Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2012-05-22, 07:22
Mapa UTM
Autor Wiadomość
psc660
azymut


Dołączył: 11 Lip 2009
Posty: 1
Wysłany: 2009-07-11, 06:23   współrzędne UTM pod WM 6

witam
szukam programu pod WM6 którym będę mógł odczytywać współrzędne UTM
dzięki
pozdrawiam PSC
 
 
njubi
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 27 Maj 2008
Posty: 6
Wysłany: 2010-11-21, 19:22   

Przylanczam sie do prosby - czy ktos zna programy nawigacyjne na WM podajace wspolrzedne w standardzie UTM? Nawet jesli nie ma samej nawigacji ( co by oczywiscie bardzo pomoglo ), to nawet koordynaty byly by bardzo przydatne ( chodzi o dosc szczegolowe mapy do wedrowek pieszych - bylo by to bardzo pomocne w "odnalezieniu" sie na papierze ).
_________________
Lark FB 35.0 ...
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9607
Wysłany: 2010-11-21, 20:33   

Może coś z tego: http://www.numerus.net.pl/downloads.html
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
sfafek
Waypoint


Dołączył: 23 Sie 2010
Posty: 61
Wysłany: 2011-03-18, 21:18   Mapa UTM

Witam:) Posiadam model GC 5066FMBT z wgrana AM. Czy mam mozliwosc wgrania mapy w ktorej istnieje skala czy podzial UTM? Bardzo prosze o pomoc
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9607
Wysłany: 2011-03-18, 23:05   

sfafek napisał/a:
Czy mam mozliwosc
Masz możliwość wgrania wszystkiego
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
dasior591 
Maestro GPS
GoClever 5065FMBT



Pomógł: 279 razy
Wiek: 27
Dołączył: 07 Cze 2008
Posty: 8301
Skąd: Poznań
Wysłany: 2011-03-18, 23:11   

Wszystkiego co działa pod Windowsem CE.

Podaj przykład takiego programu, z taką mapą a będzie prościej.
_________________
Jeśli chcesz się odwdzięczyć zapraszam TUTAJ
Jak nie odpisuje w temacie lub na PW to się przypomnij :-)
 
 
 
sfafek
Waypoint


Dołączył: 23 Sie 2010
Posty: 61
Wysłany: 2011-03-19, 09:18   

Dziasiaj wieczorem poszukam i sie odezwe. na ta chwile dzieki za zainteresowanie. pozdrawiam
 
 
tikotka
Maestro GPS


Pomógł: 148 razy
Dołączył: 05 Paź 2007
Posty: 2408
Skąd: Kraków
Wysłany: 2011-03-19, 09:34   

UTM to nie tyle rodzaj mapy, co siatki współrzędnych. Często występuje na rastrowych, "skanowanych" mapach do Oziego.
 
 
 
sfafek
Waypoint


Dołączył: 23 Sie 2010
Posty: 61
Wysłany: 2012-05-21, 22:17   

Witam. Czy ktos mi pomoze z ta siatka UTM? Aktualnie posiadam GC 5070. Prosze o jakies wskazowki
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 527 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18778
Wysłany: 2012-05-22, 07:21   

Szukaj programu, który obsługuje mapy z taką siatką (bo GoClever nie obsługuje ŻADNEJ mapy - tylko programy nawigacyjne) - na pewno ma to Garmin (z mapami TOPO ale raczej nie w wersji na WinCE http://www.garniak.pl/viewtopic.php?f=2&t=9587 )
Takie mapy czyta (chyba) KaMap i TrekBuddy i (na pewno) OziExplorer (tworzenie map UTM do Oziego http://gpsmaniak.com/new/...tm#turyst%20UTM )

P.S. Scaliłem dwa wątki o mapach UTM
_________________

 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,1 sekundy. Zapytań do SQL: 10