My Navia Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload
 Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum
Regulamin oraz opis zmian w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Odblokowanie Clarion 360 ?
Autor Wiadomość
swirek100 
Waypoint


Dołączył: 03 Mar 2008
Posty: 50
Wysłany: 2008-05-05, 10:58   Odblokowanie Clarion 360 ?

witam

może słabo szukam a może nie ma

- jak odblokować Clariona MAP 360 ??
- posiada win 4 czy można do niego wgrać Automapę ?? jeśli tak to jaką ?

pozdrawiam
Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2010-07-28, 07:35, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
ksiadz666 
Waypoint


Pomógł: 7 razy
Dołączył: 07 Sie 2007
Posty: 191
Skąd: Łódź
Wysłany: 2008-05-11, 16:35   

Powinna pojsc na nim najnowsza automapa. Wg zapewnien producenta dziala na win 4.2 CE. Sprawdzilem to rowniez doswiadczalnie i jest to prawda.
Tutaj masz info ze strony producenta: http://www.automapa.com.pl/?PEI=10241&lng=PL
 
 
dzac
Waypoint


Dołączył: 04 Cze 2008
Posty: 112
Wysłany: 2008-07-20, 14:34   Re: Odblokowanie Clarion ??

swirek100 napisał/a:
witam

może słabo szukam a może nie ma

- jak odblokować Clariona MAP 360 ??
- posiada win 4 czy można do niego wgrać Automapę ?? jeśli tak to jaką ?

pozdrawiam


mozna , włąsnie wczoraj mi sie to udało po 4 godz. googlowania.

clarion map 360 odblokowanie i wgranie automapy EU

Więc tak najpierw odblokowanie (zakładam, ze ActiveSync to standard na kompie):
1. ściągamy plik stąd
w paczce są dwa pliczki
autorunce.exe i MNAVDCE.CAB zgrywamy je na kompa.
2. Następnie zmieniamy nazwę pliku autorunce.exe na MP3Player.exe (to dlatego, ze plik MP3Player.exe w clarionie nie da sie modyfikować ani skasować, mozna go najwyżej nadgrać)
3. oba pliki (MP3Player.exe i MNAVDCE.CAB) wgrywamy do katalogu Windows na Clarionie, plik MP3Player.exe zostanie zastąpiony nowym
4. Następnie robimy reset w tą małą dziurkę od spodu obok napisu reset – idealnie do tego celu pasuje rysik, który jest na wyposażeniu clariona 360 (UWAGA: NIGDY NIE PRZEŁACZAMY MALUTKIEJ CZARNEJ ZASUWKI ON-OFF - POWODUJE RESET CAŁEGO SYSTEMU I POWRÓT DO CLARIONA 360) po uruchomieniu kliknac na ikone odtwarzacza mp3.
Urzadzenie uruchamia wtedy MP3Player.exe (zmieniony) i instaluje MNAVDCE.CAB
5. Nastepnie znowu reset i mamy odblokowanego Clariona z systemem win ce 4.2 core - do usług.

! ! ! NIE WYŁĄCZAJ URZĄDZENIA WŁACZNIKIEM ON-OFF SPOWODUJE TO PRZYWRÓCENIE SYSTEMU CLARION 360 Z POWROTEM ! ! !
(instrukcja wg użytkownika forum pdaclub.pl Tom2130)
P.S.
Należy nie dopuścić do rozładowania baterii, wówczas wraca wszystko do poprzedniego stanu, czyli CLARION :)

Teraz mapa
Ja wybrałem Automapę, gdyż wg. mnie ma najlepsze pokrycie Europy, doskonały intuicyjny interfejs i świetnie nawiguje.
AutomapaEU z tego forum nie działa na win ce 4.2 , przynajmniej na clarionie, a na grzebaniu w rejestrach sie nie znam. Wersji instalacyjnej nie chciałem, bo nie wiadomo co by sie stało po tym, gdyby ktoś np: dziecko przełaczył zasuwkę on-off.
Ściągnąłem więc inną automapę stąd:
http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=2393 w tej mapie jest taki pliczek wce42Am.exe, który sie uaktywnia w systemie win 4.2,
w automapie EU , przynajmniej tej, którą miałem, go nie ma.
następnie mapa europy stąd:
http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=2325 ja miałem juz ściągniętą wczesniej.
wgrałem mapę europy do katalogu maps w tej mapie z pierwszego linka, wyrzuciłem mape polski, która tam była , zgrałem wszystko na kartę SD 2 GB przez zewnętrzny port i po włożeniu do clariona automapa ruszyła elegancko z mapą całej europy.
Pozostało uruchomienie gpsa a to dzięki radzie nieocenionych użytkowników tego forum jest banalnie proste :) :
chris_m napisał/a:

Rada
Wygląda również ze otrzymaliśmy pomocne info od usera latinol na częsty problem zawieszania sie nowo wgranej AM z chwilą pierwszego uruchomienia i złapania satelit:
latinol napisał/a:
Wejść do katalogu nowej AM5.05 np. \SDMMC\AutoMapa EU\Settings Files
Są tam dwa pliki gps.info oraz gps.settings
Wywalic je i reset.
Przy kolejnym uruchomieniu AM stworzy je sobie na nowo.
Żeby urzadzenie nie mialo problemow ze zlapaniem pierwszego sygnalu, to uruchomić Akire na dworze. Żeby się nie męczyło. Sprawdzone.


