Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Problem z BT
Autor Wiadomość
ulan
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 20 Gru 2008
Posty: 5
Wysłany: 2011-03-17, 12:31   lark 50.4 BT i Era G2 (HTC Hero) problem ze sparowaniem

witam kupiłem sobie wczoraj larka 50.4 BT, jest tam wbudowany moduł bluetooth, kiedy podłączam noki 6230i nie ma najmniejszego problemu, urządzenia się parują i wszytko pięknie gra (znaczy działa zestaw głośno mówiący, jednak kiedy próbuje podłączyć hero od ery, zaczynają się problemy, mam komunikat że urządzenia są sparowane ale nie podłączone. testowo sparowałem z SE Xperia X8 (on tez jest na androidzie 2.1) i wszytko pięknie śmigało. Ale nie na moim hero, tu za czorta nie idzie się połączyć. W akcie desperacji powróciłem do ostawień fabrycznych, ale nic to nie pomogło. moja navi jest rozpoznawana jaka zestaw głośnomówiący (wyświetla się słuchawka, ale trzeba podać pin-hasło, podczas gdy podłączam do słuchawki BT nie chce żadnych haseł, i się paruje bez problemów). Macie jakieś pomysly co można jeszcze zrobić?
 
 
dasior591 
Maestro GPS
GoClever 5065FMBT



Pomógł: 279 razy
Wiek: 27
Dołączył: 07 Cze 2008
Posty: 8306
Skąd: Poznań
Wysłany: 2011-03-17, 19:52   

Systemy operacyjne sie nie lubią zazwyczaj. Nokia 6330 nie ma żadnego wiec paruje bez problemu.
Słuchawka ma hasło (0000) albo (1234) ale ty o tym nie wiesz bo android sam je wpisuje bo to hasło domyślne.
_________________
Jeśli chcesz się odwdzięczyć zapraszam TUTAJ
Jak nie odpisuje w temacie lub na PW to się przypomnij :-)
 
 
 
ulan
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 20 Gru 2008
Posty: 5
Wysłany: 2011-03-20, 13:38   

hmmm napisze jeszcze raz, sprawdzałem z fonem koleżanki ona ma SE experie x8 na androidzie i nie ma najmniejszych problemów ze sparowaniem z larkiem
 
 
dasior591 
Maestro GPS
GoClever 5065FMBT



Pomógł: 279 razy
Wiek: 27
Dołączył: 07 Cze 2008
Posty: 8306
Skąd: Poznań
Wysłany: 2011-03-20, 13:47   

Czyli jak widzisz to wina bardziej telefonu jak nawigacji.
_________________
Jeśli chcesz się odwdzięczyć zapraszam TUTAJ
Jak nie odpisuje w temacie lub na PW to się przypomnij :-)
 
 
 
ulan
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 20 Gru 2008
Posty: 5
Wysłany: 2011-03-20, 16:20   

na to wygląda, hmm na forum androida nikt nie wie w czym może być problem
 
 
tomi124
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 14 Lis 2008
Posty: 9
Wysłany: 2011-03-20, 17:56   

Mam ten sam problem.
Posiadam w samochodzie zestaw głośnomówiący BT i tak:
- HTC Wildwire - działa ok
- SE Xperia X10 mini pro - działa ok
- HTC Hero - nie działa - próbowałem różne radia

Pogodziłem się z tym i uznałem, że problem leży po stronie Herosa:(
_________________
Lark 43.1
MDA Compact IV
 
 
respect2
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 12 Kwi 2011
Posty: 6
Wysłany: 2011-04-16, 09:10   Problem z BT

Witam wszystkich. Kilka dni temu zakupiłem Larka 50.4 BT. Niestety bawiąc się w nowe menu i odblokowanie musiałem coś zepsuć. Problemem wygląda tak: uruchamiam nawi bez karty lub z kartą, klikam ikonę BT, później ustawienia, szukaj telefonu i wyskakuje komunikat " problem z utworzeniem pytania". Dodam że przed moją ingerencją łączyłem się z telefonem ( SE k800i) bez problemu. Na karcie mam aktualnie tylko Automapę i explorer. Wcześniej utworzyłem kopię zapasową plików APP, BT, LARKMAP, WINDOWS i kopię plików rejestru. Proszę o pomoc co mam teraz zrobić.
 
