Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
NR560BF + AutoMapa
Autor Wiadomość
zeus
azymut


Dołączył: 04 Lut 2010
Posty: 2
  Wysłany: 2010-02-05, 11:49   AM i NavRoad560

Witam wszystkich forumowiczów!

Mój problem dotyczy AutoMapy którą próbuję zainstalować na NavRoad 560. I daje głowę, że nie jest to problem z witaminkami.
Więc do rzeczy. Po zainstalowaniu AM czy to w wersji 6.0 czy 6.1 czy to w wersji Polska czy Europa za każdym razem ten sam problem. Program się uruchamia ale nie chce wczytać mapy. Wyrzuca komunikat:
"Mapa nie jest zainstalowana.
Proszę wybrać z menu opcje: Wczytaj mapę"
Za pierwszym razem po zainstalowaniu mapa "tak jakby" się wczytywała, myśli chwilę, pojawia się suwak zoomu i za moment znika zoom i pojawia sie komunikat jak wyżej. Za każdą następną próbą wgrania praktycznie od razu wyrzuca komunikat (bez pojawiania sie paska zoomu). Nie informuje o żadnym błędzie, nic.
Próbowałem już z instalacją na karcie, z instalacją na flashu, jak również wesje bezinstalacyjne i nic. Za każdym razem to samo. Mapy słodziłem na różne sposoby, podmiana plików lub przez crackowanie plikiem.
Te same pamy instalowałem na laptopie i wszystko chodzi ok.
Nawigacja jest nowa, wiec nie ma tam starych wersji. Karta 8G formatowana. Kartę czyta bo odtwarza mp3 i zdjęcia, pozatym urychamia program. Pozatym to samo występuje jak mapa jest na pamięci wew.
Dodatkowo sprawdzałem zapisy w rejestrze. Za każdym razem czyściłem wszystkie wpisy dot. AM lub aqurat...
Wersja demo ze strony AM chodzi... a cukierkowane nie...

Troche się rozpisalem ale chciałem przedstawić dokładnie co się dzieje.
Może ktoś z was ma jakiś pomysł co może być nie tak? Ja już nie mam.

Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2010-02-05, 13:26, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
renron 
Maestro GPS



Pomógł: 639 razy
Dołączył: 22 Lis 2008
Posty: 8838
Wysłany: 2010-02-05, 12:01   

Musisz znaleźć starszy soft do tego modelu, poczytaj tu.
http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=16589
http://www.my-navia.pl/vi...er=asc&start=30

I tu, dotyczy 460 - tki, ale problem ten sam i tak samo go trzeba rozwiązać, albo legal AutoMapy.
http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=15212
_________________
Peiying 4301 WinCe 5.0 - AM 6.16
 
 
zeus
azymut


Dołączył: 04 Lut 2010
Posty: 2
Wysłany: 2010-02-05, 12:14   

właśnie znalazłem i wczytuje sie w te tematy. że też przed zakupem nie zorientowałem się o tych problemach...
 
 
absrush
azymut


Dołączył: 18 Cze 2010
Posty: 1
Wysłany: 2010-06-18, 21:48   Mapy do AM 6.2 (896)

Witam,

Prosze Was o rade. Mam zainstalowana Automape 6.2.0 (oryginal) chce dograc mapy innych krajow Europy. Jak to zrobic - jak przegrywam pliki z mapami (katalog Maps) krajow europejskich nie chca sie wczytywac (moze dzieje sie tak dlatego ze mapy pochodza ze scrakowanej wersji AM?...). Mozecie podac jakis konkretny link do map Europy z wersji 6.2.0 Automapy?
Chcialbym zainstalowac sobie Tom Tom'a do mojej nawigacji NavRoad - prosilbym o link do aktulanej wersji oprogramowania Tom Tom z mapami Tele Atlas.


Dziekuje!
_________________
Nobody is perfect...
Pozdrawiam
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
NavitelT700+NaviExpe


Pomógł: 524 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18626
Wysłany: 2010-06-18, 22:15   

AM 6.2.0 bedzie czytała wyłącznie swoje mapy. Jedyne wyjście - zainstaluj na nowo wybierając interesujący Cię fragment EU
_________________

 
 
k_r_z_y_c_h 
Navi Expert


Pomógł: 8 razy
Dołączył: 08 Lut 2010
Posty: 256
Skąd: PL
Wysłany: 2010-06-19, 10:51   

:arrow: absrush
jako "alternatywę" dla AM używam iGO8, sprawuje się na NavRoad bardzo dobrze, powiedziałbym że nawet lepiej niż AM. Przez dogranie Selector-a mogę też z menu wybierać pomiędzy AM i iGO.
iGO ma jeszcze tą fajną właściwość, że mapy dogrywasz/aktualizujesz bez "ruszania" programu, a dodatkowo możesz używać map wielu dostawców.
Reasumując - polecam tandem AM6.5 i iGO8 :-D
_________________
---------------------------------------------------------
NavRoad 560BF Pro + SDHC 8GB + AM 6.6.2 EU
 
