Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2016-01-10, 16:16
Manta 510 MS i programy nawigacyjne
Autor Wiadomość
alaxa 
młodszy inspektor GPS
alaxa


Wiek: 33
Dołączył: 19 Cze 2011
Posty: 7
Wysłany: 2011-06-25, 12:00   Zacinajaca sie nawigacja po wklejeniu mapy europy?

witam, mam taki mały problem po wgraniu mapy do programu automapa nawigacja mi sie zacina i musze dlugo czekac po nacisnieciu jakiejkolwiek funkcji aby cos zadzialalo może mi ktoś pomoże lub wytłumaczy dlaczego tak się dzieje, jak przełacze spowrotem na sama mape polski wszystko jest ok ??
 
 
armin84 
GPS instruktor



Pomógł: 1 raz
Dołączył: 28 Lut 2010
Posty: 540
Skąd: Gůrny Ślůnsk
Wysłany: 2011-06-25, 12:15   

może za słaby sprzęt? może byś napisał(a) jaki sprzęt, jaka AM itd? kopiujesz pliki EU do mapy PL, czy instalujesz mapę EU?
_________________
http://chomikuj.pl/armin84/dh --> zapraszam po nowości po uaktualnieniu chomika, hasło: venturak -> mp3, seriale HD, filmy HD, programy tv HD, bajki, xxx HD
 
 
alaxa 
młodszy inspektor GPS
alaxa


Wiek: 33
Dołączył: 19 Cze 2011
Posty: 7
Wysłany: 2011-06-26, 10:36   

posiadam gps manta510 mst i mape europy wgrałem normalnie i posiadam dwie polski i europy gdy wybiore eu to strasznie zacina się nawigacja
 
 
armin84 
GPS instruktor



Pomógł: 1 raz
Dołączył: 28 Lut 2010
Posty: 540
Skąd: Gůrny Ślůnsk
Wysłany: 2011-06-26, 16:35   

może za słaby sprzęt, używaj mapy Polski, a jak jedziesz za granicę, to Europy :) przypuszczam, że dużo nie jeździsz po EU, więc jakoś to przebolejesz ;)
_________________
http://chomikuj.pl/armin84/dh --> zapraszam po nowości po uaktualnieniu chomika, hasło: venturak -> mp3, seriale HD, filmy HD, programy tv HD, bajki, xxx HD
 
 
alaxa 
młodszy inspektor GPS
alaxa


Wiek: 33
Dołączył: 19 Cze 2011
Posty: 7
Wysłany: 2011-06-26, 17:15   

ok dzieki może i masz racje w koncu manta szału nie robi pozdrawiam
 
 
Sahem 
Maestro GPS



Pomógł: 576 razy
Dołączył: 28 Maj 2008
Posty: 6442
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2011-06-26, 17:19   Re: Zacinajaca sie nawigacja po wklejeniu mapy europy?

alaxa napisał/a:
witam, mam taki mały problem po wgraniu mapy do programu automapa nawigacja mi sie zacina i musze dlugo czekac po nacisnieciu jakiejkolwiek funkcji aby cos zadzialalo może mi ktoś pomoże lub wytłumaczy dlaczego tak się dzieje, jak przełacze spowrotem na sama mape polski wszystko jest ok ??

Mógłbyś sprecyzować jaką mapę wgrywałeś do AutoMapy oraz na jaki program nawigacyjny z mapą Polski przełączasz i jest ok?
_________________
Rem tene, verba sequentur.
 
 
alaxa 
młodszy inspektor GPS
alaxa


Wiek: 33
Dołączył: 19 Cze 2011
Posty: 7
Wysłany: 2011-06-26, 18:13   

auto mapa 6.8.1 ,Mapa Europy 1104,Mapa Polski 1104
 
 
Sahem 
Maestro GPS



Pomógł: 576 razy
Dołączył: 28 Maj 2008
Posty: 6442
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2011-06-26, 18:18   

alaxa, po co ci dwie AM? Przecież w AM Europa jest Polska. Ta Europa to gotowiec czy czysta instalka?
_________________
Rem tene, verba sequentur.
 
 
armin84 
GPS instruktor



Pomógł: 1 raz
Dołączył: 28 Lut 2010
Posty: 540
Skąd: Gůrny Ślůnsk
Wysłany: 2011-06-26, 18:20   

a ze starszymi AM też tak jest?
_________________
http://chomikuj.pl/armin84/dh --> zapraszam po nowości po uaktualnieniu chomika, hasło: venturak -> mp3, seriale HD, filmy HD, programy tv HD, bajki, xxx HD
 
 
alaxa 
młodszy inspektor GPS
alaxa


Wiek: 33
Dołączył: 19 Cze 2011
Posty: 7
Wysłany: 2011-06-26, 18:54   

to może usune polski i bedzie juz ok??
 
