Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Sygic_8_30_Fleet
Autor Wiadomość
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 525 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18662
Wysłany: 2013-09-25, 21:21   

Bokser napisał/a:
wyczytałem go z mapamap
I tu robisz bład - każdy program pokaże Ci inne ID...
_________________

 
 
Bokser
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 23 Wrz 2013
Posty: 9
Wysłany: 2013-09-25, 21:23   

To jak mogę sprawdzić kod w sygicu jeśli mi go nie wyświetla ? Bo tam jest napisane " Kod twojego urządzenia to .... " i w miejscu kropek właśnie nie ma nic niestety

[ Dodano: 2013-09-25, 22:31 ]
Dodam że na pudełku też szukałem tego kodu czy w jakiś instrukcjach i nigdzie tego nie ma.. Są jakieś sposoby żeby go odczytać w Sygicu ? Na internecie wycztałem że IGO jest dobre do trucka ale nie ukrywam że wole Sygica bo mi się z nim dobrze jeździło.
 
 
no_taki
Maestro GPS



Pomógł: 60 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 5779
Wysłany: 2013-09-26, 16:54   

Szukanie na pudełkach nic nie da, bo to ID urządzenia generowane przez sygic i na jego potrzeby.
Nie mam pojęcia dlaczego Sygic nie wyswietla Ci ID tel. ( jak rozumiem sprawdzasz ten numer w programie ).
Miałem kilka wersji Sygica na kilku tel. i nigdy z ID nie bylo problemu.
Nie trzeba tam gdzieś kliknąć , żeby wygenerował ID ?
_________________
Człowiek mądrzeje z wiekiem. Zazwyczaj jest to wieko od trumny.
 
 
Bokser
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 23 Wrz 2013
Posty: 9
Wysłany: 2013-09-29, 08:30   

Nie napewno nie trzeba nigdzie klikać, ja to instaluje na nawigacji Lark Freebird 50.2 nie na tel i na internecie spotkałem się już z tym problemem że Sygic nie wyświetla ale nikt nie wytłumaczył jeszcze nigdzie jak zrobić żeby wyświetlił, jak bym się na tym znał to może byłbym mądrzejszy ale nie znam się wogóle, może ktoś ma jakieś pomysły ? :)

[ Dodano: 2013-09-29, 15:42 ]
Znalazłem na necie podobny problem, opisują że jeśli nie wyświetla ID to żeby pozmieniać nazwy plików sdcard.dll i jeszcze setting.ini i tam zmienić na nazwe karty pamięci, ale to też nie pomaga, nie ma jakiejś mądrej, szybkiej metody żeby sprawdzić ID urządzenia ? nie wierze że nie ma no.. A nie mam jak sprawdzić bo ja tą navi kupiłem z neta od kogoś i nie wiem co i jak a potrzebuje tego ID
 
 
Bokser
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 23 Wrz 2013
Posty: 9
Wysłany: 2013-10-28, 17:09   Sygic Fleet Truck - Mapy na PC

Witam.

Przeszukałem forum i nie znalazłem.

Mam Sygic'a na PC " Pustego " gdzie mógłbym znaleźć mapy do PC ??
Będę wdzięczny.
Po wrzuceniu map z wersji Win CE nie wykrywa pliku .mlm dlatego też zakładam że te mapy nie pasują.
Czy są jakieś mapy na PC czy może jakaś sztuczka by pasowały mapy z Win Ce ??

z góry dzięki za odpowiedzi.
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 525 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18662
Wysłany: 2013-10-28, 17:40   

Jaka wersja programu?
Jak aktywowałeś mape?
_________________

 
 
Bokser
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 23 Wrz 2013
Posty: 9
Wysłany: 2013-10-28, 18:43   

Nie aktywowałem, przecież piszę że mam Sygic'a wersje pustą bez map i szukam map na PC a że nie mogę znaleźć to pytam tutaj, ludzi którzy się znają czy istnieją mapy na PC i gdzie je można zleźć. A wersja to Sygic Truck Fleet 8.30 z waszego forum zresztą.

[ Dodano: 2013-10-28, 18:45 ]
A próbowałem wrzucić mapy z wersji Sygica na Win Ce ale niestety nie wykrywa, i szukam i szukam bez skutku map do wersji PC o ile takie istnieją

[ Dodano: 2013-10-28, 19:24 ]
Temat można zamknąć, już poradziłem sobie z mapami z Win Ce, wszystko śmiga, folder mapy trzeba było ustawić jako ten z którego program ma odczytywać nie z .mlm wychodzi mój brak doświadczenia w tych tematach i metoda prób i błędów.
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 525 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18662
Wysłany: 2013-10-28, 21:54   

Bokser napisał/a:
piszę że mam Sygic'a wersje pustą bez map
Bokser napisał/a:
Po wrzuceniu map z wersji Win CE nie wykrywa pliku .mlm
Trochę niespójne - albo nie masz map. albo nie widzi. A jak nie widzi, to stąd pytanie, czy aktywowane
_________________

 
 
^Krzysiek
Waypoint



Dołączył: 15 Sie 2009
Posty: 74
Wysłany: 2014-11-25, 11:38   

Odkopię temat. Mam wgrane najnowsze mapy. Plik mlm aktywowany. Po odpaleniu programu wyskakuje komunikat, że wskazania mapy nie są ważniejsze [...], klikam Zgadzam się. W tym momencie wyskakuje mi okienko, w którym muszę coś wybrać. Zaznaczam zawsze folder, w którym są mapy (Maps). Następnie w oknie programu pokazuje się "wybór map" i tutaj mam tylko mój plik mlm. Kiedy go wybiorę, wyskakuje informacja, że nie załadowano map.

W związku z tym mam pytanie - jak powinien wyglądać wewnątrz plik mlm bo domyślam się, że mam w nim źle uzupełnione pole z mapami i dlatego ich nie ładuje. Opcja druga - mapy nie są aktywowane? Jak je aktywować? Czy aktywacja mlm nie jest równoznaczna z aktywacją map?

Mój folder "Maps":
http://scr.hu/2k3v/hd1fp

i plik mlm wewnątrz:

Cytat:
[PRODUCT:SMM10 Europe]
name=SMM10 Europe
tts=yes
sdk=yes
truckAttr=yes
premiumPOI=yes
exPostals=yes
speedcam=no
maps=NT:EXTEUR:2014.09
 
 
 
Edgar
Navi Expert


Pomógł: 8 razy
Dołączył: 05 Lut 2010
Posty: 377
Wysłany: 2014-12-05, 22:29   

Te mapy co masz są na andruta. Z win CE nie odpalą.
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,24 sekundy. Zapytań do SQL: 9