Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2016-01-10, 15:04
Manta 060 backup / firmware / reanimacja
Autor Wiadomość
jmaciek
azymut


Dołączył: 28 Sie 2008
Posty: 1
Wysłany: 2010-08-26, 00:11   

dvd79 napisał/a:
a w tryb serwisowy wchodzisz poprzez włączenie nawigacji przełącznikiem ON/OFF z wciśniętym przyciskiem uśpienia (ten na górze). w tym momencie mając podłączoną navi do kompa wykryje nowy sterownik który znajduje się w paczce z AtlasMGR.


Mam Mante ktora podpieta w trybie serwisowym pod komputer jest rozpoznawalna jako 'Centrality Atlas Chip USB Utilites'. Niestety zaden AtlasMGR nie dziala poprawnie - tzn. po uruchomieniu AtlasMGR nic w programie nie mozna zrobic - po nacisnieciu Open pojawia sie klepsydara i tyle.
Czy spotkal sie ktos z podobna sytuacja?

Pozdrawiam,
Maciek
 
 
grubby_m
azymut


Dołączył: 07 Wrz 2010
Posty: 3
Wysłany: 2010-09-07, 09:27   GPS-060 Easy Rider wisi na startowym

Witam
dostałem nawigacje firmy manta i chciałbym uruchomic
Navi był kupiona u kogos w sklepie i po jakims czasie sie podobno zablokowała.
teraz chciałbym wgac navigacje na karcie SD albo moze odrazu na urzadzenie.
Mam karte SD 2GB
navigacja po właczeniu wyglada tak i nic dalej sie nie dzieje:
Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2010-12-07, 07:53, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
gustawox_1 
Maestro GPS
Nv33 i NaviaII



Pomógł: 381 razy
Wiek: 108
Dołączył: 06 Mar 2009
Posty: 3666
Skąd: Poland
Wysłany: 2010-09-07, 09:41   

Spróbuj rozładować baterię do zera tak żeby nawi się nie dała już włączyć . Po tym zabiegu naładuj ją ponownie na max i uruchom.Jeszcze tylko zapytam ,bo bym zapomniał reset nawigacji robiłeś :?: Połączenie nawigacji z PC masz :?:
_________________

< ------------------------------------------------------------>
Wiktor Hugo
; Bądź uroczy dla swoich wrogów, nic ich bardziej nie złości;
 
 
 
grubby_m
azymut


Dołączył: 07 Wrz 2010
Posty: 3
Wysłany: 2010-09-07, 10:56   

była juz rozładowana i naladowaem i nic reset nie pomógł a niemam sterowników aby podłaczyc ją z kompem
 
 
gustawox_1 
Maestro GPS
Nv33 i NaviaII



Pomógł: 381 razy
Wiek: 108
Dołączył: 06 Mar 2009
Posty: 3666
Skąd: Poland
Wysłany: 2010-09-07, 11:01   

Zainstaluj sobie na kopie ActiveSync i zobacz czy po podłączeniu ją zobaczy :roll:
_________________

< ------------------------------------------------------------>
Wiktor Hugo
; Bądź uroczy dla swoich wrogów, nic ich bardziej nie złości;
 
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9632
Wysłany: 2010-09-07, 11:48   

Jako ostateczność: http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=19409
Przedtem przeczytaj http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=22788
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
grubby_m
azymut


Dołączył: 07 Wrz 2010
Posty: 3
Wysłany: 2010-09-07, 16:13   

po podłaczeniu do kompa wykrywa go windows ale nieznajduje sterowników. a program ActiveSync nic nie widzi
 
 
dvd79 
GPS instruktor



Pomógł: 21 razy
Dołączył: 19 Paź 2008
Posty: 575
Skąd: nibyland
Wysłany: 2010-09-07, 16:45   

grubby_m, wgraj firmware. kol. jestem_ktoś, podał ci linki do tematów jakie masz przeglądnąć. powiem ci że na alledrogo kupiłem taką samą nawigację za 50 zł z takim samym "defektem" i ją w ten sposób postawiłem na nogi. śmiga już prawie rok.
 
 
bartek410
azymut


Dołączył: 05 Cze 2009
Posty: 1
Wysłany: 2010-09-27, 19:12   

Ja miałem podobny problem na Siódemce. Na XP jak ręką odjął tyle, że zaraz po włączeniu navi jak wejdzie do serwisówki to się łączy z AtlasMgr, jak łączę się po dłuższej chwili to nie chce się łączyć i jest ten sam efekt o którym piszesz.
 
 
Siergiej
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 19 Mar 2010
Posty: 11
  Wysłany: 2011-04-15, 21:22   Manta 060 po odblokowaniu zwisy

Witajcie! Niestety nie znalazłem podobnego tematu

Odblokowałem ostatnio moją mantę 060 sposobem piotrza.

Niestety mapamap zaraz po wykryciu sygnału gps albo się zawiesza albo wywala do panelu i potem już nic się nie da zrobić...tylko reset.

Co mam zrobić?
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 528 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18870
Wysłany: 2011-04-15, 22:03   

Na początek cofnij odblokowanie.
markman napisał/a:
Wydaje mi się, że odblokowanie (jakiejkolwiek) Manty sposobem Piotrza, to najgorsza rzecz jaka je może spotkać. Jedyny, znany dotychczas, sposób przywrócenia oryginalnego menu, to rozkręcenie urzadzenia i ..."
Albo przeinstaluj MM
_________________

 
 
Siergiej
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 19 Mar 2010
Posty: 11
Wysłany: 2011-04-15, 22:14   

Jak cofnąć odblokowanie? Rozkręcić i co?

Robiłem już reinstal MM. Problem leży chyba głębiej. BeeLineGPS też wywala zaraz po uzyskaniu sygnału z satelit.
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 528 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18870
Wysłany: 2011-04-15, 22:15   

Siergiej napisał/a:
Jak cofnąć odblokowanie?
Odwrotnie do procesu odblokowywania...
_________________

 
 
Siergiej
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 19 Mar 2010
Posty: 11
Wysłany: 2011-04-15, 22:17   

jacekp1313, nie rozumiem, możesz jaśniej?
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 528 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18870
Wysłany: 2011-04-15, 22:19   

Zobacz też
http://www.my-navia.pl/vi...p=263577#263577
http://www.my-navia.pl/vi...p=268255#268255
http://www.my-navia.pl/vi...p=193599#193599
_________________

 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,1 sekundy. Zapytań do SQL: 12