Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
navio 500 plus HD - backup, reanimacja
Autor Wiadomość
manguscik
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 10 Mar 2011
Posty: 12
Wysłany: 2011-03-12, 18:44   

Witam

Potrzebuje Frimware do goclever navi 500 plus proszę o linki lub kopie zapasowe bo podczas uruchamiania przechodzi przez ekran powitalny a poźniej mam okno update z przyciskami search calibrate rebot update i exit. Nadmienie ze stało mi sie to podczas wgrywania pulpitu HD

Proszę was o pomoc jak to naprawic
 
 
andrzej61
Waypoint


Pomógł: 3 razy
Dołączył: 13 Gru 2009
Posty: 29
Wysłany: 2011-03-12, 18:48   

witam z kolibruj ekran i powinno być ok
 
 
dasior591 
Maestro GPS
GoClever 5065FMBT



Pomógł: 279 razy
Wiek: 28
Dołączył: 07 Cze 2008
Posty: 8301
Skąd: Poznań
Wysłany: 2011-03-12, 21:59   

andrzej61 niby jak ok jak nadal nie ma menu??
manguscik wgraj menu HD ponownie, jak sie nie uda to wal na gg bo w navio moze byc juz windows po modyfikacjach wtedy będę musiał poprawić instalator.
PS. GC zszedł na psy i od dawna juz nie udostępnia FW.
_________________
Jeśli chcesz się odwdzięczyć zapraszam TUTAJ
Jak nie odpisuje w temacie lub na PW to się przypomnij :-)
 
 
 
AndrzejX
Waypoint


Pomógł: 2 razy
Dołączył: 12 Lip 2009
Posty: 40
Wysłany: 2011-03-22, 13:45   navio 500 plus HD - backup, reanimacja

Witam! Potrzebuje czystego nie ruszanego rejestru do nawigacji GoClever 500 Plus. Chodzi mi o kopie z ActiveSync'a. Zrobilem kopie wszystkieog wczesniej wg poradnika dasiora, ale w programie CeRegEditor... a przywrócenie tego z pliku ceimg jest bardzo ryzykowne wiec chcialbym prosić jakąś dobrą osobę o wstawienie czystego rejestru GC 500 plus. Z góry dziękuję ;)
_________________
GC 500 Plus (wcześniej GC 5065BTFM, Navia nv35)
Jeśli Ci pomogłem, kliknij "Pomógł"
Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2012-06-28, 10:32, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
dasior591 
Maestro GPS
GoClever 5065FMBT



Pomógł: 279 razy
Wiek: 28
Dołączył: 07 Cze 2008
Posty: 8301
Skąd: Poznań
Wysłany: 2011-03-22, 15:54   

Co Ci to da?? skoro przywrócenie będzie tam samo ryzykowne??
_________________
Jeśli chcesz się odwdzięczyć zapraszam TUTAJ
Jak nie odpisuje w temacie lub na PW to się przypomnij :-)
 
 
 
petri 
Waypoint


Wiek: 40
Dołączył: 03 Paź 2008
Posty: 18
Wysłany: 2011-04-07, 12:02   

Witam!
Mam wielka prosbe do forumowiczow posiadajacych nawigacje goclever navio 500 plus HD o udostepnienie kopi zapasowej tej ze nawi, po wgraniu menu by dasior Instalka HD 1.6 RC II. Mam wgrane to menu i nawi chodzi okej lecz jest cos z gniazdem USB bo raz laduje raz nie, kabelki zmienilem i dalej to samo. Po konsultacji z serwisem kazali przeslac nawigacje do naprawy. A niestety usunalem sobie kopie zapaspowa tej nawigacji :-( i nie wiem jak przywrocic oryginalne menu :-(

[ Komentarz dodany przez: jacekp1313: 2011-04-07, 12:23 ]
------------------------------------------------------------------------------------------
Wydzieliłem z wątku Menu dla GC 5066FMBT HD
Proszę o przestrzeganie regulaminu forum - punkt 3
 
 
dasior591 
Maestro GPS
GoClever 5065FMBT



Pomógł: 279 razy
Wiek: 28
Dołączył: 07 Cze 2008
Posty: 8301
Skąd: Poznań
Wysłany: 2011-04-07, 19:12   