 
ELM0 
guru
S7 EDGE :)



Pomógł: 54 razy
Dołączył: 24 Sie 2008
Posty: 1274
Skąd: Ulica Sezamkowa
Wysłany: 2011-06-26, 18:59   

alaxa napisał/a:
to może usune polski i bedzie juz ok??
Jeśli jeździsz tylko po Polsce to po co Ci EU. Jeśli jeżdzisz po EU 6to w tej mapie jest już zawarta PL.
_________________
chomik VERBATIM
www.nopremium.pl
www.mynavi-expert.pl/reflink/9933
 
 
no_taki
Maestro GPS



Pomógł: 74 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 6275
Wysłany: 2011-06-26, 21:33   

Żeby wszystko było do końca jasne i precyzyjnie wyartykułowane
AM PL I AM EU ( dla okreslonej wersji ) to dokładnie ( co do bajta ) ten sam program różniący się wyłącznie zainstalowaną mapą .
Polski , bądź Europy :-)
_________________
Człowiek mądrzeje z wiekiem. Zazwyczaj jest to wieko od trumny.
 
 
beciek 
azymut


Wiek: 32
Dołączył: 20 Cze 2011
Posty: 2
Wysłany: 2011-08-15, 14:16   manta 510 i automapa

witam mam prośbe potrzebna jest mi mapa eurpy na na Mancie 510 ms probowalem instalowac na karcie pamieci automape 6.8.1 ale pokazują sie tylko błędy ... proszę o jakąs prostą do zrozumienia instrukcje jak to dobrze zainstalowac i jesli trzeba odblokowac to tez jak to zrobic
 
 
gustawox_1 
Maestro GPS
Nv33 i NaviaII



Pomógł: 381 razy
Wiek: 108
Dołączył: 06 Mar 2009
Posty: 3666
Skąd: Poland
Wysłany: 2011-08-15, 14:28   

beciek napisał/a:
automape 6.8.1 ale pokazują sie tylko błędy

Jakie podaj szczegóły.
beciek napisał/a:
proszę o jakąs prostą do zrozumienia instrukcje jak to dobrze zainstalowac

Proszę tu :arrow: http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=24097

[ Dodano: 2011-08-15, 15:32 ]
beciek napisał/a:
jesli trzeba odblokowac to tez jak to zrobic

Jeśli chcesz korzystać tylko z samej AM nie musisz wystarczy jak zrobisz tak:
Cytat:
1. Zainstaluj poprawnie na karcie inny program nawigacyjny (np. AM)
2. Włóż kartę do nawigacji
3. Przeczytaj dokładnie instrukcję obsługi Manty 510MST, szczególnie rozdział gdzie jest napisane jak ustawić ścieżkę dostępu do programu nawigacyjnego (wybór programu, który uruchomi się po kiknięciu w przycisk Nawigacja w oryginalnym menu)
4. Włącz nawigację i wykonaj to co przeczytałeś
_________________

< ------------------------------------------------------------>
Wiktor Hugo
; Bądź uroczy dla swoich wrogów, nic ich bardziej nie złości;
 
 
 
lionmen
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 24 Lis 2007
Posty: 5
Wysłany: 2011-09-17, 00:27   

Panowie ja mam podobny problem, szukam od 4 godz na google i na waszych forum ale z tego nic, mianowicie nawigacja Manta GPS 440ms, do folderu MapaMap30 wrzucilem pliki z najnowsza automapa, zmieniająca wceAm.exe na mapamap3.exe. Wszystko super automapa automatycznie startuje jednak błędnie są wyświetlanie informacje, np. pierwsze okno startowe prowadź do itd. nie ma wogule tekstu. W czym może leżeć problem próbowałem już kilka metod, jestem załamany bo jutro wieczorem wyjeżdżam a głupi nie zrobiłem kopii oryginalnej mapy map. Prosze pomóżcie.
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,1 sekundy. Zapytań do SQL: 10