Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
MM - problem z instalacją i odblokowaniem
Autor Wiadomość
harry 
Maestro GPS
Szukaj-czytaj-pytaj



Pomógł: 88 razy
Dołączył: 03 Sty 2008
Posty: 3460
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2008-04-27, 08:41   Jak zmieścić aplikację Mapamap w pamięci Akiry?

colins napisał/a:
Sposób na instalację MapaMapy w pamięci flash jest prosty (zakładam oczywiście, że macie legalne uaktualnienie pobrane ze strony Imagisu). Aktualizacji nie można rozpakować żadnym dostępnym pakerem typu Winrar, ale przy instalacji rozpakowuje się on samodzielnie do folderu tymczasowego. No i w tym cały pic.
Uruchamiamy aktualizację, zanaczamy język polski, klikamy dalej, akceptujemy warunki umowy,znów dalej i instaluj - tym momencie aplikacja rozpakowuje pliki do folderu tymczasowego na naszym komputerze; naszym zadaniem będzie teraz znalezienie tego folderu. Czyli gdy wyskoczy komunikat, że wcześniej zainstalowane mapy zostaną usunięte, to nie klikamy dalej tylko zostawiamy aplikację w spokoju (nie kończąc jej!) i szukamy tego folderu tymczasowego - u mnie jest to C:\Documents and Settings\nazwa użytkownika\Ustawienia lokalne\Temp\ i w tym katalogu rozpakowuje się folder instalacyjny. Wchodzimy do tego tymczasowego folderu i znajdujemy katalog komunikaty, a w nim usuwamy katalogi de_DE i en_GB pozostawiając tylko katalog pl_PL (jest to katalog z polskimi komunikatami głosowymi).
Teraz wracamy do naszego programu aktualizacyjnego, klikamy dalej i zaznaczamy, że instalacja ma być przeprowadzona na flash_storage. Ponieważ wcześniej usunęliśmy niepotrzebne pliki językowe więc teraz jest dość miejsca w pamięci flash więc aplikacja nie zgłosi komunikatu o małej ilości miejsca i tym sposobem mamy zainstalowaną całą Mapamapę w wewnętrznej pamięci Akirki.


Tylko mała redakcja
_________________

 
 
Adriano99
azymut


Dołączył: 18 Maj 2008
Posty: 2
Wysłany: 2008-05-19, 19:59   Instalacja MM 4.02 i mapy 1749 w Lark 35.3

Witam
Wczoraj zakupilem Larka 35.3 chcialbym prosic o instrukcje przy instalacji MM 4.0.2 krok po kroku. Zaznaczam ze w te klocki jestem totalnym laikiem. Podczas instalacji wyskakuje mi blad
Prosze o pomoc

blad.JPG
Plik ściągnięto 67 raz(y) 17,77 KB

 
 
Wedrowca 
Maestro GPS



Pomógł: 144 razy
Dołączył: 16 Kwi 2008
Posty: 2733
Skąd: się wziął kosmos?
Wysłany: 2008-05-19, 22:30   

Wszystkie warunki komunikatu spełniłeś?
_________________
Longhorn 950, GOCLEVER 4335, LARK 35.0 v1.0, LG L3
Pentagram P3106+K750i/K800i/W995+TrekBuddy
 
 
Adriano99
azymut


Dołączył: 18 Maj 2008
Posty: 2
Wysłany: 2008-05-19, 22:45   

Urzadzenie podlaczone, miejsce na karcie jest i zadne inne instalacje nie sa aktywne.
Po instalacji ActiveSync zabralem sie za instalacje MM 4.0.2 na poczatek jednak wyskakuje mi ten blad.
 
 
pawelt89
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 16 Lut 2008
Posty: 9
Wysłany: 2008-06-07, 10:59   Odblokowanie mapy problem

Witam wykonałem aktualizacje wg tego opsisu:
http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=2372
sprzet to Navia 2008 ta z Biedronki
Wgralem tak jak w opisie MM 5.1 i mape
Nie moge odblokowac mapy prosze o pomoc :(
 
 
Wedrowca 
Maestro GPS



Pomógł: 144 razy
Dołączył: 16 Kwi 2008
Posty: 2733
Skąd: się wziął kosmos?
Wysłany: 2008-06-07, 11:20   

Co znaczy "nie moge odblokować"? Pojawia Ci się jakiś napis, informacja? Jaka?
_________________
Longhorn 950, GOCLEVER 4335, LARK 35.0 v1.0, LG L3
Pentagram P3106+K750i/K800i/W995+TrekBuddy
 
 
pawelt89
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 16 Lut 2008
Posty: 9
Wysłany: 2008-06-07, 11:27   

Prosi o Serial i Kod odblokowujacy
Gdy wprowadzam pokazuje ze dane sa nie prawidłowe

PS. Tymczasem wgrywam orginalna mape 1260 i pozniej zrobie aktualke do 1749
 
 
Wedrowca 
Maestro GPS



Pomógł: 144 razy
Dołączył: 16 Kwi 2008
Posty: 2733
Skąd: się wziął kosmos?
Wysłany: 2008-06-07, 11:28   

Podaj mi na PW swój "Device ID" który masz wyświetlony przy 1749.
_________________
Longhorn 950, GOCLEVER 4335, LARK 35.0 v1.0, LG L3
Pentagram P3106+K750i/K800i/W995+TrekBuddy
 
 
pawelt89
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 16 Lut 2008
Posty: 9
Wysłany: 2008-06-07, 12:29   

