Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
35.6 - inne programy nawigacyjne
Autor Wiadomość
navijack
azymut


Dołączył: 21 Lut 2009
Posty: 2
  Wysłany: 2009-02-21, 13:21   mapa na pamięci wewnętrznej

witam, mam larka 35.6. korzystam z am na karcie sd. czy mogę wgrać AM do pamięci wewnetrznej? czy nie będzie konfliktu z MM? :mrgreen:
 
 
Sance 
Maestro GPS
Pulpit maniac



Pomógł: 142 razy
Dołączył: 10 Paź 2008
Posty: 2754
Skąd: marchewkowe pole
Wysłany: 2009-02-21, 13:25   

jeśli tylko starczy ci miejsca to możesz nie będzie żadnych konfliktów
_________________
Używaj przycisku "pomógł"
Moje"maleństwa"
 
 
 
larkus666
azymut


Dołączył: 07 Maj 2009
Posty: 1
Wysłany: 2009-05-07, 01:18   Lark 35.6 najnowsze mapy

Witam

zanim zostane zlinczowany (wiekszosc forumowiczow na innych forach tak robi) za moje pytania i zostane odeslany do FAQ lub dostane linka do google... napisze,ze mam strasznie malo czasu na czytanie tematow i niestety zmuszony jestem prosic o pomoc,bo pozna pora a z samego rana trzeba wyruszyc w droge :/

Kupilem Larka 35.6 i chcialbym wgrac najnowsza automape dzialajaca na tym sprzeciku
Opcje takie jak Windowsy nie windowsy to z czasem sam doczytam co i jak (ewentualnie jak niedam rady to spytam) ale najwazniejsze to wrzucenie dzialajacej, sprawdzonej mapy

Wystarczy sciagnac i rozpakowac na karte ? Flash GPSa ? Bardzo bym prosil o odpowiedz i najlepiej linka do dzialajacej na Larku 35.6 jakies najnowszej mapy + mini instrukcje... z gory bardzo dziekuje za szybka odpowiedz
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 525 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18680
Wysłany: 2009-05-07, 09:42   

Proaktycznie każda mapa, którą znajdziesz w tym dziale http://www.my-navia.pl/index.php?c=21 pójdzie na Larku.
_________________

 
 
M3tysek
azymut


Dołączył: 03 Lip 2009
Posty: 4
Wysłany: 2009-07-03, 19:27   LARK FreeBird 35.6 MapaMap Easy PL for Lark

Witam jestem nowy na forum i mam do was pytanie posiadam Nawigacje

Kod:
 LARK FreeBird 35.6     MapaMap Easy PL for Lark
Wersja    6.1.22 mapa PL_1260-200903


i nie pokazuje mi ona wszytskich dróg...

Jest może mozliwosc wgrania najnowszej mapy full do tego modelu i czy jest poczebna karta pamieci do tego.. i jaka wersje nie znam sie na tym i nie chcem odrazu czegos zepsuć wiec prosze o wyrozumiałość

prosiłbym o podanie linku oraz kodu do odblokowania mapy jak jest taka możliwosc.. pozdrawiam MetYs :) :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
 
 
renron 
Maestro GPS



Pomógł: 639 razy
Dołączył: 22 Lis 2008
Posty: 8838
Wysłany: 2009-07-03, 19:35   

M3tysek napisał/a:
prosiłbym o podanie linku oraz kodu do odblokowania mapy jak jest taka możliwosc.. pozdrawiam MetYs :) :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Jeżeli chodzi o MapęMap to zły dział wybrałeś, powinieneś szukać pomocy pod tym linkiem.
http://www.my-navia.pl/viewforum.php?f=4
_________________
Peiying 4301 WinCe 5.0 - AM 6.16
 
 
Dj_Kris007
Navi Expert


Pomógł: 8 razy
Dołączył: 06 Sie 2008
Posty: 218
Wysłany: 2009-07-03, 20:11   

Kolega nie obeznany więc się pyta jaka mapka najlepsza - nie chodzi mu konkretnie o MapęMap... Więc ja mu od razu polecam instalować AutoMapę! Na PW dam ci moje GG, sprawniej pójdzie pomoc...
_________________
sprzęt:
- Samsung Galaxy S3mini
mapa:
- m.in. aAM 1.5
 
 
 
M3tysek
azymut


Dołączył: 03 Lip 2009
Posty: 4
Wysłany: 2009-07-03, 20:16   

a mozna zainstalowac na LARK FreeBird 35.6 inna mape??
 
