Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2017-01-15, 11:05
Peiyng PY9930
Autor Wiadomość
strzyzol
Waypoint


Dołączył: 13 Sty 2009
Posty: 20
Wysłany: 2010-09-15, 08:03   PEIYING PY-9930 Radio VW Nawigacja na WIN NET 5.0CE a TomTom

Witam zakupiłem radio PEIYING PY-9930 dedykowane do VW z nawigacja na WIN NET 5.0CE i mam problem z TomTomem mianowicie po wytyczeniu trasy zaczyna prowadzić przez 1minutę i się zawiesza, mogę wejść w menu i kliknąć znowu na prowadzenie i po minucie znowu zwiecha. Czytałem na forum o takich objawach w LARKU i o skrypcie do nich ale niestety na moim radiu nie działają. Może ktoś wie jak to obejść lub dostać sie do windowsa i przestawić opcję zasilania, ba takie podpowiedzi też były?
 
 
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Pomógł: 730 razy
Wiek: 108
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9736
Wysłany: 2010-09-15, 13:14   

strzyzol, podstaw explorer.exe za TT i będziesz miał odblokowaną nawigacje.
_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
 
 
strzyzol
Waypoint


Dołączył: 13 Sty 2009
Posty: 20
Wysłany: 2010-09-15, 13:21   

Dzakus Co to za explorer.exe i gdzie go znajdę?
 
 
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Pomógł: 730 razy
Wiek: 108
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9736
Wysłany: 2010-09-15, 13:24   

strzyzol, w Apteczce w dziale Download. Explorer.exe to ogólnie pasek menu i menadżer plików
_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
 
 
strzyzol
Waypoint


Dołączył: 13 Sty 2009
Posty: 20
Wysłany: 2010-09-15, 13:47   

Wielkie dzięki po odpaleniu przez explorera TOMTOM śmiga bez zwiechy

[ Dodano: 2010-09-15, 16:51 ]
No niestety po ok 2min znowu zwiecha :-( Dodam tylko że AutoMapa śmiga OK.
 
 
Bismar 
Maestro GPS



Pomógł: 157 razy
Dołączył: 05 Lut 2009
Posty: 3469
Skąd: Lubelskie
Wysłany: 2010-09-16, 07:26   

wejdź explorerem do katalogu windows poszukaj control.exe. Po uruchomieniu dwuklikiem uruchom system i wejdź w zakładkę memory i tu poprzestawiaj batery power i ac power na never . Tak przynajmniej jest w kazdym windowsie w nawi to u Ciebie pewnie jest podobnie.
_________________
SGS I9505, XRN 3PRO ; Mio c250 Automapa6.8, tt7.910 , sygic 8.24, Navigon 7.4.3,
 
 
strzyzol
Waypoint


Dołączył: 13 Sty 2009
Posty: 20
Wysłany: 2010-09-24, 14:53   

Bismar napisał/a:
wejdź explorerem do katalogu windows poszukaj control.exe. Po uruchomieniu dwuklikiem uruchom system i wejdź w zakładkę memory i tu poprzestawiaj batery power i ac power na never . Tak przynajmniej jest w kazdym windowsie w nawi to u Ciebie pewnie jest podobnie.


Niestety nic to nie dało nadal po ok 2min zamrożenie ekranu, po ponownym kliknięciu w menu rusza na kolejne 2min :-( ręce opadają :?:
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 527 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18788
Wysłany: 2010-09-24, 17:35   

Poszukaj wątku o odmrażaniu
_________________

 
 
renron 
Maestro GPS



Pomógł: 639 razy
Dołączył: 22 Lis 2008
Posty: 8838
Wysłany: 2010-09-24, 19:38   

strzyzol, pobierz z tego linku archiwum, po wypakowaniu skopiuj wszystkie 3 pliki do folderu z programem TomTom i uruchamiaj go z pliku TT-Run.exe, objawy powinny ustąpić.
http://www.przeklej.pl/plik/tt-rar-0021457j41dc
_________________
Peiying 4301 WinCe 5.0 - AM 6.16
 
 
strzyzol
Waypoint


Dołączył: 13 Sty 2009
Posty: 20
Wysłany: 2010-09-25, 08:14   

renron napisał/a:
strzyzol, pobierz z tego linku archiwum, po wypakowaniu skopiuj wszystkie 3 pliki do folderu z programem TomTom i uruchamiaj go z pliku TT-Run.exe, objawy powinny ustąpić.
http://www.przeklej.pl/plik/tt-rar-0021457j41dc


