Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2012-06-20, 19:11
TS 8600 PND - problemy
Autor Wiadomość
jurc
azymut


Dołączył: 18 Cze 2011
Posty: 4
Wysłany: 2011-07-03, 18:10   TS 8600 PND - problemy

Witam,
mam(miałem?) TS 8600 PND i Navigo 9i. Znajomi zabrali sprzęt do "fachowców", celem wbicia mapy Europy(miałem licencje na Polskę) i kupno nowej karty, bo dostarczona ze sprzętem miała tylko 512. Kupiono kartę(2 G) i wgrano na nią iGO8. Niestety sprzęt nie rusza, ani z nowej karty, ani ze starej. Pojawia się komunikat NNglauncher i pisze, że nie może odnaleźć pliku ctype.dat. Na PC czyta jedną i drugą kartę i urządzenie. Próbowałem zainstalować jeszcze raz Navigo 9i, ale bez skutku. "Fachowcy" będą dostępni dopiero za tydzień. Co z tym fantem zrobić?
jurc
Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2012-07-02, 06:20, w całości zmieniany 2 razy  
 
 
gustawox_1 
Maestro GPS
Nv33 i NaviaII



Pomógł: 381 razy
Wiek: 109
Dołączył: 06 Mar 2009
Posty: 3666
Skąd: Poland
Wysłany: 2011-07-03, 18:15   

jurc napisał/a:
Próbowałem zainstalować jeszcze raz Navigo 9i,

Które z naszego forum :arrow: http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=29125
_________________

< ------------------------------------------------------------>
Wiktor Hugo
; Bądź uroczy dla swoich wrogów, nic ich bardziej nie złości;
 
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
T700+NE


Pomógł: 529 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18891
Skąd: 3City
Wysłany: 2011-07-03, 18:16   

Bez wiedzy, co zrobiono, trudno coś poradzić.
Navigo było w urządzeniu, czy na karcie?
Instalujesz navigo na urządzenie, czy kartę?
Jakie masz foldery na SD po zainstalowaniu Navigo?


P.S. Dopisałem nazwę modelu do tytułu
_________________

 
 
jurc
azymut


Dołączył: 18 Cze 2011
Posty: 4
Wysłany: 2011-07-03, 18:47   

1. Instalowałem przez NavigoManager.
2. No niestety też nie wiem co "nadziałali"
3. Navigo było(i jest na karcie).
4. Foldery: Destinator, Map, MobileNavigator, NaviMate, NaviOne, RTNNavigation, 2577 i Navigo.
Ten komunikat o braku pliku ctype.dat może świadczyć o problemach z uruchomieniem Windows CE?

[ Dodano: 2011-07-03, 19:48 ]
Przepraszam, instalowałem teraz i na kartę i na urządzenie. Z tym samym skutkiem co powyżej.

[ Dodano: 2011-07-03, 21:55 ]
Ok, wgrałem mapę z forum na kartę 2 GB i jest pięknie!!!!
Teraz, ale już samodzielnie, będę próbował wgrać mapę Europy. Wszelkie wskazówki mile widziane.
Dziękuję.
jurc
 
 
Tomala21
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 25 Lip 2011
Posty: 5
Wysłany: 2011-07-25, 13:39   Telesystem 8600 pnd stoi na logo

Witam
Zanim zaczniecie ganiac mnie ze szukajka itd, chcialbym uprzedzic iz nie znalazlem nic przydatnego dlamnie ponieważ:

a) jestem swiezakiem w tematyce navi
b) niewiem czego szukac
c) ciezko mi sprecyzowac problem

Po krótce mówiąc

Nawigacja Telesystem 8600 PND po starcie zatrzymuje sie na logo producenta , po podlaczeniu do usb przechodzi do pamieci flash i mam dostep do flasha i jej wewnetrznej, na flashu znajduja sie jedynie logi i pusty folder z addonami
na wewnetrznej znajduje sie folder wazacy ok 14 mb z igo który nie startuje,

Prosze o wyrozumiałosc panowie i rzeczowe przedstawienie rozwiazania

Pozdrawiam

[ Dodano: 2011-07-25, 16:40 ]
dobra jest postep ;p
znalazlem dobry rom nawi daje oznaki zycia
co dalej aby to wszystko zaczelo dzialac??
 