Kopie zapasową robi się przed instalacją a jak nie to masz kopie na SD (instalator robi).
Poszukaj kopii od 5066HD.
_________________
Jeśli chcesz się odwdzięczyć zapraszam TUTAJ
Jak nie odpisuje w temacie lub na PW to się przypomnij :-)
 
 
 
gringi
Waypoint


Dołączył: 10 Lip 2010
Posty: 27
Wysłany: 2011-04-11, 14:36   Navio 500 problem z plikami

Witam
Co jest przyczyna ze nie moge skopiowac wszytkich plikow z katalogu windowsa przez TC jak i AS? Jak mam zrobic kopie tego calego katalogu jak nie moge przerzucic niektorych plikow do komputera?
 
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 528 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18829
Wysłany: 2011-04-11, 14:43   

Folder Windows jest chroniony i nic nie zrobisz.
kopia jest bez sensu, bo po resecie - przy sprawnym urządzeniu - folder ten jest tworzony na nowo.
A niesprawnego nie podłaczysz do komputera
_________________

 
 
gringi
Waypoint


Dołączył: 10 Lip 2010
Posty: 27
Wysłany: 2011-04-11, 14:49   

jacekp1313 napisał/a:
Folder Windows jest chroniony i nic nie zrobisz.
kopia jest bez sensu, bo po resecie - przy sprawnym urządzeniu - folder ten jest tworzony na nowo.
A niesprawnego nie podłaczysz do komputera


a zawartosc ResidentFlash i tego ukrytego tez jest przywracana po resecie?
 
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 528 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18829
Wysłany: 2011-04-11, 14:52   

Tych nie - ale z nimi nie powinno byc problemu (mam na myśli kopiowanie).
Wyłącz w AS opcję konwersji przy kopiowaniu
_________________

 
 
Luzaczek 
azymut


Dołączył: 14 Kwi 2011
Posty: 2
Wysłany: 2011-04-19, 14:45   

Ja nie wiem jak się robi kopie :) przez jakiś programik

podłączyłem navi do lapka, przekopiowałem katalog: mobilenavigator i plik :AutoMapa.info.bak , do lapka i tyle mam :)

Jeszcze zostaje Flash ale tego nie wiem jak :(
 
 
dasior591 
Maestro GPS
GoClever 5065FMBT



Pomógł: 279 razy
Wiek: 28
Dołączył: 07 Cze 2008
Posty: 8301
Skąd: Poznań
Wysłany: 2011-04-19, 17:18   

Moja strona i dział PODSTAWY.
_________________
Jeśli chcesz się odwdzięczyć zapraszam TUTAJ
Jak nie odpisuje w temacie lub na PW to się przypomnij :-)
 
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 528 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18829
Wysłany: 2011-05-16, 12:54   

1. Pod Win7/Vista nie da się zrobic kopii przez AS. Jeśli producent udostępnia firmware, to nie ma sensu kopia zapasowa.
Mobilenavigator to tylko program nawigacyjny, nie pomoże przy padnięciu sprzętu

2. Przestawienie w AS - albo w opcjach, albo po odblokowaniu w panelu sterowania

3. http://www.my-navia.pl/vi...p=264433#264433 oraz
dasior591 napisał/a:
Odblokowanie to np. zmian ścieżki na explorer.exe (weźmiesz go z apteczki).

P.S.
seawoman napisał/a:
jakby byl jednak podobny temat ktorego nie udalo mi sie znalesc
Właśnie do niego dołączyłem Twój post
_________________

 
 
seawoman 
Waypoint


Wiek: 35
Dołączył: 09 Maj 2011
Posty: 22
Wysłany: 2011-05-16, 18:32   

A co to wogole ten tryb As I po co to?
Jakis opcjach mam tego szukac? W urzadzeniu? Nie widze tego...
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,12 sekundy. Zapytań do SQL: 11