Niestety po skopiowaniu tych plików i poprawieniu TT-Run.mscr, po uruchomieniu wyskakuje tylko opcja ustawienia zasilania, ale Tomtom się nie uruchamia :-(
 
 
renron 
Maestro GPS



Pomógł: 639 razy
Dołączył: 22 Lis 2008
Posty: 8838
Wysłany: 2010-09-25, 09:04   

A poprawiłeś ścieżkę dostępu do TomToma zainstalowanego u Ciebie na prawidłową ?, wiem że piszesz że poprawiłeś coś w TT-Run.mscr, ale nie piszesz co, ścieżka do TT jest na samym końcu wpisów i w oryginale jest:

Run("\SDMMC\TT_7.910\TomTom Navigator.exe")
_________________
Peiying 4301 WinCe 5.0 - AM 6.16
 
 
strzyzol
Waypoint


Dołączył: 13 Sty 2009
Posty: 20
Wysłany: 2010-09-25, 09:07   

renron napisał/a:
A poprawiłeś ścieżkę dostępu do TomToma zainstalowanego u Ciebie na prawidłową ?, wiem że piszesz że poprawiłeś coś w TT-Run.mscr, ale nie piszesz co, ścieżka do TT jest na samym końcu wpisów i w oryginale jest:

Run("\SDMMC\TT_7.910\TomTom Navigator.exe")


Tak właśnie poprawiałem ścieżke na taką jak ja mam
 
 
renron 
Maestro GPS



Pomógł: 639 razy
Dołączył: 22 Lis 2008
Posty: 8838
Wysłany: 2010-09-25, 09:34   

No to powinien TT odpalić z pliku TT-Run.exe, ten skrypt rozwiązuje zazwyczaj ten problem, poczytaj pod tym linkiem:
http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?p=34587#34587
Możesz też poczytać tu:
http://www.my-navia.pl/vi...r=asc&start=450
_________________
Peiying 4301 WinCe 5.0 - AM 6.16
 
 
bbbb
Waypoint


Dołączył: 07 Mar 2011
Posty: 124
Wysłany: 2011-03-15, 10:51   Peiyng PY9930

Stacja multimedialna(7") w moim aucie jest oparta na WinCE5.0. Co będzie na tym chodziło? Automapa zacina komunikaty nawigacyjne i nikt nie wie co z tym fantem zrobić-nawet Aqurqt. Pomyślałem o IGO ale chcąc kupić program(i nie wiem co jeszcze) okazało się, że nie ma na mój sprzęt, a po spędzeniu ładnych kilku dni na czytaniu postów załamałem ręce, bo doszedłem do wniosku, że im więcej przeczytałem tym mniej rozumiem. Jak zainstalować IGO na moim sprzęcie żeby to działało? Dla mnie jest całkowicie niezrozumiałe to o czym tu przeczytałem nt. IGO i pojęcia typu sys.text czy inne zipy kompletnie nic mi nie mówią. A instrukcji jak instalować IGO "krok po kroku" nie znalazłem. Stąd moja desperacja i ten post.
_________________
Nie dyskutuj z idiotą, bo najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a później pokona doświadczeniem
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 527 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18788
Wysłany: 2011-03-15, 11:15   

iGO nie instalujesz, tylko kopiujesz gotowca na karte., dodajesz pliki mapy i w drogę.
Sprawdzone wersje są w poście http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=18528

Problem może stwarzać uruchomienie - jeśli nie masz wyboru tego, co ma startować spod NAWIGACJA
_________________

Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2013-01-18, 21:19, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,1 sekundy. Zapytań do SQL: 10