Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
MM - problem z instalacją i odblokowaniem
Autor Wiadomość
marcinmg 
azymut


Dołączył: 18 Lip 2008
Posty: 3
Wysłany: 2008-08-03, 21:15   

Oryginalna mapa easy z mapą 17XX i keygenem nie działa, ale po rejestracji na stronie imagisu po 2 tyg dostałem możliwość ściągnięcia aktualizacji za darmo (5.2.29.0 mapa PL_1260-200712)ale ze starą mapą i dopiero wtedy zadziałała wcześniej opisana procedura tzn. podmieniłem katalog z mapą dodałem do niego katalog z poi potem keygen i wszystko śmiga :)
 
 
mwaloos 
Waypoint



Dołączył: 01 Lip 2008
Posty: 19
Skąd: Dąbrowa Górnicza
Wysłany: 2008-09-25, 13:10   jakie kroki?

1. na Larku 35.5 mam wersje 5.2.4 i chcialbym wgrac najnowsza - jakie kroki musze podjac? co sciagnac

2. moj kumpel tez ma 35.3 ale w wyniku jego 'nieudolnosci' usunal mapemap (mapy) - skad sciagnac i jak wgrac od nowa?

pozdrawiam
_________________
Lark 35.3
www.teoriapola.pl
 
 
jacekxyz
Waypoint


Pomógł: 3 razy
Dołączył: 01 Kwi 2008
Posty: 127
Wysłany: 2008-09-25, 13:22   

Pierwszy krok jaki należy podjąć to wcisnąć przycisk szukaj
 
 
Wedrowca 
Maestro GPS



Pomógł: 144 razy
Dołączył: 16 Kwi 2008
Posty: 2733
Skąd: się wziął kosmos?
Wysłany: 2008-09-25, 13:36   

mwaloos:
ad1. Zajrzyj do działu MapaMap
ad2. Zajrzyj do działu MapaMap
ad3. Duzo czytaj i używaj tego ---> http://www.my-navia.pl/search.php
_________________
Longhorn 950, GOCLEVER 4335, LARK 35.0 v1.0, LG L3
Pentagram P3106+K750i/K800i/W995+TrekBuddy
 
 
harry 
Maestro GPS
Szukaj-czytaj-pytaj



Pomógł: 88 razy
Dołączył: 03 Sty 2008
Posty: 3460
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2008-09-25, 16:42   

Wedrowca napisał/a:
ad3
ad4. Nie poradziłeś nic "kumplowi"... :mrgreen:
_________________

 
 
walek75 
GPS instruktor


Pomógł: 37 razy
Dołączył: 23 Cze 2008
Posty: 617
Wysłany: 2008-09-25, 21:43   

Panowie, przestańcie. Wiem że z Modami lepiej nie dyskutować, ale tworzycie 2 posty, które nic nie wnoszą do tematu, na dodatek gnębicie Świeżaka, wstyd....

mwaloos, tak jak powiedzieli moi poprzeednicy, temat był wałkowany na forum, ale skoro pytasz to:
1. pobierz instalkę MapyMap, dla larka najnowsza to http://www.mapamap.pl/files/MMTopLark52360.exe, dla innych użądzeń szukaj tu: http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=4473
2. zainstaluj program, w tym celu musisz mieć ActiveSynca (Windowsy w wersji do Xp włącznie), lub Windows Mobile Device Center dla Visty, oraz poprawnie skonfigurowane połączenie Nawigacji i PC
3. Po zainstalowaniu programu potrzebna będzie mapa, tu znajdziesz opis jak instalować mapkę oraz alternatywny sposób aktywacji: http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?p=36480#36480
4. A tu http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=4863 znajdziesz program pomocny do alternatywnej aktywacji.

Oczywiście jest metoda prostsza i szybsza: kupujesz u Imagisa MapęMap i dostajesz link do instalatora programu i mapy oraz numery do aktywacji.

I uwaga na koniec: nie poddawaj się i przeglądaj forum. Można znaleźć tu wiele ciekawych i pożytecznych informacji, tylko nie należy rezygnować lecz szukać, szukać i jeszcze raz szukać..... :-)
 
 
Hukkle
Maestro GPS
Akira512



Pomógł: 87 razy
Dołączył: 02 Mar 2008
Posty: 2772
Skąd: 52.8 17.2
Wysłany: 2008-09-25, 22:05   

Cytat:
I uwaga na koniec: nie poddawaj się i przeglądaj forum. Można znaleźć tu wiele ciekawych i pożytecznych informacji, tylko nie należy rezygnować lecz szukać, szukać i jeszcze raz szukać..... :-)
walek75, podziwiam anielską cierpliwość i super kulturalne podejście do mwaloos, w sytuacji gdy MapaMap5.2.4 to najnowsza wersja a lark35,5 nie istnieje ;-)
_________________
Jeśli nie wiesz - czytaj FAQ
Jeśli chcesz by inni wiedzieli - napisz w FAQ-propozycje
Jeśli pomogłem, nie klikaj "Pomógł" - pomóż komuś innemu
 
 
Morak117 
azymut


Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 2
Wysłany: 2008-09-25, 22:13   

Mam pytanie.Kupiłem nawigacje GoClever 4384 FM.Niechcący przestawiłem w niej port i szybkość gps.A mam MapaMap 5.2 29.Może ktoś mi podać???Proszę o szybka odpowiedz.Pozdrawiam
 
 
mwaloos 
Waypoint



Dołączył: 01 Lip 2008
Posty: 19
Skąd: Dąbrowa Górnicza
Wysłany: 2008-09-25, 22:14   

dzieki walek75 za podpowiedz. forum juz przeszukalem tylko chcialem sie upewnic. jeszcze raz dziekuje

=====================

reszta to widze samych cwaniakow! Panowie wiem co to znaczy search, szukaj itd.

