My Navia Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload

 Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum
Regulamin oraz opis zmian w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Hukkle
2011-03-10, 19:38
Goclever 4384xx - programy nawigacyjne
Autor Wiadomość
kaziu777 
Waypoint


Dołączył: 20 Paź 2008
Posty: 17
Wysłany: 2008-11-08, 13:07   Goclever 4384fmbt + AM 5.1.1 - ustawienie poczatkowe AM

Witam,

Testuje od jakiegos czasu AM 5.1.1 i nie wiem jak zmienic miejsce w ktorym wlacza sie AM.
Po wlaczeniu AM pojawia mi sie ostatnia pozycja (to co szukalem itp) ale po chwili przeskakuje mi na Warszawe a dokladnie na Wisle :( - dopiero po tym jak zlapie sygnal GPS pokazuje mi aktualne polozenie.

Jak zmienic to poczatkowe miejsce bym mial wyswietlane polozenie np. DOM a nie Warszawa gdzie mam 500km do stolicy :(

Kaziu
 
 
figo45
Waypoint


Dołączył: 09 Lut 2009
Posty: 32
  Wysłany: 2009-06-21, 14:39   goclever4384fm mapy

witam wszystkich ,ściągnełem am5.0.5 bezinstalacyjną i nie moge jej uruchomić na moim urządzeni może mi ktoś podpowiedzieć co robie żle ,tak urządzenie mam odblokowane i miałem wcześniej am 4 .2
Ostatnio zmieniony przez figo45 2009-06-21, 14:50, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
Sahem 
Maestro GPS



Pomógł: 576 razy
Dołączył: 28 Maj 2008
Posty: 6443
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2009-06-21, 14:45   

A odblokowałeś nawigację?
Ściągnij na próbę gtowca AM5.3.0 z naszego forum i sprawdź czy ruszy.
Opisz jaki błąd wyskakuje przy próbie uruchomienia 5.0.5
_________________
Rem tene, verba sequentur.
 
 
renron 
Maestro GPS



Pomógł: 639 razy
Dołączył: 22 Lis 2008
Posty: 8837
Wysłany: 2009-06-22, 12:47   Re: goclever4384fm mapy

figo45 napisał/a:
witam wszystkich ,ściągnełem am5.0.5 bezinstalacyjną i nie moge jej uruchomić na moim urządzeni może mi ktoś podpowiedzieć co robie żle ,tak urządzenie mam odblokowane i miałem wcześniej am 4 .2

Ja bym ci proponował ściągnięcie 5.3.0, ale w wersji instalacyjnej, gotowce potrafią działać, ale potrafią też nie działać.
Instrukcja instalacji poniżej.
http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=8518
_________________
Peiying 4301 WinCe 5.0 - AM 6.16
 
 
konrad141 
Waypoint


Dołączył: 03 Lip 2009
Posty: 23
Wysłany: 2009-07-03, 15:13   GoClever 4384FM jak odblokować gdy... POMOCY !

Witam

Mam taka nawigacje jak w/w i problem jest tego typu ze chiałbym to odblokować i wgrać jakieś dobre mapy (jeszcze nie wiem co), ale własnie na orginalnej karcie co była mam niby plik które były(została sformatowana) orginalnie ale sa one sciagniete z internetu bo wczesniej sie tak pospuło ze dzwoniłem do goscia ktory mi to sprzedał i mi w koncu wysłał na maila link co mam pobrac i wrzucic na karte i niby ma działa ale niestety nie działa nawet nie ma tam tego gspshell czy jakos tak... Kurde mam nadzieje ze mniej wiecej zobrazowałem sytuacje.. chodzi o to jak ja teraz mam odblokowac i jak wgrac tam cos nowego :oops: z góry dzieki za pomoc :) :pub:

Pozdrawiam

konrad141
 
 
dasior591 
Maestro GPS
GoClever 5065FMBT



Pomógł: 279 razy
Wiek: 25
Dołączył: 07 Cze 2008
Posty: 8317
Skąd: Poznań
Wysłany: 2009-07-03, 15:35   

Nie musisz jej odblokowywać, wrzuć na kartę Automape (lub inny program do nawigacji) bezinstalacyjną, zmień nazwę folderu na MobileNavigator a plik (w folderze) Automapa EU.exe na MobileNavigator.exe i po wciśnięciu przycisku Nawigacja w oryginalnym menu odpali ci sie automapa. Jak odblokujesz nie będziesz miał menu z dodatkami (chyba ze wrzucisz sobie jakiś pulpit z forum)
Pozdrawiam
_________________
Jeśli chcesz się odwdzięczyć zapraszam TUTAJ
Jak nie odpisuje w temacie lub na PW to się przypomnij :-)
 
