Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
MM - problem z instalacją i odblokowaniem
Autor Wiadomość
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9607
Wysłany: 2016-05-16, 14:17   

Użyj wersji instalacyjnej, karta w czytniku w kompie, nawigacja wyłączona na półce

A co ze starą MM z urządzenia/karty?
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
betek
Waypoint


Dołączył: 06 Sty 2011
Posty: 40
Wysłany: 2016-05-16, 14:21   

jestem_ktoś napisał/a:
Użyj wersji instalacyjnej, karta w czytniku w kompie, nawigacja wyłączona na półce

A co ze starą MM z urządzenia/karty?

Uzylem tej wersji, dalej to samo.

skopiowalem pliki starej mm, ale jak je wgralem znow na karte to tez nie widac jej map.



nawigacja smartgps SG620
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9607
Wysłany: 2016-05-16, 14:40   

Moim skromnym zdaniem albo nie zainstalowana mapa, albo uruchamiasz stara wersję programu

Daj listę folderów na karcie i urządzeniu

I najważniejszy punkt: "nawigacja wyłączona na półce", a nie używana jako czytanik kart.
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
betek
Waypoint


Dołączył: 06 Sty 2011
Posty: 40
Wysłany: 2016-05-16, 14:51   

jestem_ktoś napisał/a:
Moim skromnym zdaniem albo nie zainstalowana mapa, albo uruchamiasz stara wersję programu

Daj listę folderów na karcie i urządzeniu

I najważniejszy punkt: "nawigacja wyłączona na półce", a nie używana jako czytanik kart.

Nie moge polaczyc sie urzadzeniem z komputerem, zadne usb nie laczy, pisze nieznane urzadzenie.

Nawigacja nie sluzy jako czytnik kart, mam osobny w kompie.

foldery z karty:
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9607
Wysłany: 2016-05-16, 15:01   

Poszukaj folderu z datą z nazwie - tam jest mapa (np. 2016Q1)

A najlepiej - format SD i ponowna instalacja. Zapisuj co robisz w każdym oknie i opisz w następnym poście - bez szczegółowego raportu nic Ci nie będziemy w stanie pomóc. Bo cos robisz źle i musimy wiedzieć, co.
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
betek
Waypoint


Dołączył: 06 Sty 2011
Posty: 40
Wysłany: 2016-05-16, 15:21   

jestem_ktoś napisał/a:
Poszukaj folderu z datą z nazwie - tam jest mapa (np. 2016Q1)

A najlepiej - format SD i ponowna instalacja. Zapisuj co robisz w każdym oknie i opisz w następnym poście - bez szczegółowego raportu nic Ci nie będziemy w stanie pomóc. Bo cos robisz źle i musimy wiedzieć, co.

tutaj folder z mapa:



Zrobilem format do fat32.
instaluje na karte MMSDTop1002_2016Q1.

daje czytnik kart+karta pamieci.
wybieram numer dysku gdzie jest karta sd.
nastepuje instalacja.
wszystko zostaje zainstalowane.

wybieram Patcher_do_MapyMap_3.3.4
odznaczam "patch invalid Hardware, patch invalid OEM, patch Limitu POI"
daje patch i wybieram plik mobilenavigator.exe, ktory znajduje sie na karcie sd.

i nadal wystepuje to okienko co wczesniej, czyli nie ma map.

dziwne, ze nie moge wybrac nawet sciezki, ktora chcialbym wskazac, hmm..
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 527 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18778
Wysłany: 2016-05-16, 20:55   

Jak sięgam pamięcią, nie było przypadku ze znikającą mapą. Dla pewności - zainstaluj na innej karcie. Ale moim skromnym zdaniem uruchamiasz jakiegoś starocia z urządzenia, a nie nową MM z karty

TEST: format karty, utwórz folder MobileNavigator a do niego skopuj to (po rozpakowaniu - 6 plików) http://chomikuj.pl/jajace...80.zip(archive) . Jeżeli włączy się MM, to znaczy, że startuje Ci jakiś zabytek nie do końca skasowany
_________________

 
 
betek
Waypoint


Dołączył: 06 Sty 2011
Posty: 40
Wysłany: 2016-05-16, 21:00   

jacekp1313 napisał/a:
Jak sięgam pamięcią, nie było przypadku ze znikającą mapą. Dla pewności - zainstaluj na innej karcie. Ale moim skromnym zdaniem uruchamiasz jakiegoś starocia z urządzenia, a nie nową MM z karty

