My Navia Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload
 Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum
Regulamin oraz opis zmian w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Problem z kalibracją
Autor Wiadomość
pilar220 
Waypoint



Dołączył: 03 Wrz 2009
Posty: 44
Skąd: z północy
  Wysłany: 2010-10-22, 22:54   

[quote="dasior591"]Jak kończysz kalibracje, co robisz jak jest odliczanie??

kalibrację po odliczeniu zatwierdzam ok
panel nie odpowiada na samych krawędziach :-(
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
MX3+Primo+MM legal


Pomógł: 514 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 17914
Wysłany: 2010-10-23, 05:28   

Masz folie na ekranie?

P.S. Sprecyzowałem tytuł. Samo gc4335 niewiele mówiło o problemie
_________________

 
 
dasior591 
Maestro GPS
GoClever 5065FMBT



Pomógł: 279 razy
Wiek: 25
Dołączył: 07 Cze 2008
Posty: 8317
Skąd: Poznań
Wysłany: 2010-10-23, 08:42   

To źle robisz. Przed upływem tych 30sec trzeba kliknąć gdzieś na ekran.
_________________
Jeśli chcesz się odwdzięczyć zapraszam TUTAJ
Jak nie odpisuje w temacie lub na PW to się przypomnij :-)
 
 
 
pilar220 
Waypoint



Dołączył: 03 Wrz 2009
Posty: 44
Skąd: z północy
Wysłany: 2010-10-23, 16:18   

dasior591 napisał/a:
To źle robisz. Przed upływem tych 30sec trzeba kliknąć gdzieś na ekran.


wielkie dzięki dasior591 wszystko ok tak jak powiedziałeś jesteś wielki :-) :-)
 
 
dasior591 
Maestro GPS
GoClever 5065FMBT



Pomógł: 279 razy
Wiek: 25
Dołączył: 07 Cze 2008
Posty: 8317
Skąd: Poznań
Wysłany: 2010-10-23, 17:14   

Spoko, przycisk pomogły wystarczy :-) .
_________________
Jeśli chcesz się odwdzięczyć zapraszam TUTAJ
Jak nie odpisuje w temacie lub na PW to się przypomnij :-)
 
 
 
enbloc 
Waypoint


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 02 Sty 2010
Posty: 61
Skąd: Lubin
Wysłany: 2011-01-25, 19:32   GC 5055+ problem po FW

Witam.
Mam problem z moim GC 5055+, mianowicie po wczytaniu (niby prawidłowo) nowego FW pokazuje się ekran kalibracji i na tym koniec, można kalibrować (nawet 100x) ale nie przechodzi dalej, po ponownym włączeniu dalej pokazuje się dalej kalibracja, może miał ktoś podobny problem? nawigacja po pewnym czasie sama się wyłącza.
 
 
LukaszekP
Waypoint



Pomógł: 3 razy
Dołączył: 05 Sty 2010
Posty: 169
Wysłany: 2011-01-30, 10:21   

Po wykonaniu kalibracji musisz stuknąć jescze raz aby ją zatwierdzić, nawigacja musi być na ładowarce. Pozatym jest poradnik dasiora do 5055
_________________
Mapki pass nawigacja
Odblokowanie WindowsCE

Tabelka Modeli GoClever
 
 
Kysiu05 
Waypoint


Wiek: 25
Dołączył: 20 Sty 2011
Posty: 27
Wysłany: 2011-03-08, 21:22   Problem z kalibracją

Witam!
Jestem Nowym użytkownikiem GoClever 4384FMBT I jak to zwykle bywa muszę coś grzebnąć bo oryginalnie się nie podoba...
Chciałem Zamienic Menu co skończyło się niepowodzeniem ale mniejsza o to :)

Sprawa się kąplikuje teraz gdyż zainstalowałem nowe "oryginalne" Menu z tej strony 4384fmbt10update wszystko poszło pomyślnie gdy nagle..