 
 
konrad141 
Waypoint


Dołączył: 03 Lip 2009
Posty: 23
Wysłany: 2009-07-03, 15:40   

Aha dzieki wielkie, to szukam tych automap i popróbuje.. a ten pli gspshell czy jakos tak to on tez mi sie sciagnie czy to jakos cos trzeba podac w nim dane jakies bo to chyba on musi być.. ?
 
 
dasior591 
Maestro GPS
GoClever 5065FMBT



Pomógł: 279 razy
Wiek: 25
Dołączył: 07 Cze 2008
Posty: 8317
Skąd: Poznań
Wysłany: 2009-07-03, 15:53   

GpsShell działa w taki sposób ze kopiujesz go na (najlepiej czystą) kartę SD i wtedy po kliknięciu przycisku nawigacja wchodzisz to Windowsa. Zamieściłem go w tym temacie w 2 poście http://www.my-navia.pl/vi...ighlight=#90283 Metoda ta działa na 4330a ale myślę ze na Twojej będzie podobnie.
Jeśli zaś ściągniesz AutoMape nie jest Ci on do niczego potrzebny.
_________________
Jeśli chcesz się odwdzięczyć zapraszam TUTAJ
Jak nie odpisuje w temacie lub na PW to się przypomnij :-)
 
 
 
konrad141 
Waypoint


Dołączył: 03 Lip 2009
Posty: 23
Wysłany: 2009-07-03, 16:10   

aha no własnie sciagam automape jakas 5.3.0 bezinstalacyjna tylko tam jeszcze jakas witaminka do tego jest.. no nic zaraz sie okaze co i jak moze sobie poradze ;)

jeśli cos to uderze na PW po porade a narazie wielkie dzieki i punkty lecą :)
 
 
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Pomógł: 730 razy
Wiek: 106
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9766
Wysłany: 2009-07-03, 16:22   

Instrukcja instalacji AM i dodawania witaminki: http://www.my-navia.pl/vi...alacji+automapy
_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
 
 
konrad141 
Waypoint


Dołączył: 03 Lip 2009
Posty: 23
Wysłany: 2009-07-03, 22:08   

i po wrzuceniu automap z witaminą pokazuje sie na chwile napis trwa uruchamianie navigacji i wraca spowrotem do menu :oops:

nie wie juz w ogole o co kaman... Ta automapa co sciągnąlem zajmuje 177mb a moe ta z torentów co zajmuje 1.7 gb sciągnąć tylko ze tam jest 5.2 a ta niby 5.3.0

ma ktos jakies sugestie?
 
 
dasior591 
Maestro GPS
GoClever 5065FMBT



Pomógł: 279 razy
Wiek: 25
Dołączył: 07 Cze 2008
Posty: 8317
Skąd: Poznań
Wysłany: 2009-07-03, 23:16   

Na torrentach ma Europe, dlatego większa. Zrob inaczej, przekopiuj katalog automapy normalnie na kartę, utwórz katalog Mobilenavigator a do niego skopiuj Automapa eu.exe i zmień nazwę na Mobilenavigator.exe. Zobacz czy jak wejdziesz w Windowsa odpala się normalne. Ja tak zrobiłem u siebie tylko ze z 5.5.1.
_________________
Jeśli chcesz się odwdzięczyć zapraszam TUTAJ
Jak nie odpisuje w temacie lub na PW to się przypomnij :-)
 
 
 
konrad141 
Waypoint


Dołączył: 03 Lip 2009
Posty: 23
Wysłany: 2009-07-06, 18:29   

navi poszła wróciła do sprzedawcy na gwarancji. :oops:
 
 
fin4l
Waypoint


Dołączył: 24 Lip 2009
Posty: 15
Wysłany: 2009-07-24, 23:33   goclever navigator 4384 i inne programy nawigacyjne

Witam , chciałem się dowiedzieć jakie oprogramowanie pójdzie mi na goclever navigator 4384 , czy garmin pójdzie ? i czy będzie to najlepsza navi do tego modelu ? ma chyba Windows CE oprogramowanie ?
Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2011-04-13, 17:10, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
dasior591 
Maestro GPS
GoClever 5065FMBT



Pomógł: 279 razy
Wiek: 25
Dołączył: 07 Cze 2008
Posty: 8317
Skąd: Poznań
Wysłany: 2009-07-25, 09:15   

Garmin powinien ruszyć. Najlepsza jest seryjna, chodzi szybko ale wybierz taką jaką lubisz.
Tak. na Windowsa CE
_________________
Jeśli chcesz się odwdzięczyć zapraszam TUTAJ
Jak nie odpisuje w temacie lub na PW to się przypomnij :-)
 
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,1 sekundy. Zapytań do SQL: 12