Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Lark 50.5 pierwsze kroki
Autor Wiadomość
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 527 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18781
Wysłany: 2011-03-27, 11:36   

Majkel23 napisał/a:
jakąś ciekawą aplikacje
To znaczy?
Program nawigacyjny, gry, edytor rejestru?
_________________

 
 
Majkel23
Waypoint


Dołączył: 26 Mar 2011
Posty: 23
Wysłany: 2011-03-28, 18:52   

Wgrałem sobie na karte ten film http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=26413 gdy go pszczam w menu nawigacji z pozycji "filmy" jak i przez Windowsa dosyć tnie i nie chodzi płynnie, tzn chodzi pare sekund ładnie po czym stop klatka na 3sek. dodam że dźwięk cały czas idzie dobrze. Czy to jest przyczyna że poprostu ta nawigacja jest słaba do odtwarzania filmów? Może za dobry jakościowo film? może to wina odtwarzacza? i trzeba jakiś specjalny wgrać?
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9610
Wysłany: 2011-03-28, 19:19   

Każdy film bez konwersji sie tnie na każdej nawigacji. A na HD szczególnie.
Zobacz http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=40
http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=2118
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
Andrzej P 
guru
Merc(124)maniak



Pomógł: 72 razy
Wiek: 67
Dołączył: 20 Sie 2009
Posty: 1314
Skąd: (z)Dolny Śląsk
Wysłany: 2011-03-28, 19:34   

Majkel23 napisał/a:
Co do kart pamięci to w instrukcji pisze "Slot na karty pamięci misroSD, kompatybilne z kartami microSDHC do 8GB" czyli max 8GB na karcie micro SD? czy tej SDHC?
Oznacza to, że obsłuży Ci karty microSD/SDHC do pojemności 8 GB (microSD są wyłącznie do 2 GB).
_________________
---
Lark 35.5c, 50.1, 50.3 - wszystkie WCE 5.0
 
 
Majkel23
Waypoint


Dołączył: 26 Mar 2011
Posty: 23
Wysłany: 2011-03-28, 22:29   

Panowie! powazny problem... Wgrałem dwie mapki MapMap'e i Igo obydwie strasznie tnie:/ porównywałem u kolegi na mio 500 to chodzi dużo dużo płynniej. I teraz pytanie czy jest to spowodowane ta rozdzielczością? w innym wątku wyczytałem że tak ale to znaczy że żadna mapa nie będzie chodzić płynnie na 800x480? Jeżeli tak będzie ścinać mapki to wymienię navi bo mam taką możliwość dlatego bardzo proszę o wypowiedź w tej sprawie.
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 527 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18781
Wysłany: 2011-03-28, 22:31   

Akurat MM i iGO nie powinny.
Zacznij od wyłączenia śmieci - budynki 3d, wszystkie POI, fotoradary. poziomice, szlaki turystyczne. Ponadto w iGO wywal folder SAVE oraz plik sys.txt

Jaka wersja MM? Jakie iGO (link)?

A co do wymiany - HD nie tknąłbym nawet długim kijem :-/
_________________

 
 
Majkel23
Waypoint


Dołączył: 26 Mar 2011
Posty: 23
Wysłany: 2011-03-28, 22:50   

IGo Primo a mm to 6.6.1 Teraz IGo w ogóle nie moge uruchomić bo chciałem przywrócić ustawienia domyślne i wywala błąd przy uruchamianiu "user interface resolution [400x240] is not supported or compatible skin can not be found" i tak to wygląda MM teraz też coś nie moge uruchomić :/ proszę o pomoc co zrobić, zawsze mogę wymienić tylko żeby nie było ze za pół roku będą robić większość map na moją rozdzielczość.
 
 
Andrzej P 
guru
Merc(124)maniak



Pomógł: 72 razy
Wiek: 67
Dołączył: 20 Sie 2009
Posty: 1314
Skąd: (z)Dolny Śląsk
Wysłany: 2011-03-29, 01:47   

Ściągnij najnowsze iGO Primo 1.2 - linki są tu: http://www.my-navia.pl/vi...p=267599#267599
Do uruchomienia Twojej rozdzielczości prawdopodobnie będzie konieczny wpis w sys.txt ale ściagnij, skopiuj na kartę SDHC i odpal. Jesli nie pójdzie - wpis w sys.txt "tutejsi" pomogą Ci dodać.