 
Bismar 
Maestro GPS



Pomógł: 157 razy
Dołączył: 05 Lut 2009
Posty: 3470
Skąd: Lubelskie
Wysłany: 2011-07-25, 17:58   

Wychodzi na to że jest problem z softem. Jakie masz pliki na flashu?
_________________
SGS I9505, XRN 3PRO ; Mio c250 Automapa6.8, tt7.910 , sygic 8.24, Navigon 7.4.3,
 
 
Tomala21
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 25 Lip 2011
Posty: 5
Wysłany: 2011-07-25, 18:47   

Teraz już żadne xD
Ogolnie wyczyscilem caly flasz i caly systemowy dysk.
Posiadam na PC iGo 8.34 oraz stare pliki z systemowego dysku ( to tez pliki igo tylko jakiejs starej wersji)
Zainstalowałem dzis dobry ROM i zaczeło coś sie dziać, problem mam teraz z instalacja igo na navi, bo gdy wrzuce nowe igo na sdmmc i chce odpalic z windows ce to mam blad rozdzielczosci i do tego na systemowym dysku musze miec stare igo zeby wogole odpalic Windowsa. Gdy niemam nic na dyskach to wiadomo nic sie nie odpala oprcz screena Teleststemu.

1. Potrzebuje zrobic to do jutra do wieczora bo wyjezdzam do włoch autem ;/ i potrzebuje map od polski do zachodu
2. Czy mozna jakos obejsc Win i wchodzic z jakiegos miłego menagera ze odpalam nawi i mam do wyboru 2 programu wchodze i dziekuje :)

Pozdrawiam i przepraszam za chaotyczne wytłumaczenie sprawy ale siedze nad tym od 14 i coś zaczyna mnie już strzelac :P
 
 
Bismar 
Maestro GPS



Pomógł: 157 razy
Dołączył: 05 Lut 2009
Posty: 3470
Skąd: Lubelskie
Wysłany: 2011-07-25, 19:13   

Tomala21 napisał/a:
to tez pliki igo tylko jakiejs starej wersji

Pewnie igo 6.
Tomala21 napisał/a:
to mam blad rozdzielczosci

Co do rozdzielczości to po pierwsze wykasuj folder save z karty i sprawdź czy jest rozdzielczość z Twojej nawi w data.zip.

Tomala21 napisał/a:
Czy mozna jakos obejsc Win i wchodzic z jakiegos miłego menagera ze odpalam nawi i mam do wyboru 2 programu wchodze i dziekuje :)

Na pewno, napisz jaka nazwę ma folder igo na karcie i plik .exe
_________________
SGS I9505, XRN 3PRO ; Mio c250 Automapa6.8, tt7.910 , sygic 8.24, Navigon 7.4.3,
 
 
Tomala21
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 25 Lip 2011
Posty: 5
Wysłany: 2011-07-25, 21:27   





Na 1 zdjeciu widac zawartosc karty i pamieci wewnetrznec, ten gdzie są tylko 4 foldery jest to zawartosc karty ,
1) nie odpala mi automatyczny autorun dzieki ktoremu moglbym zainstalowac igo

na 2 zdjeciu widoczne mamy pliki ktore byly juz na TS8600 w momecie gdy ja dostalem... gdy sa one na wewnetrznym dysku moge odpalic Win CE, gdy niema ich odpala mi sie samo logo Tele System

Pozdrawiam
 
 
tikotka
Maestro GPS


Pomógł: 148 razy
Dołączył: 05 Paź 2007
Posty: 2408
Skąd: Kraków
Wysłany: 2011-07-26, 08:09   

Wcale nie potrzebujesz całej zawartości flasha. Wystarczy zerknąć na ikony i od razu widać, że masz podstawionego explorera CE za igolaunch.exe. TYLKO ten jeden plik na flashu jest potrzebny i uruchamiany przy starcie urządzenia. Resztę możesz wywalić.
Cokolwiek chcesz uruchamiać automatycznie, wystarczy podstawić za to igolaunch.exe. Tylko ostrożne, bo to flash - jak podstawisz coś, co będzie zawieszać system, to stracisz też komunikację z PC i będziesz miał ładny przycisk do papieru!
Autorun z Igo jest tylko dla urządzeń PDA - na PNA z CE nie zadziała. Trzeba używać wersji gotowych, działających na CE.
 
 
 
Tomala21
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 25 Lip 2011
Posty: 5
Wysłany: 2011-07-26, 10:28   

OOO

Dziękuje za rzeczowa odp. Wreszcie pare rzeczy stało sie dla mnie jasniejszych, i tak was pewnie bede jeszcze dzis nękał bo jestem swiezy w tym temacie.
Czy moglibyscie mi podac linka z dobrym programem nawigacyjnym na Ts8600
Potrzebuje aby były tam mapy z trasy Polska-Sardynia.Musze to zrobic do dzis do 20 bo niestety juz wyjezdzam.
Czyli pokolei:

1 wyczyscic pamieci (dobry nowy rom juz wgrany )
2 wrzucic na Flash nowy program nawigacyjny który mi podacie (wersje instalacyjna )
3 wrzucic na pamiec wewnetrzna plik igolauncher.exe który wziąłem z apteczki czy ze starego igo?

