Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2011-03-09, 19:45
Lark 50.5 HD ODBLOKOWANIE WIN CE PROSBA
Autor Wiadomość
tommyw
azymut


Dołączył: 21 Lut 2011
Posty: 1
Wysłany: 2011-02-21, 13:01   Lark 50.5 HD ODBLOKOWANIE WIN CE PROSBA

Witam wszystkich.

Jestem nowy na forum. Mam na imię Tomek.
Zakupiłem nawigację Lark 50.5 HD i chciałbym się dowiedzieć jak mam ją odblokować aby dostać się do systemu Win CE. Z góry dziękuje za podpowiedzi. Pzdr
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 527 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18781
Wysłany: 2011-02-21, 13:20   

Chętnie pomożemy, ale najpierw podziel sie z nami wiedzą według http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=1389

I spróbuj metod z 50.1 i 50.2 - na przykład:
"Odblokowanie lark 50.2 instrukcja"
" Czy Larka 50.1 da się bezinwazyjnie odblokować"
"Menu AdJa"
"Menu, Pulpit "AnnA" Dla Lark 50.1

Bo 50.3 odblokowuje się identycznie, jak 50.1
_________________

 
 
Ugo
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 01 Lis 2009
Posty: 14
Wysłany: 2011-02-21, 15:56   Re: Lark 50.5 HD ODBLOKOWANIE WIN CE PROSBA

tommyw napisał/a:
Witam wszystkich.

Jestem nowy na forum. Mam na imię Tomek.
Zakupiłem nawigację Lark 50.5 HD i chciałbym się dowiedzieć jak mam ją odblokować aby dostać się do systemu Win CE. Z góry dziękuje za podpowiedzi. Pzdr


Napisz jak sprawuje się ta nawigacja bo ja zastanawiam się nad 50.4. Napisz czy AutoMapa tnie się w tym HD?
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 527 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18781
Wysłany: 2011-02-27, 11:48   

Kolega tommyw niespecjalnie zainteresowany odpowiedzią...
Cytat:
Ostatnia wizyta: 2011-02-23, 10:01 (Minut: 14)
_________________

 
 
DrakoNailo
Waypoint



Dołączył: 27 Lut 2011
Posty: 36
Wysłany: 2011-03-03, 18:46   

Witaj Tomku!

Przeslij mi informacje na temat tej nawigacji tj:
- krotki opis nawigacji dzialania itp. - czy startuje z menu lark czy inaczej.
- jak sie zmienia sciezke do programu nawigacyjnego.
- I TU NAJWAZNIEJSZE:
a) podeslij screena z nawigacji jakie ma pliki i foldery lub spis plikow i folderow w glownym katalogu urzadzenia.
b) nazwe urzadzenia czy NANDFLASH czy My Flash Disk lub inny;]

Posiadam ladne menu ze skryptem do wince tylko nie wiem jaka masz nazwe urzadzenia.
To menu Mini znajduje sie na moim chomiku: drakonailo

Moj e-mail to: kodama@op.pl

ps: napisz mi czy chcesz tylko skrypt do win ce czy tez skrypt z programami i innymi "dobrociami" - moze panel;d
Pozdrawiam
 
 
gedk
azymut


Dołączył: 12 Kwi 2009
Posty: 1
Wysłany: 2011-03-09, 19:49   Odblokowanie

Jakie info podać na temat 50.5 aby umożliwić ew odblokowanie?

[ Komentarz dodany przez: jacekp1313: 2011-03-09, 19:58 ]
------------------------------------------------------------------------------------------
Dołączyłem do istniejącego wątku
Proszę o przestrzeganie regulaminu forum - punkt 4
 
 
DrakoNailo
Waypoint



Dołączył: 27 Lut 2011
Posty: 36
Wysłany: 2011-03-10, 07:33   

napisz jaka jest sciezka dostepu do twojego programu nawigacyjnego ja zrobie paczke z wince i dam na chomika;]
pozdrawiam
 
 
renron 
Maestro GPS



Pomógł: 639 razy
Dołączył: 22 Lis 2008
Posty: 8838
Wysłany: 2011-03-10, 10:38   

Gotowy skrypt do Lark 50.5, oczywiście nazwa Menu ma być taka jak wgranego pulpitu, a nazwa plik.exe taka jak nazwa pliku exe uruchamiającego pulpit.