I przestań używać słowa MAPA na określenie programu nawigacyjnego. Mapa to... mapa jak w atlasie czyli zbiór danych do tego programu. Nie instaluj całej masy róznych programów na raz. Skup sie na jednym, skonfiguruj, naucz się obsługiwać i korzystać w trasie a dopiero potem bierz się za inne. Akurat iGO to dobry wybór choć ja preferuję iGO8.3.4 a nie Primo.
jacekp1313 napisał/a:
A co do wymiany - HD nie tknąłbym nawet długim kijem :-/
Jak już zechcesz wymienić - wymień na Larka 480x272.
_________________
---
Lark 35.5c, 50.1, 50.3 - wszystkie WCE 5.0
 
 
Majkel23
Waypoint


Dołączył: 26 Mar 2011
Posty: 23
Wysłany: 2011-03-30, 16:31   

Proszę jakiegoś użytkownika tej nawigacji lub innej o podobnej rozdzielczości o linka do jakiegoś działającego programu nawigacyjnego ponieważ ani Igo ani mm nie chce zadziałać. Bardzo proszę o linka do jakiegokolwiek programu bo chce wkońcu przetestować tą cholerną nawigację lub też ją wymienić.
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9610
Wysłany: 2011-03-30, 16:38   

A co z wbudowanym programem nawigacyjnym?

Proponuję MMSDTop na karte pamięci (instalacja przez czytnik USB, nie przez urządzenie).
Szczegóły w dziale o MM
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
Majkel23
Waypoint


Dołączył: 26 Mar 2011
Posty: 23
Wysłany: 2011-03-30, 17:12   

Jest wbudowany program lecz jest bardzo kiepski i chciałbym wgrać coś "normalniejszego" typu tomtom, Igo czy właśnie mm. MM wgrywałem tak jak wcześniej pisałem ale pewnie nie była to wersja do tej rozdzielczości i tak ścinało że nie dało się nic robic.
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 527 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18781
Wysłany: 2011-03-30, 18:33   

A Larkmap chodzi płynnie, czy tez sie zacina?
_________________

 
 
Andrzej P 
guru
Merc(124)maniak



Pomógł: 72 razy
Wiek: 67
Dołączył: 20 Sie 2009
Posty: 1314
Skąd: (z)Dolny Śląsk
Wysłany: 2011-03-30, 21:45   

Moja rada: jeśli masz możliwość - wymień ten model na Lark 50.x WinCe 5.0 w rozdzielczości 480x272. Kazdy będzie lepszy od tego a prawie wszystkie programy nawigacyjne na tych Larkach z WinCE 5.0 działają bez zarzutu. Dla przykładu: Lark 50.1 LM http://www.lark.com.pl/freebird501lm.htm

Na swoim Larku 50.1 WinCE 5.0 nie uruchomiłem jedynie Garmina z powodu kłopotów z ID karty w tym modelu. Natomiast wszystko inne: od MapyMap, poprzez AutoMapę, TomTom, SygicDrive, LarkMap, Navigo9i, Autopilot, Navigon, OziExplorer, MireoCardinale po moje ulubione iGO8 czy też iGO Primo śmiga swobodnie.

Ale wcale nie musisz kupować Larka... A tym bardziej innej marki z rozdziałką HD...
_________________
---
Lark 35.5c, 50.1, 50.3 - wszystkie WCE 5.0
 
 
Majkel23
Waypoint


Dołączył: 26 Mar 2011
Posty: 23
Wysłany: 2011-03-30, 23:08   

dzieki za rade. Jutro jadę wymienić, zastanawiam się tylko na co.
 
 
user1515 
Waypoint


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 17 Paź 2008
Posty: 45
Wysłany: 2011-04-04, 13:48   

Mam pytanie, czy ktoś już wypróbował jak działa ten lark z AutoMapą, bo pojawiają się opinie, że może nie pracować płynnie. Chciałbym aby potwierdzono te opinie lub je zdementowano, bo przeczytałem wątek i nie mam pewności. Nie interesują nie opinie, że "tego bym nawet długim kijem nie dotkną" tylko konkretne fakty, działa płynnie czy nie. To pomoże w wyborze nawigacji wielu osobom.
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,1 sekundy. Zapytań do SQL: 9