My Navia Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload

 Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum
Regulamin oraz opis zmian w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Hukkle
2011-03-10, 19:38
Goclever 4384xx - programy nawigacyjne
Autor Wiadomość
doozzer
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 15 Wrz 2009
Posty: 10
Wysłany: 2010-04-28, 09:33   

Nie widzę na karcie żadnego pliku ini poczytalem forum GoClever'a i spróbuję zaktualizować firmware.
Czy te urządzenia widzą karty microSD z adapterem na SD ? wiem, że mają problem z kingstonem i lepiej też używać bezpośrednio SD, ale chodzi mi bardziej o to jak to wygląda w praktyce.

Dzięki za pomoc i zainteresowanie!


Po wymianie FW wszystko działa jak należy. Dziękuję za podpowiedzi! :-)
 
 
psichrupek
azymut


Dołączył: 30 Sty 2011
Posty: 1
Wysłany: 2011-01-30, 19:42   goclever 4384fm - brak oprogramowania

Witam... Jestem nowy i szczerze mówiąc nie znam się w ogóle na nawigacjach... Ale kupiłem ostatnio takową i były no... pewne problemy z nią. Mianowicie wszystko z karty pamięci się usunęło i nie działa tak jak trzeba. Gdy wchodzę w zakładkę "nawigacja" wyskakuje błąd "Brak oprogramowania nawigacji GPS". Co mogę z tym zrobić? Kiedyś miałem podobnie i znajomy znajomego zrobił mi tak, że miałem dostęp do windowsa CE. (Czy chodzi tylko o to żeby zainstalować tego windowsa? :D I czy to jest to tak zwane "odblokowanie", o którym czytałem tak wiele i nie mogłem pojąć co to jest? :D A jeśli tak, to co mogę wtedy zrobić? Czy to działa jak taki palmtop na przykład? :-) )

Z góry przepraszam za problem, ale jestem trochę zielony a zależy mi na odpowiedzi. ;) Pozdrawiam.


___________
dodam jeszcze, że to podstawowe oprogramowanie i menu działa. :D Tzn. mogę sobie wrzucić na kartę jakiś film czy muzykę i obejrzeć go. ;)
 
 
dasior591 
Maestro GPS
GoClever 5065FMBT



Pomógł: 279 razy
Wiek: 26
Dołączył: 07 Cze 2008
Posty: 8317
Skąd: Poznań
Wysłany: 2011-01-30, 19:58   

Odblokowanie to dostęp do Windowsa.
Ty masz teraz nakładkę menu która ułatwia Ci życie ale zarazem ogranicza ilość programów.
Z SD usunąłeś mapę, dostaniesz ją jak napiszesz o nią prośbę do serwisu.
Sam mam 4384FM :-) , ja używam własnego menu, mam 5 przycisków: Nawigacja, FM, Video, Muzyka, Windows. Po jakimś miesiącu Windows się nudzi i wchodzisz tam tylko jak potrzebujesz :-)
Ogólnie to seryjny przycisk "nawigacja" szuka pliku \sdmmc\mobilenavigator\mobilenavigator.exe
SDMMC to nazwa karty pamięci.
_________________
Jeśli chcesz się odwdzięczyć zapraszam TUTAJ
Jak nie odpisuje w temacie lub na PW to się przypomnij :-)
 
 
 
gustawox_1 
Maestro GPS
Nv33 i NaviaII



Pomógł: 381 razy
Wiek: 105
Dołączył: 06 Mar 2009
Posty: 3674
Skąd: Poland
Wysłany: 2011-01-30, 20:00   

http://www.my-navia.pl/vi...a+nawigacji+gps
_________________

< ------------------------------------------------------------>
Wiktor Hugo
; Bądź uroczy dla swoich wrogów, nic ich bardziej nie złości;
 
 
 
Ganek
Waypoint


Dołączył: 07 Lis 2009
Posty: 59
Wysłany: 2011-02-14, 19:34   Goclever 4384xx - programy nawigacyjne

Witam, kupiłem ową nawigacje. Chciałbym zrobić tak, że po kliknięciu w "nawigacja" będzie mi się otwierała Automapa. Oczywiście am już mam, tylko teraz problem co dalej.
Nazywanie folderów i wceam mobilenavigator nie działa.

