Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Problem z powrotem do ustawień fabrycznych
Autor Wiadomość
jurus
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 09 Sty 2010
Posty: 10
Wysłany: 2010-01-10, 00:37   Menu Lark 43*2

Witam
W menu lark ustawiłem ścieżke dostępu do windowsa i autouruchamianie.Teraz po każdym starcie systemu od razu odpala sie windows,a nie da sie wejść wogóle do menu lark.
Jak to ogarnąć ?
 
 
Tomasz_Chmiel 
guru



Pomógł: 75 razy
Dołączył: 11 Paź 2008
Posty: 1010
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2010-01-10, 00:48   

Zmień na chwilę nazwę folderu uruchamiającego windę czy to poprzez totalcommander czy przez ActiveSync lub na chwilę go nawet usuń. Wyłącz\Włącz nawigację. Pokaże Ci się okno, że nie znaleziono programu nawigacyjnego. Zamknij je krzyżykiem. Jesteś w swoim menu gł. Odchacz teraz autostart, Przywróć nazwę oryginalną folderowi któremu ją zmieniłeś lub wgraj go na nowo. I odpalasz teraz win spod klawisza nawigacja.
_________________
Pozdrawiam.
A Ciebie Gość w pierwszej kolejności!

Pulpity na różne nawigacje w tym Menu AnnA i sporo softu
http://chomikuj.pl/Tomasz_Chmiel
 
 
jurus
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 09 Sty 2010
Posty: 10
Wysłany: 2010-01-10, 00:59   

Dzięki kolego-zadziałało.
A już się obawiałem,że potrzebna będzie jakaś większa ingerencja ;)
 
 
Tomasz_Chmiel 
guru



Pomógł: 75 razy
Dołączył: 11 Paź 2008
Posty: 1010
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2010-01-10, 01:00   

No to cieszę się :-P
_________________
Pozdrawiam.
A Ciebie Gość w pierwszej kolejności!

Pulpity na różne nawigacje w tym Menu AnnA i sporo softu
http://chomikuj.pl/Tomasz_Chmiel
 
 
fellert
azymut


Dołączył: 18 Lis 2010
Posty: 1
Wysłany: 2010-11-18, 12:22   LARK 43.2 powrót do ustawien domyślnych

Witam jestem tutaj nowy więc proszę o wyrozumiałość.

Tak jak w temacie mam Larka FREEBIRD 43.2 i wgrana na niego paczkę by Cezar . Pobrałem ją z chomika jakiegoś z racji tego że miałem wymianę dysku nie mam plików ani jego adresu wrzucłiem to wszystko jak w instrukcji na nawigację i działa jednak chciałbym wrócić do ustawień fabrycznych ponieważ oddaję moją nawigację do serwisu.
nie wiem jak to zrobic znaczy sie jak usunąc te pliki i które oraz zmienić scieżkę dostępu na starą tzn. do nawigacji firmowej mapamap easy.
 
 
rysex
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 16 Sie 2010
Posty: 7
Wysłany: 2011-01-03, 18:09   Problem z powrotem do ustawień fabrycznych

witam
mam taki problem
posiadam larka 43,2 z automapą 6,6,2
windows odblokowany
wszedłem w ustawienia i odznaczyłem uruchamiaj automatycznie nawigację GPS
od tego momentu nie mogę powrócić do ustawień aby to wyłączyć a nawet nie mogę wyłączyć samego GPSa bo następuje restart
daję oryginalne menu larka jest ikonka z ustawieniami lecz po 2 sekundach znów wszystko powraca do nawigacji
Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2011-01-05, 20:37, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
renron 
Maestro GPS