 
Forest89 
Waypoint
Mobilny Haker :)



Wiek: 29
Dołączył: 20 Wrz 2009
Posty: 124
Skąd: Leszno
Wysłany: 2010-07-22, 20:00   NR560BF z AM

Witam. Użytkuję NavRoada od jakiś 7 miesięcy. Sprzet do nawigacji jest ok. Trochę przepłaciłem, ale to szczegół. Chciałbym się tylko dowiedzieć, czy coś w kwestii posłodzonej Automapy się zmieniło? Bo kilka miesięcy temu musiałem dokupić oryginała gdyż NavRoad tak zabezpieczył nawigacje, że nie było szans na instalowanie słodkiej AM. Czy coś się przez te kilka miesięcy zmieniło bo nie jestem w temacie na bieżąco tutaj ;) Z góry dzięki!
_________________
Blaupunkt 835 Philadelphia | Automapa EU 6.24/1808 (Wrzesień 2018)
Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2011-04-14, 14:30, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
 
ksz
Waypoint


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 21 Mar 2009
Posty: 43
Wysłany: 2010-07-23, 10:17   

Witam,

Mam, co prawda, NR460BT i z najnowszą aktualizacją z 02.2010 AM słodzona znów działa. Z dwiema wcześniejszymi aktualizacjami słodzona nie działała. Może i tu jest tak samo.

ksz
_________________
nr460bt
 
 
Forest89 
Waypoint
Mobilny Haker :)



Wiek: 29
Dołączył: 20 Wrz 2009
Posty: 124
Skąd: Leszno
Wysłany: 2010-07-28, 07:22   

Dla NR560BF jest aktualizacja z kwietnia 2010r ja póki co mam starsze FW. Może ktoś kto ma NR560BF i najnowsze FW się wypowie w tej sprawie? :)
_________________
Blaupunkt 835 Philadelphia | Automapa EU 6.24/1808 (Wrzesień 2018)
 
 
 
Proes 
azymut


Wiek: 27
Dołączył: 23 Lip 2010
Posty: 2
Wysłany: 2010-08-05, 19:37   Navroad Nr560BF

Witam, właśnie zakupiłem Navroada NR560BF z automapą PL XL. Chciałbym się dowiedzieć jaka mapę Niemiec i jak wgrać do navroada bo chiałbym zaniedługo jechać przez Niemcy. Wiecej nie jest mi potrzebne wieć jest to tylko jednorazowy wyskok :)
 
 
 
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Pomógł: 730 razy
Wiek: 107
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9743
Wysłany: 2010-08-05, 19:49   

Proes, Pobierz Automape EU
Pocukruj instalator przed instalacją patcherem Pawełka
Zainstaluj (możesz tylko wybrany obszar) i zaznacz dodatek NavRoad

PS. Korzystaj z Szukajki
_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
 
 
Proes 
azymut


Wiek: 27
Dołączył: 23 Lip 2010
Posty: 2
Wysłany: 2010-08-05, 19:58   

A jak to będzie działać w urządzeniu już z AutoMapą PL?

Można dokładniejsze linki i opis, znalzłem kilka ale nie jestem ich pewien.

Moze jakis porady gdzie zainstalować czy cos?
 
 
 
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Pomógł: 730 razy
Wiek: 107
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9743
Wysłany: 2010-08-06, 07:34   

Proes napisał/a:
A jak to będzie działać w urządzeniu już z AutoMapą PL?
Skasuj ją lub skopiuj na komputer i przywrócisz później.

Linki: http://www.my-navia.pl/viewforum.php?f=7 . Najlepiej od użytkownika pawel_1980

Zainstaluj na karcie przez Czytnik. Trwa to króciej. Przy instalacji odznacz Rejestruj.
_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
 
 
Forest89 
Waypoint
Mobilny Haker :)



Wiek: 29
Dołączył: 20 Wrz 2009
Posty: 124
Skąd: Leszno
Wysłany: 2011-03-26, 14:33   NR560BF + AutoMapa

Witam. Czy w ten sposób da się uruchomić słodzoną AM na NR560BF bez konieczności odblokowywania?

http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=24097

Czy dalej będzie błąd o nie zarejestrowanej mapie ?
_________________
Blaupunkt 835 Philadelphia | Automapa EU 6.24/1808 (Wrzesień 2018)
Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2011-07-20, 21:11, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
 
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Pomógł: 730 razy
Wiek: 107
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9743
Wysłany: 2011-03-26, 14:36   

Forest89, działa. Jak nie zadziała to wystarczy zaznaczyć "NavRoad" w patcherze i będzie działać.
_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,2 sekundy. Zapytań do SQL: 12