Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2012-06-14, 18:30
Sony NV-U92TC i NV-U93TC
Autor Wiadomość
Google 
Maestro GPS



Pomógł: 36 razy
Dołączył: 27 Paź 2010
Posty: 2391
Skąd: Google
Wysłany: 2014-06-07, 22:09   

cpu2 napisał/a:
Może jest sposób wywołania jej przy starcie ?
Nie ma . Musisz klikać aż się uda . Ewentualnie spróbuj My-Mobiler i tam wejść do kalibracji i wykonaj ją na nawigacji.
_________________
Poradniki
 
 
Arczevski
azymut


Dołączył: 06 Sie 2014
Posty: 1
Wysłany: 2014-08-06, 15:12   

Hej, dostałem do "sprawdzenia czy da się wgrać automapę" urządzenie Sony NV-U92TC. Z tego co się dowiedziałem, to wcześniej ktoś już coś kombinował przy tej navi, wgrany jest teraz iGO.

Problem polega na tym, że po podłączeniu do komputera nie dzieie się nic. Komputer je wykrywa, zainstalował sterownik, ale na ekranie urządzenia nic, a z tego co wyczytałem powinno pojawić się Connecting czy coś podobnego. Podłączyłem też ładowarkę, tak jak znalazłem gdzieś w postach.

Pytanie tylko, czy to może musi być jakiś konkretny kabel USB albo ładowarka? Bo dostałem tylko z samochodową, ale nic mi z niej, więc wziąłem to co miałem pod ręką i pasowało. Sprawdzałem na różnych kablach USB i nic.

Da się coś jeszcze z tym zrobić?
 
 
Danielos 102
Waypoint


Pomógł: 2 razy
Dołączył: 21 Lis 2009
Posty: 172
Wysłany: 2014-08-07, 19:22   

Witam,na jakim Windowsie to wykonujesz?Jezeli na Win7 to na pewno Ci nie wykryje navi.Musisz mieć Windowsa XP i zainstalować ActiveSync.AutoMapa 6.10 jest ostatnią wersją programu, która działa na urządzeniach pracujących pod kontrolą systemów WCE 4.2.Pozdrawiam
 
 
Google 
Maestro GPS



Pomógł: 36 razy
Dołączył: 27 Paź 2010
Posty: 2391
Skąd: Google
Wysłany: 2014-08-08, 10:52   

Danielos 102 napisał/a:
Jezeli na Win7 to na pewno Ci nie wykryje
Bzdura. Ja w tym wątku działałem z tą nawi na windows 7.
_________________
Poradniki
 
 
atari 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 28 Mar 2010
Posty: 13
Wysłany: 2014-08-21, 18:48   

1 Wiec da rade polaczyc sie z win 7?
2 Mam netbooka z xp ale tam mi polaczenie sie wywala po 10-15 min i nie moge zrobic nawet kopi plokow z navi
3 da rade wgrac jakas mape bez odblokowania zmieniajac nazwe katalogu i nazwe pliku odpalajacego na taki jak jest org? (juz tak raz robilem i nawi odpalala mi nowy program)
4 na ta chwile jaka nalepiej mape wgrac? mi to bez roznicy wazne aby byla aktualna
 
 
Manius1988
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 10 Sie 2015
Posty: 12
Wysłany: 2017-01-14, 18:28   

Witam! Posiadam nawigację "Sony NV-U93TC" I chciałby wgrać jakąś aktualną mapę, jaką polecacie by dobrze działała? Z tego co wyczytałem AM nie pójdzie na tym urządzeniu bo za stary system więc spróbowałem MapaMap i podczas uruchamiania mam błąd "failed to get hardware id"
 
 
wojtek1234321
GPS instruktor


Pomógł: 15 razy
Dołączył: 03 Sie 2012
Posty: 823
Wysłany: 2017-01-14, 18:37   

Manius1988 napisał/a:
więc spróbowałem MapaMap i podczas uruchamiania mam błąd "failed to get hardware id"

Bo jak Mapamap jest dedykowana do jakiegoś urządzenia to na innym nie "pójdzie". Najprościej to potrzebna ci jest MapaMap SD Top, dedykowana na kartę SD i na niej instalowana i z niej uruchamiana, bo taka z urządzenia też chyba nie ruszy.
 
