Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
[WolfNCU] Wątek ogólny
Autor Wiadomość
KamilP
Waypoint


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 06 Kwi 2012
Posty: 23
Wysłany: 2012-05-06, 17:23   

jacekp1313, Noo tak :-D Głownie chodzi mi o prędkościomierz że co sekundę się odświeża. Bo jakoś AM sporo szybciej potrafi chodzić :mrgreen:
 
 
bestguidee
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 14 Kwi 2013
Posty: 5
Wysłany: 2013-04-21, 12:02   

Pozwolę sobie odświeżyć temat. Posiadam GoClever Navio 702. Całość działa bez zarzutu, różne navi, kamera itp. Chciałem jednak sie pobawić nad grafiką nakładki, żeby ją dostosować do mojego Saaba i tutaj natrafiłem na Wolfa.

Chciałbym się zapytać bardziej zaawansowanych użytkowników - czy po ew. instalacji Wolfa będę mógł obsługiwać wbudowany tuner FM? Bo to, że mp3 i filmy to się domyślam, ale lubię Trójkę i muszę mieć radio. Czy warto w ogóle się za to zabierać?

Będę wdzięczny za info.
 
 
Marek_aa 
GPS instruktor


Pomógł: 6 razy
Dołączył: 09 Sie 2007
Posty: 834
Wysłany: 2013-04-21, 18:01   

bestguidee napisał/a:
czy po ew. instalacji Wolfa będę mógł obsługiwać wbudowany tuner FM?

Jeżeli w systemie jest plik .exe odpowiedzialny za uruchomienie tunera i ten plik uruchamia się z poziomu wince to nie powinno być problemu aby go odpalić z poziomu WolfNCU.
 
 
bestguidee
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 14 Kwi 2013
Posty: 5
Wysłany: 2013-04-21, 18:39   

Sęk w tym, że nie mogę znaleźć w urządzeniu niczego, co by było związane z fabryczną nakładką - w żadnym katalogu żadnego exeka, ani grafiki powiązanej z nakładką... Może źle szukam, będę próbował.
A o jakiejś zewnętrznej aplikacji do obsługi tunera nic nie wiesz?
 
 
Marek_aa 
GPS instruktor


Pomógł: 6 razy
Dołączył: 09 Sie 2007
Posty: 834
Wysłany: 2013-04-22, 06:16   

No niestety, ja nie znam tego urządzenia więc nie mogę Ci pomóc, ... :cry: ,
anie ma tam przypadkiem ukrytego katalogu np. ResidentFlash2 ... ?
 
 
bestguidee
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 14 Kwi 2013
Posty: 5
Wysłany: 2013-04-22, 08:05   

Po powrocie z pracy zrobię skriny i sam orzekniesz. Jest ResidentFlash, ale w nim nic,, co by się dało edytować/wykorzystać.
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 527 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18784
Wysłany: 2013-04-22, 08:24   

Ukrytych partycji nie widać - wchodzi się w nie inaczej http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=15573 p.23
Przed zrzutem ekranu włącz pliki ukryte i systemowe oraz rozszerzenia
_________________

 
 
bestguidee
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 14 Kwi 2013
Posty: 5
Wysłany: 2013-04-22, 18:31   

jacekp1313 napisał/a:
Ukrytych partycji nie widać - wchodzi się w nie inaczej http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=15573 p.23
Przed zrzutem ekranu włącz pliki ukryte i systemowe oraz rozszerzenia

Królu Złoty! Pracuję nad grafiką, do jutra powinienem się wyrobić z całością. Na razie tyle:
KLIK YouTube

No i skończyłem skórkę. Wszystko, co chciałem śmiga - wszystkie aplikacje systemowe (z oryginalnego oprogramowania sprzętu), navi i parę drobiazgów. Osobiście nie lubię wodotrysków, liczników i kosmicznego designu, bo to nie pasuje do mojego leciwego SAABika, stąd oszczędność w formie.