35.5 - literowka moze zdarzyc sie kazdemu, a po drugiem Hukkle sam uzyj funkcji "szukaj"
bo z tego co wiem to 5.2.4 to nie jest najnowsza wersja...miej cierpliwosc
=================================

wedrowca -
1. zajrzalem, przeszukalem
2. zajrzalem, przeszukalem
3. zajrzalem, napisalem posta
3. zajrzalem, teraz jestem pewny

==================================
jacekxyz/[b]
jak wyzej
_________________
Lark 35.3
www.teoriapola.pl
 
 
Hukkle
Maestro GPS
Akira512



Pomógł: 87 razy
Dołączył: 02 Mar 2008
Posty: 2772
Skąd: 52.8 17.2
Wysłany: 2008-09-25, 22:32   

mwaloos napisał/a:
35.5 - literowka moze zdarzyc sie kazdemu, a po drugiem Hukkle sam uzyj funkcji "szukaj"
bo z tego co wiem to 5.2.4 to nie jest najnowsza wersja...miej cierpliwosc

Po prostu nie znam wersji larka 35.5 a MM5.2.4 w zeszłym tygodniu była jeszcze całkiem nowa... walek75 podał linka do wersji 5.2.3 dla Larka i nie słyszałem by coś się diametralnie zmieniło. To miło że walek75 ci pomógł ale skoro, jak piszesz, nie potrzebowałeś tej pomocy to szkoda jego pracy, prawda? ;-)
_________________
Jeśli nie wiesz - czytaj FAQ
Jeśli chcesz by inni wiedzieli - napisz w FAQ-propozycje
Jeśli pomogłem, nie klikaj "Pomógł" - pomóż komuś innemu
 
 
mwaloos 
Waypoint



Dołączył: 01 Lip 2008
Posty: 19
Skąd: Dąbrowa Górnicza
Wysłany: 2008-09-25, 22:47   

Hukkle - gdybym nie potrzebowal pomocy nie zalozylbym tego watku!

domniemanie rózni się od wyrazistej pewnosci.
_________________
Lark 35.3
www.teoriapola.pl
 
 
Hukkle
Maestro GPS
Akira512



Pomógł: 87 razy
Dołączył: 02 Mar 2008
Posty: 2772
Skąd: 52.8 17.2
Wysłany: 2008-09-25, 22:57   

mwaloos napisał/a:
gdybym nie potrzebowal pomocy nie zalozylbym tego watku!

Nie sadzę byś naprawdę dramatycznie potrzebował pomocy ale zawsze to miło powymieniać sobie poglądy. Ja sobie trochę powymieniałem na nowsze. Dobrze że znalazłeś pretekst by trochę popisać na forum. Witam i pozdrawiam serdecznie, Zaglądaj częściej ;-)
_________________
Jeśli nie wiesz - czytaj FAQ
Jeśli chcesz by inni wiedzieli - napisz w FAQ-propozycje
Jeśli pomogłem, nie klikaj "Pomógł" - pomóż komuś innemu
 
 
Wedrowca 
Maestro GPS



Pomógł: 144 razy
Dołączył: 16 Kwi 2008
Posty: 2733
Skąd: się wziął kosmos?
Wysłany: 2008-09-25, 23:39   

walek75 napisał/a:
Panowie, przestańcie. Wiem że z Modami lepiej nie dyskutować, ale tworzycie 2 posty, które nic nie wnoszą do tematu, na dodatek gnębicie Świeżaka, wstyd....

Nikt nikogo nie gnębi, dyskutować jak najbardziej lubimy, jak przesiedzisz na forum kilkaset godzin, to też będziesz tak reagował na pytania na które są odpowiedzi na forum. Innym wyjściem jest nie odpowiadanie i nie reagowanie na takie pytanie; tylko zaraz będzie kolejne pytanie: "czemu nikt nie chce mi odpowiedzieć?".

Ale my tu sie nie obrażamy, za to witamy każdego z otwartymi ramionami :-) . Tylko własnej inwencji też się trochę przydaje :-)

mwaloos, cieszę się, że problem rozwiązany.

Pozdrawiam i życzę miłej nocy/dnia/ranka/wieczoru itp :-)
_________________
Longhorn 950, GOCLEVER 4335, LARK 35.0 v1.0, LG L3
Pentagram P3106+K750i/K800i/W995+TrekBuddy
 
 
mwaloos 
Waypoint



Dołączył: 01 Lip 2008
Posty: 19
Skąd: Dąbrowa Górnicza
Wysłany: 2008-09-26, 06:16   

z porozu moze nie mam zbyt wielu postów, jednak na tym forum spedzilem juz sporo czasu

pozdrawiam wszystkich
_________________
Lark 35.3
www.teoriapola.pl
 
 
zaba.27 
Waypoint


Dołączyła: 23 Lis 2008
Posty: 18
Wysłany: 2008-11-26, 09:54   

elektro69 napisał/a:
zaba.27 napisał/a:
czy MM bedzie dzialac na mio 200


bedzie działac wgraj wersje http://www.mapamap.pl/files/MMPPC52360_1947.exe

i wygeneruj kod http://www.my-navia.pl/vi...?t=4863&start=0

Powodzenia.


dzieki za konkretna odpowiedz ;-)

[ Dodano: 2008-11-26, 19:03 ]
Witam zassalam program MM z chomika tzw gotowiec skopiowalam na sd i przy probie uruchomienia z poziomu Commandera program sie uruchamia i wyskakuje komunikat ze nie odnaleziono map , prosze o pomoc szanownych forumowiczow i kolegow .
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,12 sekundy. Zapytań do SQL: 10