Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
[WolfNCU] Wątek ogólny
Autor Wiadomość
klimek83
azymut


Dołączył: 16 Mar 2008
Posty: 4
Wysłany: 2008-08-05, 12:57   

a ja mam taki problem z wolfem a mianowicie:
kupiłem nową kartę SD 4gb transcend i przerzuciłem ze starej karty tego wolfa
no i niestety na nowej karcie czasami wyskakuje mi bład kiedy jest włączony wolf lub programiki do mp3 czy filmu.Na starej karcie tego nie było. Format nowej karty to FAT32 stara miała FAT 16. nie wiem czego to jest powodem
Proszę o pomoc
z góry wielkie dzięki
 
 
~max 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 31 Lip 2008
Posty: 7
Wysłany: 2008-08-06, 06:39   

Te karty transcend są trochę dziwne i tak jest zamieszanie z kartami 4GB SD, bo wszystkie powinny być SDHC zgodnie ze standardami.
Formatnij tę kartę na FAT16 i wszystkie problemy z nią znikną.
 
 
rsms 
Navi Expert
Akira MM517


Pomógł: 3 razy
Dołączył: 23 Lip 2007
Posty: 210
Wysłany: 2008-08-06, 16:55   

może i by pomogło..
ale czy Tobie udało sie sformatować jakąś karte 4GB w FAT16?
bo mnie jakoś nie..
 
 
Glaser 
Waypoint


Pomógł: 7 razy
Dołączył: 20 Cze 2008
Posty: 82
Wysłany: 2008-08-06, 21:07   

Zrobiłem sobie fajne menu w WolfNCU ,na przyciskach dałem symbole graficzne-i jeszcze chciałbym miec napisy pod przyciskami (ikonkami?).
Za cholere nie potrafie tego zrobic,czytałem troche w necie i nawet tu na guideline ale nie potrafie.Moze ktos mnie oswiecic i pomoc....
_________________
Lark 35.3 User
 
 
klimek83
azymut


Dołączył: 16 Mar 2008
Posty: 4
Wysłany: 2008-08-08, 21:52   

a wiec sformatowałęm kartę 4gb na fat 16 wykorzystując opcję zarządzanie dyskami, która znajduje się narzędziach administracyjnych w panelu sterowania, w okienku wydajnośc i konserwacja systemu xp.
ale niestety nic to nie dało co jakiś czas po wyłączenie nawigacji i po ponowym jej uruchomieniu wyskakuje błąd: "fatal application error- Apliccation WolfNCU.exe has performed an illegal operation and will be shut down... "
no i nie nie wiem co z tym fantem dalej zrobić. A może jest program który spełnia taka funkcję mógłbym go użyć zamiast wolfa ?
 
 
123tomek
Waypoint


Dołączył: 04 Cze 2008
Posty: 31
Wysłany: 2008-09-11, 20:33   

Karty Transcend nie dzialaja z wiekszoscia nawigacji (mimo ze nie sa SDHC), polecam karty PRETEC. System widzi takie karty jako 3GB a transcendy jako 4GB mimo ze pojemnosc faktyczna jest na pretecach mniejsza tylko o 5MB (3,66GB vs 3,71GB). A transcendom nie pomaga ani fat 16/32 ani tworzenie mniejszych partycji ani inne cuda i programy. Jak mozesz to opchnij ja komus do aparatu (u mnie dziala bez problemow w aparcie Advent z ElectroWorld). Dzialaja tez inne karty np. Platinium ale one akurat rozlatuja sie w palcach (marny plastik).
A wracajac do programu Wolf - zastanawiam sie czy da sie go jakos podpiac razem z programem MortScript? Ponoc niektorym wywala TomTOma bo za malo pamieci maja bo w tle chodzi Wolf.
Moznaby uruchamiajac TT wylaczac MortScriptem Wolfa a przy wyjsciu z TT ponownie go uruchamiac (jesli tak sie da).