Pomógł: 639 razy
Dołączył: 22 Lis 2008
Posty: 8835
Wysłany: 2011-01-03, 20:48   

rysex, jeżeli w Larku miałeś podaną ścieżkę do AutoMapy lub jakiegoś panelu na karcie SD to ją wyjmij ze slotu nawigacji i ją zresetuj, jak autostart nie będzie miał co uruchomić to może uda ci się go wyłączyć.
To samo możesz spróbować jak miałeś ustawione do uruchamiania z pamięci wewnętrznej, podłącz pod PC przekopiuj panel lub program nawigacyjny i po tym usuń z pamięci.
Kiedyś pierwszy sposób komuś pomógł, więcej szczegółów nie pamiętam, ale warto spróbować.
_________________
Peiying 4301 WinCe 5.0 - AM 6.16
 
 
rysex
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 16 Sie 2010
Posty: 7
Wysłany: 2011-01-04, 19:19   

sprawa jest taka że system jest odblokowany poprzez jakaś aplikację , jeżeli uruchamiam GPSa fabrycznie dochodzę do okna gdzie jest 6 ikon , ustawienia . film, e-book itp i tu właśnie wygląda jakby system się zwiesił nawet zegar nie działa nic się nie otwiera nic nie działa , natomiast jeżeli uruchamiam poprzez aplikacją za pomocą której win został odblokowany działa chyba wszystko jedyny problem powstaje przy próbie wyłączenia urządzenia
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
T700+NE


Pomógł: 528 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18893
Skąd: 3City
Wysłany: 2011-01-05, 08:58   

Musisz zacząć od cofnięcia odblokowania
_________________

 
 
rysex
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 16 Sie 2010
Posty: 7
Wysłany: 2011-01-05, 18:28   

czyli pasowało by mieć kopię klucza a to gorzej bo chyba nie mam
czy jest inny sposób
aby wyłączyć nawigację znalazłem opcję że trzeba wyczuć moment w trakcie restartu niecała sek i jednocześnie nacisnąć on i reset
 
 
pionaj 
GPS instruktor



Pomógł: 12 razy
Wiek: 65
Dołączył: 04 Gru 2009
Posty: 611
Skąd: krak
Wysłany: 2011-01-05, 18:52   

rysex napisał/a:
czyli pasowało by mieć kopię klucza


mam gdzieś w bazie dziewiczą kopie rejestru mojego larka może cię urządza?
pobawisz sie CeRegEitorem a nóż się uda ;-)
_________________
codziennie budzę się coraz piękniejszym ale dzisiaj to już przesadziłem :)
 
 
rysex
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 16 Sie 2010
Posty: 7
Wysłany: 2011-01-05, 19:20   

w którymś wątku właśnie pisało że masz taką kopię jak możesz to proszę podeślij na emaila będę dalej powoli z tym walczył chyba do końca nie zepsuję
skylap@tlen.pl
 
 
pionaj 
GPS instruktor



Pomógł: 12 razy
Wiek: 65
Dołączył: 04 Gru 2009
Posty: 611
Skąd: krak
Wysłany: 2011-01-05, 19:34   

wrzuciłem na rapida niech leży może się komuś przyda..
http://rapidshare.com/fil...ia_rejestru.zip
_________________
codziennie budzę się coraz piękniejszym ale dzisiaj to już przesadziłem :)
 
 
rysex
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 16 Sie 2010
Posty: 7
Wysłany: 2011-01-06, 07:40   

Aby coś naprawić najpierw muszę coś zepsuć i tak też się stało :roll:
próbowałem przywrócić rejestr i było ok następnie odłączyłem nawi i podłączyłem po czym dalsze czynności miały być poprzez ActiveSync lecz tu się wszystko urwało , włączam nawi i jest tylko ekran powitalny "lark started" komputer nawi nie widzi żadne restarty z boku jak również na przycisku nie pomagają , jest tu podobny temat przeczytałem go lecz rozwiązania nie znalazłem :-(
czy pozostaje tylko serwis ????????????
czy reistalka windowsa i wszystko od nowa ????
pzdr Kuba ;-)
 
 
pionaj 
GPS instruktor



Pomógł: 12 razy
Wiek: 65
Dołączył: 04 Gru 2009
Posty: 611
Skąd: krak
Wysłany: 2011-01-06, 09:59   

zanim rozprawisz sie ze swoim systemem sprawdź na innym kompie :lol:
_________________
codziennie budzę się coraz piękniejszym ale dzisiaj to już przesadziłem :)
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,1 sekundy. Zapytań do SQL: 13