Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2011-06-30, 08:55
MIO c725 odblokowanie i inny program nawigacyjny
Autor Wiadomość
rafalbo
azymut


Dołączył: 29 Wrz 2009
Posty: 1
Wysłany: 2009-09-29, 17:11   Jak Odlokować MIO c725?

Czy ktoś mógłby mi powiedzieć jak odblokować MIO c725?
Chciałbym na nim zainstalować automapę
 
 
Sahem 
Maestro GPS



Pomógł: 576 razy
Dołączył: 28 Maj 2008
Posty: 6445
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2009-09-29, 17:21   

Zapewne MioPocketem 3.0 Znajdziesz go TU
_________________
Rem tene, verba sequentur.
 
 
petardas
Waypoint


Dołączył: 08 Sty 2010
Posty: 22
Wysłany: 2010-01-08, 14:16   

Mam ważne pytanie.
Czy to odblokowanie zadziała na Mio C725?
 
 
damnie88 
guru



Pomógł: 33 razy
Wiek: 30
Dołączył: 12 Sty 2009
Posty: 1093
Skąd: wziął się świat ?
Wysłany: 2010-01-08, 15:44   

Które ?

qubus23, wgrywasz na kartę i jak kartę wyciągasz to masz oryginał. ;-) Zależy jak odblokowujesz. Nie polecam Mio pocket .. strasznie mi namieszał.
_________________
Jeśli Ci pomogłem to Ty pomóż innej osobie.
 
 
 
petardas
Waypoint


Dołączył: 08 Sty 2010
Posty: 22
Wysłany: 2010-01-08, 16:22   

damnie88 mówię o tym z pierwszego posta
Cytat:
Odblokowanie
Producent nie przewidział możliwości używania innego oprogramowania nawigacyjnego ani odblokowywania urządzenia, ale jak błyskawicznie ustaliłem odblokowanie urządzenia jest banalnie proste i nie wymaga żadnych skomplikowanych zabiegów z naszej strony. Aby uruchomić Automapę na urządzeniu wystarczy zainstalować program na karcie microSD, następnie zmienić nazwę folderu Automapa EU zmienić na navigation, a nazwę pliku Automapa EU.exe na navigation.exe. Tak „przerobioną” kartę wkładamy do urządzenia, przestawiamy wyłącznik na pozycję reset, następnie włączamy i po chwili pokaże się Automapa. Odblokowanie urządzenia z wykorzystaniem MioPocket również jest banalnie proste, ściągamy najnowszą wersję Miopocket spod adresu: http://netfresco.com/MioPocket , następnie po rozpakowaniu na kartę SD kopiujemy katalogi MioAutoRun oraz Media, tworzymy dodatkowo na karcie katalog SEEKER_725 do którego kopiujemy pliki MioAutoRun.exe, MioAutoRun.mscr oraz Mortscript.exe, po skopiowaniu plików zmieniamy nazwy plików MioAutoRun.exe na Auto.exe i MioAutoRun.mscr na Auto.mscr i mamy gotową kartę odblokowującą Mio S760. Wkładamy kartę do urządzenia, włączamy je i rozpocznie się proces instalacji MioPocket.
Dzięki odblokowaniu uzyskamy możliwość uruchamiania innych programów nawigacyjnych, odtwarzaczy, gier, przeglądarek i innych programów, jedyną rzeczą którą utracimy po odblokowaniu jest zestaw głośnomówiący, który jest wbudowany w oprogramowanie Spirit i po odblokowaniu tracimy możliwość korzystania z zestawu.


I czy po wyjęciu karty pamięci wystartuje MioMap?

Prosze o szybka odpowiedź.
 
 
qubus23 
Waypoint


Dołączył: 27 Gru 2009
Posty: 32
Skąd: katowice
Wysłany: 2010-01-08, 16:38   

tak, jesli wsadzasz karte i Twoje przerobki polegaja tylko na zmienieniu NA KARCIE nazw plikow na navigation to wycigasz karte, resetujesz i masz tak jak ze sklepu.

czy ktos odpalal na tym Ozi Explorer?
 
 
 
petardas
Waypoint


Dołączył: 08 Sty 2010
Posty: 22
Wysłany: 2010-01-08, 16:57   

Chciałem się upewnić czy wiesz że ja mam na myśli C725?
 
 
qubus23 
Waypoint


Dołączył: 27 Gru 2009
Posty: 32
Skąd: katowice
Wysłany: 2010-01-08, 17:01   

acha, cholera, ja mam C760 .... ale tak zasadniczo to to jest to samo tylko inna ilosc pamieci.

wpakuj te karte i juz.
 
