My Navia Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload

 Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum
Regulamin oraz opis zmian w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Problem z kalibracją
Autor Wiadomość
asus
azymut


Dołączył: 13 Gru 2009
Posty: 4
Wysłany: 2009-12-13, 20:09   GC 3535 Problem z kalibracją

Witam, od kilku tygodni nie moge dokonać kalibracji ekranu. Zaczeło się od tego że po włączeniu GPS klikając w jeden punkt włączał się inny punkt znajdujący sie o 2cm od tego co powinien być. Wtedy po kalibracji wszystko było dobrze. A teraz nie moge nawet wejść w menu ''kalibracja'' bo klikając w jeden punkt włącza sie ten 5 cm od niego. Jak moge to naprawić?
Pozdrawiam

[ Komentarz dodany przez: jacekp1313: 2009-12-13, 20:32 ]
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Pogrubienia używaj tylko do podkreślenia najważniejszych fragmentów
Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2009-12-13, 20:31, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Pomógł: 730 razy
Wiek: 106
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9758
Wysłany: 2009-12-13, 20:11   

*Wgraj FW od nowa: http://www.goclever.com.ua/firmware_manuals.html
*Skorzystaj z My Mobilera do kalibracji: http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=13801

Zmień ton głosu.
_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
 
 
asus
azymut


Dołączył: 13 Gru 2009
Posty: 4
Wysłany: 2009-12-17, 20:27   

A jakie jest hasło do tego? Bo mam na dysku ale nie moge rozpakować :/
 
 
imar42 
guru
GC 5066FMBT



Pomógł: 61 razy
Wiek: 55
Dołączył: 05 Maj 2009
Posty: 1051
Skąd: Olsztyn
Wysłany: 2009-12-17, 20:36   

Przecie tam wielkimi bukwami stoi napisano # Прошивка для GoClever 4335, 3535 Пароль "G0clever", a tak na poważnie - ponieważ nie każdy zna język wschodnich sąsiadów - przetłumaczę:
Hasło "G0clever" (wpisać bez " na początku i na końcu)
Z MyMobilerem też może być kłopot http://www.my-navia.pl/vi...p=143595#143595

Pozdrawiam :-)
_________________
Uniwersalne ImarMenuRC do urządzeń z ekranem 480x272 i 320x240

 
 
 
pingwin_corp
Waypoint


Dołączył: 17 Gru 2009
Posty: 20
Wysłany: 2009-12-18, 16:45   Słaba kalibracja po update

Witam, niedawno zrobiłem update mojego GoClevera 5066BTFM zgodnie z instrukcjami znalezionymi na forum. Posłużył mi do tego FW ze stronki: http://www.goclever.com.ua/firmware_manuals.html no i się ładnie wgrało, pojawiła się nowa funkcja IE ale... jest 1 ale :/ trochę rozjechała się kalibracja ekranu :/ np przy włączonym TC chcąc kliknąć "x" zeby zamknąć, to muszę klikać na wysokości "..." do cofania, czyli kilka pixeli niżej :/ czy to wina softu czy jak?
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
MX3+Primo+MM legal


Pomógł: 517 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18346
Wysłany: 2009-12-18, 16:52   

A zrobiłeś kalibrację po wgraniu softu?
_________________

 
 
pingwin_corp
Waypoint


Dołączył: 17 Gru 2009
Posty: 20
Wysłany: 2009-12-18, 17:08   

tak, poklikałem ale to samo :/

p.s. a można gdzieś dostać tego poprzedniego softa? w tamtym miałem worda, exela pdf itd, a tutaj nic, golo, tylko doszedl ten IE :/
 
 
asus
azymut


Dołączył: 13 Gru 2009
Posty: 4
Wysłany: 2009-12-18, 18:43   

A mógłbym prosić jeszcze o jakiś poradnik na temat wgrywania firmware'a do Urządzenia?
Z góry thx
 
 
dasior591 
Maestro GPS
GoClever 5065FMBT



Pomógł: 279 razy
Wiek: 26
Dołączył: 07 Cze 2008
Posty: 8317
Skąd: Poznań
Wysłany: 2009-12-18, 19:35   

Forum GC.
_________________
Jeśli chcesz się odwdzięczyć zapraszam TUTAJ
Jak nie odpisuje w temacie lub na PW to się przypomnij :-)
 
 
 
imar42 
guru
GC 5066FMBT



Pomógł: 61 razy
Wiek: 55
Dołączył: 05 Maj 2009
Posty: 1051
Skąd: Olsztyn
Wysłany: 2009-12-20, 18:00   

imar42 napisał/a:
Z MyMobilerem też może być kłopot http://www.my-navia.pl/vi...p=143595#143595
Już po kłopocie :-D Wszystko jest tutaj
imar42 napisał/a:
Udało mi się wreszcie zmusić moją zabawkę do współpracy z MyMobiler. Okazało się, że do poprawnej współpracy wymagane jest wcześniejsze uruchomienie Eksplorera! W następnym etapie doszedłem iż powyższy nie musi być ciągle uruchomiony - wystarczyło uruchomić go na chwilkę i aby to zautomatyzować w skrypcie startowym dodałem
Kod:
Run("explorer.exe")
    Sleep(100)
    Kill("explorer.exe")

i już od tej pory mogę odłożyć zabawkę na "Stację dokującą" i obsługiwać ją myszką i klawiaturą od PC
_________________
Uniwersalne ImarMenuRC do urządzeń z ekranem 480x272 i 320x240

 
 
 
asus
azymut


Dołączył: 13 Gru 2009
Posty: 4
Wysłany: 2009-12-21, 16:30   

A o jakiego Explorera chodzi?
 
 
imar42 
guru
GC 5066FMBT



Pomógł: 61 razy
Wiek: 55
Dołączył: 05 Maj 2009
Posty: 1051
Skąd: Olsztyn
Wysłany: 2009-12-22, 10:34   

:?:
Kod:
\Windows\Eksplorer.exe

:!:

[ Dodano: 2009-12-23, 15:41 ]
Bardzo ważne przy kalibracji http://www.my-navia.pl/vi...p=147877#147877
_________________
Uniwersalne ImarMenuRC do urządzeń z ekranem 480x272 i 320x240

 
 
 
INDIANO
Waypoint


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 29 Lis 2009
Posty: 21
Wysłany: 2009-12-23, 00:43   

mam ten sam problem z kalibracją, jakoś sobie poradziłeś?
 
 
pawello11
Waypoint


Dołączył: 01 Lip 2008
Posty: 73
Wysłany: 2009-12-23, 06:30   

u mnie jest to samo, na forum goclevera
http://forum.goclever.net....php?f=7&t=2184
proponowano mi rozkręcenie urządzenia i wymontowanie czegoś co podobno sprawia że się rozjechało, ewentualnie zostaje serwis, wysyłam zaraz po nowym roku, bo teraz mi nawigacja potrzebna, jak wróci to napiszę co zrobili
 
 
dasior591 
Maestro GPS
GoClever 5065FMBT



Pomógł: 279 razy
Wiek: 26
Dołączył: 07 Cze 2008
Posty: 8317
Skąd: Poznań
Wysłany: 2009-12-23, 09:14   

Chciałbym tylko zauważyć ze to nie wina FW, tak pisze ten kolega na forum GC.
_________________
Jeśli chcesz się odwdzięczyć zapraszam TUTAJ
Jak nie odpisuje w temacie lub na PW to się przypomnij :-)
 
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,31 sekundy. Zapytań do SQL: 10