Może sie to komuś przyda, bo clarion 360 to całkiem fajne urządzenie do nawigacji.


robię to w ramach riposty dla pana subiekta z mediamarktu, który na pytanie o aktualizacje do clariona 360 odpowiedział cyt: "pppp (tu prawie opluł sobie koszulę) taki grat?" powiedziałem mu, zeby sie tak głupio nie cieszył, bo żadna z tych 50 nawigacji za jego plecami nie jest jego i prawdopodobnie nigdy nie będzie, część z nich jest jeszcze starsza i niech epitety dotyczące mojego clariona zachowa dla siebie...
mediamarkt to sklep z idiotami na a nie dla idiotów
_________________
"pobieranie pliku 99%" cieszy tylko pierwsze pół godziny
 
 
k2ama2 
azymut


Dołączył: 15 Paź 2008
Posty: 2
Wysłany: 2008-10-15, 09:16   

dzac,
Witam;
Kupiłem Clariona 360. Widocznie ktoś w nim grzebał, bo rozjechana jest kalibracja. Ale nie wszystkie zakładki - niektóre okienka chodzą bez problemu, a na większości "nie trafiają" tylko pojedyńcze klawisze. Kalibracja nic nie daje - wygląda to na rozjechaną rozdzielczość. Czy lekarstwem będzie wgranie plików systemowych z nieuszkodzonego Clarka?
Dziękuję
SA
 
 
dzac
Waypoint


Dołączył: 04 Cze 2008
Posty: 112
Wysłany: 2008-10-15, 14:40   

k2ama2 napisał/a:
dzac,
Witam;
Kupiłem Clariona 360. W

nie wiem , najlepiej sprawdź ale jak kalibracja nie pomaga to raczej lipa :(
A na forum należało zajrzeć przed zakupem nawigacji, wiedziałbyś wtedy , że jedynym i słusznym rozwiązaniem jest zakup akiry :)
_________________
"pobieranie pliku 99%" cieszy tylko pierwsze pół godziny
 
 
harry 
Maestro GPS
Szukaj-czytaj-pytaj



Pomógł: 88 razy
Dołączył: 03 Sty 2008
Posty: 3461
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2008-10-15, 14:55   

dzac napisał/a:
zakup akiry :)
Złośliwiec... :-P
... ale coś w tym jest... :mrgreen:
_________________

 
 
bunio0107 
Waypoint


Dołączył: 10 Lut 2009
Posty: 18
Wysłany: 2009-04-09, 16:12   

Mam pewien problem gdyż kolega dał mi do zrobienia nawigację Clarion 370 próbowałem waszym sposobem ale za nic w świecie nie mogę przerzucić pliku MNAVDCE.CAB MP3Player ładnie się zastępuje komunikat wyskakuje mi jeden że brak miejsca na dysku wiecie może jak to ominąć ??
Ostatnio zmieniony przez bunio0107 2009-04-09, 16:49, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Pomógł: 730 razy
Wiek: 106
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9769
Wysłany: 2009-04-09, 16:30   

Spróbuj innego sposobu np. z tego tematu.

PS. Daj kopie rejestru to pokombinuje
_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
 
 
bunio0107 
Waypoint


Dołączył: 10 Lut 2009
Posty: 18
Wysłany: 2009-04-09, 17:04   

Wielkie dzięki oto kopia rejestru http://chomikuj.pl/bunio0107 jest w katalogu GPS wielkie dzięki za pomoc
 
 
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Pomógł: 730 razy
Wiek: 106
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9769
Wysłany: 2009-04-09, 17:08   

Zmień HKEY_LOCAL_MACHINE\init:Launch80 na "DoNothing.exe" lub skasować ten wpis
_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
 
 
bunio0107 
Waypoint


Dołączył: 10 Lut 2009
Posty: 18
Wysłany: 2009-04-09, 17:37   

Niestety nie pomogło uruchamia się tylko sama tapeta Clariona i nic po za tym się nie dzieje ??
 
 
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Pomógł: 730 razy
Wiek: 106
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9769
Wysłany: 2009-04-09, 17:39   

Masz na dole taki mały szary pasek?
_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
 
 
bunio0107 
Waypoint


Dołączył: 10 Lut 2009
Posty: 18
Wysłany: 2009-04-09, 17:51   

Tak dokładnie mam taki mały szary pasek ale niestety naciskam pulpit i nic się nie dzieje wgrałem do niego showtaskbar.exe to owszem pokazał się pasek ale jak uruchomiłem automape to pasek nadal istniał jest jakaś możliwość aby się tego pozbyć ??
 
 
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Pomógł: 730 razy
Wiek: 106
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9769
Wysłany: 2009-04-09, 17:57   

Start->Settings->Taskbar and Start Menu...
[ ] Always on top
[ ] Auto hide
_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
 
 
bunio0107 
Waypoint


Dołączył: 10 Lut 2009
Posty: 18
Wysłany: 2009-04-09, 18:42   

Dzięki kolego jesteś wielki :) pozdrowionka
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  
 
 

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,25 sekundy. Zapytań do SQL: 10