Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum
Regulamin oraz opis zmian w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Sygic 13.2.0 Win CE
Autor Wiadomość
kolabio
GPS instruktor


Pomógł: 3 razy
Dołączył: 08 Lip 2008
Posty: 619
Wysłany: 2015-07-04, 23:47   Sygic 13.2.0 Win CE

Uruchomiłem z pewnymi kłopotami Sygic 13.2.0 na Lark 50.1 (64 RAM, CE6).
Pomimo wielokrotnych prób i dokonywania zmian we wpisach nie udało mi się uruchomić tej nawigacji na MIo 580 (oczywiście odbblokowanej i z nakładką). Tak, jak by na Win CE 6 wszystko było ok, natomiast na win CE 5 już nie. Z podobnymi problemami już się spotykałem przy innych programach, ale zawsze pewny był system CE5 , zaś CE6 zwykle wymagał 128 MB RAM.
Tutaj jest coś inaczej. Na Mio pojawia się ekran początkowy i program się zawiesza z informacją: "brak urządzenia GPS", sprawdż ustawienia sprzętowe. Ale nie można tego zrobić, bo program "wisi".
Sygic na CE jest dziś wart zachodu, ponieważ "chodzą" na nim mapy z Sygica na androida. A są już mapy TT 03.2015 i sprawdzają się bardzo dobrze w praktyce.
Czy ma ktoś jakieś doświadczenia w tym zakresie?

Jestem trochę dalej. W katalogu WinCE są dwa pliki settings. Wyjściowo powinien być jeden settings.ini, który po uruchomieniu lub próbie uruchomienia tworzy drugi plik settings2.ini.
Problem polega na tym, że w settings2.ini zawsze pojawia się informacja o uruchomieniu portu COM1 dla GPS. Tak się dzieje przy wpisie "m_strDefCom=auto". I dlatego Lark pracuje prawidłowo gdyż ma akurat port GPS na COM1.
Zatem problem jest w zmuszeniu Sygica by przyjął ustawienie GPS na port COM2. Jednakże prosta zamiana "auto" na "COM2" nie pomaga. Musi być chyba inna komenda w settings.ini, ale niestety nie wiem jaka. Może teraz ktoś pomoże?

No i po tygodniu udało mi się uruchomić port 2. Niestety myślę, że bez wiedzy programisty nie uda się uruchomic tej wersji na WinCE 5. Ostatnią na CE 5 był chyba Sygic Fleet 8.30.
 
 
Edgar
Navi Expert


Pomógł: 8 razy
Dołączył: 05 Lut 2010
Posty: 378
Wysłany: 2015-07-12, 15:57   

kolabio napisał/a:
Jednakże prosta zamiana "auto" na "COM2" nie pomaga. Musi być chyba inna komenda w settings.ini, ale niestety nie wiem jaka.

Usunąć wszystkie pliki z nazwą settings2.xx w winCE
Dodać swoje wartości GPS w settings.ini
Przykład składnia:
Kod:
m_strDefCom=COM2:,57600

Odpalić program
 
 
kolabio
GPS instruktor


Pomógł: 3 razy
Dołączył: 08 Lip 2008
Posty: 619
Wysłany: 2015-07-12, 17:12   

Dzięki za radę. Do tego już wczesniej doszedłem. Ale Sygic pokazuje obraz mapy europy, nie może dalej znależć portu (chociaż ten w settings2.ini juz się pojawia) i się zawiesza. Pytanie czy komukolwiek udało się uruchomić Sygica 13.2 na winCE 5 ?
 
 
no_taki
Maestro GPS



Pomógł: 53 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 5311
Wysłany: 2015-07-12, 19:31   

Próbowalem uruchomic ta wersje na Mio 500 i niestety też zwis.
Prawidłowo odnajduje port.. czeka na atelity, pokazuje, ze widzi cztery ( ustawienia auto ) i ... i tyle.

Wygląda więc, ze nawet to nie kwestia wersji windowsa ile po prostu program ma duże wymgania sprzętowe i 64 MB RAM to zdecydowanie dla niego za mało.

