Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2011-03-15, 09:24
jak odblokować Smarta gps SG320
Autor Wiadomość
koper94
Waypoint


Dołączył: 28 Wrz 2009
Posty: 16
Wysłany: 2009-09-29, 18:55   

Jak ręcznie?
 
 
dasior591 
Maestro GPS
GoClever 5065FMBT



Pomógł: 279 razy
Wiek: 29
Dołączył: 07 Cze 2008
Posty: 8301
Skąd: Poznań
Wysłany: 2009-09-29, 18:56   

Przez np. CECMD na kartę a potem na kompa.
_________________
Jeśli chcesz się odwdzięczyć zapraszam TUTAJ
Jak nie odpisuje w temacie lub na PW to się przypomnij :-)
 
 
 
koper94
Waypoint


Dołączył: 28 Wrz 2009
Posty: 16
Wysłany: 2009-09-29, 18:56   

Czy jakbym wczytał stary rejestr to by coś dało?
 
 
dasior591 
Maestro GPS
GoClever 5065FMBT



Pomógł: 279 razy
Wiek: 29
Dołączył: 07 Cze 2008
Posty: 8301
Skąd: Poznań
Wysłany: 2009-09-29, 18:57   

A coś w nim zmieniałeś??
_________________
Jeśli chcesz się odwdzięczyć zapraszam TUTAJ
Jak nie odpisuje w temacie lub na PW to się przypomnij :-)
 
 
 
koper94
Waypoint


Dołączył: 28 Wrz 2009
Posty: 16
Wysłany: 2009-09-29, 18:57   

A od czego może zależeć taki błąd (win vista)?

[ Dodano: 2009-09-29, 19:58 ]
dasior591 napisał/a:
A coś w nim zmieniałeś??

Nie
 
 
dasior591 
Maestro GPS
GoClever 5065FMBT



Pomógł: 279 razy
Wiek: 29
Dołączył: 07 Cze 2008
Posty: 8301
Skąd: Poznań
Wysłany: 2009-09-29, 18:59   

Piszesz trochę niezrozumiale. Ten błąd jest jak kopiujesz z navi do kompa czy z kpmpa na nawigacje??
_________________
Jeśli chcesz się odwdzięczyć zapraszam TUTAJ
Jak nie odpisuje w temacie lub na PW to się przypomnij :-)
 
 
 
koper94
Waypoint


Dołączył: 28 Wrz 2009
Posty: 16
Wysłany: 2009-09-29, 19:03   

nawet nie moge usunac pliku z navi bo pojawia sie ten blad
 
 
dasior591 
Maestro GPS
GoClever 5065FMBT



Pomógł: 279 razy
Wiek: 29
Dołączył: 07 Cze 2008
Posty: 8301
Skąd: Poznań
Wysłany: 2009-09-29, 19:04   

Nie usuwaj bo ci niewstanie !!
Odpowiedz mi na poprzednie pytanie.
_________________
Jeśli chcesz się odwdzięczyć zapraszam TUTAJ
Jak nie odpisuje w temacie lub na PW to się przypomnij :-)
 
 
 
koper94
Waypoint


Dołączył: 28 Wrz 2009
Posty: 16
Wysłany: 2009-09-29, 19:05   

dasior591 napisał/a:
Piszesz trochę niezrozumiale. Ten błąd jest jak kopiujesz z navi do kompa czy z kpmpa na nawigacje??

z kompa na navi
 
 
dasior591 
Maestro GPS
GoClever 5065FMBT



Pomógł: 279 razy
Wiek: 29
Dołączył: 07 Cze 2008
Posty: 8301
Skąd: Poznań
Wysłany: 2009-09-29, 19:09   

To robisz tak:
Kopiujesz menu.ini n kompa.
Zmieniasz wpis w menu.ini na oryginalny (dokładnie bo jak będzie źle to ci nic nie uruchomi)
Zmieniasz nazwę menu.ini (tego na nawigacji) na menu1.ini
Kopiujesz nowy menu.ini z kompa na nawigacje.
Restart
Jest to popularne zjawisko, miałem tak na navii 2008.
Wiesz co klikać :-)
_________________
Jeśli chcesz się odwdzięczyć zapraszam TUTAJ
Jak nie odpisuje w temacie lub na PW to się przypomnij :-)
 
 
 
david555
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 20 Maj 2010
Posty: 13
Wysłany: 2011-03-14, 20:15   jak odblokować Smarta gps SG320

cześć wszystkim

mam prośbe poszukuje soft do nawigacji smart gps SG320 szukałem w goglach ale nic nie znalazłem bardzo prosze o pomoc

pozdrawiam
Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2013-06-29, 08:48, w całości zmieniany 2 razy  
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
T700+NE


Pomógł: 529 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18891
Skąd: 3City
Wysłany: 2011-03-14, 20:46   

Soft czyli?
Pliki i foldery z urządzenia? Firmware? program nawigacyjny?

FW - jest na forum. Backup tez pewnie znajdziesz.
_________________

 
 
david555
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 20 Maj 2010
Posty: 13
Wysłany: 2011-03-14, 21:39   

dokładnie chodzi mi o nowy panel z ikoną AM tak żeby mozna było uruchamiać opragramowanie AutoMape z pulpitu a nie jak do tej pory uruchamiać z folderu
Ostatnio zmieniony przez david555 2011-03-15, 09:16, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9634
Wysłany: 2011-03-15, 08:55   

W takim razie odblokuj go w dowolny sposób - albo zmiany w pliku menu.ini (wówczas spod NAWIGACJA ruszy wybrany program), albo wpis w autorun.inf (wówczas Smart wystartuje z wybranym przez Ciebie panelem lub Windowsem). Panele sa w dziale "PULPIT ClubManiaca"
O odblokowaniu poczytaj
http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=14116
http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=1309

P.S. Zmien tytuł wątku - chcesz odblokować Smarta, a nie reanimować zwłoki
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
T700+NE


Pomógł: 529 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18891
Skąd: 3City
Wysłany: 2011-03-15, 09:22   

W autorun.inf masz
\flash_storage\smartgps\menu.exe
wrzuć do flash_storage dowolny panel (na rozdzielczość twojej nawigacji) a w autorun wpisz ściezke dostępu do pliku exe

Na przykład (kocham kryptoreklamę): panel http://chomikuj.pl/jajacekpl/Menu+AdJa i wpisz w autorun:
\flash_storage\AdJa\AdJa.exe
_________________

 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,08 sekundy. Zapytań do SQL: 11