Ogolnie jestem bardzo zadowolony z Wolfa bo na MancieER060 dziala super i nie trzeba wcale odblokowywac nawigacji zeby miec dostep do wszystkiego (wystarczy uruchamiac za pomoca jedej ikonki programik explorer.exe zeby wejsc do exploratora i w nim juz odpalac co sie chce).
Tak tez odpalilem GAPI i takze dziala bez odblokowywania Manty (fakt ze musialem dopisac do rejestru sciezke dla katalogu dlls oraz ze sam GAPI robi wpis w rejestrze wiec ta moja Manta juz nie taka dziewicza).
 
 
klimek83
azymut


Dołączył: 16 Mar 2008
Posty: 4
Wysłany: 2008-09-19, 17:27   

123tomek, okazało się że to nie wina karty, ale znalazłem na forum ciekawszy pulpit
zrobiony programem system information i zniego teraz korzystam a wolf poszedł w kosz :mrgreen:
 
 
jahoo64 
azymut


Dołączył: 26 Maj 2008
Posty: 4
Wysłany: 2008-09-30, 09:28   

klimek,
mógłbyś podrzucić link do tego "ciekawszego pulpitu"? Mam LARK35.0 i chciałbym poekperymentować czy będzie fruwał? :roll:
_________________
Lark_35.3 is dead, now is 35.0
Ostatnio zmieniony przez BladeX 2011-02-02, 16:48, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
Sance 
Maestro GPS
Pulpit maniac



Pomógł: 142 razy
Dołączył: 10 Paź 2008
Posty: 2754
Skąd: marchewkowe pole
Wysłany: 2008-11-23, 21:19   

klimek83 napisał/a:
123tomek, okazało się że to nie wina karty, ale znalazłem na forum ciekawszy pulpit
zrobiony programem system information i zniego teraz korzystam a wolf poszedł w kosz :mrgreen:


sysinfo nie da się odpalić na każdej nawigacji wolfa tak ;)
_________________
Używaj przycisku "pomógł"
Moje"maleństwa"
 
 
 
greghork
azymut


Dołączył: 27 Lis 2008
Posty: 1
Wysłany: 2008-11-27, 21:30   

Witam, jestem nowy na forum, potrzebuje Waszej pomocy.
Próbuje wejść na win w larku 35.1, wgrałem wolfNCU zmieniłem plik wolfXRun na mobilenavigator.exe ale nie za bardzo wiem co zmienić na mobilenavigator.ini. Nie chce mi odpalać. Co robię nie tak?
Dzięki
 
 
Sance 
Maestro GPS
Pulpit maniac



Pomógł: 142 razy
Dołączył: 10 Paź 2008
Posty: 2754
Skąd: marchewkowe pole
Wysłany: 2008-11-27, 23:36   

przede wszystkim zmień nazwę WolfNCU.exe na mobilenavigator.exe
następną sprawą jest dopasowanie skórki gdzie trzeba pozmieniać ścieżki dostepu
_________________
Używaj przycisku "pomógł"
Moje"maleństwa"
 
 
 
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Pomógł: 730 razy
Wiek: 108
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9736
Wysłany: 2009-01-01, 19:58   

Przetłumaczyłem specjalnie dla my-navia.pl(nie całość)

http://docs.google.com/Vi...evision=_latest

Wszelkie sugestie mile widziane
 
 
sebastian125 
Waypoint


Dołączył: 20 Sty 2009
Posty: 23
Wysłany: 2009-03-04, 19:03   [WolfNCU] nie uruchamia się

Witam

Czy mógł by mi ktoś pomuc w uruchomieniu i konfiguracji WolfNCU na mio moov 500???
Ostatnio zmieniony przez BladeX 2011-02-02, 16:38, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
tomek0o7
Waypoint


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 19 Lut 2009
Posty: 16
Wysłany: 2009-03-08, 23:06   

a jaki masz problem i z czym masz problem opisz to jakoś bardziej dokładnie. :arrow:
_________________


Jeżeli pomogłem daj punkta ;-)
 
 
Sance 
Maestro GPS
Pulpit maniac



Pomógł: 142 razy
Dołączył: 10 Paź 2008
Posty: 2754
Skąd: marchewkowe pole
Wysłany: 2009-03-09, 00:57   Re: Mio moov 500 I WolfNCU

sebastian125 napisał/a:
Witam

Czy mógł by mi ktoś pomuc w uruchomieniu i konfiguracji WolfNCU na mio moov 500???


Pisz co potrzebujesz.
_________________
Używaj przycisku "pomógł"
Moje"maleństwa"
 
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,11 sekundy. Zapytań do SQL: 11