Kod:
Kill("pmp.exe")
RunWait("\SDMMC\Menu\plik.exe")
Run("\ResidentFlash2\pmp.exe")
_________________
Peiying 4301 WinCe 5.0 - AM 6.16
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 527 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18781
Wysłany: 2011-03-10, 14:26   

Czyli identycznie, jak dla Larków 50.1 i 50.3

Jaka jest ściezka dostepu do fabrycznego programu nawigacyjnego?
SDMLC\Larkmap\LarkMap.exe ?
_________________

 
 
renron 
Maestro GPS



Pomógł: 639 razy
Dołączył: 22 Lis 2008
Posty: 8838
Wysłany: 2011-03-10, 20:29   

ResidentFlash\LarkMap\LarkMap.exe
_________________
Peiying 4301 WinCe 5.0 - AM 6.16
 
 
DrakoNailo
Waypoint



Dołączył: 27 Lut 2011
Posty: 36
Wysłany: 2011-03-11, 08:38   

wejdz na mojego chomika i sprawdz czy dziala odblokowany windows ce z mojego skryptu dla Lark 50hd - moze nie dzialac bo nie posiadam tej nawigacji, ale wg tego co piszecie powinien uruchomic windowsa.
 
 
kristoff_sz
azymut


Dołączył: 21 Mar 2011
Posty: 2
Wysłany: 2011-03-21, 19:05   

Witam,

Również jestem nowy, ponieważ niedawno zakupiłem tę właśnie nawigację (50.5HD).

Zastanawia mnie zatem, czym różni się odblokowanie Windowsa CE od zwykłego wejścia do niego? Ponieważ moja nawigacja fabrycznie posiada wgraną w główne menu opcję "WinCE", po kliknięciu której uruchamia się system WinCE (wraz z paskiem zadań i wszystkimi innymi funkcjami).

Podpowiem, że jest to ostatnia pozycja w głównym menu (po przewinięciu menu do samego końca).

Pozdrawiam.
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9610
Wysłany: 2011-03-21, 19:10   

kristoff_sz napisał/a:
moja nawigacja fabrycznie posiada wgraną w główne menu opcję "WinCE"
Dotychczas sprzedawane nawigacje nie miały tej opcji i ogromny wysiłkiem forum udawało sie uruchamiać Windowsa lub alternatywny panel
Pierwsze Navie (moja...) czy Akiry miały na pulpicie fabrycznym tylko jeden klawisz: NAWIGACJA. I nic więcej - zobacz http://t3.gstatic.com/ima...tuZGujhBWEk15UY
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
kristoff_sz
azymut


Dołączył: 21 Mar 2011
Posty: 2
Wysłany: 2011-03-21, 19:45   

jestem_ktoś, wiem o tym, przez ręce przewinęło mi się kilka już sprzętów różnego rodzaju i wielokrotnie miałem okazje się "pobawić" ;).

Mnie chodzi o ten konkretny model. Kupiłem go dwa dni temu i byłem bardzo mocno zaskoczony tą opcją, dlatego też próbuję nakierować tutaj użytkownika na ten "prostszy" sposób.

Oczywiście - niewykluczone, że ma zupełnie inne menu, inną wersję oprogramowania, jednak wydaje mi się, że taka wskazówka może być dobra dla nowego użytkownika.

Pozdrawiam
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 527 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18781
Wysłany: 2011-03-21, 21:05   

W tym konkretnym modelu nie ma sensu odblokowywać, bo można tylko zepsuć (skrypty i menu zajmą część pamięci operacyjnej i spowolnią urządzenie)
Miło, że w końcu producenci zauważyli, że użytkownicy chcą od GPS czegoś więcej, niż tylko pomocy w dotarciu do celu.
_________________

 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,09 sekundy. Zapytań do SQL: 10