Niestety nie zadzialalo
 
 
Wedrowca 
Maestro GPS



Pomógł: 144 razy
Dołączył: 16 Kwi 2008
Posty: 2733
Skąd: się wziął kosmos?
Wysłany: 2008-06-07, 15:06   

Hmm.... to kurcze nie wiem co jest nie tak :-? . Może ktoś jeszcze się wypowie w sprawie MM?
_________________
Longhorn 950, GOCLEVER 4335, LARK 35.0 v1.0, LG L3
Pentagram P3106+K750i/K800i/W995+TrekBuddy
 
 
godzuki 
Waypoint


Pomógł: 4 razy
Dołączył: 05 Cze 2008
Posty: 140
Wysłany: 2008-06-07, 16:03   

to moze inaczej - ktos uaktualnil NAVIE 2008 do tej mapy (1749) i mu dziala ?
- bo wlasnie chcialem sie za to zabrac jak przeczytalem te posty.
_________________
THE POWER OF NAVIA
 
 
pawelt89
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 16 Lut 2008
Posty: 9
Wysłany: 2008-06-07, 16:16   

Dziala mi ale bez akutalizacji aktualizacji oprogramowania
czyli:
Cytat:
DODAJEMY MAPKĘ - 1749-200706

Jeśli wraz z upgradem chcemy zaktualizować również mapy - to trzeba na stronie Imagisu zamówić prenumeratę lub jednorazowe upgrade mapy.


Natomiast jezeli chcemy jedną z nowszych mapek np. 1749-200706, solidnie wypróbować przed zamówieniem najnowszej prenumeraty (no bo kto bierze kota w worku ;-) ) to korzystamy z tego linku
http://www.mapamap.pl/files/MMPPC402_1749.zip
oraz tego
Keygen (cr-keymaker.exe) można znaleźć tutaj
http://www.sendspace.com/file/qizfv5


1. USUWAMY ZE SPRZĘTU (Akira, Navia itp.) katalog leżący na flash_storage: MapaMap

2. reset z tyłu sprzętu (bez ponownego uruchamiania MapyMap :!: )

3. podłączamy sprzęt do PC-ta, uruchamia się ActiveSync

4. uruchamiamy na PC pliczek:
MM-PPC-4-02_mapa1749_Aktualizacja-Aplikacji-i-Map.exe

5. na początku gdy instalator zapyta co chcemy zaktualizować to zaznaczamy WSZYSTKO

6. w okienku z wyborem miejsca instalacji wybieramy: flash_storage

7. czekamy ok 35 min
(sam upgrad aplikacji leci w oka mgnieniu, jezeli natomiast do upgradu dołaczona jest również mapka to trwa dosyć długo)

8. po komunikacie o tym, czy chcemy odblokować mapkę poprzez internet... wciskamy ANULUJ i kończymy działanie instalatora

9. odpalamy ponownie na naszym sprzęcie MapaMap i ukazuje nam się prośba o odblokowanie map w postaci podanego nr urządzenia i dwóch miejsc do wypełnienia

10. na PC-cie uruchamiamy ściągniety wcześniej pliczek cr-keymaker.exe

11. do cr-keymakera (czyli do tego czarnego jak noc okienka) przepisujemy z MapyMap ze środkowej linii nr urządzenia,

12. po wprowadzeniu numerka stukamy w Enter i wygeneruje się nam serial i activekey

13. przepisujemy żądane numerki w odpowiednie miejsca w MapieMap i dajemy OK.
 
 
sapoan
Waypoint


Dołączył: 05 Mar 2008
Posty: 89
Wysłany: 2008-06-11, 18:08   

Witam kolegów
Pewnie nie za bardzo w temacie ale zapytam.
Zacząłem sie bawić innym sprzetem i chciałem odpalić MMlite z wersji na larka. Niby prawie wszystko w porzadku.. prawie bo po wyborze mapy.. pokazuje sie okienko ale nie wczytuje ID urządzonka... wiec z rejestracji nici..
Moze ktoś właczy sie do tej zabawy urchomienia na innym urzadzeniu MM z larka.
Próbowałem na tym urzadzeniu odpalić wersje MM dedykowaną dla akiry - po wyswietleniu ekranu z wyborem mapy i wybraniu mapy..pojawia sie kolejny ekran na którym nic nie ma .. i ... zwis urządzenia.
 
 
polones1
Waypoint


Dołączył: 08 Cze 2008
Posty: 23
  Wysłany: 2008-06-12, 08:29   

aktualizacja z odblokowanej Biedronki działa,dziękuję i pozdrowienia
 
 
pawlik835
Waypoint



Dołączył: 10 Cze 2008
Posty: 30
Wysłany: 2008-06-12, 12:50   

witam u mnie navi z biedronki po tym co jest opisane na gorze nie moze znalezc satelit o co chodzi zainstalowalo mi mamamap dla pocket pc... jest tam konfiguracja z jakiego portu ma czytac oraz predkosc gps... gdzie wczesniejsza mapa dzialala dobrze... poza tymi nieszczesnymi punktami poi gdzie po wcisnieciu pojawial sie bialy ekran... :-( POMOCY...
aha dodam jeszcze ze jest odblokowana...

[ Dodano: 2008-06-12, 13:00 ]
witam to znowu ja juz mam nizej jest przycisk nie zauwazylem go taki jak "wykryj gps"... trzeba bylo zejsc nieco nizej... ;-) u mnie port gps to: com7 , a predkosc gps to: 2400... jak myslicie to dobrze czy zle...?? z gory dzieks...
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,15 sekundy. Zapytań do SQL: 11