Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2016-03-10, 07:38
Komp nie widzi nawigacji
Autor Wiadomość
KUBA_73
azymut


Dołączył: 19 Kwi 2010
Posty: 1
Wysłany: 2010-04-19, 21:30   Komp nie widzi nawigacji

MAM PROBLEM Z MOJĄ NAVIA NV35 LAPTOP NIE WIDZI URZĄDZENIA MAM SYSTEM XP
Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2012-08-21, 13:15, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 528 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18858
Wysłany: 2010-04-19, 22:24   

Po pierwsze: post był w złym dziale ( Odblokowanie Windows CE » Navia nv35- skróty + instalacja automapy). Przypominam regulamin forum:
Cytat:
3.Należy, wręcz uprasza się zakładać wątki w odpowiednich dla nich działach. Wątki w złych działach będą przenoszone albo usuwane


Po drugie: nie krzycz (wyłącz CAPS)

Po trzecie: najpierw czytaj, potem pytaj. Zobacz http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=15573
_________________

 
 
BartekNL
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 21 Sie 2012
Posty: 14
  Wysłany: 2012-08-21, 13:03   Odblokowanie...

Witam pierwszym postem. Jako, że jestem zielony w tej tematyce szukam porady u kogoś bardziej światłego.
Problem polega na tym, że mam Windows 7 Starter. Zgodnie z instrukcją zamieszczoną na forum powinienem pobrać ActiveSYNC i za jego pomocą łączyć się z nawigacją. Po podłączeniu w trybie online znalazło to to ustrojstwo jakieś cudowne programisko "Centrum Obsługi Ble Ble" do obsługi urządzeń Windows Mobile (chyba). I ni jak ni wspak nie może się to połączyć z nawigacją. Powodu nie znam. Proszę o pomoc...
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 528 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18858
Wysłany: 2012-08-21, 13:14   

Twój problem nie dotyczy odblokowania, a połączenia z kompem - scalam z włąściwym wątkiem
_________________

 
 
BartekNL
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 21 Sie 2012
Posty: 14
Wysłany: 2012-08-21, 13:25   

OK, proszę tylko o pomoc ;)
 
 
Google 
Maestro GPS



Pomógł: 36 razy
Dołączył: 27 Paź 2010
Posty: 2390
Skąd: Google
Wysłany: 2012-08-21, 13:34   

BartekNL napisał/a:
o podłączeniu w trybie online znalazło to to ustrojstwo jakieś cudowne programisko "Centrum Obsługi Ble Ble" do obsługi urządzeń Windows Mobile (chyba).
No i prawidłowo. Czy w Mój Komputer widzisz urządzenie lub dysk ?
_________________
Poradniki
 
 
BartekNL
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 21 Sie 2012
Posty: 14
Wysłany: 2012-08-21, 13:42   

Nic nie widzi... :-/
 
 
Google 
Maestro GPS



Pomógł: 36 razy
Dołączył: 27 Paź 2010
Posty: 2390
Skąd: Google
Wysłany: 2012-08-21, 13:51   

BartekNL napisał/a:
Nic nie widzi...
A menadżer urządzeń pokazuje urządzenie?

Polecam też http://www.my-navia.pl/vi...p=144982#144982 punkt 2.
_________________
Poradniki
 
 
BartekNL
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 21 Sie 2012
Posty: 14
Wysłany: 2012-08-21, 14:52   

Bardzo przydatny link, dziękuję. Jednak dalej do niczego nie doszedłem... Próbowałem zmienić kabel, nic. Ustawienia połączenia w ramach tego dziwnego programu, nic. Przy mojej nawigacji nikt nie grzebał a sterowniki hmmm.. to do tego w ogóle są jakieś sterowniki ? Doszukałem się jedynie w Menedżerze Urządzeń - przenośnego ustrojstwa - Microsoft USB Sync...
 
 
Google 
Maestro GPS



Pomógł: 36 razy
Dołączył: 27 Paź 2010
Posty: 2390
Skąd: Google
Wysłany: 2012-08-21, 15:04   

BartekNL, a co to za nawigacja? Może należy w samym urządzeniu włączyć tryb USB.
_________________
Poradniki
 
 
BartekNL
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 21 Sie 2012
Posty: 14
Wysłany: 2012-08-21, 15:09   

No i tu uwaga - szufladowe wykopalisko, megamocna biedronkowa Navia Nv35 :P
 
 
Google 
Maestro GPS



Pomógł: 36 razy
Dołączył: 27 Paź 2010
Posty: 2390
Skąd: Google
Wysłany: 2012-08-21, 15:28   

BartekNL, skoro wynalazłeś to w szufladzie zapewne ktoś coś wcześniej w niej uszkodził i teraz tylko serwis albo śmietnik.
_________________
Poradniki
 
 
BartekNL
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 21 Sie 2012
Posty: 14
Wysłany: 2012-08-21, 15:32   

Problem w tym, że nie uszkodził. Geneza tego ustrojstwa jest taka, że jadąc do Warszawy kilka lat temu zgubiłem się a jedynym azylem okazała się Biedronka... A w niej w magicznej kryształowej gablocie - ona. Użyta 3 razy po Polsce trafiła do szuflady i teraz postanowiłem się nią pobawić. Nikt na 100% przy niej nie grzebał...
 
 
Google 
Maestro GPS



Pomógł: 36 razy
Dołączył: 27 Paź 2010
Posty: 2390
Skąd: Google
Wysłany: 2012-08-21, 15:39   

Z tyłu urządzenia jest przycisk RESET. Czy używałeś go ? Przytrzymaj około 5-10 sekund i pozwól aby sprzęt się uruchomił. Następnie podłącz pod komputer.

Nawigacja odblokowana czy oryginalne menu dla Navi?
_________________
Poradniki
 
 
BartekNL
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 21 Sie 2012
Posty: 14
Wysłany: 2012-08-21, 16:02   

Nic przy nim nie było robione zatem menu jest oryginalne.
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,09 sekundy. Zapytań do SQL: 12