Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Sygic i mapy roznych kontynentow
Autor Wiadomość
Shmit
Waypoint


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 23 Sie 2009
Posty: 59
Wysłany: 2011-04-05, 21:01   Sygic i mapy roznych kontynentow

Hej

Tak sie zastanawiam , chcialbym sobie wgrac mapy calego swiata w sygicu i teraz pojawia sie pytanie , jak zrobic aby nie pokazywal sie wybor kontynentu przy wyborze adresu ( nie sprawdzalem ale zakladam ze tak wlasnie bedzie)

Przerabial ktos temat ?

Chodzi mi o to aby wgrac sobie wszystkie dostepne mapy itd i miec mozliwosc wyboru tak jak w przypadku adres : Podaje Panstwo >Miasto > Ulice itd , chce nie wybierac np Ameryka poludniowa i pozniej reszta

Jest to do zrobienia ? Albo juz zrobione ?

Pozdrawiam
 
 
szymon1978
Waypoint


Dołączył: 21 Cze 2009
Posty: 31
Wysłany: 2011-04-06, 09:52   

U mnie na PC bez problemu działa cały świat. Przy wyszukiwaniu nie trzeba wybierać kontynentu - od razu wybieram państwo, miasto itd.

Natomiast mam inny problem. Mam dwa pliki mlm - osobno dla map TA i NQ. Przy przełączaniu map zawsze muszę wskazywać lokalizację pliku licencji od samej góry (dysk c: -> folder GPS -> Sygic -> Maps itd.). Jest to upierdliwe... Wie ktoś jak to obejść żeby od razu była możliwość wyboru pliku MLM bez przekopywania się przez strukturę folderów?
 
 
Shmit
Waypoint


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 23 Sie 2009
Posty: 59
Wysłany: 2011-04-06, 11:17   

Moze jakas podpowiedz , mam katalogi osobno z kontynentami , jak to wszystko polaczyc aby miec efekt jak u Ciebie ?
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9634
Wysłany: 2011-04-06, 11:21   

Stworzyć foldery według dostawców map i tam wrzucić pliki
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
Shmit
Waypoint


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 23 Sie 2009
Posty: 59
Wysłany: 2011-04-06, 11:42   

A co z plikami mlm , czy przy uruchomieniu nie bede musial wybierac konkretnego pliku ?
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9634
Wysłany: 2011-04-06, 11:43   

Wszystko
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
Shmit
Waypoint


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 23 Sie 2009
Posty: 59
Wysłany: 2011-04-06, 12:13   

ok to po kolei co zrobilem

1. Zawartosc map kontynentow np North America skopiowalem bezposrednio do katalogu maps bez katalogow wcl
2. Uruchomilem na kompie program ,
3. Przy aktywacji otrzymuje komunikat ze nie aktywowano mapy pomimo uzycia keygena

mapy sa tylko od teleatlasu ,
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
T700+NE


Pomógł: 529 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18891
Skąd: 3City
Wysłany: 2011-04-06, 12:20   

Wrzuć po prostu zawartośc każdego kontynentu (folderu) do MAPS
_________________

 
 
Shmit
Waypoint


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 23 Sie 2009
Posty: 59
Wysłany: 2011-04-06, 12:22   

Wszystkie kontynenty procz afryki maja katalog wcl , przeciez nie moge miec ich kilka
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
T700+NE


Pomógł: 529 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18891
Skąd: 3City
Wysłany: 2011-04-06, 12:51   

Ściagałeś gotowe zestawy kontynentów, czy pojedyncze kraje i dzieliłeś?
_________________

 
 
Shmit
Waypoint


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 23 Sie 2009
Posty: 59
Wysłany: 2011-04-06, 13:01   

gotowe paczki z kontynentami
 
 
szymon1978
Waypoint


Dołączył: 21 Cze 2009
Posty: 31
Wysłany: 2011-04-08, 15:03   

WCL - to jest właśnie świat (podejrzewam że kontury, bo z Sygica expertem nie jestem...)
u Mnie wyglada to tak:

MAPS:
:arrow: POL
:arrow: RUS
:arrow: ALB
:arrow: .... inne mapy, bez podziału na kontynenty (Teleatlas)
:arrow: plik MLM (z danymi dla map TA)
:arrow: MAPS
:arrow: :arrow: POL
:arrow: :arrow: RUS
:arrow: :arrow: ALB
:arrow: :arrow: inne mapy bez podziału na kontynenty (NavteQ)
:arrow: :arrow: plik MLM (z danymi dla map NQ)

[ Dodano: 2011-04-18, 22:38 ]
szymon1978 napisał/a:
Mam dwa pliki mlm - osobno dla map TA i NQ. Przy przełączaniu map zawsze muszę wskazywać lokalizację pliku licencji od samej góry (dysk c: -> folder GPS -> Sygic -> Maps itd.). Jest to upierdliwe... Wie ktoś jak to obejść żeby od razu była możliwość wyboru pliku MLM bez przekopywania się przez strukturę folderów?

Zrobiłem inaczej - zamiast rozwiązać problem, to go obszedłem ;) Podmapowałem folder z mapami Sygica jako dysk A: i w razie konieczności przełączenia map z TA na NT od razu podpowiada się jako pierwszy ;)
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,08 sekundy. Zapytań do SQL: 9