O komunikacje z PC prosze sie nie martwic :P zawsze jakos sobie poradzimy :P odratowałem uwalona Omnie która nie miała komunikacji, programem zmuszajacym do wyslania sygnalu na odbiornik i działa !! :D

[ Dodano: 2011-07-26, 11:52 ]
zostawiam tego explorer.exe z apteczki ? czy tego igolauncha z danej wersji ?
 
 
tikotka
Maestro GPS


Pomógł: 148 razy
Dołączył: 05 Paź 2007
Posty: 2408
Skąd: Kraków
Wysłany: 2011-07-26, 13:18   

Jak chcesz, żeby urządzenie uruchamiało się tak jak obecnie (czyli explorer i windows CE), to zostaw igolaunch.exe jaki masz na flashu (ten z ikonką explorera "E"). Tylko on na flashu jest potrzebny, żeby wystartował Windows.
Dalej po prostu musisz sobie wybrać jakiś program nawigacyjny, zainstalować go na karcie (bo do flasha pewnie nie wejdzie) i albo uruchamiać przez explorera, albo przygotować sobie (już po sprawdzeniu, że działa z karty) skrypt przekierowujący, nazywając go igolaunch.exe po prostu.
 
 
 
Tomala21
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 25 Lip 2011
Posty: 5
Wysłany: 2011-07-26, 15:45   

Chciałbym żeby odpalało sie automatycznie pomijajac Win Ce.
Potrzebuje jakis program do tego ?

[ Dodano: 2011-07-26, 18:12 ]
wogole przestało sie uruchamiac wszystko ;/
wisi na logo telesystem
i dupa nie wiem co zrobic

do dyspozycji mam

igo 8.4.3
igo primo
stare pliki igo
apteczke
3 h czasu

[ Dodano: 2011-07-26, 19:52 ]
Jest postę po wykonaniu kilkukrotnie kombinacji volume+ i włącznik otworzył sie Win CE i na karcie mialem zgrany Igo Primo po odpaleniu chodzi malina :) ale chcialbym uruchamiac to bez kombinacji jakies rady ??
 
 
tikotka
Maestro GPS


Pomógł: 148 razy
Dołączył: 05 Paź 2007
Posty: 2408
Skąd: Kraków
Wysłany: 2011-07-27, 06:41   

Przecież już Ci pisałem, żebyś wykorzystał skrypt i plik igolaunch.exe (podstawiając skrypt za niego).
Zawartość skryptu jest najprostsza z możliwych :
run("\ścieżka\igo.exe")
Skrypt zapisujesz do pliku igolaunch.mscr (notatnikiem PC) dodajesz do tego launcher (autorun.exe przemianowany na igolaunch.exe) oraz mortscript.exe i toolhelp.dll (na wszelki wypadek). Wrzucasz wszsytko razem na kartę, bądź flasha i sprawdzasz najpierw, czy działa (ręcznie odpalając igolaunch.exe). Jeśli działa i upierasz się na wersji auto - wrzucasz wszystkie 4 pliki na flasha i powinno działać.
 
 
 
misiek1984 
azymut


Dołączył: 03 Wrz 2011
Posty: 1
Wysłany: 2011-09-03, 08:31   

Witam

Otrzymałem od teścia nawi Telesystem Ts 8600 pnd z objawem padnięcia karty gdyż najpierw mapa się uruchamiała z błędem braku licencji a potem już po naciśnięciu przycisku Navigation na ekranie startowym nic się nie dzieje.

Po sprawdzeniu okazało się iż karty pamięci nie można odczytać Windows chce ją tylko formatować. Zakupiłem nową kartę 2GB i wrzuciłem na nią mapę IGO Primo 9 dokładnie taką wersję (IGO PRIMO versja: 9.2.1.179499 Gotowiec PNA)

Niestety po wrzuceniu na kartę i próbach zmiany nazw nic nie daje.



Proszę o informację jak uruchomić tą navi aby działała bo próby podłożenia plików z apteczki nic nie dają. Zamieszczam print z listingiem plików z nawi. Pod nazwę igolaunch podstawiałem już wszystko z apteczki i niestety nic nie daje.

Proszę o informację za rękę bo z navi nie mam wogóle do czynienia poza Mio P550 z Automapą.

Pozdrawiam
Krzysiek
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,09 sekundy. Zapytań do SQL: 13