Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Navroad 560BF i inne programy nawigacyjne
Autor Wiadomość
onsighter
azymut


Dołączył: 14 Lis 2009
Posty: 1
Wysłany: 2009-11-14, 15:11   Navroad 560BF i inne programy nawigacyjne

witam,
zakupiłem wczoraj 560BF z AM, chciałbym zainstalować na zupełnie oddzielnej karcie iGo (jak bedę chciał iGo to zamienię kartę po prostu), czy mogę prosić o jakieś wskazówki jak to najlepiej zrobić. Jakoś nie znalazłem takiego topica, a widzę część ludzi ma AM i iGo.
pozdrawiam

[ Komentarz dodany przez: jacekp1313: 2011-04-15, 21:06 ]
------------------------------------------------------------------------------------------
Poprawiłem tytuł - było "Navroad 560BF mapy (igo, navigon,tomtom,i inne)"
iGO, Navigon, TomTom to nie mapy, a programy nawigacyjne
Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2011-04-15, 20:04, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Pomógł: 730 razy
Wiek: 107
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9742
Wysłany: 2009-11-14, 15:15   

NavRoad jest standardowo odblokowany. Wystarczy, że skopiujesz go na kartę i normalnie możesz uruchamiać.

Możesz też utworzyć skrót do iGo na SD i nazwać go navroadmaps.lnk. Wtedy bedziesz miał iGo w oryginalnym menu
_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
 
 
bartezm 
azymut


Wiek: 43
Dołączył: 18 Lis 2009
Posty: 2
Skąd: Szczecin
Wysłany: 2009-11-18, 14:28   

Cytat:
Możesz też utworzyć skrót do iGo na SD i nazwać go navroadmaps.lnk. Wtedy bedziesz miał iGo w oryginalnym menu
skrót nie działa...

poza tym po wgraniu aplikacji wyskakuje mi out of memory tak po 5 minutach gdy mam ekran startowy...
co mam zrobic?

juz zrobilem...
nalezy wykasowac plik z fotoradarami i pomoglo...

a co z tym skrotem - ni jak nie moge go przypisac do panela


[ Komentarz dodany przez: jacekp1313: 2009-11-18, 14:33 ]
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Gdy cytujesz, stosuj znacznik QUOTE
Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2009-11-18, 14:32, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
djdavemix 
Waypoint


Pomógł: 1 raz
Wiek: 35
Dołączył: 10 Sty 2009
Posty: 58
Wysłany: 2009-11-21, 17:17   

Wzór jak utworzyć skrót do IGO:
22#"\SDMMC\iGO8\IGO8.exe"
i zapisać jako NavRoadMaps.lnk bezpośrednio na karcie SD.

Jeżeli IGO.exe znajduje się w innej lokalizacji to oczywiście poprawić ścieżkę dostępu.
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
NavitelT700+NaviExpe


Pomógł: 525 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18645
Wysłany: 2009-11-22, 10:23   

djdavemix napisał/a:
Jeżeli IGO.exe znajduje się w innej lokalizacji to oczywiście poprawić ścieżkę dostępu.

I zamiast 22 wpisać rzeczywistą ilość znaków
_________________

 
 
fortes
azymut


Dołączył: 01 Paź 2009
Posty: 4
Wysłany: 2010-04-19, 17:53   Mapa iGO8 na MyFlashDisk

W jaki sposób zrobić aby spod przycisku NAWIGACJA odpalał się IGO?
Próbowałem z umieszczeniem na dysku pliku NavRoadMaps.lnk o treści 28#"\MyFlashDisk\iGO8\iGO8.exe"

Jednak taki zabieg nic nie daje, jakieś pomysły?
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9542
Wysłany: 2010-04-19, 19:49   

iGO nie lubi pracy z pamięci - woli SD.
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
k_r_z_y_c_h 
Navi Expert


Pomógł: 8 razy
Dołączył: 08 Lut 2010
Posty: 256
Skąd: PL
Wysłany: 2010-04-20, 11:07   

:arrow: fortes
skopiuj folder iGO8 na kartę pamięci i uruchamiaj stamtąd. Ja mam NR560BF, pobrałem ze strony NavRoad aktualizację do uruchamiania dwóch programów nawigacyjnych i teraz swobodnie mogę uruchamiać AM i iGO8 z firmowego Menu.
_________________
---------------------------------------------------------
NavRoad 560BF Pro + SDHC 8GB + AM 6.6.2 EU
 
 
piechu
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 18 Mar 2010
Posty: 7
Wysłany: 2010-06-09, 22:07   Navroad 560BF mapy (igo,navigon,tomtom,i inne)

Witam

Chciałem zamieścić temat byście wpisywali jakie mapy i które ewentualnie wersje udało wam się odpalić na Navroad 560bf, bo dużo tematów jest, ale rozsypanych po różnych forach i tematach, a nie ukrywam, że chciałbym odpalić w/w....

Czy działa:

- MobileNavigator 7.4.2 Build802 + Europe Q2 2010 MN7
- iGO 8.4 8.5 lub primo
- TomTom

i czy nawet teraz trzeba downgrade robić softu by odpalić rożne mapki? z v52 do v37
 
 
k_r_z_y_c_h 
Navi Expert


Pomógł: 8 razy
Dołączył: 08 Lut 2010
Posty: 256
Skąd: PL
Wysłany: 2010-06-10, 06:42   

NR560BF - iGO 8.3.4 sprawdzone i działa, mapy Teleatlas 2009.12
_________________
---------------------------------------------------------
NavRoad 560BF Pro + SDHC 8GB + AM 6.6.2 EU
 
 
piechu
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 18 Mar 2010
Posty: 7
Wysłany: 2010-06-10, 21:42   

a czy ktoś odpalał tomtom'a i navigona?

powiedz mi czy musiałeś wgrać Firmware v37?
 
 
LegionS
azymut


Dołączył: 14 Kwi 2011
Posty: 2
Wysłany: 2011-04-14, 13:51   NavRoad NR560BF Automapa/iGO

Witam,

Mam dwa pytania:
1) W iGO 1.2 mam wgrane inne państwa, ale mi ich jakby nie wykrywa. Nie działa mi np. Holandia, Wielka Brytania. Jak zrobić by działało? Pilne!
2) W Automapie 6.8 nie mam pojęcia jak ukryć pasek Windowsa na dole ekranu. Jest on bardzo uciążliwy, gdyż ukrywa wszystkie opcje. Jak go schować tak, by po wyłączeniu aplikacji łatwo go włączyć?

System Windows CE 5.0 Core +karta 4GB.
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
NavitelT700+NaviExpe


Pomógł: 525 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18645
Wysłany: 2011-04-14, 14:16   

ad 1) Wgraj właściwe mapy - podaj pełne nazwy plików map i ich wielkość

ad 2) To nie dotyczy AutoMapy, tylko sposobu odblokowania. O pasku StART czytaj http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=15573
_________________

 
 
LegionS
azymut


Dołączył: 14 Kwi 2011
Posty: 2
Wysłany: 2011-04-15, 19:59   

Mógłbyś rozwinąć ten pierwszy podpunkt? Jestem totalnym laikiem, nie rozumiem.
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
NavitelT700+NaviExpe


Pomógł: 525 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18645
Wysłany: 2011-04-15, 20:03   

Podaj nazwy wgranych plików (pełne, z rozszerzeniem) oraz ich rozmiar w MB

I co to za program
LegionS napisał/a:
iGO 1.2
_________________

 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,11 sekundy. Zapytań do SQL: 12