Ekran główny:


Przykładowy zegar:


Jeszcze raz dziękuję kolegom za pomoc.
 
 
Marek_aa 
GPS instruktor


Pomógł: 6 razy
Dołączył: 09 Sie 2007
Posty: 834
Wysłany: 2013-04-28, 08:31   

bestguidee napisał/a:
No i skończyłem skórkę. Wszystko, co chciałem śmiga -


Owszem ładna, może by jeszcze pod główne logo Saaba zamiennie (po kliku) jakiś ciekawy kompasik lub szybkościomierzyk zainstalować :lol:
np:
_________________

 
 
bestguidee
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 14 Kwi 2013
Posty: 5
Wysłany: 2013-04-28, 09:22   

No w sumie dobry pomysł nie jest zły ;). Pobawię się w wolnym czasie. Dzięki.
 
 
peteypee
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 02 Lip 2012
Posty: 13
Wysłany: 2013-05-13, 13:43   

Mam pytanie...trochę z innej beczki ale powiązane z wolfem...czy da się przerobić skrypt startowy z windows7 żeby uruchamiał sie wolf? bez menu larka? kombinuje już dłuższą chwilę ale nic mi nie wychodzi z tego i jedynie sysupdater sie włacza dzieki któremu mogę format nandflasha zrobić.
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 527 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18784
Wysłany: 2013-05-13, 13:49   

Wolfa można uruchomić zwykłym skryptem killującym menu - popatrz na menu AnnA czy AdJa (ew. wątek o odblokowaniu / panelach do twojego modelu Larka)

[ Dodano: 2013-05-13, 14:50 ]
Może napisz dokładnie, z czym masz problem - bo na pierwszej stronie dość dokładnie opisano, co i jak.
No i model urządzenia
_________________

 
 
peteypee
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 02 Lip 2012
Posty: 13
Wysłany: 2013-05-15, 06:56   

Wiem ze sie powtarzam pomyślełem że może tutaj predzej sie tego dowiem:) Wracajac do tematu nie chodzi mi o uruchamianie z przycisku nawigacja bo to jest w ustawieniach nawigacji ale o zamiane menu larka na wolfa. Męczę sie z tym już jakiś czas. jak wgrałem windows 7 z pierwszego posta to zagrało ale jak podmieniłem wpisy na wolfa ze ściezkami i zostawiłem Launch.exe z windows 7 to sie zwaliło wszystko. Już była 9 nóżka i inne kmbinacje.


skrypt z launch który jest przy windows 7 z pierwszej strony po edycji.

Kod:
path="\NANDFlash"
#-------------------------------------------------
Kill("launcher.exe")
Kill("explorer.exe")
#-------------------------------------------------
RegWriteBinary("HKLM","Loader","SystemPath", "4E0041004E00440046006C006100730068005C00570069006E0064006F00770073005C0044004C004C005C0000000000")

Run(path \ "\StorageCard\WolfNCU\WolfNCU.exe")
EndIf


chyba ze ten launch nie zadziała z wolfem?
Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2013-05-15, 07:27, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 527 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18784
Wysłany: 2013-05-15, 07:32   

Przeniosłem z wątku o skryptach Win7. Prosze o przestrzeganie p.3 regulaminu.

Wracając do meritum:
Popatrz na wpisy - najpierw ustawiasz ścieżkę na pamięć wewnętrzną, a potem Wolfa dajesz na SD
path="\NANDFlash"
Run(path \ "\StorageCard\WolfNCU\WolfNCU.exe")

Poza tym - może być tak, że najpierw startuje menu, a potem zaczyna czytać kartę SD.
Daj Wolfa do urządzenia
_________________

 
 
peteypee
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 02 Lip 2012
Posty: 13
Wysłany: 2013-05-17, 07:50   

No tak...nie jestem otrzaskany w tych skryptach:) ale i tak mi coś nie wychodzi...chyba zrezygnuję i zajmę sie przeróbką oryginalnego menu larka.
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,09 sekundy. Zapytań do SQL: 10