TEST: format karty, utwórz folder MobileNavigator a do niego skopuj to (po rozpakowaniu - 6 plików) http://chomikuj.pl/jajace...80.zip(archive) . Jeżeli włączy się MM, to znaczy, że startuje Ci jakiś zabytek nie do końca skasowany

Dziekuje Jacek za chec pomocy, narazie zainstalowalem sobie automape, ale kiedys moze bede chcial mapamap, zobaczymy, pozdrawiam :)

a wedlug Ciebie mapamap czy automapa? :P
 
 
Kerik 
guru
irek 49



Pomógł: 24 razy
Dołączył: 15 Mar 2009
Posty: 1199
Wysłany: 2016-06-15, 16:08   

Nie mogę spatchować mobilenavigator.exe za każdym razem wyskakuje mi komunikat błąd patchowania OEM info , karta była przed kopiowaniem folderu MapaMap oraz Mobile Navigator z instalki MMSDTop10.02_2016_Q2, patcher 3.3.4miałem z tej instalki . Sama mapa 2016_Q2 jest odblokowana bo działa z programem MM 8.1.6 , i nie wiem co mam zrobić żeby było dobrze.

pozdrawiam Kerik
_________________
Lark 50.1 ( WinCe 6.0 ) - Auto Mapa , Mapa MapTop , TomTom-navi w sam.
Używaj przycisku : POMÓGŁ
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9607
Wysłany: 2016-06-15, 17:12   

Od dawna nie da się patchowac OEMInfo, odznacz to w patcherze
Zobacz też http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=8252
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
Kerik 
guru
irek 49



Pomógł: 24 razy
Dołączył: 15 Mar 2009
Posty: 1199
Wysłany: 2016-06-15, 22:14   

jestem_ktoś b.dziękuję za podpowiedź , MM działa . Mam jeszczejedno pytanie które pliki w MobileNavigator odpowiadają za wyświetlanie poi? mam na myśli fotoradary stałe z prędkościami , ikony skopiowałem pliki poi z fotoradarami też.
pozdrawiam kerik
_________________
Lark 50.1 ( WinCe 6.0 ) - Auto Mapa , Mapa MapTop , TomTom-navi w sam.
Używaj przycisku : POMÓGŁ
 
 
mumingr
Waypoint


Dołączył: 03 Lip 2008
Posty: 68
Skąd: Kielce
Wysłany: 2016-12-30, 16:59   

Wybaczcie laickie pytanie, rozumiem, żę MMTopLark1032_2016Q4 nie zainstaluję na karcie SD, musi być MapaMap specjalnie dedykowana na SD. Mam rację?
Pozdrawiam i życzę SZCZĘŚLIWEGO NOWEGO ROKU.
 
 
___Olivia_ 
Maestro GPS


Pomogła: 183 razy
Wiek: 28
Dołączyła: 19 Gru 2009
Posty: 4556
Skąd: Wawa
Wysłany: 2016-12-30, 18:07   

mumingr napisał/a:
nie zainstaluję na karcie SD
Katalog Mobilenavigator zainstaluj w pamięci urządzenia, a katalog MapaMap na karcie SD i będzie działać.
_________________
Nawigacja, to sztuka jedyna, niepowtarzalna bez kopi, backupów, ale codziennie aktualizowana.
 
 
 
mumingr
Waypoint


Dołączył: 03 Lip 2008
Posty: 68
Skąd: Kielce
Wysłany: 2016-12-30, 20:10   

Dzięki za szybką odpowiedź. W moim przypadku, po uruchomieniu pliku MMTopLark1032_2016Q4.exe na laptopie (karta pamięci w czytniku kart) i pojawieniu się następnego okna z wyborem miejsca instalacji po naciśnięciu "Dalej" pojawia się komunikat: Wewnętrzny błąd: Expression error 'Runtime Error (at 49:153): Could not call proc. Instalacja zostaje przerwana. Może jakieś rady?
 
 
___Olivia_ 
Maestro GPS


Pomogła: 183 razy
Wiek: 28
Dołączyła: 19 Gru 2009
Posty: 4556
Skąd: Wawa
Wysłany: 2016-12-30, 20:20   

Bo instalkę MMTopLark1032_2016Q4.exe musisz instalować bezpośrednio na urządzenie, instalator zapyta gdzie instalować MapaMap to wybierz kartę SD.
_________________
Nawigacja, to sztuka jedyna, niepowtarzalna bez kopi, backupów, ale codziennie aktualizowana.
 
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,15 sekundy. Zapytań do SQL: 9