 
 
petardas
Waypoint


Dołączył: 08 Sty 2010
Posty: 22
Wysłany: 2010-01-08, 17:20   

Ta metoda nie działa na C725 :(
Ktoś pomoże?
 
 
damnie88 
guru



Pomógł: 33 razy
Wiek: 30
Dołączył: 12 Sty 2009
Posty: 1093
Skąd: wziął się świat ?
Wysłany: 2010-01-08, 17:38   

petardas, poszukaj. Było już kilka razy na forum lub wpisz w google mio pocket i znajdziesz rozwiązania bodajże na stronie gpsunderground .. czy jakoś tak.

Tak po wyjęciu wysartuje .. ale miopocketa instaluj na karcie SD, a nie urządzeniu. Rozwiązanie znajdzie na forum. Choć polecam inne sposoby odblokowania, bo mio pocket jest beznadziejny, strasznie zamula i wprowadza zamęt w nawigacji. Po hard resecie masz czyste Mio, jak go zrobić znajdziesz na forum .. tu jest wszystko : http://www.my-navia.pl/viewforum.php?f=145

Nie c760 tylko s760 ;-)
_________________
Jeśli Ci pomogłem to Ty pomóż innej osobie.
 
 
 
petardas
Waypoint


Dołączył: 08 Sty 2010
Posty: 22
Wysłany: 2010-01-08, 18:34   

No właśnie zainstalowałem mio pocket i chyba go usunę bo strasznie dziwne jest.
Co do odblokowania c725 to nie mogę znaleźć dobrego sposoby.
Chciałbym po prostu znaleźć sposób który z włożoną kartą odpali AM a bez karty MioMap. To tylko tylu lub aż tyle.
 
 
damnie88 
guru



Pomógł: 33 razy
Wiek: 30
Dołączył: 12 Sty 2009
Posty: 1093
Skąd: wziął się świat ?
Wysłany: 2010-01-08, 19:02   

Musisz znaleźć w urządzeniu plik w którym są podane ścieżki uruchamiania programu z pamięci flash i SD. W moim przypadku wystarczy zmienić nazwę folderu dowolnego programu nawigacyjnego na navigation, a plik .exe na navigation.exe i z włożoną kartą startuje wgrany program, a bez oryginał Mio. Poszukaj na forum bo na pewno było omawiane.
_________________
Jeśli Ci pomogłem to Ty pomóż innej osobie.
 
 
 
petardas
Waypoint


Dołączył: 08 Sty 2010
Posty: 22
Wysłany: 2010-01-08, 19:39   

damnie88 napisał/a:
Musisz znaleźć w urządzeniu plik w którym są podane ścieżki uruchamiania programu z pamięci flash i SD. W moim przypadku wystarczy zmienić nazwę folderu dowolnego programu nawigacyjnego na navigation, a plik .exe na navigation.exe i z włożoną kartą startuje wgrany program, a bez oryginał Mio. Poszukaj na forum bo na pewno było omawiane.


U mnie to nie działa:/
Niestety na forum nie ma konkretnej proady doptyczącej c725, te co sa po prostu nie działają.
 
 
damnie88 
guru



Pomógł: 33 razy
Wiek: 30
Dołączył: 12 Sty 2009
Posty: 1093
Skąd: wziął się świat ?
Wysłany: 2010-01-08, 21:48   

Na kartę to wrzuć i gra, jak wyjmiesz kartę to masz oryginalny niczym nie naruszone Mio.

U mnie łapie nawet w piwnicy 20 letniego domu (prawie jak bunkier). ;-) W pokoju łapie sygnał zaraz po włączeniu.
_________________
Jeśli Ci pomogłem to Ty pomóż innej osobie.
 
 
 
mnowacz
Waypoint


Dołączył: 12 Lip 2008
Posty: 19
Wysłany: 2010-01-11, 19:49   

Cybant napisał/a:
Zapewne MioPocketem 3.0 Znajdziesz go TU


Niczym nie trzeba odblokowywać ! .. wystarczy AM zainstalować na karcie, włożyć do urządzenia i w menadżerze urządzeń po prostu wejść do AM i odpalić .. nic prostszego.
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,35 sekundy. Zapytań do SQL: 11