My Navia Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload

 Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum
Regulamin oraz opis zmian w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: dasior591
2011-03-18, 15:27
GoClever 3550A odblokowany co dalej???+ nie czyta kart 2gb
Autor Wiadomość
l_witek
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 17 Maj 2008
Posty: 5
Wysłany: 2008-05-17, 15:10   GoClever 3550A odblokowany co dalej???+ nie czyta kart 2gb

Witam
Zakupiłem wczoraj GoClever 3550A :) potem poczytałem ze AM na nim będzie śmigać znalazłem post na którym pisze coś o odblokowaniu i tak tez zrobiłem...
I to chyba nie było dobre :/
Teraz uruchamia mi sie i wyskakuje błąd "Application GpsShell has performed a illegal operation and will bee shout down" po czym pojawia sie jeszcze "GpsShell.exe Not exist" i włącza sie winda...
Oryginalny program do gpsu z kary działa ale trzeba go włączyć z poziomu karty...

Moje pytanie czy mogę to jakoś naprawić albo inaczej co z tym fantem dalej zrobić...

Dodatkowo od początku zanim sie nim bawiłem nie widział mi drugiej 2gb karty kingstona na która chciałem rzucić AM.
Czy jest jakaś opcja żeby wdział kartę.Formatowałem ja już na każdy możliwy sposób fat 16,32 windowsem total comanderem i dosem ale dalej jej nie czyta...

Proszę o pomoc z góry dziękuję.
 
 
imol 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 02 Sie 2007
Posty: 14
Skąd: wawa
Wysłany: 2008-05-17, 17:27   

Ten komunikat sie wyświetla bo chcesz uruchomić piracką wersje AM bez witaminki, a co do karty to nie wiem.
 
 
l_witek
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 17 Maj 2008
Posty: 5
Wysłany: 2008-05-17, 18:15   

Kurcze ale właśnie nie instalowałem AM...tylko taki miałem zamiar.Komunikat ten pojawia sie za każdym razem nie ważne czy jest jakaś karta w slocie czy nie...
Można to jakoś przywrócić obejść...program który próbuje sie uruchomić to oryginalny interfejs tego sprzęta ale teraz nie smiga tylko wyskakuje opisany wcześniej alert i włącza sie win ce...
 
 
imol 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 02 Sie 2007
Posty: 14
Skąd: wawa
Wysłany: 2008-05-18, 13:57   

Pobierz te pliki: http://download.goclever.net/serwis/update3550.zip i dalej rób wszystko wg. instrukcji
1. Proszę rozpakować pliki a następnie nagrać je na karte sd ( poprzez urządzenie bądź czytnik kart SD )
2. Wciskamy przycisk reset ( mała dziurka pod czytnikiem kart SD )
3. W pierwszej kolejności włączy się program "SD Updater" działa on automatycznie proszę czekać
4. Następnie urządzenie zapyta nas czy chcemy wykonać update Aplikacji klikamy "YES"
5. Kiedy urządzenie wykona już wszystkie operacje przejdzie do "Main Menu"
6. Ostatnim krokiem będzie usunięcie wcześniej nagranych plików i ponowny restart urządzenia.

Jak juz zrobisz update to odblokuj go normalnie poprzez "lark_unlock" wszystko jest opisane tutaj http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=1048 Po tym zainstaluj sobie AM i wszystko powinno ładnie śmigać ;-)
 
 
l_witek
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 17 Maj 2008
Posty: 5
Wysłany: 2008-05-20, 01:03   

Witam dziękuje za chęć pomocy ale niestety nie ruszyłem z miejsca...
Opisany sposób nic mi nie daje bo jak tylko sie włączy to pojawia sie komunikat "Application GpsShell has performed a illegal operation and will bee shout down" i wywala mnie do windowsa...

Wymyśliłem teraz coś innego..
Ściągnąłem sobie z działu download backup tej navi i chciałbym ja wgrać i mysle ze opisane wyzej problemy przepadną i będę miał AM :)
Ale niestety nie łączy mi sie z kompem teraz (ech same kłody pod nogi) ściągnąłem serowniki ze strony producenta ale mimo to wykrywa mi ja jako czytnik kart...
Co robić...
Pozdrawiam
 
 
imol 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 02 Sie 2007
Posty: 14
Skąd: wawa
Wysłany: 2008-05-20, 12:34   