Na MX3 wszystko chodzi jak zloto.
_________________
Człowiek mądrzeje z wiekiem. Zazwyczaj jest to wieko od trumny.
 
 
kolabio
GPS instruktor


Pomógł: 3 razy
Dołączył: 08 Lip 2008
Posty: 619
Wysłany: 2015-07-13, 18:51   

Pytanie tylko, dlaczego prawidłowo pracuje na Lark 50.1 WinCe 6, który ma też tylko 64 MB RAM ?
 
 
kolabio
GPS instruktor


Pomógł: 3 razy
Dołączył: 08 Lip 2008
Posty: 619
Wysłany: 2015-07-14, 14:19   

To zatem powtarzam pytanie. Czy ktokolwiek z powodzeniem uruchomił Sygica 13.2 na jakimkolwiek CE5 ?
Wszystkie informacje z sieci wskazują, że Sygic 13.2.0 jest przeznaczony wyłącznie na win Ce 6.
 
 
Edgar
Navi Expert


Pomógł: 8 razy
Dołączył: 05 Lut 2010
Posty: 378
Wysłany: 2015-07-17, 17:40   

Wyszły nowe mapeczki NT_15.6 truck.
Biegają z tym progsem przednie, o Olszynie nawet nie wspomnę :mrgreen: :mrgreen:
 
 
kolabio
GPS instruktor


Pomógł: 3 razy
Dołączył: 08 Lip 2008
Posty: 619
Wysłany: 2015-07-17, 20:35   

Mój Lark 50.1 też dobrze pracuje z tymi mapami i gównym programem Sygic.13.2.0 na WinCe 6. Jednakże ani na poprzednich, ani tych nowych, nie wylicza opcjonalnej trasy po zjechaniu z pierwotnie obliczonej. Jak to skorygować ? Jakiś wpis do system.ini, czy ustawienia ?
 
 
Edgar
Navi Expert


Pomógł: 8 razy
Dołączył: 05 Lut 2010
Posty: 378
Wysłany: 2015-07-17, 21:22   

Preferencje planowania
Trasa powrotna wł. wył
Oblicz alternatywne trasy wł wył
Masz takie ustawienia?
 
 
kolabio
GPS instruktor


Pomógł: 3 razy
Dołączył: 08 Lip 2008
Posty: 619
Wysłany: 2015-07-17, 23:59   

W preferencjach planowania nie mam takich opcji. Przypuszczam, że brak mi jakiegoś wpisu lub mam błąd w system.ini. Czy mógłbyś mi gdzieś zapodać settings.ini z Twojej navi ?
 
 
mark0
Waypoint


Dołączył: 05 Lip 2014
Posty: 20
Wysłany: 2015-07-18, 10:11   

Mam ten sam problem na modecom mxd3, nie ma opcji trasy alternatywnej. Po zjeździe z trasy pokazuje się znacznik z której strony jest ta wyznaczona trasa
 
 
Edgar
Navi Expert


Pomógł: 8 razy
Dołączył: 05 Lut 2010
Posty: 378
Wysłany: 2015-07-18, 11:23   

Jeśli jest to ver. z linkowani, to jest to szrot który biega po całej UE.
Recepta:
Pobrać stabilną ver. na andruta 13.5.1 z 2015.02 następnie podmienić
cały kompletny Res w programie 13.2 ce.
Jednocześnie usuwając wszystkie pliki z rozszerzeniem q ciśtam.q z poszczególnych katalogów.
Oraz pliki settings2.cośtam z winCE.
ps. -na urlopie smakuje mi dębowe ewentualnie EB tak na marginesie :mrgreen:
 
 
mark0
Waypoint


Dołączył: 05 Lip 2014
Posty: 20
Wysłany: 2015-07-18, 15:45   

Dębowego nie będzie bo ta podmiana i usunięcie q coś tam cos tam, oraz usunięcie settings2 nic nie pomaga, sprawdzone dzisiaj
 
 
kolabio
GPS instruktor


Pomógł: 3 razy
Dołączył: 08 Lip 2008
Posty: 619
Wysłany: 2015-07-18, 20:16   

Rozwiązałem problem. W system.ini musi być taki wpis:

[PlanningSettings]
m_ETollcostVehicleSettings=PlanningSettings::Truck
m_bComputeAlternatives=1

To jedynka uruchamia opcję tras alternatywnych.
 
 
mark0
Waypoint


Dołączył: 05 Lip 2014
Posty: 20
Wysłany: 2015-07-18, 21:06   

nie sądzę aby to była jedyna przeszkoda, gdyź dokładnie taki wpis mam w settings.ini ale tras po zjeździe z drogi nie przelicza...
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,1 sekundy. Zapytań do SQL: 10