Dodam, że nie chcę mieć widocznego pulpitu tylko po prostu tak jak wyżej opisałem.
Nawigacja jest używana i poprzedni właściciel musiał wykasować poprzednią bo nic nie widzi.

Z góry dziękuje za odpowiedź i pozdrawiam.

p.s

czy nazwanie folderu gpsshell rozwiąże problem ?
_________________

Hasło do folderu na moim chomiku z nawigacją to 4
Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2013-09-21, 15:14, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
MX3+Primo+MM legal


Pomógł: 518 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18387
Wysłany: 2011-02-14, 19:39   

Ganek napisał/a:
folderów i wceam mobilenavigator
Takie pytanka:
1. Co masz wybranie jako program nawigacyjny?
2. Masz Mobilenavigator/mobilenavigator.exe? Właczone pokazywanie rozszerzeń?
_________________

 
 
Ganek
Waypoint


Dołączył: 07 Lis 2009
Posty: 59
Wysłany: 2011-02-14, 19:41   

1.nie mam w ogóle programu nawigacyjnego.
2. nie nie mam, na innym modelu tak robiłem, ale jak widać tutaj to nie działa.
_________________

Hasło do folderu na moim chomiku z nawigacją to 4
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
MX3+Primo+MM legal


Pomógł: 518 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18387
Wysłany: 2011-02-14, 19:51   

A ściezka dostępu w gpsshell.ini na SD?
Jaka karta - Sd, czy SDHC?

[ Dodano: 2011-02-14, 19:52 ]
Zobacz też http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=26159
_________________

 
 
Ganek
Waypoint


Dołączył: 07 Lis 2009
Posty: 59
Wysłany: 2011-02-14, 19:57   

SDHC 4gb

Cytat:
A ściezka dostępu w gpsshell.ini na SD?

nie rozumiem.

Cytat:

Zobacz też http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=26159


tam piszą o zamianie nazwy, u mnie to nie działa
_________________

Hasło do folderu na moim chomiku z nawigacją to 4
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
MX3+Primo+MM legal


Pomógł: 518 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18387
Wysłany: 2011-02-14, 20:00   

Utworz na SD plik gpsshell.ini a w nim ścieżka dostępu do pliku exe AutoMapy, na przykład
\SDMMC\Automaopa\Automapa.exe
Oczywiście, to przykład.Ma bycjak w Twoim urządzeniu
_________________

 
 
Ganek
Waypoint


Dołączył: 07 Lis 2009
Posty: 59
Wysłany: 2011-02-14, 20:04   

ale właśnie w tym problem, że nie wiem jak ma być w moim urządzeniu.


p.s

ściągnąłem gpsshell i otworzyło windowsa, czy jest możliwość żeby w kodzie coś edytować ?

Kod:
[Navi0]
start=\Windows\Explorer.exe
handle=Explorer
stop=
nowait=1

[Navi0]
start=\SDMMC\MobileNavigator\MobileNavigator.exe
handle=MobileNavigator
stop=MobileNavigator.exe
nowait=

[Navi1]
start=\SDMMC\NaviOne\NaviOne.exe
handle=NaviOne
stop=NaviOne.exe
nowait=

[Navi2]
start=\SDMMC\InfoGation Odyssey Mobile\Bin\Odyssey.exe
handle=
stop=Adeona.OdysseyCore
nowait=1

[Navi3]
start=\SDMMC\Destinator\Navi.exe
handle=Destinator
stop=Navi.exe
nowait=

[Navi4]
start=\SDMMC\RTNavigation\RtNavi.exe
handle=
stop=RtNavi.exe
nowait=1

[Navi5]
start=\SDMMC\NaviMate\NaviMate.exe
handle=Navicon
stop=NaviMate.exe
nowait=1