 
Manius1988
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 10 Sie 2015
Posty: 12
Wysłany: 2017-01-14, 18:41   

wojtek1234321 napisał/a:
Manius1988 napisał/a:
więc spróbowałem MapaMap i podczas uruchamiania mam błąd "failed to get hardware id"

Bo jak Mapamap jest dedykowana do jakiegoś urządzenia to na innym nie "pójdzie". Najprościej to potrzebna ci jest MapaMap SD Top, dedykowana na kartę SD i na niej instalowana i z niej uruchamiana, bo taka z urządzenia też chyba nie ruszy.


Dziękuję za zainteresowanie i odpowiedź, ale obecnie nie posiadam karty pamięci do tego modelu, a na urządzeniu nie ma szans uruchomić tej mapy?
 
 
wojtek1234321
GPS instruktor


Pomógł: 15 razy
Dołączył: 03 Sie 2012
Posty: 823
Wysłany: 2017-01-14, 18:54   

Manius1988 napisał/a:
a na urządzeniu nie ma szans uruchomić tej mapy?

Szukaj w dziale o MapieMap...
 
 
Google 
Maestro GPS



Pomógł: 36 razy
Dołączył: 27 Paź 2010
Posty: 2391
Skąd: Google
Wysłany: 2017-01-14, 18:55   

Manius1988 napisał/a:
a na urządzeniu nie ma szans uruchomić tej mapy?
Nie ma szans. Tylko z kartą pamięci i o ile urządzenie ma na nią wejście i obsłuży przynajmniej 512MB . Nie wiem ile może całkowicie obsłużyć ale gdyby nawet do 1GB to wystarczy.
_________________
Poradniki
 
 
Manius1988
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 10 Sie 2015
Posty: 12
Wysłany: 2017-01-14, 19:51   

Google napisał/a:
Manius1988 napisał/a:
a na urządzeniu nie ma szans uruchomić tej mapy?
Nie ma szans. Tylko z kartą pamięci i o ile urządzenie ma na nią wejście i obsłuży przynajmniej 512MB . Nie wiem ile może całkowicie obsłużyć ale gdyby nawet do 1GB to wystarczy.


Oki, zakupiłem kartę, i później MapaMap powinna iść? :)
 
 
wojtek1234321
GPS instruktor


Pomógł: 15 razy
Dołączył: 03 Sie 2012
Posty: 823
Wysłany: 2017-01-14, 20:07   

Manius1988 napisał/a:
i później MapaMap powinna iść? :)

Ale musi to być wersja SD Top
 
 
Manius1988
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 10 Sie 2015
Posty: 12
Wysłany: 2017-01-14, 20:45   

wojtek1234321 napisał/a:
Manius1988 napisał/a:
i później MapaMap powinna iść? :)

Ale musi to być wersja SD Top

To:
http://chomikuj.pl/adacho1000
Czy to:
http://chomikuj.pl/bzyk83

[ Komentarz dodany przez: ___Olivia_: 2017-01-14, 21:28 ]
Linki do map, tylko w odpowiednim dziale.
Ostatnio zmieniony przez ___Olivia_ 2017-01-14, 21:26, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
wojtek1234321
GPS instruktor


Pomógł: 15 razy
Dołączył: 03 Sie 2012
Posty: 823
Wysłany: 2017-01-14, 21:16   

Wygląda na to że to są nowsze mapy - MapaMap SD Top 10.0.2 Polskia 2016.Q2
edit: Sprawdż dokładnie bo w komentarzu jest że to niby na Larka.
Jest tam jeszcze takie coś:
http://chomikuj.pl/bzyk83
Q4 to powinny być jeszcze nowsze mapy, sprawdź.

[ Komentarz dodany przez: ___Olivia_: 2017-01-14, 21:29 ]
Linki do map, tylko w odpowiednim dziale.
Ostatnio zmieniony przez ___Olivia_ 2017-01-14, 21:27, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
Manius1988
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 10 Sie 2015
Posty: 12
Wysłany: 2017-01-17, 13:16   

Witam! Kupiłem kartę pamięci zainstalowałem MapaMap SDTop10.3.2 Mapa [2016.Q4] i gdy wchodzę przez nawigację i chce uruchomić mobilenavigator.exe mam otóż taki błąd: Failed to get Hardware ID Pomoże ktoś?
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,09 sekundy. Zapytań do SQL: 12