Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2013-10-16, 22:21
Zenec NC 2010
Autor Wiadomość
koti23
azymut


Dołączył: 19 Sie 2012
Posty: 4
Wysłany: 2012-08-19, 19:03   

Siema,

Też od jakiegoś czasu mam nawigacje Zenec NC2010 i zaczyna mnie coraz bardziej denerwować to że ma ona nie uaktualnioną mapę :-/ na Polskich drogach w ostatnim czasie sporo się pozmieniało więc przydało by się aby nawigacją miała w miarę aktualną mapę:)

mickanovi czy udało Ci się uaktualnić mapę w Zenku?? Czy się poddałeś?

Ja się zastanawiam jeszcze nad tym jak by się nie dało jakoś wgrać nowszej mapy do tej nawigacji to może by się dało zebrać kilka osób które mają też nawigację Zenec i kupić na spółkę uaktualnienie i wgrać je do kilku nawigacji. Tylko nie wiem czy to jest możliwe :-)
 
 
Duracel1974
azymut


Dołączył: 23 Kwi 2012
Posty: 4
Wysłany: 2012-08-20, 07:19   

Przed lipcem tego roku pojawiło się uaktualnienie iGO na Polskę. Niestety uaktualnienie to wyprzedza obecny stan otwartych dróg. Jadąc w lipcu z Warszawy na Hel iGO uparcie kierowało mnie na autostradę która nie miała asfaltu. Ponadto w kilku miejscach ronda były widziane jako zwykłe skrzyżowania.

Niestety co by nie mówić węgierskie iGO tak na Warszawę jak i na całą Polskę zdecydowanie odstaje od polskiej Automapy. Pozostaje czekać w nadziei, że może za rok, dwa, w kolejnych aktualizacjach to się wreszcie znacznie poprawi. Smutne jest to, że za uaktualnienie na Polskę trzeba zapłacić w przeliczeniu na Złotówki około 120zł, a pewności co do poprawnego kierowania przez iGO nie mamy.

Nie można podzielić się aktualizacją. Trzeba zarejestrować się na stronie urządzenia gdzie sczytany jest indywidualny numer urządzenia pod użytkownika. Aktualizacja nie zadziała na innym urządzeniu. Przynajmniej tak mi się wydaje.
 
 
koti23
azymut


Dołączył: 19 Sie 2012
Posty: 4
Wysłany: 2012-08-20, 12:43   

Rozumiem że wykupiłeś to uaktualnienie na Polskę do Zenca i pokrycie aż za dobre:P ?

Ja wracałem teraz z Hel-u siódemką to nawigacja pokazywała że połowę drogi jechałem po jakiś polach :) no ale się nie ma co dziwić jak mapę mam z 2009 roku.

A nie da się jakoś podmienić samego pliku z mapą, już na nawigacji?

Mi by zależało na nowej mapie całej europy a to już wydatek 100 euro więc trochę sporo.
 
 
krzycek
azymut


Dołączył: 06 Paź 2011
Posty: 2
  Wysłany: 2012-11-07, 23:23   

Duracel1974 napisał/a:
Czy komuś udało się wreszcie ogarnąć tego Zenec'a NC2010 i automapę z dźwiękiem? A może jakieś inne rozwiązanie? Może gdzieś w Mazowieckiem zajmują się tym profesjonalnie? Kto może pomóc?


Polecam kontakt z Dźwiękolandią w w-wie. Zapytaj o Konrada M., to autentyczny guru od zenka :)
krzycek
 
 
koti23
azymut


Dołączył: 19 Sie 2012
Posty: 4
Wysłany: 2013-05-13, 12:56   

Sorry że po takim czasie ale jakoś nie zaglądałem tu :) masz jakiś namiar na tego gościa ??
Ja znajduje tylko firmę o takiej nazwie we Wrocławiu :/
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9630
Wysłany: 2013-05-13, 13:51   

Może zrobic jak niżej (plus kasowanie folderu SAVE - bo może ten folder powodował problemy i wyczyszczenie sys.txt)
mickanovi napisał/a:
Przed chwilą się bawiłem i podmieniłem pliki:
navigation.exe na igo.exe (8.3.4... oczywiście ze zmianą nazwy), data.zip, branding.zip oraz folder license (wszystkie z jednej paczki)
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
Pablo77
Waypoint