Jak masz dostęp do windowsa to zobacz w panelu sterowania opcja PC Connection czy masz zaznaczone "Allow connection with deskop computer when device is attached" jak nie to zaznacz daj ok i spróbuj teraz podłaczyć
 
 
marian9012 
Waypoint


Dołączył: 08 Kwi 2008
Posty: 15
Skąd: Śląsk
Wysłany: 2008-05-21, 13:06   

To pozostaje jeszcze jedna bardziej inwazyjna metoda tzn:zerwać plombe bo zapewne taka jest ,rozkręcic go i wyjąć na pare minut baterie .Pare minut bo nie wiadomo czy nie ma jakiejs bateri potrzymującej w postaci akumulatorka,bateri lub superkapu (chociaz niesądzę aby taka była to prymitywne urzadzenie).Po tym zabiegu powinno się dać połączyć go z PC przez synchronizacyjny program i przywrócic oryginalne pliki systemu które Masz.
 
 
imol 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 02 Sie 2007
Posty: 14
Skąd: wawa
Wysłany: 2008-05-21, 16:02   

To raczej nic nie da u mnie goclever 4330 leżał ponad dzień z odłączoną baterią i nic sie nie zmieniło.
 
 
l_witek
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 17 Maj 2008
Posty: 5
Wysłany: 2008-06-02, 01:58   

Witam
Navi trafiła w końcu do serwisu. W ramach gwarancji został wgrany nowy soft. Teraz widzi kartę 2gb a korzystając z wcześniejszych porad wgrałem AM i śmiga ładnie choć czasem sie zawiesza.
Nie polecam odblokowywania tego modelu opisanymi metodami czyli przytrzymując power i regulacje głośność. Jest to całkowicie zbędne gdyż w inny sposób można AM wrzucić.
Dziękuje za Pomoc wszystkim i Podrawiam
 
 
szymd 
azymut


Dołączył: 16 Cze 2008
Posty: 1
Wysłany: 2008-06-17, 15:06   

Dla wszystkich mających chęć przywrócić fabryczne menu w goclever 3550A:

Aby wykonać Update urządzenia należy pobrać pliki z http://download.goclever....550a1update.rar - to ok 17MB i coś więcej niż dotychgczasowe linki do update'ów a potem:



1. należy rozpakować pliki na karte sd

2. zresetować urządzenie trzymając cały czas przycisk power.

3. trzymać przycisk aż nie pojawi się ekran z aktualizacją ( białe tło z niebieskim paskiem )

4. odczekać aż urządzenie samoczynnie wejdzie do menu głównego

5. skasować pliki które wgraliśmy na karcie


Uwaga. W moim przypadku nie pojawił się ekran z aktualizacją widocznie jeszcze coś było usunięte podczas odblokowywania w beznadziejnym sklepie z opola o nazwie na Q :evil: Poradziłem sobie wchodząc w zawartość karty i ręcznie uruchamiając updateapplication.exe. Wraca menu fabryczne a niekonieczne jest wchodzenie do windowsa by wgrać inną mapę. Zresztą instrukcji wchodzenia do windowsa jest dużo więcej na tym forum :)
 
 
zpluta
azymut


Dołączył: 08 Lip 2008
Posty: 1
Wysłany: 2008-07-09, 00:19   

szymd napisał/a:
należy pobrać pliki z http://download.goclever....550a1update.rar


Pobrałem (i to nawet kilka razy) ale ciągle przy rozpakowaniu dostaję komunikaty "błąd odczytu dysku". Czy coś można na to poradzić? Jakiś link do sprawnej wersji?

To już moja ostatnia deska ratunku. Mojego Goclevera nie idzie podpiąć do kompa po USB + AS więc tylko ta droga chyba pozostaje ...

Z góry dziękuję za pomoc.

[ Dodano: 2008-07-09, 09:07 ]
zpluta napisał/a:
szymd napisał/a:
należy pobrać pliki z http://download.goclever....550a1update.rar


Pobrałem (i to nawet kilka razy) ale ciągle przy rozpakowaniu dostaję komunikaty "błąd odczytu dysku". Czy coś można na to poradzić? Jakiś link do sprawnej wersji?

To już moja ostatnia deska ratunku. Mojego Goclevera nie idzie podpiąć do kompa po USB + AS więc tylko ta droga chyba pozostaje ...

Z góry dziękuję za pomoc.


OK - poradziłem sobie. Rozpakowałem winrarem - kaszaniło się przy rozpakowywaniu pakerem wbudowanym w Total Commandera.
 
 
l_witek
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 17 Maj 2008
Posty: 5
Wysłany: 2008-08-03, 05:52   

Witam
Jak już wszystko śmiga (AM na polskę) chciałem zainstalować nowe mapy kupiłem 2 karte sd Kingstona 1gb i jej nie widzi...
Chciałem na niż rzucić Europę.
Jaka jest tego przyczyna??
Pozdrawiam
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  
 
 

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,11 sekundy. Zapytań do SQL: 11