakości.
Jeśli chodzi o Igo to smiga jak marzenie.
Korzystam z oryginalnego przelaczania programow.
Pozdrawiam
 
 
marcinb
azymut


Dołączył: 06 Maj 2011
Posty: 3
Wysłany: 2011-05-06, 07:17   

Chciałem zapytać jak działa AutoMapa w 3D - też płynnie i bez problemów?
 
 
kkRiss
azymut


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 04 Maj 2011
Posty: 3
Wysłany: 2011-05-09, 11:28   Vivo

w 2D śmiga dobrze, w 3D daje rade
 
 
unperson
azymut


Dołączył: 05 Lut 2011
Posty: 1
Wysłany: 2011-05-24, 21:44   Re: BLOW vs VIVO

kkRiss napisał/a:
Nie mogę się zgodzić z opiniami powyżej. Vivo odtwarza AM jak i filmy płynnie, jedynie co to zauważam skoki przy otwieraniu menu AutoMapy. To jest niewielki koszt biorąc pod uwagę wysoką rozdzielczość ekranu VIVO - 800x480. Wspomniany wyżej Blow ma rozdzielczość 480x272 więc nie ma raczej co porównywac tych obu modeli.
I jeszcze jedno - RAM:
VIVO 128MB, BLOW - 64MB
Pozdrawiam


wyłącz animację w menu AutoMapy i po bólu :-) ...
potwierdzam nawka śmiga miło i zbiera się na trasie bez problemów.
Polecam
 
 
psur 
azymut


Dołączył: 28 Maj 2011
Posty: 4
Wysłany: 2011-05-28, 22:07   

Pozwolę sobie odświeżyć i temat i zapytać ponownie o płynność działania AutoMapy na VIVO? Czy użytkownicy VIVO mogliby napisać jeszcze trochę na ten temat?

Bo zastanawiam się obecnie nad kupnem, zależy mi na solidnym, bezawaryjnym urządzeniu do AutoMapy, wyłącznie Polska, nie potrzebuję BT, FM itp. No i zastanawiam się właśnie nad NavRoadem VIVO, a jeśli nie to może Modecom Freeway MX2.

Navroad ma ekran 6" i wyższą rozdzielczość i właściwie bym go wybrał, tylko boję się, że może trochę wolno chodzić (rozdzielczość). Szczególnie, że NavRoad wypuszcza VIVO+ i będzie miało to procesor 600 MHz, co może świadczyć, że 500 MHz może rzeczywiście było niewystarczające: http://www.navroad.com/pl/produkt,103,pl.htm

Z drugiej strony obecnie mam MapęMap i używam głównie widoku 2D, a nawet jeśli 3D to bez brył budynków. Jeśli w AutoMapie są podobne ustawienia, to przypuszczam, że właśnie te bryły najbardziej zjadają procesor, więc bez nich powinno być ok...
_________________
Navroad VIVO - mój test
 
 
snowrider22
Waypoint


Dołączył: 03 Lip 2009
Posty: 86
Wysłany: 2011-06-16, 14:02   

udało Wam się uruchomić inną mapę niż ta co była w zestawie?
jeśli tak to jak?
głównie chodzi o uruchamianie przyciskiem "GPS"

a drugie pytanie to o czułość ekranu.
czy też przy brzegach nie reaguje Wam na dotyk?
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
NavitelT700+NaviExpe


Pomógł: 524 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18631
Wysłany: 2011-06-16, 16:41   

Na pierwsze pytanie już dostałeś odpowiedź w innym wątku - po co smiecisz na forum?
_________________

 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,14 sekundy. Zapytań do SQL: 11