Dołączył: 16 Paź 2009
Posty: 159
Wysłany: 2014-03-05, 15:58   

Wedle opisu z:
http://pdaclub.pl/forum/n...-nawigacyjnego/

Aby odpalić totalcommandera lub explorera, potrzebna jest paczka SyncTool_Druids, czy może ktoś jest w posiadaniu takowej lub innego sposobu dostania się do exploerea chciałbym spróbować uaktualnić mapy :)
 
 
Pablo77
Waypoint



Dołączył: 16 Paź 2009
Posty: 159
Wysłany: 2014-03-10, 21:34   

koala106 napisał/a:
Jestem w stanie uaktualnić zeneca
To podziel się instrukcją aktualizacji ;)

Paczkę SyncTool_Druids już mam, pytanie czy do aktualizacji iGO wystarczą nowe mapy, nowe pliki licencji czy coś więcej trzeba kombinować.
Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2015-04-20, 11:04, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9630
Wysłany: 2014-03-11, 06:58   

W fabrycznie kupionym iGO nie wystarczy wymiana map, trzeba zmienić program - podobnie jak w Beckerach, też sa sprzedawane razem z programem. http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=36182
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
koala106 
Waypoint


Pomógł: 7 razy
Dołączył: 08 Lip 2008
Posty: 181
Skąd: Zielona Góra
Wysłany: 2014-03-11, 07:52   

Pablo77 napisał/a:
To podziel się instrukcją aktualizacji ;)

Paczkę SyncTool_Druids już mam, pytanie czy do aktualizacji iGO wystarczą nowe mapy, nowe pliki licencji czy coś więcej trzeba kombinować.

Ogólnie trzeba wywalić stary program, wgrać nowy i pokonfigurować - dużo zabawy jest z dobraniem skórki pod nietypową rozdzielczość. Minus radia, to wolny transfer plików - zanim go zrobiłem, zmarnowałem 3 dni czasu na kopiowanie i testowanie
_________________
Naprawa GPS zawieszonych lub nie komunikujących się z PC - Mio, Goclever, Blow, Lark, Maxcom i inne chińskie, złącza USB Mio, Tomtom, Lark, Goclever i inne
 
 
 
Pablo77
Waypoint



Dołączył: 16 Paź 2009
Posty: 159
Wysłany: 2014-03-11, 17:28   

Ale do aktualizacji samych map trzeba całą aplikację wywalać ?, nie chcę zwiększać możliwośći iGO jedynie nowsze mapy, nie wystarczy licencja i posłodzona wersja + nowe mapy ???, z tego co czytałem to tam chyba jest iGO 8.3.2

W rezerwie jak możesz wystaw gdzieś twój katalog, ale bez map.
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9630
Wysłany: 2014-03-11, 20:33   

"Lewe" mapy nie zadziałają z legalnym programem - sprawa licencji
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
Pablo77
Waypoint



Dołączył: 16 Paź 2009
Posty: 159
Wysłany: 2014-03-11, 22:56   

Czytałeś o czym pisałem ? :)

Pisałem o dorzuceniu plików licencji i uleczonego exeka, ale nie chcę wyrzucać całej reszty ustawień, skina, itp.
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9630
Wysłany: 2014-03-12, 07:05   

A czy ja pisałem o ustawieniach i skinie? Skin nie jest programem iGO, tylko dodatkiem

Rób jak uważasz - ale co kawałek na forum jest informacja, że exe i data.zip stanowią komplet i mieszanie źle się kończy.
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
Pablo77
Waypoint



Dołączył: 16 Paź 2009
Posty: 159
Wysłany: 2014-03-19, 15:42   

Dopiero w Maju będę maił dostęp do tej navi to pokombinuję, dla potrzebujących tutaj wspominany SyncTool_Druids

http://www47.zippyshare.com/v/19585380/file.html
Ostatnio zmieniony przez Pablo77 2014-10-20, 16:01, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,08 sekundy. Zapytań do SQL: 12