My Navia Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload

 Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum
Regulamin oraz opis zmian w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Problem z kalibracją
Autor Wiadomość
imar42 
guru
GC 5066FMBT



Pomógł: 61 razy
Wiek: 54
Dołączył: 05 Maj 2009
Posty: 1051
Skąd: Olsztyn
Wysłany: 2011-10-26, 18:06   

Kod:
CalibrationData=530,512 137,866 136,163 917,161 916,868
To są dane z mojego urządzenia. Pamiętaj jednak, że moje dane spowodują u Ciebie inne skalibrowanie!
_________________
Uniwersalne ImarMenuRC do urządzeń z ekranem 480x272 i 320x240

 
 
 
zbyszekr114 
Navi Expert
ZBYSZEKR114


Pomógł: 1 raz
Wiek: 46
Dołączył: 08 Kwi 2010
Posty: 208
Skąd: Ligotka Kameralna
Wysłany: 2012-01-09, 19:20   Kalibracja ekranu goclever 5055+

Witam. Mam problem z kalibracją ekranu ,mianowicie jak zrobię kalibrację klikając w środek +(krzyżyka) to nie mogę wejść w menu programu AM ,gdy zrobię kalibrację rysikiem nieco nad + to wtedy jest ok ,ale wbijając cokolwiek muszę wbijać tak samo nieco nad dany cel.Czy jest sposób to skorygować .Dziękuję
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
MX3+Primo+MM legal


Pomógł: 515 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18184
Wysłany: 2012-01-10, 08:33   

A co Ci przeszkadza w wejście w menu AutoMapy?
_________________

 
 
zbyszekr114 
Navi Expert
ZBYSZEKR114


Pomógł: 1 raz
Wiek: 46
Dołączył: 08 Kwi 2010
Posty: 208
Skąd: Ligotka Kameralna
Wysłany: 2012-01-10, 20:39   

Chodzi mi ogólnie o dokładną kalibrację urządzenia,zmieniając ścieżkę także mam problem z wyjściem ,musiałem zrobić kalibrację klikając ok.0,5cm nad krzyżykiem i wtedy klikam w środek menu jest ok ale inne ikonki muszę klikać wyżej.Podejrzewam problem z firmware
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9469
Wysłany: 2012-01-11, 07:17   

W innych aplikacjach też masz problem z trafieniem przy poprawnej kalibracji? Czy tylko w AM?
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
imar42 
guru
GC 5066FMBT



Pomógł: 61 razy
Wiek: 54
Dołączył: 05 Maj 2009
Posty: 1051
Skąd: Olsztyn
Wysłany: 2012-01-11, 09:29   

Ponieważ już wielokrotnie zdarzało się, że użytkownicy nie byli do końca uświadomieni o przeprowadzeniu całościowego procesu kalibracji - spytam: Czy po zakończeniu procesu zatwierdzasz go klikając w środek ekranu? Czasami pojawia się napis w rodzaju "Press OK..." lub podobny, albo jest tylko ekran z widocznym czasem odliczania, albo zupełnie pusty ekran i wówczas należy kliknąć niezwłocznie w jego środek. Bez tego proces przeprowadzonej kalibracji nie jest zatwierdzony i wracają poprzednie ustawienia!

[ Dodano: 2012-01-11, 12:28 ]
Przeczytaj cały temat, do którego przeniosłem Twój. Prawdopodobnie znajdziesz tu właściwe rozwiązanie problemu.
_________________
Uniwersalne ImarMenuRC do urządzeń z ekranem 480x272 i 320x240

 
 
 
zbyszekr114 
Navi Expert
ZBYSZEKR114


Pomógł: 1 raz
Wiek: 46
Dołączył: 08 Kwi 2010
Posty: 208
Skąd: Ligotka Kameralna
Wysłany: 2012-01-11, 21:30   

Tak klikam,zatwierdzam,nawet bez karty w urządzeniu czyli żaden program nawigacyjny .Włączam wchodzę w ustawienia ,kalibracja dokładna i nie mogę wyjść przyciskiem z lewej strony pulpitu klikam i nic ,zrobie kalibrację nad krzyżykiem ok
 
 
Kotroniusz
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 17 Sty 2013
Posty: 6
Wysłany: 2013-01-18, 12:47   

Właśnie zakupiłem biedronkowy GoClever 5070pl i po odklikaniu punktów nie pojawia się ekran oczekiwania, a od razu wraca do okna z przyciskiem "Rekalibracja".
_________________
Kobiecej logiki nie należy próbować zrozumieć, przed nią należy się chronić.
 
 
Google 
Maestro GPS



Pomógł: 35 razy
Dołączył: 27 Paź 2010
Posty: 2271
Skąd: Google
Wysłany: 2013-01-18, 12:50   

Kotroniusz, W moim podpisie masz jak zrobić kalibrację na nawigacji jak i z pomocą programu MyMobiler.
_________________
Poradniki
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
MX3+Primo+MM legal


Pomógł: 515 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18184
Wysłany: 2013-01-18, 13:03   

Kotroniusz napisał/a:
nie pojawia się ekran oczekiwania, a od razu wraca do okna z przyciskiem "Rekalibracja".
Po piątym krzyżyku trzeba od razu kliknąć w ekran - w wielu urządzeniach żaden komunikat sie nie pokazuje

Przy okazji - piękny przykład jak NIE kalibrować: http://chomikuj.pl/jajace...,1284716653.avi (to nie aluzja, tylko cos na poprawę humoru)
_________________

 
 
Kotroniusz
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 17 Sty 2013
Posty: 6
Wysłany: 2013-01-18, 14:05   

To jakby ktoś mi nie wierzył:
filmik
_________________
Kobiecej logiki nie należy próbować zrozumieć, przed nią należy się chronić.
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9469
Wysłany: 2013-01-18, 15:10   

Zmień czułośc dwukliku.,
jeżeli nie pomoże, to albo uszkodzony fragment panelu dotykowego, albo jakis paproch pod obudową zwiera
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
dasior591 
Maestro GPS
GoClever 5065FMBT



Pomógł: 279 razy
Wiek: 25
Dołączył: 07 Cze 2008
Posty: 8317
Skąd: Poznań
Wysłany: 2013-01-18, 16:35   

W tym modelu jest to normalne. Jest to poprawny proces kalibracji, nie pyta poprostu o potwierdzenie.
Sprawdzona informacja bo kalibrowałem na odwrót i pamiętał. :)
_________________
Jeśli chcesz się odwdzięczyć zapraszam TUTAJ
Jak nie odpisuje w temacie lub na PW to się przypomnij :-)
 
 
 
Google 
Maestro GPS



Pomógł: 35 razy
Dołączył: 27 Paź 2010
Posty: 2271
Skąd: Google
Wysłany: 2013-01-18, 22:54   

Kotroniusz napisał/a:
To jakby ktoś mi nie wierzył:
No i czemu klikasz po kalibracji krzyżyk a nie OK?
_________________
Poradniki
 
 
Kotroniusz
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 17 Sty 2013
Posty: 6
Wysłany: 2013-01-19, 19:29   

Bo ten ok to taki mały był i nie zauważyłem...
_________________
Kobiecej logiki nie należy próbować zrozumieć, przed nią należy się chronić.
Ostatnio zmieniony przez ___Olivia_ 2013-01-19, 19:43, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  
 
 

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,15 sekundy. Zapytań do SQL: 11