My Navia Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload
 Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum
Regulamin oraz opis zmian w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Hukkle
2011-03-10, 19:38
Goclever 4384xx - programy nawigacyjne
Autor Wiadomość
fin4l
Waypoint


Dołączył: 24 Lip 2009
Posty: 15
Wysłany: 2009-07-25, 10:03   

a jaka jest seryjna w tym modelu ? bo ja wciskam nawigacja i mi wyskakuje bład
Brak oprogramowania nawigacji gps

ediit
a i jak mam wgrać pliki na karte :/ ? podłanczam GPS i nic wykryło niby coś tam ale dalej nie mam jako karta pamieci albo cos

[ Dodano: 2009-07-25, 11:42 ]
[quote="fin4l"]a jaka jest seryjna w tym modelu ? bo ja wciskam nawigacja i mi wyskakuje bład
Brak oprogramowania nawigacji gps

czy musze odblokowac? zeby zainstalować program garmin albo automapa ?
 
 
Sance 
Maestro GPS
Pulpit maniac



Pomógł: 142 razy
Dołączył: 10 Paź 2008
Posty: 2756
Skąd: marchewkowe pole
Wysłany: 2009-07-25, 10:51   

fin4l napisał/a:
Brak oprogramowania nawigacji gps
Musisz mieć kartę SD z wgraną mapą lub odblokowaniem, ważne by plik exe miał nazwę mobilenavigator.exe i znajdował się w folderze mobilenavigator na karcie SD czyli:
Jeśli chcesz np automapę instalujesz ją na karcie SD zmieniasz nazwę folderu AutoMapa EU na mobilenavigator a pliku wceAm.exe na mobilenavigator.exe
_________________
Używaj przycisku "pomógł"
Moje"maleństwa"
 
 
 
fin4l
Waypoint


Dołączył: 24 Lip 2009
Posty: 15
Wysłany: 2009-07-25, 13:22   

a żeby działał mi GPS łapał fiksa musze pozmieniac cos w plikach ? bo nie łapie mi fixsa :(
 
 
Sance 
Maestro GPS
Pulpit maniac



Pomógł: 142 razy
Dołączył: 10 Paź 2008
Posty: 2756
Skąd: marchewkowe pole
Wysłany: 2009-07-25, 13:24   

Zależy jaki program zainstalujesz.
_________________
Używaj przycisku "pomógł"
Moje"maleństwa"
 
 
 
fin4l
Waypoint


Dołączył: 24 Lip 2009
Posty: 15
Wysłany: 2009-07-25, 13:25   

mam auto mape
 
 
Sance 
Maestro GPS
Pulpit maniac



Pomógł: 142 razy
Dołączył: 10 Paź 2008
Posty: 2756
Skąd: marchewkowe pole
Wysłany: 2009-07-25, 13:34   

Menu>ustawienia>gps
ustawiasz port com 7 i szybkość 57600
wychodzisz na zewnątrz budynku i czekasz minimum 15 minut aż złapie fixa.
_________________
Używaj przycisku "pomógł"
Moje"maleństwa"
 
 
 
bunio 
młodszy inspektor GPS
Akira MM-512



Wiek: 52
Dołączył: 29 Gru 2007
Posty: 8
Wysłany: 2009-09-06, 08:37   

dasior591 napisał/a:
Nie musisz jej odblokowywać, wrzuć na kartę Automape (lub inny program do nawigacji) bezinstalacyjną, zmień nazwę folderu na MobileNavigator a plik (w folderze) Automapa EU.exe na MobileNavigator.exe i po wciśnięciu przycisku Nawigacja w oryginalnym menu odpali ci sie automapa. Jak odblokujesz nie będziesz miał menu z dodatkami (chyba ze wrzucisz sobie jakiś pulpit z forum)
Pozdrawiam

Twoja rada jest poprostu bezcenna - dzięki wielkie. ;-)
 
 
doozzer
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 15 Wrz 2009
Posty: 7
Wysłany: 2010-04-28, 07:35   