 
dasior591 
Maestro GPS
GoClever 5065FMBT



Pomógł: 279 razy
Wiek: 27
Dołączył: 07 Cze 2008
Posty: 8306
Skąd: Poznań
Wysłany: 2011-04-16, 09:51   

Na początek kopia APP.
_________________
Jeśli chcesz się odwdzięczyć zapraszam TUTAJ
Jak nie odpisuje w temacie lub na PW to się przypomnij :-)
 
 
 
respect2
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 12 Kwi 2011
Posty: 6
Wysłany: 2011-04-16, 10:56   

Podczas kopiowania APP przy plikach GUI.dll i JWDmain.exe wyskoczył komunikat " błąd podczas kopiowania". Teraz gdy w nawi cisne szukaj telefonu na liście mam k800i . Wbijam hasło 1234 pojawia się komunikat " parowanie urządzenia" a chwilkę później "błąd parowania. Upewnij się czy w urządzeniu sparowanym działa poprawnie BT. Sprawdzę na innym telefonie jeszcze
 
 
dasior591 
Maestro GPS
GoClever 5065FMBT



Pomógł: 279 razy
Wiek: 27
Dołączył: 07 Cze 2008
Posty: 8306
Skąd: Poznań
Wysłany: 2011-04-16, 11:14   

Jeśli chodzi o BT to tylko katalog APP\BT za nie odpowiada.
_________________
Jeśli chcesz się odwdzięczyć zapraszam TUTAJ
Jak nie odpisuje w temacie lub na PW to się przypomnij :-)
 
 
 
respect2
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 12 Kwi 2011
Posty: 6
Wysłany: 2011-04-16, 13:42   

Niestety z innym telefonem też nie działa. I gdy klikam szukaj telefonu to nadal pojawia sie komunikat "problem z utworzeniem pytania." Może ma ktoś jakiś pomysł?
 
 
dasior591 
Maestro GPS
GoClever 5065FMBT



Pomógł: 279 razy
Wiek: 27
Dołączył: 07 Cze 2008
Posty: 8306
Skąd: Poznań
Wysłany: 2011-04-16, 13:44   

Wyłącz BT i włącz. Opis po włączaniem może być odwrotnie (chińczyki tłumaczyli). Oczywiście ustawienia fabryczne tez kliknij.
_________________
Jeśli chcesz się odwdzięczyć zapraszam TUTAJ
Jak nie odpisuje w temacie lub na PW to się przypomnij :-)
 
 
 
respect2
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 12 Kwi 2011
Posty: 6
Wysłany: 2011-04-17, 11:08   

Niestety nadal nie działa. I na włączonym bt i rozłączonym ani telefony nie widzą urządzenia ani nawi nie widzi telefonów. Ma może ktoś jeszcze jakiś pomysł?
 
 
dasior591 
Maestro GPS
GoClever 5065FMBT



Pomógł: 279 razy
Wiek: 27
Dołączył: 07 Cze 2008
Posty: 8306
Skąd: Poznań
Wysłany: 2011-04-17, 14:07   

Phonelink to wybredna aplikacja. Musisz porównać rejestr i wpisy od BT (nie wiem które to bo jest ich dużo) poprawić na takie jak były.
Nie przywracaj całej kopi bo navi moze nie wstać.
_________________
Jeśli chcesz się odwdzięczyć zapraszam TUTAJ
Jak nie odpisuje w temacie lub na PW to się przypomnij :-)
 
 
 
respect2
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 12 Kwi 2011
Posty: 6
Wysłany: 2011-04-18, 18:50   

Poszedłem na całość i przywróciłem całą kopię i dalej to samo. Jeśli ktoś jest zainteresowany to odsprzedam ją za 200zł. Nawigacja ma niecały tydzień. Została zakupiona w Mixelektronics.
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 2,96 sekund. Zapytań do SQL: 10