 
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Pomógł: 730 razy
Wiek: 108
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9741
Wysłany: 2009-07-03, 20:20   

Tak. Bez problemu
_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
 
 
M3tysek
azymut


Dołączył: 03 Lip 2009
Posty: 4
Wysłany: 2009-07-03, 20:32   

ma pytanie mam karte SD toshiba 4Gb i mi nawigacja jej nie widzi;/


i jak to sciagne na dysk i rozpakuje to moge instalowac jakies witaminki mi sa tez potrzebne??

AutoMapa 5.5.2 PL instalacyjna posłodzona na WinCE 5.0
Kod:
http://rapidshare.com/fil...Ecrak.part1.rar
http://rapidshare.com/fil...Ecrak.part2.rar
 
 
renron 
Maestro GPS



Pomógł: 639 razy
Dołączył: 22 Lis 2008
Posty: 8838
Wysłany: 2009-07-03, 20:46   

M3tysek napisał/a:
ma pytanie mam karte SD toshiba 4Gb i mi nawigacja jej nie widzi;/

i jak to sciagne na dysk i rozpakuje to moge instalowac jakies witaminki mi sa tez potrzebne??

AutoMapa 5.5.2 PL instalacyjna posłodzona na WinCE 5.0


Jak Ci nawigacja nie widzi karty to użyj innej, takiej którą nawigacja widzi.
Co do AutoMapy to jak jest słodzona to nie potrzebujesz już witamin, ale jak by co to zawsze można ściągnąć same witaminy i skopiować do AM.
Tu masz instrukcję instalacji , może Ci pomoże, instalacja jest bardzo prosta.
http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=8518
_________________
Peiying 4301 WinCe 5.0 - AM 6.16
 
 
edward1941 
młodszy inspektor GPS


Wiek: 37
Dołączył: 06 Sty 2009
Posty: 14
Wysłany: 2009-07-03, 21:03   

Lark FreBird 35.6 tylko karty SD 4Gb ma Transcend
 
 
kozi47 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 12 Lip 2009
Posty: 6
Wysłany: 2009-07-12, 18:44   Lark 35.6 co i jak

Witam. Na samym początku chciałbym napisac że dużo czytam wszelkiego rodzaju informacji na tym forum i jestem pod wrażeniem co po niektórych wyczynów. Ja zostałem posiadaczem Larka 35.6 od TPSA,, pierwsze co zrobiłem to zarejestrowałem się na stronie mapamap.pl tak jak pisało w instrukcji, wyjechałem w trasę i okazało się że mapa zainstalowana w tym gpsie nie jest zbyt szczegółowa PL_1260-200903 <---to jest wersja mapy bodajże :-P , chciałbym wgrać sobie lepszą jakąś mapę jaką polecacie? Kolejna sprawa nie ogarniam tego forum za dużo informacji mam na samym początku za nim wgram tą nową mapę mam zrobić jakiś backup? Aha mam laptop z Vistą i z tego co wiem to program ActiveSync na nim niedziała, ściągnąłem Windows Mobile |Device Center 6.1 tym programem mam operować na Viście?
Nie zrozumcie mnie źle za nim zacznę pracować nad tym gpsem niechce go na amen spieprzyć :roll: . Jak mam czytnik kart w laptopie, to szybciej pójdzie instalacja? No i jedna z najważniejszych spraw jak wgrać tą nową mapę ? I jeszcze jak ktoś wytłumaczy po co mi np. windows 7.0 to będę wdzięczny? Trzeba go wgrać obowiązkowo?

P.S Prosiłbym o nie zamykaniu tego tematu...
 
 
Sance 
Maestro GPS
Pulpit maniac



Pomógł: 142 razy
Dołączył: 10 Paź 2008
Posty: 2754
Skąd: marchewkowe pole
Wysłany: 2009-07-12, 19:05   

Wgraj np automapę na kartę.
W opcjach larka zmień ścieżkę dostępu do automapy (nie uwalisz w ten sposób nawigacji)
win7 - czyli siódma wersja skryptów do larka nie jest obowiązkowa.
Cała reszta zależy do czego chcesz używać nawigacji
_________________
Używaj przycisku "pomógł"
Moje"maleństwa"
 
 
 
kozi47 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 12 Lip 2009
Posty: 6
Wysłany: 2009-07-12, 19:46   

Sance napisał/a:

Cała reszta zależy do czego chcesz używać nawigacji


W nawigacji chce mieć tylko najszczególniejszą mapę z Polski...od tego zaczynam, później inne bajery :-P , takie jak muzyka. Jaką polecacie w tej chwili mapę, która jest najlepsza? Chciałbym żeby w niej były ulice takich mniejszych miejscowości tak jak chociażby mojej :-P
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,11 sekundy. Zapytań do SQL: 10