Znajomy podrzucił mi 4384 żeby zobaczyć co da się zrobić i ku mojemu zdziwieniu nie mogę uruchomić nawet oryginalnej navi z karty GoClevera wyświetla komunikat: "Brak oprogramowania nawigacji GPS" Nie wiem czy jest to problem sprzętowy ? Znajomy twierdził ze w soft nikt nie ingerował. Spotkał ktoś taki przypadek? Dodam, że po którymś z kolei resecie ukazał mi się interfejs WinCE i teoretycznie kartę pamięci widział.
Proszę o sugestie...
 
 
dasior591 
Maestro GPS
GoClever 5065FMBT



Pomógł: 279 razy
Wiek: 25
Dołączył: 07 Cze 2008
Posty: 8317
Skąd: Poznań
Wysłany: 2010-04-28, 07:37   

sprawdź czy masz mobilenavigator na SD.
_________________
Jeśli chcesz się odwdzięczyć zapraszam TUTAJ
Jak nie odpisuje w temacie lub na PW to się przypomnij :-)
 
 
 
doozzer
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 15 Wrz 2009
Posty: 7
Wysłany: 2010-04-28, 07:39   

dasior591 napisał/a:
sprawdź czy masz mobilenavigator na SD.


Tak na karcie jest mobilenavigator, próbowałem też na innej karcie o mniejszej pojemności ze zwitamizowaną AM i ten sam komunikat
 
 
dasior591 
Maestro GPS
GoClever 5065FMBT



Pomógł: 279 razy
Wiek: 25
Dołączył: 07 Cze 2008
Posty: 8317
Skąd: Poznań
Wysłany: 2010-04-28, 07:41   

mobilenavigator a w nim plik mobilenavigator.exe??
Jak tak to wygada mi na to ze będzie trzeba wgrać FW.
_________________
Jeśli chcesz się odwdzięczyć zapraszam TUTAJ
Jak nie odpisuje w temacie lub na PW to się przypomnij :-)
 
 
 
doozzer
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 15 Wrz 2009
Posty: 7
Wysłany: 2010-04-28, 07:48   

W System info Model pokazuje jako: FPN1043BT czyli chyba prawidłowo. Dziwi mnie, że po resecie udało mi się odpalić interfejs CE, ale może przez jakiś Bug. Jeżeli chodzi o postawienie nowego firmware to normalnie kopiuję ściągnięte z netu przez ActivSync?

Zapomnialem dodać, że mobilenavigator.exe jak najbardziej jest w folderze na karcie. Chcialbym jeszcze wykluczyć HW z czytaniem karty przez tą navi, ale nie wiem jakim sposobem będzie najpewniej
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
MX3+Primo+MM legal


Pomógł: 514 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 17944
Wysłany: 2010-04-28, 07:52   

Nie kopia zapasowa, a firmware.
ściągasz ze strony GoClevera kopiujesz na SD, wkłądasz do nawigacji i uruchamiasz nawigację. Instaluje się samo.
_________________

 
 
dasior591 
Maestro GPS
GoClever 5065FMBT



Pomógł: 279 razy
Wiek: 25
Dołączył: 07 Cze 2008
Posty: 8317
Skąd: Poznań
Wysłany: 2010-04-28, 08:40   

Instaluje się samo ale nieraz trzeba coś przytrzymać, u nich na forum jest opis.
Jak sprawdzić HW?? najlepiej dostać się do Windowsa.
Nie masz na sd żadnego pliku gpsshell.ini, albo jakiegokolwiek ini??
_________________
Jeśli chcesz się odwdzięczyć zapraszam TUTAJ
Jak nie odpisuje w temacie lub na PW to się przypomnij :-)
 
 
 
doozzer
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 15 Wrz 2009
Posty: 7
Wysłany: 2010-04-28, 09:33   

Nie widzę na karcie żadnego pliku ini poczytalem forum GoClever'a i spróbuję zaktualizować firmware.
Czy te urządzenia widzą karty microSD z adapterem na SD ? wiem, że mają problem z kingstonem i lepiej też używać bezpośrednio SD, ale chodzi mi bardziej o to jak to wygląda w praktyce.

Dzięki za pomoc i zainteresowanie!


Po wymianie FW wszystko działa jak należy. Dziękuję za podpowiedzi! :-)
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  
 
 

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,2 sekundy. Zapytań do SQL: 10