[Navi6]
start=\DataStorage\MobileNavigator\MobileNavigator.exe
handle=MobileNavigator
stop=MobileNavigator.exe
nowait=

[Navi7]
start=\DataStorage\NaviOne\NaviOne.exe
handle=NaviOne
stop=NaviOne.exe
nowait=

[Navi8]
start=\DataStorage\InfoGation Odyssey Mobile\Bin\Odyssey.exe
handle=
stop=Adeona.OdysseyCore
nowait=1

[Navi9]
start=\DataStorage\Destinator\Navi.exe
handle=Destinator
stop=Navi.exe
nowait=

[Navi10]
start=\DataStorage\RTNavigation\RtNavi.exe
handle=
stop=RtNavi.exe
nowait=1

[Navi11]
start=\DataStorage\NaviMate\NaviMate.exe
handle=Navicon
stop=NaviMate.exe
nowait=1

[Navi12]
start=\ResidentFlash\MobileNavigator\MobileNavigator.exe
handle=MobileNavigator
stop=MobileNavigator.exe
nowait=

[Navi13]
start=\ResidentFlash\NaviOne\NaviOne.exe
handle=NaviOne
stop=NaviOne.exe
nowait=

[Navi14]
start=\ResidentFlash\InfoGation Odyssey Mobile\Bin\Odyssey.exe
handle=
stop=Adeona.OdysseyCore
nowait=1

[Navi15]
start=\ResidentFlash\Destinator\Navi.exe
handle=Destinator
stop=Navi.exe
nowait=

[Navi16]
start=\ResidentFlash\RTNavigation\RtNavi.exe
handle=
stop=RtNavi.exe
nowait=1

[Navi17]
start=\ResidentFlash\NaviMate\NaviMate.exe
handle=Navicon
stop=NaviMate.exe
nowait=1
_________________

Hasło do folderu na moim chomiku z nawigacją to 4
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
MX3+Primo+MM legal


Pomógł: 518 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18387
Wysłany: 2011-02-14, 22:06   

Zamiast
start=\Windows\Explorer.exe
wpisz
przykład
\SDMMC\Automapa\Automapa.exe
Oczywiście, to przykład. Ma być jak w Twoim urządzeniu
_________________

 
 
Kysiu05 
Waypoint


Wiek: 26
Dołączył: 20 Sty 2011
Posty: 27
Wysłany: 2011-04-10, 12:33   GoClever 4384 FMBT problem GPS

Witam!
Jestem posiadaczem Goclevera 4384 Mam pewien problem z GPS
mam wgrane 4 Mapki:
-Automapa
-iGO Primo
-TomTom
-Navigon

problem mam z tym ze jedyna Automapa łapie sygnał GPS a inne nie mogą znaleźć Satelit:(
Nie znam zasad jakie porty w innych ustawić.
Już wcześniej wypisywałem na przyjaciółce Google. Lecz nic nie pomogło.
Prosiłbym o Pomoc jak mógłbym zmienić dane GPS aby i inne Mapy działały.

Dziękuję z Góry za Odp :)
 
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9514
Wysłany: 2011-04-10, 12:48   

iGO Primo:
Cytat:
Brak sygnału GPS:
- w iGO http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=17544
- w iGO na Mio http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=14835
- w Primo http://www.my-navia.pl/vi...highlight=primo

TomTom: http://www.my-navia.pl/vi...r=asc&start=105 oraz http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=5068

Navigon: jak w http://www.my-navia.pl/vi...p=206350#206350 ale parametry wpisz odpowiednie dla Twojego urządzenia
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
Kysiu05 
Waypoint


Wiek: 26
Dołączył: 20 Sty 2011
Posty: 27
Wysłany: 2011-04-10, 20:48   

dziękuję za szybką odpowiedz:) nie znam właśnie odpowiednich parametrów do mojego urządzenia :( to jest problem. ale spróbuje ustawić jak w podanych linkach :)
 
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,11 sekundy. Zapytań do SQL: 12