Klawisze dolne to górne a górne to dolne, np Nawigacja to górne a pod nim Blutu wiec klikając blutu włącza się nawigacja, i nie potrafię tego naprawić
Proszę Bardzo o pomoc!
Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2011-03-09, 18:43, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
MX3+Primo+MM legal


Pomógł: 514 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 17914
Wysłany: 2011-03-08, 22:10   

W wątku " Zawieszony 4384 FMBT" (istnieje ponad dwa lata) kol. anabis20 napisał:
Cytat:
Po aktualizacji urządzenie należy skalibrować (najlepiej MyMobiler'em)


Funkcja SZUKAJ czyni cuda
_________________

 
 
Kysiu05 
Waypoint


Wiek: 25
Dołączył: 20 Sty 2011
Posty: 27
Wysłany: 2011-03-09, 07:47   

Dziękuje za szybką odpowiedz. MyMobiler jednak nie chce się połączyć z Moim 4384FMBT.
Co mogę zrobić ?? Włączam urządzenie na AS mode i włączam My Mobiler, po czym wyświetla ze urządzenie może być zajęte i nie chce się połączyć.
 
 
 
tikotka
Maestro GPS


Pomógł: 148 razy
Dołączył: 05 Paź 2007
Posty: 2410
Skąd: Kraków
Wysłany: 2011-03-09, 09:36   

Kalibrację możesz uruchuchomić np. przyciskiem "nawigacja" (o ile potrafisz w niego trafić oczywiście :) ). Wystarczy podstawić odpowiedni skrypt za mobilenavigator.exe.
 
 
 
Kysiu05 
Waypoint


Wiek: 25
Dołączył: 20 Sty 2011
Posty: 27
Wysłany: 2011-03-09, 10:28   

Nie wiem wogole jak to zrobic :(
Czy jest sposob aby zmienic Ta odwrotnosc ??
Prosze o pomoc :( Pilnie jej Potrzebuje na czwartek:( a nie umiem jej naprawic:(

[ Dodano: 2011-03-09, 12:55 ]
Sprawa Zał♠atwiona tikotka Pomogł Dziekuje :)
 
 
 
tikotka
Maestro GPS


Pomógł: 148 razy
Dołączył: 05 Paź 2007
Posty: 2410
Skąd: Kraków
Wysłany: 2011-03-09, 17:27   

Gwoli komentarza - Kolega Kysiu łączył nawigację z PC z Windows 7 na pokładzie, najprawdopodobniej bez łatki dodającej obsługę urządzeń mobilnych. Stąd problemy z My Mobilerem. Kalibrację dało się jednak uruchomić poprzez odpalenie skryptu wywołującego :
Run("\windows\ctlpnl.exe","cplmain.cpl,9") + dodatkowe automatyczne klikanko przełączające od razu na kalibrację. Skrypt można odpalić albo z przycisku "nawigacja" (jeśli daje się w niego jakoś trafić), albo zdalnie, ale wtedy potrzebny działający AS.
 
 
 
lasmarek1
azymut


Dołączył: 03 Paź 2011
Posty: 2
Wysłany: 2011-10-19, 16:12   Kalibracja ekranu

Witam. Mam Goclever 5066FMBT, czy ktoś mógłby mi przesłać z tego modelu wartość klucza w rejestrze HKEY_LOCAL_MACHINE\HARDWARE\DEVICEMAP\TOUCH\CalibrationData?
Pozdrawiam

[ Komentarz dodany przez: jacekp1313: 2011-10-19, 18:52 ]
------------------------------------------------------------------------------------------
Dołączyłem do istniejącego wątku
Przypominam o obowiązku przestrzegania regulaminu forum - tu punkt 4
 
 
dasior591 
Maestro GPS
GoClever 5065FMBT



Pomógł: 279 razy
Wiek: 25
Dołączył: 07 Cze 2008
Posty: 8317
Skąd: Poznań
Wysłany: 2011-10-19, 18:00   

Ściągnij kopie rejestru z forum i wyciągnij ten klucz.
_________________
Jeśli chcesz się odwdzięczyć zapraszam TUTAJ
Jak nie odpisuje w temacie lub na PW to się przypomnij :-)
 
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  
 
 

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 2,9 sekund. Zapytań do SQL: 11